ДНР: Над 50 тела на украински военни бяха открити в масов гроб в Мариупол

ДНР: Над 50 тела на украински военни бяха открити в масов гроб в Мариупол

Снимка: ТАСС, архив

Повече от 50 тела на украински военнослужещи бяха открити в масов гроб в парк на Мариупол. Това съобщи пред ТАСС в събота ръководителят на Бюрото за съдебно-медицинска експертиза на здравното министерство на "Донецката народна република" (ДНР) Дмитрий Калашников. Досега са извадени 14 тела.

"Масовият гроб се намира в паркова зона близо до стадион "Металург". На практика това е центърът на града", каза Калашников. "На две места бяха открити празни пластмасови бутилки със списъци, подписани от командира на украинската военна част. Списъците включват фамилни имена, собствени имена, бащини, длъжности, звания. В тези списъци има 52 души. Почти всички тела на няколко места имат бележки с данните на починалия в джобовете си", добави той.

Масовият гроб представлява окоп с ширина метър и половина и дължина около 50 м. Както отбеляза Калашников, телата са подредени едно върху друго, някои в чували. Досега са извадени 14 тела, а в събота работата на специалистите продължава.

 

Снимка: Ройтерс

 

На 20 май говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков обяви, че руските военни са освободили напълно територията на завода "Азовстал", където бяха блокирани остатъците от украинската групировка в Мариупол. Градът постепенно се връща към мирния живот: работата на обществения транспорт е възобновена по някои маршрути, територията на града се разчиства, комуналните услуги работят за възстановяване на водоснабдяването и енергетиката, съобщава още ТАСС.

 

 

 

Коментари

  • А жените им ги чакат

    28 Май 2022 15:35ч.

    Децата им ги чакат, а Зеленски се прави на пълководец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вчера го слушах тоя невменяемия Зеленски

    28 Май 2022 15:38ч.

    Понеже има огромна загуба на летци от украинската армия, той ги нарече герои, защото са знаели, че тръгват на сигурна смърт, и са го направили сами, в името на Украйна. Такова жалко същество като тоя клоун, което хвърля безмислено украинците в безсмислена война и унищожава украинските мъже, малко му е разчекването на четири коня, малко му е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хвърля ги и не му пука

    28 Май 2022 15:58ч.

    защото нито е руснак, нито е украинец. Неговите хора са си добре и не си оставят магарето в калта... Съветникът му Арестович изнася лекции, как да бъдат мотивирани - https://www.bitchute.com/video/Ie8gF2p6haWg/... ние сме герои, украинците навсякъде ги посрещат като богове, побеждаваме най-голямата армия в света...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • безсмислена война

    28 Май 2022 15:47ч.

    Тази бессмислена война я започна един жужо от кремъл. Ти какво очакваш, украинците да си свалят гащите ли ? Явно не става, не им се живее в суверенната евразийска демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • щом е така

    28 Май 2022 15:59ч.

    ами да мрат тогава

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има изход, братан,

    28 Май 2022 16:02ч.

    ей я там Полша (европа), къщи за почистване и старци за обгрижване колкото искаш, а и на ягодите / ябълките им трябват хора... Е, нашите гурбетчии имат повече варианти, заради европейската л. к., ама ние сме си го изстрадали - вече 32 години се въртим на този шиш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ангел

    28 Май 2022 21:03ч.

    Тази война беше програмирана и организирана от американските президенти/Джордж Фридман 2015 г/ както и с подръжката на останалите англосаксонски страни, главно Англия Алчните за слава бандеровци и Зеленски превърнаха народа си в пушечно месо без да оценяват действителното състояние. Това не оправдава Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    29 Май 2022 8:18ч.

    Войната е започна запада с безкрайното си настъпление на Изток,ама всичко е до време.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    28 Май 2022 16:14ч.

    Неприятна работа. Трябва да я предоставят на военнопленниците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мисля че всички загинали

    28 Май 2022 16:25ч.

    украинци(т.е. руснаци)са заминали от този сеят с промитото съзнание от страна на Запада,че са друга нация,с друга история и т.н.!Жалко за младежите но те сами са избрали своят край слугувайки на чужди интереси!Ще видим още колко ще си отида безславно слугувайки на английски и хамерикански интереси!На ред са полските младежи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    28 Май 2022 16:43ч.

    „Българите се учим да ползваме Telegram, VPN си теглим, за да гледаме руски новини, защото когато ви показват едностранно ситуацията, както се прави у нас и казват, че Русия е лоша, тогава това не е нормално. Освен това за нас това е противоестественно да ни се внушава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Христо

    28 Май 2022 16:44ч.

    Русия ни спаси, Русия ни освободи. Много руска кръв е пролята по нашата земя. Тази връзка е завинаги. Каквато и да е геополитическата ситуация, хората помнят това”- отговорих след въпрос как у нас хората виждат ситуацията по спецоперацията и как се отнасят към Донбас.“ https://bgr.news-front.info

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рядко противни

    28 Май 2022 18:17ч.

    коментарчета

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ехо

    28 Май 2022 18:51ч.

    Не, бе! Тия са се самоубили от радост, след което са се самозаровили! Путин така е заповядал!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хунта от наркомани

    28 Май 2022 19:04ч.

    Путин дълго време им даде шанс да се събудят от сатанинските си блянове. 8 години ги чака да се освестят. Разумът им обаче бе изфирясал завинаги. Така става с оня, който е маша на дявола. Ние сме същите с това продажно правителство, като нищо подобна участ ще ни настигне и нас, ако не вземем мерки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Anonimen

    28 Май 2022 20:23ч.

    Защо ме изтрихте?Писах,че не е време пенсионери да вземат мерки като протестират.Защото е работа на по-младите,които не са,имат сили да се борят.Как може един такъв да стои на улица,пие лекарства и му е отредено да се радва на внуци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи