Дмитрий Медведев: Американската мечта за разпад на Русия е път към гибелта

Дмитрий Медведев: Американската мечта за разпад на Русия е път към гибелта

Заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев обвини САЩ и техните съюзници, че се опитват да провокират разпадането на страната, и предупреди, че подобни опити могат да доведат до Деня на страшния съд, съобщи Асошиейтед прес.

Медведев предупреди Запада, че опитът да тласне Русия към разпад ще се равнява на "шахматна партия със смъртта".

След като присъства на прощалната церемония на бившия съветски лидер Михаил Горбачов, Медведев публикува пост в канала си в приложението за съобщения, в който споменава разпадането на Съветския съюз през 1991 г. и обвинява САЩ и техните съюзници, че се опитват да предизвикат разпадането на Русия.

Медведев твърди, че някои на Запад биха искали „да се възползват от военния конфликт в Украйна, за да тласнат страната ни към ново етап на разпадане, да направят всичко възможно, за да парализират държавните институции на Русия и да лишат страната от ефективен контрол, както се случи през 1991 г.“

„Това са мръсните сънища на англосаксонските извратеняци, които заспиват с тайната мисъл за разпадането на нашата държава, мислейки как да ни раздробят на парчета, да ни нарежат на малки парченца“, пише Медведев. "Подобни опити са много опасни и не бива да се подценяват. Тези мечтатели пренебрегват една проста аксиома: силовото разпадане на ядрената сила винаги е шахматна партия със смъртта, в която се знае точно кога ще дойде шах и матът: гибел за човечеството.“

В заключение Медведев заяви, че руските ядрени арсенали са „най-добрата гаранция за запазване на Велика Русия“.

 

Източник: "24 часа"

 

 

 

Коментари

  • Мужик

    03 Sep 2022 15:19ч.

    Няма нужда Америка да ви разпада, сами ще я свършите тая работа. Чечня, калмикия и бурятия останаха без мъже и са готови за напускане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ам.тролетарий

    03 Sep 2022 15:54ч.

    Пак ли си дежурен? Дебнеш, ама и теб те дебнат. Няма дълго да има церемонии с нещастници като теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 15:30ч.

    Твърде много въпроси, а въпросите от важен по-важен. Води се практически една глобална война, която е предвестник и израз на историческата необходимост от революционни промени. Ще видим кой ще се заклати и падне пръв. Всички опции са на масата. Който познава бокса, то той добре знае, че в тежките категории не е нужно някакъв страшен удар, с идеален вектор и прекрасна амплитуда

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 15:34ч.

    Понякога един къс и практически изглеждащ невинен удар кара противника ти да започне да подгъва колената. Говорейки за революция, все още изглежда не е публикувана последната беседа на Вацев от вчера. Ставало дума именно за случващата се в момента поредна руска революция, която е орисана да пренареди света. Пластовете бурно се разместват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове, създайте рубрика “Хумор, сатира и забава”

    03 Sep 2022 16:29ч.

    Мястото на мечето е там

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    03 Sep 2022 17:19ч.

    То тая американска мечта, май първо ще я осъществят за ЕС, пък после - я камилата, я камилара.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мизерията на имперското величие

    03 Sep 2022 17:28ч.

    Главатарят на организирана престъпна група Иван Непаратов е загинал във войната в Украйна и с указ на Путин е награден с медал "За храброст", както и с ордени "За кръв и храброст" на т.нар. ЛНР и ДНР. Осъденият на 25 години за убийството на петима души в Подмосковието загинал на фронта в Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    03 Sep 2022 18:18ч.

    Медведев дълги години мечтаеше да е американец. И сина си прати там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 21:15ч.

    Най-сте смешни и жалки, когато излезете за пореден път със занитнащия всичко живо аргумент: ама те (опониращите и съпротивляващи се елити по места) всички си изпратиха децата в Америка. Естествената човешка реакция по отношение на семейство, деца и близки е да ги изпратиш на богато, подредено, чистичко!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реститутка, на тебе най-напред ще ти отрежа носа

    03 Sep 2022 21:53ч.

    И ще те карам да се правиш на византийски император

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дончо

    03 Sep 2022 18:44ч.

    Мечтата не е американска! Това е мечтата на всеки мислещ човек!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 21:45ч.

    Хич дори не си интересен с тази забележка! Ще те разочаровам. Не е вярно, че става въпрос само за мислещите :((( И за немислещите се отнася :)). По дефинициите може да се спори, но тук става дума за еволюционни механизми. Въпросът е: защо само на крайно ограничени места е богато, чистичко и подреденичко. И защо едни мислещи и немислещи пращат, а други по-мислещи дори, не могат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 21:18ч.

    Ти, Уилте, какво странно намираш в тази постановка?! Въпросът е, обаче, да намерим смислите, да открием и обосновем историческите причиннос-следствени връзки, да аргументираме конкретиката и последователността на събитията. Ккаво искаш да ми кажеш с това, че си пращали децата там. Ами ще ги пращат, естествено! Тове мястото, което систематично изсмуква кръвта на целия свят!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 21:21ч.

    Обосновката е обемиста, но не е чак толкова сложна и непостижима, дори за лица, които като теб страдат от дефицити, които могат да се обяснят с незцдравословни пристрастия и емоционална предубеденост. Европа е място, където систематично нещата се разрушавет често в исторически аспект до положение, че камък в/у камък не остава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 21:23ч.

    Те пък да не би да си искал да подскажеш, че американците са по-интелигентни, по-образовани, та това е станало причината за тяхното историческо богатство. Не обиждай нас, но преди всичко не обиждай себе си. Исторически и политологически беседи няма да ти изнасям, защото с нищо не си доказал, че заслужаваш някакви приятелски усилия. Обратното, зъл и преднамерен си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 21:27ч.

    Нека само да маркирам нещо, пък ти си строй обществената картина (ако можеш)! Можем условно да приемем, че с варварските нашествия, които продължават до ранно средновековие, цивилизационните достижения от Империите и подобните на Европа като цяло са заличени. Картите са рездават наново. Като започнем от Първия кръстоносен поход, края на 11-век, считано до ДЕН ДНЕШЕН,

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 21:32ч.

    историята на Запада е история на ГРАБЕЖ, ПРИНУДА, НАСИЛИЕ и ЖЕСТОКОСТ. Това е истината и не ми продавай мухлясала стока, твърдейки че днес нещата са по-различни. Променила се е малко формата, но съдържателно нещата са СЪЩИТЕ. "Купувайки" най-добрите ни деца, те вършат най-отврат. кражба. Това е същността на революционните промени, които са заявени днес. КРАЙ! Вашето повече няма да го бъде!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 21:38ч.

    |Не е тук подход. място, но бързам да завърша и ще акцент. на един от най-перфидните, долни и безчестни способи за извършване на масирани и "законни" кражби от всяко кътче на света и от посл. голтак. Най-старият от Ротшилдови е известен с една "крилата" мъдрост, която описателно гласи след.: Разрешете ми аз да емитирам парите на една нация и аз въобще няма да се интересувам, кой пише законите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уилт

    03 Sep 2022 22:36ч.

    Еба си майката! Кога успяхте да ми изтриете отговорите на тоя съждител! И какво толкова страшно казах? А може направо да направите така, че да не мога да пиша тук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 23:07ч.

    Най-доброто, на което съм бил свидетел от теб, е да заявиш някакъв всеизвестен факт, който горделиво ни пробутваш като едва ли не философски камък. Какво искаш да кажеш с това, че елитите на европейските страни, в частност Русия, си пращат децата в ЩАС. Колко време продължава тази практика, още колко ще продължава и какво доказва това?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 23:11ч.

    А сега си гарнирал въпроса си с една псувня?! Бил съм в казарма, нищо не може да ми направи впечатление, глух съм за тъпанарската фонетика! А ти си пълна трагедия! Бил ми отговорил?! Добре е, че нямаш дори приблизителна представа, колко си зле! Само маркирайки подсказах на каква материална и ценностна основа е построен светът, чийто апологет си. Исторически той е БЕЗНАДЕЖДНО ОБРЕЧЕН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    03 Sep 2022 23:18ч.

    За много от истински важните неща има спорове, легенди. Ето една от верисиите на "оригинала" на Ротшилд: “Let me issue and control a nation’s money and I care not who writes the laws.” - Mayer Amschel Rothschild. Можеш ли да предположиш, колко "печели" страната само поради факта, че емитира световната резервна валута? Не чакам отговор!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи