ДНР съобщи, че под прикритието на наемници групи от западни спецчасти отиват в Украйна

ДНР съобщи, че под прикритието на наемници групи от западни спецчасти отиват в Украйна

Голям брой бойци от западните специални части отиват в Украйна под прикритието на наемници и пристигат в добре организирани групи. Това каза в интервю за ТАСС подполковник Андрей Баевски, депутат от парламента на Донецката народна република (ДНР).

"Така наречените наемници в повечето случаи са служители на западните специални части, които са се "пенсионирали" там и са пристигнали в Украйна под прикритието на наемници. Вие разбирате, че има много кратък период от време между тяхното пристигане и напускане на мисията. Максимум няколко месеца. През това време е невъзможно да се подготви и координира поделението на такова ниво, на каквото трябва да бъде групата за диверсионния или разузнавателна миися. Тоест идват добре организирани групи, обучени хора, които са специализирани в такива операции“, обясни той.

Миналата седмица изпълняващият длъжността ръководител на ЛНР Леонид Пасечник каза в интервю за ТАСС, че във въоръжените сили на Украйна се бият хиляди наемници от повече от 50 страни, някои от които участват във военни действия от 2014 г.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

 

Коментари

  • nan

    05 Яну 2023 10:33ч.

    според различни източници от фронта през последните няколко месеца рядко се чува "украинска" реч. предимно полска и английска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    05 Яну 2023 10:35ч.

    Дори не го крият и в Телеграм клиповете са на чужди за Украйна езици. Тези на украински са стари от есента, когато по дърветата и храстите още има листа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • от август сме в съвсем друга ситуация

    05 Яну 2023 10:43ч.

    Пита се докога Русия ще го крие официално? ВСУ отдавна са победени, остатъците просто се вляха в обединените армии на западащите, начело със сатаната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пич, какво крие Русия?

    05 Яну 2023 11:12ч.

    Ти питай евроатлантиците що не си признаят, че воюват с Русия?!:) Ние знаем, че в Украина присъстват редовни натовски сили, но на Запад има табу на тази тема. Между другото най-ми хареса онова клипче, където т.нар. наемник на развален руски каза: Русский, здавайся!:)))) Още по-любопитни са разговорите на полските солдати, които са в шок къде са ги изпратили да воюват. ДНР вече публикува прихванатите разговори между тях! А Путин каза, че още не са започнали!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А как реагира руската страна ?

    05 Яну 2023 10:45ч.

    С поредните мрън-мрън ! Може би трябва някой друг да обясни на Кремъл как да постъпи ? ЕТО КАК ! Залавят се пленници от НАТО-вските спец. части ! Оковават се като мечки в цирка ! Изтупанчват ги като Пауърс , от сваления Ю 2 по времето на Хрущов ! Дават им 20 години в изправителна колония ! Разиграва се медийно шоу пред западната публика ! Дават им се имената , страните, близките, правят се репортажи ! Да видим после, каква подкрепа ще има в съответните НАТО-вски страни за тези мръсни мисии ? Но Москва не действа така. Москва замита всичко под килима, само мрън-мрън... Така се окуражава Запада ! Така не се разколебава врага !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И да добавим !

    05 Яну 2023 10:48ч.

    Никакви обмени на пленници ! Никакви такива - "Един Медвечук за 100 азовски главорези !" . Никакви размени повече по типа "Кон за кокошка" ! Може ли го това Путин ? Досега показва че не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @А как реагира руската страна ? 05 Яну 2023 10:45ч.

    05 Яну 2023 10:54ч.

    Руснаците не могат да се сравняват с медийната западна пропаганда. Каквото и да кажат/покажат ще бъде смелено, преиначено и обърнато с хастара навън. Или просто няма да бъде излъчено никъде по "свободните" медии. Като добавим и мисловния капацитет на западния бройлер...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 05 Яну 2023 10:54ч.

    05 Яну 2023 11:18ч.

    Ами не е съвсем така. Информационните канали са силно ограничени, но не са напълно закрити ! Имате интернет ! И там руска информация колкото си искаш ! И както в БГ, така и на запад, голямата част от хората се информират за случващото се по света от Интернет ! Даже в началото на СВО предполагах, че на Запад ще спуснат пълна информационна завеса на Интернет, цензура. Което технически е сложно, но не и напълно невъзможно. Но такова нещо няма, няма и до сега. Каналите са отворени и пропагандата е възможна и в двете посоки. Това че руската работи само за вътрешната публика си е проблем на Русия !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Русия

    05 Яну 2023 12:23ч.

    не и е необходима пропаганда за външна употреба.. Така или иначе е обозначена като враг.. Важното е, че народа и в мнозинството е сплотен.. Което съвсем не може да се каже за овците в еврокошарата.. Там протестите за по-добра храна вече са ежедневна практика..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-Договорняк

    05 Яну 2023 12:53ч.

    Обмяната кон за кокошка е само детайл.В Мариупул ,Азовстал имаше ВИСОКОПОСТАВЕНИ военни на НАТО.1.Бяха оставени с рехаво обкръжение та да пробият и се изтеглят.Но страхът беше голям и се бяха покрили като плъхове 2.Започва евакуация по въздух от ВСУ с вертолети.БЕЗПРЕПЯТСТВЕНА.На миньорите от ДНР им писва и без заповед на своя глава свалят няколко въртолета.Следва лют скандал с командването.Не евакуираните /далеч не само нацбатовци/ги разменят срещу Медведчук.Абрамович посреща пленниците на летището в Саудитска Арабия.Защо ли?Чудя се ДНР и ЛНР за кого са по голяма заплаха.За Путин и ко?За Украйна?Мисля за Путин и ко.Поради тая причина лидерите им бяха убити,а Стрелков не е допускан до фронта.И горното вече не е тайна за никого.Всички в Русия са наясно със случващото се.Часната армия на Пригожин /преториянците на Путин/ взе да се пропуква.Затворниците/наемници започнаха да дезиртират добре въоръжени в посока Русия.Защо?Защото не се планираше тяхното оцеляване.Но те оцеляха.В щурмови атаки срещу ''великата ВСУ'' и ''великите спецчасти на запада''.Затворниците поискаха изпълнение на договора;Свобода срещу 6м. вярна служба.От вчера вече получават свободата си.След 6м. чакайте и бунт на запасняците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    05 Яну 2023 11:10ч.

    Руснаците бяха заловили преди време няколко наемника, даже им устроиха процес в ДНР, доколкото си спомням един даже го осъдиха на смърт, но след това ги обмениха за руски военнопленници. Азовците дето се предадоха от Мариопул също ги обмениха. От тогава не съм чул да има пленени чуждестранни военни, както и от националистическите батальони. Или не им се дава гласност, или по-скоро има негласна заповед да не ги вземат в плен. Наемниците нямат права на военнопленници според Женевската конвенция.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или..., или..., ама май не ли

    05 Яну 2023 11:38ч.

    Или въобще няма толкова наемници, колкото се говори. Хиляди воювали, хиляди измирали, за поляците гробища не останали, ама заради някакви страшни причини не ни показват нищо и никого. Много приказки - малко доказателства. Същата работа като на лъжците от отсрещния окоп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban-то и руските войници

    05 Яну 2023 13:01ч.

    Са без права.Защото няма обявена война а СВО т.е пленниците нямат права на военнопленници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    05 Яну 2023 18:04ч.

    И двете воюващи страни нямат интерес да се публикуват доказателства за убити наемници в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо се правите на изненадани. Западът няма да позволи Русия да победи в тази война. Вероятно вече праща и със сигурност занапред ще изпраща добре обучени и платени професионални бойци,

    05 Яну 2023 11:29ч.

    които да причинят максимални загуби в жива сила сред запасняците. Само така ще се постигне ефектът на разклащане на режима отврътре. Срещу достатъчно високо заплащане кандидати винаги има. Пари за наемането им също има. Инвестицията е оправдана. Победата над Русия и последващото й разпадане означават поставяне под контрол на природни ресурси за десетки, ако не и за стотици трилиони долари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Западът се изкушава да подронва крехкия баланс

    05 Яну 2023 11:45ч.

    Ба, пари има и в другата страна, и тя може да направи същото, че даже и да скрои на западняците по-гадни номерца. Нека не забравяме и терористичния акт срещу северните потоци - типично наглосаксонско дело. А какво да кеажем за англоамерикански ПЗРК и Джавелини, които изведнъж могат да се окажат в ръцете на неизвестни терористи? Дойде ли време нагайката и дубината да заиграят сериозно, Западът е в не по-малко уязвима позиция - само дето тогава ще трябва да кажем жалко за жертвите и разрушенията...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всяка от двете страни - Русия и Запада -

    05 Яну 2023 11:59ч.

    е в уязвима позиция по отношение на тероризма. Затова се въздържат да използват това средство. Лично аз дори се учудвам, че западните съоюзници успяват да удържат украниците да не ударят по някоя мека цел в Москва, Петербург или друг голям руски град.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Победата над Русия е пожелателно мислене

    05 Яну 2023 12:25ч.

    Възможна е точно толкова, колкото е възможна победата над Афганистан.. А наличието на пожелателно мислене, предполага липсата на критично такова..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се чете:

    05 Яну 2023 14:39ч.

    "Победата на Русия е пожелателно мислене"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мхм

    05 Яну 2023 14:40ч.

    Разбирай, Русия не може да загуби..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се чете:

    05 Яну 2023 14:46ч.

    "Русия не може да загуби по-унизително."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да се разбира

    05 Яну 2023 14:53ч.

    "Русия можеи да загуби унизително пропагандната война" На фронта унизени се оказаха "всемогъщите" от НАТО

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    05 Яну 2023 12:41ч.

    Убивайте ги на място без съд и присъда.На място.Като преди това заснемете кратък до 10 мин разпит и как ги застрелвате като кучета и оставяте на чакалите без гроб.И официално го публикувайте да знаят какво ги чака.Тая работа така не може да продължава.Използвайте тактическо ядрено оръжие с 155 мм губица която е на въоръжение по ротните и батальоните опорни пунктове.До седмица нищо няма да е останало. А заразяване почти няма да има.Стига тия митове че светът щял да се затрие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • j.jelevban

    05 Яну 2023 12:58ч.

    Много точно.Но за това трябва Сталин а не отроче на Елцин.С деца и жена в Швейцария!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Яре, пак не си си пил лекарствата. На война каквото прави едната страна, такова прави и другата.

    05 Яну 2023 14:45ч.

    Ако едните не вземат военнопленници, и другите няма да вземат. За тактическото ядрено оръжие вече се разбраха. Няма да бъде използвано. Отстрани лесно се дава акъл. Особено ако не си си пил хаповете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На Русия 05 Яну 2023 12:23ч. не и е необходима пропаганда за външна употреба

    05 Яну 2023 13:01ч.

    Айде бе ? Кой твърди това ? Путинската власт, която вече очеизвАдно се вижда, че води войната бездарно ! Или по-лошо, води я нарочно така , за да се влачи и затяга ! Нещо което е ясно на всеки, че не е от полза за Русия ! ... Русия има нужда нейната пропаганда да достигне до всеки човек на света ! Русия е 145 милиона, светът е почти 8 милиарда ! Едва 1,8 % от световното население е в Русия ! Русия претендира че се бори със Злото, че дава Алтернатива за Света , "многополярност" ! Как това послание ще достигне до хората по света, ако руската пропаганда е фоцусирана на 1,8 % от световното население ? На това нещо трябва да се сложи край, и ако Путин не е в състояние, други руски патриоти ще го направят. Трябва много ясно да се разбира, Русия задължително печели тази война !!! Иначе идва не само края на Русия, но и края на цивилизацията ни. В съседната статия точно американец (Майкъл Джоунс) ви го обяснява ! https://glasove.com/na-fokus/maykal-dzhouns-ukrainskata-voyna-shte-svarshi-prez-2023-g-i-rusnatsite-shte-pobedyat

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисли логически, недей се поддава на чувства

    05 Яну 2023 14:40ч.

    Ако Русия победи , защо и е нужно чието и да е одобрение..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да има пълна победа или пълен разгром. Ясно е.

    05 Яну 2023 14:59ч.

    Въпросите са ще успее ли Русия да задържи частите от Донецка и Луганска област, които контролираше до февруари 2022 г., както и ще позволи ли Западът на Украйна да се опита да си върне Крим. Според мен и на двата въпроса отговорът е "Не". Русия ще си остане с Крим и през следващите 10 години ще се готви за реванш. Западът ще охлажда ентусиазма й за нова война като ту разхлабва, ту затяга санкциите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма да има пълна победа или пълен разгром. Ясно е. 2

    05 Яну 2023 15:00ч.

    В един момент руснаците ще осъзнаят, че истинската опасност за бъдещето на страната им е Китай и ще се откажат от Донецк и Луганск. Украйна постепенно ще се превърне в нещо средно между Турция и Израел, финансирана щедро от САЩ и ЕС. Чрез парите от донорите ще бъде охлаждани украинският национализъм и апетитите за връщане на Крим.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На въпросите

    05 Яну 2023 15:11ч.

    Не само, че ще успее, но ще вземе допълнителнои Николаев и Одеса.. Западът е бита карта, също като Ицо Хазарта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 4444

    06 Яну 2023 10:42ч.

    На Русия не й е нужно "одобрение", нужна й е подкрепа ! Съвсем реална и материална - като например подкрепата, която получава от Иран, Белорус, КНДР ... За тази цел трябва много работа от външното им министерство, както и от ред други служби, а не регулярно Лавров да декларира "глубочайшая озобоченость". Както и западните общества да се "подпалят" с антивоенни настроения и протести. Как се прави това ? В Кремъл да се обърнат към своите предшественици - тези които запалиха Западна Европа през 80-те години на 20-ти век с антивоенно движение. Може да стане, но трябват усилия. А не договорнящина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виждам геноцид по натовските земи

    05 Яну 2023 13:12ч.

    Виждам много нови мъртви езици в Еврабия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    05 Яну 2023 15:23ч.

    Не мога да разбера, докога Русия ще продължава да се самозаблуждава и да играе на руска рулетка с пълен барабан, с обединения запад?! С циници, лъжци и използвачи, никакви преговори, само нагрездяне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи