Дмитро Кулеба: Хора умират, докато траят дискусиите ви за военна помощ (видео)

Дмитро Кулеба: Хора умират, докато траят дискусиите ви за военна помощ (видео)

Украинският външен министър ще остане в България, докато получи ясен отговор за пращането на оръжия в Украйна

Тъй като сме в навечерието на Великден, бих искал да отговоря така - как може още да се мислим за братя с убийци? Как може да смятаме за брат този, който дори в тази свята седмица продължава да убива и да унищожава? Българи, знам, че е трудно, но понякога трябва да заемете страна, да заемете страната на истината. Мога само да кажа - време е да направите избор!

Това заяви украинският външен министър Дмитро Кулеба в парламента по време на официалното откриване на изложбата "СТОП на войната в Украйна", организирана от украинското посолство у нас и депутата от "Демократична България" Елисавета Белобрадова.

На откриването присъстваха министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба, посланикът на Украйна в България Виталий Москаленко и проф. Михаил Станчев от Харковския университет, съпредседателите на ДБ Христо Иванов и Атанас Атанасов и лидерът на парламентарната група на ПП Андрей Гюров. Автори на фотографиите са граждани на Украйна, станали свидетели на разрушенията в градовете Чернигов, Буча, Харков и Мариупол.

Съпредседателят на “Демократична България” Атанас Атанасов откри изложбата с встъпително слово:

“Искам да кажа, че независимо от политическия опит, който имам, се вълнувам много днес. (...) България е съпричастна с украинския народ и ще продължи да го подкрепя в защита на националния суверенитет на Украйна, защото тя на практика воюва и за свободата и демокрацията на свободния свят."

Тези, които искат, винаги намират начин

Украинският външен министър заяви, че войната е момент, когато се вижда колко струва животът.

"Тези снимки са само една капка от всичките страдания, смелост и кураж на нашия народ. Но в този океан е важно да бъдем честни. Колко пъти от началото на войната съм чувал аргументи за това защо не може да се помогне на Украйна. Хората, които говорят така, са рационални, но проблемът е, че си играят с нас и са неискрени. Тези, които искат да помогнат, винаги намират начин", заяви Дмитро Кулеба. 

Според него всички, които намират аргумент за това "да не направят правилното решение", действат в подкрепа на агресията, а по време на война "всеки нормален човек трябва да бъде на страната на жертвите, не на агресорите". 

"Надявам се тези снимки да помогнат на някои политици тук и в правителството, след като видят тези лица на войната, да си представят какво преживяват хората и да решат да помогнат. Най-добрият начин да подкрепим Украйна не е да останем неутрални", каза украинският външен министър. 

Той напомни, че каквито и трудности да има при взимането на решение за пращането на военна помощ в Украйна, всеки ден, в който страната му не получава нужната помощ, за да се бие, все повече цивилни и войници умират и все повече домове се унищожават. 

"Призовавам всеки политик да си помисли за това - докато седи в удобен офис и си позволява да мисли по този въпрос през политически призми, има хора, които умират от тези безкрайни чуденици", каза Кулеба. 

Кулеба отговори на два аргумента против изпращането на оръжия

"През тези два дни тук чух два аргумента защо България да не дава оръжия на Украйна. Първият е, че помагате на мира така, а не на войната, а другият, е че украинците и руснаците са братя и не искате да допринасяте за войната там. Моят отговор на първия аргумент е много прост: най-добрият начин да допринесете за мир е да помогнете на Украйна. 

Тъй като сме в навечерието на Великден, бих искал да отговоря така - как може още да се мислим за братя с убийци? Как може да смятаме за брат този, който дори в тази свята седмица, продължава да убива и да унищожава?

Българи, знам, че е трудно, но понякога трябва да заемете страна, да заемете страната на истината. Мога само да кажа - време е да направите избор!", призова Дмитро Кулеба. 

Украинският външен министър обяви, че ще остане в България до получаването на ясен отговор дали и ако да, кога Украйна ще получи оръжия и подчерта, че очаква да получи отговор още днес. 

"Да, важно е по време на война да имаш жилетки, но хора, нека бъдем сериозни - ако имаш бронежилетка без оръжие, си обречен! По този начин от ваша гледна точка - вие искате да умрем защитени", каза Кулеба. 

 

Източници: OFFNews.bg, "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Виктор

    21 Апр 2022 14:52ч.

    Очаквайте скоро заплаха: "или давате оръжия или ще се самовзривя и ще ви избия всичките, в дипломатическото си куфарче нося бомба..." И Соросовите демоНкрати, ще почнат да ръкопляскат на великата му решителност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 15:11ч.

    Това не са заплахи, а опит на един достоен мъж да събуди заспалите съвести на нашите политически търтеи. България е на страната на Украйна срещу рашизма и затова каним украинци, а не рашисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • РОС

    21 Апр 2022 15:22ч.

    Ако бяха достойни и мислеха за хората, украинските политици трябваше да спазват Минските споразумения и да не допускат геноцид над рускоезичното население!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дядо

    21 Апр 2022 15:36ч.

    Уж идва с МОЛБА, ама май доброзорно , ще ни накарат?Хората умирали, докато течали дискусиите?! Ами умират и от двете страни, ние ли сме виновни и до нас ли опряхте?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тутракански

    21 Апр 2022 15:45ч.

    България е на страната на Украйна """" стига лозунги кажи нещо по същесво !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 15:54ч.

    Ето ти по същество. От интерес за България е Украйна да победи във войната и да се ускори разпадането на Русия като заплаха за света и за нас. Подкрепата ни на Украйна подпомага тоя процес.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя да се маха веднага

    21 Апр 2022 16:01ч.

    Украинският посланик вън от България. Нацистите избиват народа си

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отново презряната от Хитлер бандеровка

    21 Апр 2022 16:02ч.

    Хитлер не ви е дишал, а вие сте били слуги, слуги и такива сте си останали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 16:03ч.

    Митрофанова вън от България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове, не искам да отговарям на ник нейм като "бандеровка" Това е рекалма на фашизма, не го позволявайте

    21 Апр 2022 16:07ч.

    А войната на САЩ срещу Русия с ръцете на Украйна, е жалка история, същата работа както Бандера е работил за Хитлер, а Хитлер не го е понасял

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Петър

    21 Апр 2022 16:14ч.

    България е с Русия, затова и няма да дадем оръжия на хохлите. Да си ходи вкъщи тая скапана невестулка Кулеба! Да преговаря с Русия, а не да търси оръжия, защото са приключени като държава. Баси нагляра и условия ще поставя, да взема Алф и джобния генерал Наско и на фронтовата линия. Вън от България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба, чиба от България! Връщай се в Нова Хазария да прислъжваш там на юдей Зеленски и на юдей Коломойски.

    21 Апр 2022 16:21ч.

    Хазарите не са братя на българите, нито на руснаците. Украйна е раково образувание от 1918 г., а от 1992 г. е злокачествен тумор. Само хирургическата операция на християнска Русия може да спаси десетките поробени народности в новата хазарска държава Украйна, вкл. и българската общност.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    21 Апр 2022 16:46ч.

    България никога няма да бъде със своя поробител съветска тоталитарна диктаторска фашистка Русия! Друг е въпроса,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    21 Апр 2022 17:01ч.

    Еее, колко може да е достоен един нацист!? Я по-добре да каже защо забраниха българския език там? За избитите деца в Донбас? За изчезналите 40 000 души в Украйна за 8 години? Бандеровката докога ще се скатава тук, а не отива да защитава любимите си назита!??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма и никога не е имало забрана на българския език в Украйна

    21 Апр 2022 17:08ч.

    Има закони за декомунизация, както приеха в Грузия, балтийските страни и дори България. Официалният език е украински, а другите са свободно говорящи. Така, както и у нас. Да не би да си мечтаете напр. турският език да стане втори официален в България, само защото тази етническа общност е втора по брой?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Българка" да спре да лъже, защото фактите друго доказват за последните 8 години в Украйна

    21 Апр 2022 17:11ч.

    И ако има загинали деца в сблъсъците 2014-2015 г.това означава ли, че трябва да се избият многократно повече украинчета сега?! https://factcheck.bg/ukrainskite-vlasti-ne-sa-izvarshvali-genocid-v-donbas/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжеш

    21 Апр 2022 17:44ч.

    Българи са малтретирани и глобявани за използване на български език

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сериозно

    21 Апр 2022 18:12ч.

    Сериозно става положението с тоя! Докарал си е транспортен самолет и е виснал като прани гащи у нас, заплашва, обикаля като цветарка по телевизиите. У нас е пълно с нахални укри и азовци, страх ме е да не направят някоя уйдурма преди Великден? Тия са царе на диверсията, обучени от американци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба, чиба от България! Връщай се в Нова Хазария

    21 Апр 2022 18:25ч.

    да прислугваш там на юдей Зеленски и на юдей Коломойски. Тия са последователи на Баал, Талмуд и Кабала. Днепропетровск (Днипро) е център в Източна Европа на Хабад Любавич юдаизма - секта. Царе са на измамата, деца са на лъжата. Нацисти са по майчино мляко и мразят православните християни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен Робот

    21 Апр 2022 21:04ч.

    Бандеровке, вземай си парцалките и заминавай за украйна, като достоен джендър. На твое място ще приемем дузина украинци между 18 и 60 години да се укрият на ол инклузив в наивна България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реплика

    21 Апр 2022 21:07ч.

    "Вчера бе поставена темата за автономията на българите в Украйна, което бе изтълкувано в някои медии като руска пропаганда. Никой не говори за това, че в Украйна се извършва възродителен процес, бяха сменени имената на сънародниците ни, бяха затворени българските училища там"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реплика

    21 Апр 2022 22:04ч.

    "Бандеровците са откачени маниаци или с други думи казано озверяли животни. Но точно такива са ни нужни в този период от време, за да унищожим непокорните славяни. И след това самите те трябва да бъдат унищожени, тъй като сред хората няма място за зверове.”( Joseph Goebbels ).”Die Banderiten sind verrückte Wahnsinnige ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормален

    21 Апр 2022 23:26ч.

    Това не са заплахи, а безподобна, непозната в международните отношения НАГЛОСТ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗНАЕЩ

    22 Апр 2022 4:35ч.

    Русия се командва от Берл Лазар и Путин (юдеохазари). 975 от 1000 - те най богати руски олигарси са юдеохазари. Всички министри, депутати в Украйна също са юдеохазари. Войната е между ционистите (САЩ, Канада, Израел, Англия, Усрайна) и хасидите (Русия, Беларусь)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    21 Апр 2022 14:53ч.

    Хайде да не ни говори за "правилното решение" човек, който е част от правителство, вкарало страната си в национална катастрофа. Време е да бъде изгонен от България, моментално. Ама, че наглец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Floyyd

    21 Апр 2022 21:09ч.

    Не знам кои са путиноиди, но когато някой дойде при теб и започне да се разпорежда у дома ти, това със сигурност е нагло и безочливо поведение. Кулеба да се маха, няма място тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    21 Апр 2022 14:57ч.

    От този човек само заплахи и изнудване. Много излага честните украинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба, чиба от България! На краставичари краставици не можеш да продаваш.

    21 Апр 2022 14:57ч.

    Върви си в Украйна=Нова Хазария да служиш на своя бек юдей Зеленски, под общото ръководство на кагана ви - юдей Коломойски. Хазарите не са братя на българите, а тези които съсипаха Велика България на кан Бат Баян. Тези, в сражение с които загина кан Аспарук за да я има Дунавска България. Мразите руския княз Светослав I, който на свой ред ви разби и ви съсипа паразитната държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 16:02ч.

    Святослав 1 изби българите и още от него Русия е враг номер едно на България. Всяко тържество на българите е смърт за Русия, Аксаков.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До Бандеровка

    21 Апр 2022 16:15ч.

    Нали се разбрахме ? Вземаш влака до Киев и директно в Донбас. Да ти свирят "Калибри" на уше. Като си толкова военнолюбив - марш на фронта ! Аман от диванни цървули.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • минаващ

    21 Апр 2022 16:26ч.

    Когато просиш, би трябвало да си смирен а не нагло-агресивен изнудвач. Какъв беше номера на циганчетата в Германия през 1990та? ".Дай 10 евра иначе ще ти сложа тязи прясна фъшкия в джоба на коженото ти палто"!!! Да ни е честита новата украинстваща циганска вълна в Европа и Света..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Голяма паника сред путлеристите лузъри в България

    21 Апр 2022 16:45ч.

    Като толкова ви е мила рашънската кочина - чамодан, вокзал, МАсква. Ама, всички знаем какви са путлеристите, начело със своя Путьо на токчета - говорят срещу Запада, но все натам ги тегли и затова крадат от своите, за да ползват благинките на Запада.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай II

    21 Апр 2022 18:38ч.

    Святослав идва от Киев, значи е украинец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба

    21 Апр 2022 19:20ч.

    Всеки почтен човек, надникнал в тоя форум, има чувството, че е някой от лагерите на ГУЛАГ и надзирателите от НКВД избиват украинците, за да им откраднат бижутата. Наистина путиноидите в България са чума. Малка, но смъртоносна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен Робот

    21 Апр 2022 21:08ч.

    Светслав 1 е всъщност княз на КИЕВСКА Рус. Така че друм, джендър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така е

    21 Апр 2022 14:58ч.

    Убийци сте на жени и деца и българите си дадоха отговора. Твърдо не. Жълтопаветниците са ясни- малко са и са на заплата към НПО-та. Щял с оръжия да намали броя на убитите- тия хора на какво са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 15:03ч.

    Хайде 15-те процента путиноиди да не говорят от името на българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 15:12ч.

    А колко процента сте бандероидите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 15:20ч.

    75%.Всички без путиноидите като теб, одобряващи Путлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Апр 2022 15:24ч.

    Айде прави преброяване и референдум дали да даваме оръжие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 15:27ч.

    Ми тогава да сменим въпроса, щом така искаш - колко одобряват Зеленски? Апропо, упорито не разбираш смятането: Колко прави 100-75 ? И не се тръшкай, ами натисни две копчета на клавиатурата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сус бе фшистче !

    21 Апр 2022 15:38ч.

    Че ти трошат скоро фашистката морда...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За кафявата бандеровка

    21 Апр 2022 16:05ч.

    Кулеба иска да си свърши пъклената работа, да вкара България вече не в списъка на неприятелските държави, а в списъка на враговете! Не, не и не! Да си ходи в пъкела, дето сътвориха там!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jorro22

    21 Апр 2022 16:33ч.

    В една друга медия има анкета с три опции: ЩЕ СПРЕ ЛИ УКРАЙНА РУСКАТА АРМИЯ В ДОНБАС? Да, Украйна ще разгроми руската армия в Донбас, както го направи в Киев 24% (1290) Не, този път руската армия ще победи 70% (3689) Не се интересувам какво се случва там 6% (304) https://fakti.bg/world

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    21 Апр 2022 19:36ч.

    Че кога Украйна е разгромила руската армия в Киев?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    21 Апр 2022 14:59ч.

    Моят отговор на първия аргумент е много прост: най-добрият начин да допринесете за мир е да помогнете на Украйна. Този малоумен ли е?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • След войната в Грузия Ярослав Качински е предричал, че следващата нападната страна ще бъде Украйна, а след нея навярно балтийските страни и после вероятно Полша или... България

    21 Апр 2022 16:55ч.

    "Това е планът на Путин", казва Яблонски и пояснява: "Той иска да атакува Европа. Иска Русия да доминира над цяла Европа. Путин вярва, че се страхуваме от него, но Европа е по-силна. Ако сме решителни, можем да го спрем". Вие за ФАШИЗЪМ ли се "борите" в Европа и България?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човек с памет

    21 Апр 2022 15:00ч.

    Хора умират от осем години, убити от украинската армия. Украйна е страна-терорист, като ислямска държава, само че в Европа. Поддръжниците са същите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 15:01ч.

    Абсолютно прав е Кулеба!!! Ристю, покажи най-после, че си мъж! Помогни за изпращането на военна помощ. Не се съобразявай с Корнела и Киро Тъпото. Огромната част от народа иска да помогнем на Украйна. Гласувайте решението веднага! С гласовете на ГЕРБ и ДПС ще мине. 4азграничете се от кирчовските мошеници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 15:15ч.

    "Огромната част от народа иска да помогнем на Украйна." Помощ под формата на бежанска - не повече от три месеца. Народът не се е произнасял за друга помощ. Ф краен случай - каски и памперси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 15:19ч.

    Народните представители обаче се произнесоха. С декларация осъдиха агресията. И сега ще се произнесат пак. За военната помощ. А Кулеба е безкрайно прав, казвайки истината в очите. Той е нашият брат, не братоубийците от Путландия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 15:36ч.

    Ся, доколкото чувам - военна помощ - тц. Хем ти се каза - каски и памперси - да! Но, докато я изгласуват (ако), руснаците ще си пият чая на Крещатик. А тогава - запомни, мило дете, Историята и морала се пишат от победителите. Или Историята ще я пише Жужо, или ... За какво ни е този свят, ако я няма Русия. Не съвсем по Фукуяма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 16:17ч.

    Точно това изявление на Путин го прави в подобрената версия на Хитлер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бандеровски трол

    21 Апр 2022 19:03ч.

    Явно не разбираш, че с това поведение постигаш силен обратен ефект, на позициите на началниците от Козяк. Ще бъдеш уволнен, ако не спреш с тези словоизлияния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    21 Апр 2022 15:03ч.

    До нашите скромни оръжия ли опряхте? Нали Германия, САЩ, ОК ви дават тонове оръжие ? За какво ви е нашето - една капка в морето? Гадната ви цел е да ни вкарате и нас във войната, а не че ви трябват тези оръжия. Вън от България

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    21 Апр 2022 15:03ч.

    По този начин от ваша гледна точка - вие искате да умрем защитени", каза Кулеба. ---------------- А честно казано изобщо не ми дреме как точно мислите да умирате.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ало, безумците?!

    21 Апр 2022 17:14ч.

    Путин никога няма да спре, ако не бъде спрян, защото е доказан ФАШИСТ ПСИХОПАТ! След Украйна ще нагази балтийските държави, а след това идва ред и на България. Това ли искате, нещатници, фашистки режим в България?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    21 Апр 2022 18:08ч.

    Тия малоумните опорки ги разправяйте на вашете гей сбирки. Разбира ти главата от фашизъм... В Русия живеят над 100 различни националности, една от най-многонационалните държави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руски икономист: Режимът на Путин е класически фашизъм

    21 Апр 2022 19:24ч.

    Ето може да прочете анализ защо Русия днес е фашистка държава. ---> https://www.clubz.bg/125989-ruski_ikonomist_rezhimat_na_putin_e_klasicheski_fashizam

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ники

    21 Апр 2022 19:55ч.

    За Русия не знам,но на запад си е пълен тоталитаризъм.Караха хората на сила да се бодат.Иземват им пар

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратително

    21 Апр 2022 15:06ч.

    Какво стана с онази украинска "девойка", която режеше главата на руски пленник със сърпа си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дмитро Кулеба: Хора умират, докато траят дискусиите ви за военна помощ (видео)

    21 Апр 2022 15:06ч.

    Военната ни помощ, която търси от нас мистър Кулеба с летална и лечебна цел е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ruse

    21 Апр 2022 15:09ч.

    Баси наглия, като всички укри! Ние сме му виновни! Имаха 8 години да решат по политически път този проблем! Не ще да е само до оръжие, другаде е заровено кучето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не искат да решават проблемите политически и с примирие.

    21 Апр 2022 20:55ч.

    Искат да се водят боеве, които ту да се засилват, ту да отслабват - на всеки 4-5 години, а по един по-голям конфликт - на всеки 8 години, докато обезкръвят Русия. Затова са плъзнали по цял свят да събират пари и морална подкрепа... Съветникът на зЕленски през 2019 г: https://www.bitchute.com/video/vXsKZ4ygRruc/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • По-грозна картина

    21 Апр 2022 15:09ч.

    от този форум сигурно е само войната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 15:15ч.

    Да, зловещото лице на путинизма е завладяло форума. Патологичните защитници на руския нацизъм. Безродни създания, които заради Путин са готови да се отрекат и от бащите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    21 Апр 2022 15:33ч.

    Наистина ли смятате, че с подобни небивалици, които повтаряте, потретяте и така до безкрай, ще промените дори на един човек мнението? Абсолютно жалки ставате. Недейте така, нацитата трябва да изглеждат поне силни...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 16:00ч.

    Жалки са само тези путиноиди, които издигат в култ един луд тиранин и го поставят над всичко, защото сами си признават, че при война с Русия ще са на руска страна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    21 Апр 2022 16:15ч.

    Умозаключенията ти са точно толкова идиотски, колкото и името

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На мен пък Путин изобщо, ама изобщо не ми изглежда като луд тиранин!

    21 Апр 2022 18:07ч.

    Вижда се целта на укрите - да ни вкарат и нас във войната! Ако пламне цяла Европа за тях ще е най-добре, защото иначе отиват при бандеровските си предци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • красавица

    21 Апр 2022 18:12ч.

    Защо така говориш, красавице, нали сте 85 %!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    21 Апр 2022 19:27ч.

    Във война ни вкарват копейкиновците, които поискаха автономна българска БНР в Украйна по примера на теорирстичните сепаратисти, които самопровъзгласиха ДНР и ЛНР.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Апр 2022 15:10ч.

    Альо, альо, тук зельоная ливадка, кулега, кулега, докагда тъй гониш български фусти, на мен ми свърши белото, качвай един палет от батушка БОКО и иди домой!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • старецът и реката

    21 Апр 2022 15:11ч.

    ,,Тези, които искат да помогнат, винаги намират начин", заяви Дмитро Кулеба. Прав е и ДБ и умните и красивите трябва да дадат пример, а не само да приказват, всички под строй във Лвов, там ще им дадът и пушки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аман

    21 Апр 2022 15:12ч.

    Дошъл ми тука, да проси, и ни казва, какво да приказваме, какво да му пращаме! Абе айде , марш в Украйната си, бе, нагъл! и не идвай повече.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя просяк

    21 Апр 2022 15:13ч.

    още ли го търпим в България!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • yeud

    21 Апр 2022 15:13ч.

    Кулеба си губи времето, българите са мижитурки и ще напълнят гащите в момента, в който русия ,сърбия или турция тръгнат с танкове към софия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 15:22ч.

    Кулеба, а и другите фашизоиди, ореваха орталъка за пари, оружие и кво ли не, щото са големи мъжаги. И си киснат яйцата в саламура - затва са ноо корави. Докато не ги хванат за яките и не ги измъкнат от дупките им. Тогава, мигом, се преквалифицират в готвачи, музиканти и шофьори. Но баняджии - няма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 15:57ч.

    Фашизоидите са в Русия, пич, запомни го. ООН осъди фашисткия режим в Русия, а не в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jdjd

    21 Апр 2022 16:11ч.

    Много сте смотани тука щом не сте разбрали, русия е фашистка държава още от 1917 година досега включително начело с Вагинални

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Такива са българите, мижитурки

    21 Апр 2022 16:13ч.

    И по-добре мижитурки, отколкото нацисти и садисти, които избиват цивилни жени и старци, слагайки ги жив щит пред себе си... Айде сега къш от България !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • jej

    21 Апр 2022 16:37ч.

    Бе ти глей ти да не си къш, да те върнат пак във волжка булгария в степите, ще видиш европа през крив макарон, там в степите като мужик да ти дойде акъла в главата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "ООН осъди фашисткия режим в Русия, а не в Украйна"

    21 Апр 2022 18:09ч.

    Там му е грешката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ООН е част от същия кабал

    21 Апр 2022 19:25ч.

    към който принадлежат западните елити, с крокодилските им сълзи за Украйна, които не спират да подклаждат огъня. Къде бяха през последните 8 години? А българските правителства къде бяха, когато етническите българи в Украйна бяха призовани с предимство, първи, и изпратени да се бият с братовчедите си в Донбас?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сградата на ООН е построена

    21 Апр 2022 19:29ч.

    върху парцел дарен от Дейвид Рокефелер, и с парите му, за да може после да се меси и определя всички техни решения до края на живота си... Защо не беше избран нашия кандидат, Ирина, а пуснаха преданата Кристалина Георгиева да и пречи и си избраха сегашния послушко?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде, докажи преди да повтаряте рашистки опорки

    21 Апр 2022 19:32ч.

    Няма етнически българи в Украйна, които са призовани да се бият срещу братовчеди в Донбас. Призовани са в защита на Родината срещу руските терористи сепаратисти, водени от КГБ агенти, които нахлуха преди 8 г. в Донбас за Zавръщане към тоталитарния съветски ред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doksan Dokuz

    21 Апр 2022 15:18ч.

    Македонците къде блеят? Да си пращат външния министър тука и да ни поставят ултиматум – или отстъпвате по всички наши искания, или външният ни министър ще си стои у вас до второ пришествие! Така се прави дипломация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    21 Апр 2022 15:43ч.

    Ся, не им давай акъл, че тия само това чакат ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба,

    21 Апр 2022 15:21ч.

    Защо ли не се бореше така яростно в защита на споразуменията от Минск 1 и Минск 2 ? Мислехте, че ще преметнете руснаците, защото сте най-най-умните и най-най-великите! Подкрепям Дзопино в 15:03 ч., че идеята ви е да омърсите всички и всичко, за да приличат на вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • София

    21 Апр 2022 15:21ч.

    Който дава оръжие на престъпниците укронацисти ,за да използуват мирни граждани като жив щит е съучастник в престъпления срещу човечеството! Ние в никакъв случай не трябва да цапаме ръцете си с кръв в тази братоубийствена война като подкрепяме престъпния режим на предателя Зеленски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 16:15ч.

    ООН обяви за военни престъпления действията на путинските касапи в Украйна, ако не си разбрала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички знаем ООН под чий диктат е!

    21 Апр 2022 18:13ч.

    Нема нужда да ни го тикаш постоянно като божа инстанция!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • аха

    21 Апр 2022 19:43ч.

    Ако някой години наред изнасилва, пребива и/или убива семейството на София, тя не желае да й се дават оръжия за защитата, докато престъпникът не ги довърши до край и не ги маркира със Zакончинает дело.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Апр 2022 15:22ч.

    Мисля, че ясният отговор на българския народ е ясен. Ако е дошъл да ни изнудва по цигански, ще го чуе още по-ясно - летище София го очаква и не е желан повторно. Доброто възпитание изисква да разчете правилно знаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 16:07ч.

    Доброто възпитание изискваше Путин да си прибере Митрофанова, след като си отзовахме посланика. Путиноидалният ти синдром е много тревожен. Слагаш ли снимка на Путин и Захарова под леглото си?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до бандеровка

    21 Апр 2022 16:39ч.

    Разбираме те, ама, защо до сега не си отишла в Украинското посолство? от 2 месеца виси обява за доброволци, вземат и жени...Или си като оная украинска гъска, която на клипове коли със сърп руснаци от САЩ, ама не ходи да се бие с тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Апр 2022 21:49ч.

    Типично като за бандеровката - тъпо. Кво общо имс митрофанова с простотиите на кулеба?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    21 Апр 2022 15:22ч.

    Отвратен съм от нахалството на тези хора. Ние нямаме въоръжение за нас, а те искат и малкото което имаме да влезе в Украйна и руснаците да го унищожат. След това голи като пушки да застанем одупени на @мериканците и да се молим да купуваме прескъпото им оръжие. Тогава тези няма да ги има да ни помогнат, защото одупени и те ще искат заеми от освободителите си за възстановяване на Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мони

    21 Апр 2022 15:23ч.

    Ристю да хваща лодката от Росенец и заедно с тая полско украинска мутра да хващат пътя към Крим. Може да се опашат с Ц200 и като истински патриот идиоти да се жертват като камикаджета.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Малко ни е Мустафовица да ни командори,

    21 Апр 2022 15:36ч.

    Не ни стигат нордическите макета, сега и хохлите налитат. Това държава лу е, или quasi una teritoria? А, господин президент?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С гривнички

    21 Апр 2022 15:39ч.

    Брееей,че наглец!Ние българите живи хора в културен дом не сме горили,ракети по мирно население не сме фъргали,снайперисти по мирни демонстранти не сме използвали, "Москаляку на гиляку" не сме скандирали. Ареее улево мека китка с шарени гривнички на ръката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    21 Апр 2022 15:40ч.

    Фашисти и нацисти не подкрепяме! Марш оттук наглец!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Апр 2022 15:43ч.

    На война умират хора и това е нормално.Като в Ирак и Сърбия. Пък и един политик беше казал "Майната му на Православието" , нали тъй ? :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 15:46ч.

    Работата е там, че Кулеба говори не от името на Украйна, а от името на Америка. Жегата ни я устройва Америка. Същото беше и изрепчването срещу Щайнмайер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Апр 2022 15:49ч.

    Руските генерали не се трогват от чие име говори украинския клоун.Бомбардират и не питат... :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 15:57ч.

    Ми те са наясно, че Украйна е без значение. Срещу Русия са всички европейски държави, които бяха срещу нея във Втората световна война. Великата Британия си пазеше задника тогава и "хитро" гледаше (did watch), кой ще вземе връх, за да се присъединят. За Америка войната беше с Япония и чак накрая, за да не изтърват кьоравото, зеха че напраиха великия десант.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За едно денонощие два удара по нацистите и началниците им !

    21 Апр 2022 16:01ч.

    Обяви се освобождението на Мариопул ! Азовсталь е блокиран и "муха не може да прехвръкне навън" . Руснаците имат цялото време на света , ще чакат азовци и НАТО-вци сами да се покажат, или да "умрат от глад"... Въвежда се "САРМАТ" на въоръжение. Мъка бандеровска, мъка пиндоска !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 16:01ч.

    Интересното е, че нещата се повтарят 1:1. Сърбия пак е против фашистите, ние - винаги с Германия, никога срещу Русия, Турция - неутралитет. Тук няма случайни неща - тва е генетичен код. Та за Русия срещу реванша на фашистките държави - вече са наясно, че тук реми няма да има.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 16:07ч.

    "Руснаците имат цялото време на света , ще чакат азовци и НАТО-вци сами да се покажат". Да. И докато чакат, по първомайските празници, ще си направят спортни състезания, прегледи на художествената самодейност. И т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко много страдание има по цял свят!

    21 Апр 2022 15:52ч.

    Какво се случва с Африка - забравихме цял един континент! Какво се случва в Латинска Америка или в Афганистан, Йемен, Ирак? Ако този министър е загрижен за умиращите хора, защо не е на масата за преговори? Защо? Дошъл да преговаря за оръжия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хора умират

    21 Апр 2022 16:02ч.

    Путинофилите тука се кефят. Все едно те са ги убили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 16:10ч.

    Кой е умрял? Седят си долу, пишат писма до папата, до Зеленски. Нема умрели. Освен онези, застреляни от нацистите, опитващи се да се предадат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Водещият ти десетник не е ли наясно ?

    21 Апр 2022 16:11ч.

    Колкото повече бълваш фашистка пропаганда тука, толкова повече отблъскваш българите ! Дори хора с резерви към Путин и днешна Русия започва да им се гади от наглата ви НПО-пропаганда. Няма да ви стане играта в България, казаха ви го по-горе. Генетичен код !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    21 Апр 2022 16:03ч.

    „Да заемете страната на истината“ Точно това се опитвам да направя, едва ли Кулеба твърди, че той е „пътят, истината и живота“ в тази „свята седмица“. Има си Истина и тя не е без глас и воля. Жертви има и от двете страни и светът е пропуснал да задълбае в новините си относно жертвите, които е дала Украйна и преди началото на войната, поради отношението не само към руснаци, но и към българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бандеровка

    21 Апр 2022 16:13ч.

    Истината е една. Всяка война е деяние на Сатаната и само сатанисти я подкрепят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    21 Апр 2022 17:20ч.

    Добре, тогава протестирайте за мир, не за въоръжаване. Отидете пред двете посолства и настоявайте, че искате мирен договор по-скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    21 Апр 2022 16:04ч.

    В този момент се замислям защо тази война не е предотвратена и защо изобщо продължава. Все повече чуваме за предисторията, но също знам, че когато нашите предци са виждали насреща си по-голяма армия от своята, отивали са с условия за мир, дори и унизителни. Понеже човешкият живот е над всичко. Ако си постъпвал правилно, историята може да се обърне след време и да си победиш врага.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    21 Апр 2022 16:06ч.

    В реалността не можеш да си максималист, ние сме изгубили огромни територии, България граничи със себе си, казваме. Понякога няма начин да получиш всичко, което искаш и животът да е справедлив точно от твоята гледна точка. Понеже съдбата също има своите идеи за справедливост и има ситуации, в които просто трябва да се смириш, има шамари, които макар жестоки, се случват с допущение отгоре.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалността за Украина

    21 Апр 2022 16:18ч.

    До 2014 Украина е най-голямата Европейска страна ! Какво искаха повече ? С неутралитет и добри отношения с Русия и ЕС можеха от две крави мляко да пият и да благоденстват. Те сами си засраха държавата, сега логично ще я загубят. Украина изчезва пред очите ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Два пъти мери, един път режи

    21 Апр 2022 16:10ч.

    "У нас работа будет, а у них нет. У нас пенсии будут, а у них нет. У нас выплаты на детей будут, а у них нет. Наши дети пойдут в школы и детские сады, а их дети будут сидеть в подвалах. Вот так, и именно так мы и выиграем эту войну", – сказал он тогда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Трийте, трийте

    21 Апр 2022 16:11ч.

    тук непрекъснато се трият коментари

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    21 Апр 2022 16:11ч.

    Поради някаква причина на украинците и на руснаците им е дадено да преживеят това, не, че са най-грешните в света, но за назидание и на останалите. Всичко това е поради реални грешки и на двете страни. Разбирам позицията на Кулеба, който вижда всичко от точно една гледна точка, но не е правилно да морализаторства над цял един народ с такъв натиск, да ни казва какво е време и т.н.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    21 Апр 2022 16:12ч.

    Така и така е дошъл ,защо не вземе всички дошли тук, обратно в Украйна ? Сами си създадоха проблеми после -елате да ни помагате ! Такава наглост тук не трябва да се търпи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    21 Апр 2022 16:13ч.

    Господин украино-руснак - отиди и се разбери с Руснаците. Откажете се от НАТО, станете неутрална територия и дайте свобода на руските републики на изток. Разрешете руския език и ще спасите всички животи. С тази пяна на устата ще изтрепете още много украинци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 16:22ч.

    Ми то общо взето тва се искаше от тях, и с такива обещания Зеленски дойде на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ивайло

    21 Апр 2022 16:13ч.

    Хахх , ми те хора в Украйна умират от 7 години заради престъпните правителства на Порошенко, и Зеленски, така че никой по-нормален човек няма да се трогне от думите на тоя хитрец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    21 Апр 2022 16:23ч.

    Студеният анализ сочи, че войната тепърва започва.Ще загинат още стотици хиляди . Като в Ирак и Сирия....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дзопино

    21 Апр 2022 16:38ч.

    оставам с впечатлението че руснаците не засипват с бомби ВСУ а като чета те така са се окопали в донбас че едва ли не това е единствения начин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 16:47ч.

    Абе не ми се вярва. Хохлите изкараха на първи линии запасняци, основно от Източна Украйна (от Западна и Централна, почти няма призовани под знамената). Те пък не са много мотивирани, гледат жално, искат при внуците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба остава у нас неканен гост , но ще създаде малък отряд в помощ на нацитата !

    21 Апр 2022 16:24ч.

    Членове на отряда 1-Христю командир /работещ от дистанция/ 2-Мони Паси - механик водач на брониран "Трабант" 3-Еленка - спецназ, обираща ГСМ на врага с рейдове в тила 4-Иво Инджев - ЗКПЧ 5- Военния министър, как му беше името... 6-Бат Бойко - военен инструктор по боравене с РПГ-та...Край на списъка !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    21 Апр 2022 16:40ч.

    3 дни яде и пие в българия и проси ту оръжие ту пари а от къде да знаем че не го продават това оръжие и прибират парите със свитата от бункера много загладен ми се вижда не е слабичък не ми прилича на фронтовак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • украинците са

    21 Апр 2022 16:55ч.

    едни нещастни хора, защото страната им е овладяна от 0.8% от живущите там, които с подкрепата на световния кабал ще ги доморят, за да се освободи място за втората държава на богоизбраните... Амер. журналист от чилийски произход Gonzalo Lira e отвлечен заради видеата си от мястото на събитието, и анализи като този: https://www.bitchute.com/video/06fe7cFGphQi/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • егати наглеца

    21 Апр 2022 16:56ч.

    Ами да се предадат за да не умират, бе! А Йцо - марш доброволец, а не дя плямпаш .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ма тоя още ли е тука, бе?

    21 Апр 2022 16:56ч.

    Да не иска да се цАни за бежанец? Нали държавата му е в криза. Да отива там и да бъде полезен с каквото може. Ние също си имаме проблеми, ама не ходим да ревем тук и там и да хленчим. Айде, друм!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба миротворец

    21 Апр 2022 17:00ч.

    На военните в Азовстал им е наредено да не се предават - щели да ги съдят военен съд. Тоз Кулеба що не помогне да се предадат и войната да се свърши? Май ще трябва и той после да отговаря заедно със Зеленявия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • КОКО

    21 Апр 2022 17:17ч.

    Аз бих казал че хората умират не за това че ние нещо се чудим, а защото украинското ръководство уж участва в някакви преговори с Русия, а нещо не се явяват на тези преговори. Кога беше последната среща в Турция и от тогава колко хора загинаха? Заради нас ли бе наглец?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ама вЕрно ли?!

    21 Апр 2022 17:51ч.

    Ако теористи изнасилват 10-годишния ти син, като вържат майка му да гледа, изнасилят бременни, деца, жени, баби, мъже, майка ти и след това ги заколят или просто убият, изтрелят на посоки снаряди по дома ти и цивилна инфраструктура, плячкосат ти всичкото имущество, което си събирал цял живот, прегазят за забавление хора, разстрелят за един смс или снимка познатите ти, ще седнеш ли да преговаряш?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Браво! Много точно описа какво правиха нац. батальоните в Донбас осем години!

    21 Апр 2022 18:27ч.

    А и ВСУ също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напротив, за рашистката агресия в Донбас доказателства има и продължават да се събират от межд. организации за съда в Хага, а не разкази със свободен преразказ

    21 Апр 2022 21:03ч.

    Данни за над 1300 руски военнослужещи от 89 формирования от ВС на РФ и други силови структури на Русия, както и 44 типа руско въоръжение, което не би могло да е трофейно и е доставяно тайно в Донбас. --> https://informnapalm.org/bg/dobrovoltsy-publykuvaha-baza-s-danny-za-ruskata-agresyya/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    22 Апр 2022 12:09ч.

    Ама вЕрно ли?! 21 Апр 2022 17:51ч. Престъпник насочва пистолет в главата на жертвата си, първата реакция на жертвата е, „моля те, не ме убивай“... Това преговори ли са? В някакъв смисъл, са преговори. За да се спаси живот, се преговаря. Ще накажеш ли виновния за убитите, ако го оставиш да убива още?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • helleborus

    22 Апр 2022 12:12ч.

    Освен това, нито една от двете страни в момента няма да извърши висша справедливост, дори да спечели. От двете страни очаквам свирепа пропаганда, заличаване на части от истината, налагане на частния им дневен ред, натиск над съвестта на хората, опит за икономически рекет. Няма какво да умират още хора за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дрогари ам.демократори

    21 Апр 2022 17:31ч.

    Защо всичките демократори, поемащи грантове от САЩ или директно заплати, са на редовна яка дрога и от позициите на превъзбуденото си възпалено съзнание ни занимават медийно с фалшивните си видения, намерения и очаквания?! Докога такава диктатура ще бъде търпяна - неадекватните да дават наклон на адекватните и да превръщат постепенно всичко в руини и пепел?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Софиянец

    21 Апр 2022 17:36ч.

    Хора умират в Украйна от 8 години по вина на украинското правителство. Има убити и етнически българи. Никакво оръжие за тези!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така ли?

    21 Апр 2022 17:44ч.

    Къде са ви доказателствата?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А твоите къде са?

    21 Апр 2022 18:29ч.

    Сал една само пропаганда ви остана. Нацистка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма доказателства за убити българи!!!

    21 Апр 2022 19:48ч.

    https://factcheck.bg/nyama-dokazatelstva-za-ubiti-balgari-v-sblasacite-v-odesa-na-2-maj-2014-g/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗАЩО ПОДКРЕПЯМ УКРАЙНА? Подкрепям Украйна, а не Русия, защото:

    21 Апр 2022 17:53ч.

    1. Украинците, за разлика от угро-мокшаните москали са братски, сроден по манталитет с нас народ; 2. Ние сме християнизирали Киивска Русъ, т.е. днешна Украйна; 3. Дали сме азбука на Киевска Рус.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Апр 2022 17:54ч.

    4. 2/3 от войнишкия състав в руската армия през войната от 1877/1878г. са украинци; 5. Над 200 000 българи са се преселили и до днес живеят в земите на Украйна, в Бесарабия и Таврия; 6. Украйна признава, че е получила азбуката и християнството от България (за разлика от Русия).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Апр 2022 17:55ч.

    7. Украйна никога не е организирала и финансирала бунтове, метежи, въстания и преврати в България; 8. Украйна никога не е организирала политически убийства в България; 9. Украйна никога не е крала архивите ни; 10. Украйна не е крала златния ни резерв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Апр 2022 17:57ч.

    11. Украйна никога не е разпокъсвала землището ни; 12. Украйна никога не е насъсквала Сърбия, Румъния или Турция да ни нападнат; 13. Украйна не е измисляла нови, несъществуващи езици; 14. Украйна не е измисляла несъществуващите македонска, тракийска, шопска и добруджанска нации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Апр 2022 17:58ч.

    15. Украйна никога не ни е обявявала ВОЙНА!!! 16. Украйна никога не е прехвърляла диверсионни групи на наша територия; 17. Украйна никога не е имала свои "украинофилски" партии в България, имащи за цел дестабилизацията на държавата и обществото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Апр 2022 17:58ч.

    18. Украйна никога не е финансирала и поддържала национални движения „Украинофили“, нито участва в правенето на събори, където се веят украински знамена; 19. Украйна не ни продава най-скъпия петрол и газ в Европа; 20. Украйна не заселва стотици хиляди украинци по нашето Черноморие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Апр 2022 17:59ч.

    21. Украйна не е пращала въоръжени терористи в България; 22. Украински политици не са заявявали, че ще ни изкупят и другата половина от Черноморието, след като вече били изкупили едната половина; 23. Украйна не е финансирала чудовищни терористични атентати в България, най-големите и кървави в света за времето си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Апр 2022 18:00ч.

    24. Украйна не е промила мозъците на 80% от българите да ѝ се кланят и да предават България, нито дели хората на украинофили и украинофоби, за да внася допълнително разделение и разединение у българите; 25. Украйна не е нападала (за последните 1000 г.), бомбардирала и окупирала България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Апр 2022 18:01ч.

    26. Украйна не притежава между 30 и 50% от българската икономика и не ни държи в 100% енергийна зависимост от нея посредством свои хора в българските правителства, парламенти, съдебна власт и правоохранителни служби и структури; 27. Украйна няма 45-метрови паметници, символизиращи съветската окупация и комунистическия престъпен режим и не ни заплашва, че ще ни се случи случка, ако ги махнем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Апр 2022 18:02ч.

    28. Украйна не ни е пренаписвала и фалшифицирала историята; 29. Украйна не ни натяква постоянно как ни била освобождавала два пъти и как трябва да сме ѝ вечно благодарни, тоест надупени и подчинени.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    21 Апр 2022 18:02ч.

    30. Украйна не е поставяла свое марионетно правителство и престъпен комунистически режим и диктатура, които управляваха 45 години, избиха цвета и елита на нацията, и върнаха България с поне 100 години назад в развитието ѝ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ген. радев

    21 Апр 2022 18:07ч.

    Към момента техен министър-наглец ни виси на главата да се включваме на тяхна страна във войната и да се окървавяваме, при условие че народът ни няма никакво желание, нито ентусиазъм за нещо подобно. Спри да пишеш за Украйна, сякаш е съществувала вечно. Това е форма на нагъл македонизъм, само че на руска почва.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна е Киевска Рус, а Русия съществува благодарение на киевските князе

    21 Апр 2022 18:28ч.

    https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0%B8%D0%B5%D0%B2%D1%81%D0%BA%D0%B0_%D0%A0%D1%83%D1%81

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • по твоята логика Киев е руски град, не украински

    21 Апр 2022 18:31ч.

    А Киевска Рус е оная Русия, която на която се донорства откъм Новгородските княжества. Украйна никога не е била древна държава, тя даже и модерна не е. УССР - един колхоз имени Ленина. Типичен, политически незаконен при това, предвид майданния характер на хунтата, западен проект срещу Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до този от 17:53ч

    21 Апр 2022 18:32ч.

    Ей, голямо лиШче извади! Даже не го дочетох. Кажи на десятника си по-сбито да го кара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    21 Апр 2022 22:00ч.

    31. Украйна не съществувала в тия времена, така че написаното е една глупост. 32 жеваго говори ли нещо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • волк

    21 Апр 2022 18:05ч.

    Пишеш за събития, при които Украйна е била област в руската империя. Държавата Украйна е късно, конюнктурно образувание върху наследството на бившата ленинско-хрушчовска УССР. Все едно да пишеш, че по време на първата световна война повечето войници, сражавали се в Добруджа, са били от независимата държава Добруджа. Подходът ти е, меко казано, дебилен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куул еба

    21 Апр 2022 18:09ч.

    Някой по запознат да каже - бил ли е Куулеба на 3+ дневна визита някъде, за да прости оръжие. Явно целта не е точно оръжието, което те и без това получават от България в огромни количества по други канали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 18:11ч.

    Голем ферман. И сичко глупости. Украйна туй била направила, онуй не била направила. Числоблудието - башка. Украйна нищо не е направила, нито добро, нито зло, защото никога не е имала държава. Това, което е направено, добро или зло от Русия, всъщност е от Руската империя и от СССР. Седесарските простотии "престъпен комунистически режим" ги оставете за кухнята, където да се правите на герой.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 18:15ч.

    СУ, ЗИП-а, сигурно помнят големите баталии по 08.08.08 в оня Форум (все още не беше кастриран, според моя тамошен приятел Караваджо). И аз бях там, под друга вънкашност и друго име. Та, тогава уточнихме, че излизането от СССР става по правилото, както си влязъл, такъв си и излязъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 18:27ч.

    Та, с каква зестра е влязла Украйна в СССР - с некво неясно образувание УНСР. По-нататък след около 20 години получава Северна Буковина, Зап. Украйна, Закарпатска Украйна, а след още 15 години - Крим. В 1991 година, Украйна обявява независимост, но излиза от СССР, с посочените "придобивки". Тук е интересно това, че УНСР е била в рамките на Съветска Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 18:32ч.

    Нямат никакви собствени заслуги за сегашните си размери. Никакви! При това, Киев става столица в 1934-та, след Харков. Никакво понятие за държавност, никакви държавни традиции. И тоз дошъл да ни учи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 18:40ч.

    А за бесарабските българи - основната маса българи заселва Влашко, Молдова и Украйна след Руско-турските войни от края на 18 в. и началото на 19-ти. За да се осигури заселването на християнско население, руснаците изселват татарите от тези места. Гадни руснаци, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тарильома

    21 Апр 2022 18:13ч.

    "Хора умират, докато траят дискусиите ви за военна помощ". А военната "помощ" ще убие много повече! Извод- никакви дискусии и никаква помощ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    21 Апр 2022 18:14ч.

    Кулеба е агресивен! Да знае, бежанците не са добре дошли у нас! Свързни са с ужасни престъпления над руското население. И ти си свързан! Нима смятате че в Донбас и Луганск ще простят! Те са си у дома и се борят за своя живот! Русия ги сдържа, но отмъщения ще има! Ти изглеждаш доста миличък и добричък!? Нали! И нахално искаш, и ние да си умърсим ръцете с кръв!!! Заминавай си и не идвай никога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинците са едни много горкички хора

    21 Апр 2022 19:11ч.

    защото земята им е част от гигантски многогодишен проект. Именно земята им, а не народът им. В момента го разпиляват по света точно както нас ни раздухаха преди 32 години. Едва ли ще се върнат най-образованите им деца, както и нашите не се връщат, подлъгани с големи заплати... Съветникът на Еленски си го е казал точно: https://www.bitchute.com/video/wvwVKoukc94F/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изгонете Кулеба веднага

    21 Апр 2022 18:18ч.

    Който дава оръжие в ръцете на престъпници е също престъпник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Недей така

    21 Апр 2022 21:27ч.

    Това, че руските фашисти избиват народа на Украйна, не ти дава право да наричаш жертвите престъпници. Най-малкото защото е гадно. Но всъщност какво ли да очаквам от човек, който симпатизира на изроди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    21 Апр 2022 18:32ч.

    Хаха, нали дадохме танкове на сърбо-мекедонците. И какво стана? Бугари - фашисти. Това стана. Президента добре го е казал - каски, кираси, бинт, одеяла - толкова. Твърдо ньет! Оня от горе гледа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украйна подготвя атомна бомба от радиоактивни отпадъци

    21 Апр 2022 18:39ч.

    Както отбеляза авторът Василий Ткач в статията си "Спрете провокацията. Има признаци, че Украйна подготвя терористична атака с ядрено оръжие в Донбас", Киев може да подготвя провокация с използването на ядрено оръжие в Донбас, за да да обвини Русия за това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаха

    21 Апр 2022 18:43ч.

    Русия е доказана с тези терористични актове, тип "фалшив флаг", които извършва, но обвинява "враговете" си - и в двете войни в Чечения (лично Путин организира атентат срещу два жилищни блока), Грузия, Южна Осетия, Украйна/Донбас, Мали и т.н. За Украйна до момента няма нито едно доказателство за такъв тип терористични актове, за които да упреква друг!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ти да мълчиш!

    21 Апр 2022 18:47ч.

    Какво беше постановката в Буча, освен генерална репетиция за именно ядрена провокация? Лъжите ви нямат край, типичната изтънчена английска школа в такъв тип театралност. А националисти от Азов са направо фанатични главорези.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 18:50ч.

    Предполагам, че искате да бъдете възприеман сериозно. Или не? Ако искате, не пишете тъпотии за атентати, организирани от Путин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Журналистът Лира

    21 Апр 2022 19:17ч.

    изобличи фалшификацията на украинците в предградието на Киев, Буча, и изчезна от 15 април... Опасенията са, че е бил обезглавен от аzовското подразделение Kraken. https://www.bitchute.com/video/IYL0bTJWSYSu/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Множество разследвания изобличиха руската фалшификация за убитите в Буча

    21 Апр 2022 19:53ч.

    https://www.bellingcat.com/news/2022/04/04/russias-bucha-facts-versus-the-evidence/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PoliteCheck: Видеото с “труп, който пуши цигара в Буча”, е от руски музикален клип

    21 Апр 2022 19:57ч.

    https://factcheck.bg/politicheck-videoto-s-trup-kojto-pushi-cigara-v-bucha-e-ot-ruski-muzikalen-klip/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правителството в Русия живее само с лъжи, защото и тиранинът, и робът се страхуват от истината

    21 Апр 2022 18:39ч.

    Да лъжеш в Русия означава да защитиш властта, да кажеш истината означава да я унищожиш. Войната на Русия с Украйна започна с нахлуването в Донбас на "зелените човечета" без обозначителни знаци, водени от КГБ-ейци. -> https://www.youtube.com/watch?v=OrgcrxL9uQQ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 18:45ч.

    Войната в Донбас, започна с обявяването на АТО от Аваков. При което беше използвана армията във вътрешните работи на Украйна. Подобна практика имаше в Гърция, в Турция, в Чили - подчертано фашистки режими. Даже във Варна, в махлата ми, има един цял жил. блок - Гръцкият блок, заселен с гръцки антифашисти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво терористично имаше в борбата за свобода на Донбас?

    21 Апр 2022 18:50ч.

    АТО - обявяване на част от собствения си народ, които въстанаха срещу незаконния преврат, подкрепян от американския спонсор, за терористи. Това най-добре го могат от юдокагала в ЮКрейн (UKraine) , защото още оттогава въпросната територия е васална колония на Юнайтед Кингдъм-а.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 19:03ч.

    Обявиха донбасци за терористи, защото завземали административни сгради. Но същото ставаше и в Лвовщината, даже повече, там разграбваха и оръжейните складове. Операция там? Ма, сакън!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЧВК са в основата на изпълнение на престъпните заповеди (документални факти) https://informnapalm.org/bg/chastnite-voenni-kompanii-na-rusiya-v-izpalnenie-na-prestapnite-zapovedi-na-kremal/

    21 Апр 2022 19:09ч.

    Преди да има Антитеростична операция, трябва да има теористи и това са именно рашистите като ЧВК, започнаха с няколкостотин добре въоръжени "зелени човечета" в Югославия, Босна, 90-те, водени от Игор Стелков - Гиркин, ФСБ. Следват Преднестровието, Нагорни Карабах, Грузия, Крим, Донбас и Сирия, навсякъде подпомагащи с репресивните режими и ретроградните геополитически цели на Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В зоната на АТО (районите на военните действия в Украйна, наречени Анти-Терористични Операции) действат в изпълнение на терористичните задачи от Кремъл и други руски ЧВК със спец. подготовка от КГБ

    21 Апр 2022 19:20ч.

    Вие това ли искате, всичките тези руски ЧВК да ни спретнат спец. военни операции в Европа, в частност България да установяват фашистката диктатура на "Русский мир"/нов СССР?! Най-известните сред тях са: https://informnapalm.org/bg/chastnite-voenni-kompanii-v-rusiya-legaliziran-instrument-na-terorizma/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Специално внимание заслужава темата за непосредственото участие на кадрови руски военнослужещи във войната в Донбас, както и ролята им в събитията случили се в окупираните територии

    21 Апр 2022 20:42ч.

    https://docs.google.com/spreadsheets/d/16mV_B2MwLVCVeR6M5PqZhXMpG764TD2n3dbj461331k/edit#gid=0

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маркиз Астолф дьо Кюстин, френски писател, пътешественик (1790 - 1857) “La Russie en 1839”

    21 Апр 2022 18:47ч.

    "Руснаците... могат за момент да станат победители в царството на грубата сила, но не могат да станат победители в сферата на мисълта. И народът, неспособен да научи на каквото и да е покорените народи, не остава за дълго най-силен. Най-голямото удоволствие на този народ е пиянството, с други думи, забравата."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • стига расистки глупости, трийте дебилщините!

    21 Апр 2022 18:53ч.

    Руснаците още от съветско време са обявени от ООН за най-четящия народ, а по изтънченост и критичност на мисълта може би им съперничим в света само ние, българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    21 Апр 2022 19:10ч.

    Впрочем, тук много се подхвърля понятието "фашизъм". Едно от проявлението на тази идеология, са подобни характеристики на цял един етнос. Интересно е, че по подобен повод - "българите са диваци и варвари", изригна Георги Димитров на Лайпцигския процес. "Но аз Ви питам г-н председателю, в коя страна фашистите не са диваци и варвари"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дени Дидро, френски философ (1713-1784)

    21 Апр 2022 18:49ч.

    “Душата на роба, крепостен руски мужик се изпарява; не принадлежащ на себе си, той няма интерес да се грижи за себе си и живее в мръсотия и нечистота... Това е наемател, който държи апартамент, който не му принадлежи... Невъзможно е да обичаш родина, която не обича теб ... ”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маркиз дьо Кюстин, френски писател, пътешественик (1790 – 1857)

    21 Апр 2022 18:52ч.

    "Тази страна, честно казано, е отлична за всякакви трикове; В други страни има роби, толкова много роби, колкото цял народ придворни, човек трябва да посети Русия. Не знаете на какво да се удивите повече, което цари в тази империя - на безразсъдството или лицемерието."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    21 Апр 2022 18:58ч.

    Тов. Кулеба,не ни казвай кои да чувстваме и мислим за братя.Твойте причини са си твой причини,защо не допуснеш,че ние си имаме наши причини за да се държим по този начин.В една друга одая вече казах,не се опитвайте да поучавате народа на най-старата дуржава в Европа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Украинският външен министър ще остане в България, докато получи ясен отговор за пращането на оръжия в Украйна

    21 Апр 2022 18:58ч.

    Няма ли да се намери един наш храбър войник Швейк да изхвърли този "упорит господин"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    21 Апр 2022 19:08ч.

    Защо трябва да даваме (официално) оръжие, като е ясно как ще завърши войната?! Единственият отговор е - да се подмажем на големия брат и компанията му от ЕС. Аз лично не държа да съм в тази компания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    21 Апр 2022 19:18ч.

    Българските психо-десни големи кръволоци излезнаха. Най-вероятно, защото нищо не ги заплашва, а ще гинат други. И от двете страни. Парадокса е, че половината са чеда на "цвета на нацията", а другата половина на попарила "цвета". Потресаващото, поне за мене е, че и едните и другите не са извадили никаква поука от трагедията. Не мога да си обясня тая жажда за кръв.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • МЕТАМОРФОЗА

    21 Апр 2022 19:22ч.

    Какво физиологическо изменение у глЪвЪта в нашите н.нар."комунантифашисти" които цял живот громяха и громят хитлеризма и фашизма.А сега умопомрачителни защитници на неофашизма на 21 век - путлеризма и рашизма на кремълските орки.Няма такива човекопитеци в други страни по света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    21 Апр 2022 19:42ч.

    Мимоза, успокой се и стой на страна,бе,момче. Много куха ярост благородна. Разпенил си се като сърбо-македонец на бугарашки паметник . Битове и каски - да. Патрони - не.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДБ си показаха рогата

    21 Апр 2022 19:25ч.

    Такова безхарактерно раболепие, може да бъде показано само от оядени демонократи. Влезнаха в НС заради атаката по Доган, сега получиха амнезия кой е Доган и дали въобще съществува.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шести ден продължава бруталния, свиреп тероризъм срещу сайта АФЕРА.

    21 Апр 2022 19:29ч.

    Денонощно. Никой не е виждал такава агресивна хакерска атака, дивят се и партньори от чужбина, които помагат. Яростно, нагло, цел – заличаване на сайта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия ни обяви за враг

    21 Апр 2022 21:01ч.

    Така се получава, защото нашата власт спи. По време на война няма свобода на словото на врага. Русия обяви България за неприятел (евфемизъм за враг) и непрекъснато повтаря, че води война и с НАТО. По този начин сама призна, че е враг на България. Какво чакат Кирчо и компания.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Русия ни обяви за враг

    21 Апр 2022 21:04ч.

    Ако Радев почне да лае, Гешев да влиза повторно в Президентството и да прибира корумпетата със зелени чорапи. Да видим кой ще излезе на улицата да спасява Резидента.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дмитро Кулеба: Хора умират, докато траят дискусиите ви

    21 Апр 2022 19:42ч.

    УНИКАЛЕН НАГЛЕЦ !!! Дошъл е в чужда страна, мрънка и проси неща за които изобщо не сму му задължени ... и на всичко отгоре недоволен, че не получава всичко ! Вменява ни вина , сякаш за войната е виновен българският народ ! А не те самите с "Москаляку на гиляку !" и терора срещу руснаците ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не, не мрънка

    21 Апр 2022 20:25ч.

    а тропа с краче, че нали зад гърба му е чичо Сам

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кулеба защитава

    21 Апр 2022 21:20ч.

    Кулеба защитава нападнатата си родина. А вие, путинисти долни, кого защитавате?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защитава той, на баба си памперса

    22 Апр 2022 9:40ч.

    Да ходи да я защитава в окопа, какво е цъфнал тука да ни убеждава в нещо, в което няма да успее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дмитро Кулеба: Хора умират, докато траят дискусиите ви за военна помощ

    21 Апр 2022 20:23ч.

    А бе, американска маша, ако ви се даде повече оръжие хорята ще спрат да умират, така ли!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Песимист

    21 Апр 2022 20:38ч.

    "По този начин от ваша гледна точка - вие искате да умрем защитени". Не, аз лично искам да си признаете грешките и прегрешенията и всичко да приключи и ВСИЧКИ украинците, включително в Донбас, да заживеят отново мирно. Грешки са да мислите 1) че Западът много ви обича и 2) че Русия ще позволи Украйна да е в НАТО и да води дива антируска политика.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задунајска уфсъ с евразијски манталитет

    21 Апр 2022 20:45ч.

    за сега смјаната на командваштија руските окупационни сили в Буча от Путин е јасно признание за станалото там. За тези, които вЕрват на пропагандата на ТАСС, агонијата ште е дълга и болезнена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нищо няма да остане скрито за военнопрестъпниците напр. личните данни на руски пилоти, нанасящи удари по Украйна от територията на Беларус

    21 Апр 2022 20:50ч.

    https://informnapalm.org/en/personal-data-of-russian-pilots-delivering-strikes-on-ukraine-from-the-territory-of-belarus/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Военнопрестъпниците не трябва да оставят скрити: Интерактивна база данни за руската агресия срещу Украйна, Грузия и Сирия

    21 Апр 2022 20:54ч.

    Данни за над 1300 руски военнослужещи от 89 формирования от ВС на РФ и други силови структури на Русия, както и 44 типа руско въоръжение, което не би могло да е трофейно и е доставяно тайно в Донбас. --> https://informnapalm.org/bg/dobrovoltsy-publykuvaha-baza-s-danny-za-ruskata-agresyya/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • квинтесенциален армаментариум

    21 Апр 2022 20:58ч.

    Тоя нахалитет хазарин от изток, макетата от запад- явно ще се къса яко месо от Родината. Бог да пази от това което ни гласят нашите доброжелатели и съюзници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен Робот

    21 Апр 2022 21:01ч.

    Те и на други места умират, наглец, НО не си спомням на украйна някога да и е пукало за това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ни спаси ли НАТО

    21 Апр 2022 21:12ч.

    Победата на Украйна е важна за нас, защото ако победи Русия, следващата нападната държава ще е България. Ще акостират във Варна и ще разрушат града. След това ще тръгнат на юг и на запад. Откъм Сърбия ще се опитат да превземат София. Ще бомбардират цялата страна. Няколко милиона българи ще напуснат домовете в търсене на спасение. Ще ни спаси ли НАТО?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    21 Апр 2022 21:36ч.

    Нищо подобно няма да се случи, защото българската армия заедно с духовата музика ще мине на страната на Русия, поради което последната няма да разруш и Варна и прочие..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ще воюва от българска страна

    21 Апр 2022 21:50ч.

    Дали от българска страна войната ще се води от Българската армия. Американците вярват ли на върховния главнокомандващ Резидент Радев и на неговия служебен премиер генерал Стефан Янев (два пъти Герой на СССР).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    21 Апр 2022 22:09ч.

    Нормално е за независимостта на една страна да се бие собствената й армия. Чужда армия, освен за пари и за интереса на своята държава, за чужда държава не воюва. Ако някой си мисли, че чужди натовски войници ще мрат с устрем и жертвоготовност за България и българите, дълбоко се заблуждава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Айде сега

    21 Апр 2022 22:16ч.

    Айде сега се върни и прочети с разбиране поста на Ще ни спаси ли НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    21 Апр 2022 22:23ч.

    Немъ нужда. Тъй като НАТО няма да ни спаси, а и ние сами не можем да се спасим - армията ни барабар с духовата музика минава на страната на Русия. Това е исторически отиграно: 1) когато немците опряха до Дунава, минахме официално на тяхна страна; 2) когато Червената армия опря до Дунава, минахме на нейна страна. Нещо да сме загубили? Не! Даже си върнахме Южна Добруджа и запазихме Пловдивско.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ще воюва от българска страна

    21 Апр 2022 22:34ч.

    Проблемът е, че янките няма да ни позволят да минем на руска страна. България и българите ще бъдат унищожени от глупавата Русия, дразнена от САЩ. Затова трябва да помогнем за разгрома на руската армия в Украйна. В противен случай руснаците ще ни изколят като агнета, както колят собствените си рускоезични братя в Източна Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    21 Апр 2022 22:39ч.

    Хах! Като минем на руска страна, ще ни изколят американците. Не е лесна работа да си между два шамара. Ся разбра ли защо някои хора искаме пълен неутралитет на България?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ще воюва от българска страна

    21 Апр 2022 22:52ч.

    И Украйна беше неутрална, докато не ѝ попречиха да започне преговори с ЕС, след което ѝ взеха Крим, отцепиха от нея Донбас и Луганск, а накрая я нападнаха и започнаха да избиват народа ѝ и да унищожават инфраструктурата и икономиката ѝ. Това е съдбата на неутралните бивши васали на Русия. За съжаление сред тях е и България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миме, стига глупости!

    21 Апр 2022 22:53ч.

    САЩ никога не са колели някои без причина, камо ли стратегически партньори на Източния фронт като България. Вж., ако някой наш безумен вожд като Милошевич "спретне" нова Сребница и започне геноцид към някой етнос напр. турския, тогава може и да ни бомбят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    21 Апр 2022 23:01ч.

    "И Украйна беше неутрална, докато не ѝ попречиха да започне преговори с ЕС ..." Тука нещо не е както трябва. Губи се Янукович.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мимето

    21 Апр 2022 23:09ч.

    "...ако някой наш безумен вожд като Милошевич "спретне" нова Сребница и започне геноцид към някой етнос напр. турския, тогава може и да ни бомбят." А, напомняш, че НАТО всъщност прави две бомбардировки на запад от нас. Спомената от теб е съгласувана с ООН. А защо не спомена втората?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До 22:53

    21 Апр 2022 23:31ч.

    А каква да бъде причината са решавали САЩ. Когато е нямало подходяща причина са я създавали или измисляли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • montag

    21 Апр 2022 21:43ч.

    Доколкото пропагандата пропуска информация, се разбира, че тези държави които изпращат оръжие на Украйна го доставят от резервите си. Българи, които са военни експерти многократно казаха, че такъв резерв (оръжеен) практически в България липсва. Всяко предаване на оръжие от наша страна ще е равносилно на национално предателство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Montag, споделям напълно тревогата ти,

    21 Апр 2022 23:50ч.

    Но все повече се замислям, че Кулеба е тук по поръчка на американските си приятели. Искат да оцапат и нас. Какъв ли кюляф са ни подготвили? Страх ме е дори да мисля за това. Тези си играят със съдбата на милиони все едно хвърлят зарове на табла.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Неясни елементи в поведението на

    22 Апр 2022 1:16ч.

    Правилно наблюдение, колега! Това театрално представление на Кулеба е изключително подозрително. Търсих данни, никъде не е вършил нещо подобно - стои дълго време, упорства, нахалства. Какво толкова важно, от решително значение би могъл поне теоретично да получи от нас?! За подаръците е ясно, ноне разбирам фиксацията в/у Б-я.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доживяхме,

    22 Апр 2022 0:09ч.

    След битолските просяци се появиха и киевски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен Робот

    22 Апр 2022 3:52ч.

    Чудя се кое е по-парадоксално. Русия да нападне България или пък бандеровките да окажата съпротива?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пияния майстор

    22 Апр 2022 8:47ч.

    Историята се повтаря отново. Помнете ми думата - ако България изпрати оръжие на територията на Украйна и се включи в тая патаклама, накрая тука ще дойдат руснаците. Ама давайте, па да видим Видов ден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историята, глупако!

    22 Апр 2022 9:18ч.

    Един несретник с промит мозък написал по-горе 30 ОСНОВАНИЯ за подкрепа на У , които не са нищо друго, а адаптирана пропаганда. Много бързо схванах посоката на нещата и регистр. само бройката. Асоциирането на Киевска Рус с днешна У е архипростотия, която приляга на ам. посолство, но не и на образован европеец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво толкова важно, от решително значение би могъл поне теоретично да получи от нас?

    22 Апр 2022 9:21ч.

    Не се заблуждавайте, въпреки 32 години деградация и упадък, България остава на човешко, масово равнище ПРОРУСКА страна. Не говорим за управленията, които са назначени от Вашингтон. Говорим за масовия българин. По това България се отличава от останалите страни в Източна Европа !! Отличава се от другите НАТО-вски членки. Затова трябва да се мачка психологически, това виждаме.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поводи за гордост, които могат да ни превърнат и в обект за репресия. Хора, бдете!

    22 Апр 2022 9:29ч.

    Правилна констатация. Нещата не спират до този момент. Въпреки всичките ни дефекти, българският народ се оказа с доста развити и изострени сетива, историческо и социално чувство, които му помагат да отсее и отблъсне опитите за манипулация, пропаганда и соц. инженеринг. Категорично отблъснахме джендъризма, И К-я, благословеното набождане, др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историята, глупако!

    22 Апр 2022 9:22ч.

    Изключително примитивна постъпка, особено на фона на македонските претенции за древна тяхна държава, доколкото българският Цар Самуил е имал столица на днешната тяхна територия. Апропо, същата простотия допусна и руския президент, твърдейки че "кирилицата", която е всъщност БЪЛГАРИЦА, произхождала от "земите на днешна Македония"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Историята, глупако!

    22 Апр 2022 9:37ч.

    Формулировката ан президента Путин съдържа в себе си формална историческа правда, доколкото се визира Охридската школа (а Охрид знаем къде е), но по същество това е едно дребнаво политическо заяждане, целящо манипулативно !поставяне в едно изречение думите "кирилица" и "Македония", при все че е категорично ясно - преди 1944 г. въобще не може да се говори за такава държава!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • имайки предвид македонизма

    22 Апр 2022 9:45ч.

    Това не е грешка на Путин, а напомняне колко глупаво е българските правителства да застават на страната на Украйна. Все пак няма глупост, на която да не се намери подходяща контраглупост. Защото двата случая - Македония за нас и Украйна - за Русия, си приличат като две капки вода. И в двата случая става дума за конюнктурна кражба на история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бива наглост бива ама

    22 Апр 2022 13:15ч.

    Това вече е прекалено. Колко дни стои тук наглия хохол. Поучава ни, после започна да ни заплашва! Разбираме че чрез него ни натискат задокеанските партньори! Каза ли че сте забранявали и българския освен руския в спорните територии? Кажи наглецо? Искаш уважение и ние искаме в замяна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дърт Анонимър

    22 Апр 2022 15:37ч.

    Кулеба е нагъл като началника си зад Зеленски! Съгласен съм с форумеца, който написа, че политиците на Украйна са "тъпи сливи"(м.к.), можеха живот да си живеят в евроазийското пространство, а не да крадат от руския газ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи