Директорът на Australian Open: Бащата на Джокович не подкрепя войната и е огорчен от тълкуването на снимките с руските фенове

Директорът на Australian Open: Бащата на Джокович не подкрепя войната и е огорчен от тълкуването на снимките с руските фенове

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Директорът на Откритото първенство на Австралия Крейг Тайли каза, че се е справил с проблема извън корта, който предизвика бащата на Новак Джокович Сърджан, както и останалата част от семейството. Джокович - старши бил категорично против войната и че не е имал никакво намерение да се намесва в темата за агресията в Украйна.

Казах им да внимават много, защото това е събитие от световно значение. Семейство Джокович разбра това. Те са огорчени, че така се тълкува участието му на снимки и клип с руски фенове, не са имали намерение да го правят. Баща му не подкрепя войната, те са за мира, каза Тайли.

Някои австралийски и американски медии съобщиха, че Сърджан казва в клипа с руските фенове "да живее Русия", въпреки че това не се е случило. Бащата на Новак поздрави феновете, събрали се пред "Род Лейвър Арена", някои от които носеха руското знаме със себе си, въпреки че беше забранено. 

Докато баща му се забърква в скандали, Новак достигна до финала на Откритото първенство на Австралия, където ще се опита да спечели 10-ата си титла, подобрявайки рекорда на легендарния Андре Агаси.

Агаси спечели 26 последователни титли на Australian Open от 2000 до 2004 г., но Джокович подобри неговия рекорд по брой успехи, постигайки 27 победи до мача срещу Томи Пол.

В неделя Джокович ще играе срещу Стефанос Циципас за нова титла от Големия шлем.

Източник: "Труд"

 

 

 

 

Коментари

  • „ Казах им да внимават много, защото това е събитие от световно значение.“

    28 Яну 2023 14:56ч.

    Дано да спечели синът ти! Пък ние на Балканите си знаем. В Белград ще е€ем мамата на тази западна пасмина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    28 Яну 2023 17:54ч.

    "Казах на семейство Джокович много да внимават" е образец за демокрация. Така навремето Държавна сигурност предупреждаваше някои много да внимават в картинката и по необясними причини се приемаше за тоталитаризъм, пък сега разбирам, че тоя подход си бил чиста демокрация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЗИП

    28 Яну 2023 15:03ч.

    То пък кой ли подкрепя войната ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ами войната се подкрепя

    28 Яну 2023 16:40ч.

    От феновете на атлантизма, прогресизма, джендарастията, яденето на червеи и мухи, цялата тази сган подкрепя войната. Цялата тази сган се радва на изпращането на оръжия на укронацистите бандеровци... Разбира се жълтопаветните троловете на надница също подкрепят войната, задължени са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идиотиите на Простия Zелен потник

    28 Яну 2023 15:15ч.

    Ако го понатиснат още малко сигурно и евроатлантически бомбардировки над Югославия ще подкрепи! И паметник на загиналите англичани и американци ще поиска да се построи! Като нашите евроатлантически подлоги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    28 Яну 2023 17:57ч.

    Директора на турнира безплатно ли е станал говорител на семейство Джокович или на хонорар? Със сигурност са се опитали да накарат бащата на Джокович да направи публично изявление и той е отказал. Така, че се е наложило да прибегнат към Вариант Б - директора на турнира да говори от негово име.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човекът не е казал,

    28 Яну 2023 18:37ч.

    че подкрепя войната, а подкрепя Русия. Затуй е казал “да живее Русия!”

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    28 Яну 2023 19:00ч.

    Какво може да се очаква от съвременните фашисти? Притискат, мачакат психически, морално, финансово и стигат до физическото ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи