Дипломатът Димитър Гърдев: Все още не са се сблъскали големите войскови съединения

Дипломатът Димитър Гърдев: Все още не са се сблъскали големите войскови съединения

Международният секретар на "Има такъв народ" обясни, че целта на Русия е договаряне на нов световен ред, където Русия да има по-сериозно място. А конфликтът в Украйна е само част от постигането на тази цел.


Каква ще бъде новата архитектура на сигурността в Европа и кои са уроците, които са научени след влизането на Москва в Киев? Темата в "Говори сега" по БНТ коментира дипломатът и международен секретар на "Има такъв народ" Димитър Гърдев.

 

Той коментира въпроса каква е обосновката за нареждането на руския президент Владимир Путин военното командване да постави силите за ядрено възпиране във висока степен на готовност, каквато информация излезе днес.

 

Гърдев обясни, че това е следствие на изявления, че някои натовски държави са готови да предадат тежко въоръжение на Украйна и в един такъв момент, който може да доведе до ескалация на конфликта извън Украйна, това е смисълът на решението.

 

В тази фаза на операцията вече започваме да виждаме как агресията опира до големите украински градове. Жертвите сред мирното население са много по-големи. Това, което наблюдаваме е, че все още не са се сблъскали големите войскови съединения, допълни Гърдев.

 

Руската групировка също не е задействана в пълен обем, това се очаква в следващите фази, смята дипломатът. Всяка инициатива за преговори трябва да бъде подкрепена дори с подредничество на ЕС и на Запада, категоричен е Гърдев.

 

Според него, изходът е мирни преговори, а не ескалация и въоръжаване. Гърдев обясни, че целта на Русия е договаряне на нов световен ред, където Русия да има по-сериозно място. А конфликтът в Украйна е само част от постигането на тази цел.

 

Предишната архитектура на сигурността не предвиждаше европейски държави, сега ние имаме такава структура за обща европейска отбрана, която може да присъства като елемент на масата за преговори, смята Гърдев.

 

 

Коментари

  • Рукола

    27 Фев 2022 19:24ч.

    Зарежи тая смешна партия гърдьо... не ти влияе много шен ? Украйна е зърнопроизводител N 4, Русия N 1 - знаеш ли какво ще стане със шантавия ЕС и останалата прокиш? Минерали, полезни изкопаеми, храна... в кой ще са лостовете на влияние? С атомното оръжие само форсираха събитията, никой няма да остави атомно оръжие в ръцете на луди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • топ 10

    27 Фев 2022 19:30ч.

    Имаме затишие пред буря. Обърнете внимание на символа на операцията - мангустата, уникално умееща да прегризе главата на анакондата. Знаете, че Анаконда бе символ на санитарния кордон на Запада срещу Русия. Украйна е само повод да бъде вкаран Западът в капана, от който няма излизане. Санкционният натиск вече е изчерпан. Време е за руския отговор. Запасявайте се с консерви, кибрит и сол.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оня

    27 Фев 2022 21:55ч.

    Без да оспорвам непременно изводите, само да обърна внимание, че анакондата и мангустата обитават различни географски ареали. Предполагам бъркате, анакондата и кобрата като животински видове. Мангустите са изкусни ловци на отровни змии, справка Рики-тики-тави от "Книга за джунглата" на Ръдиард Кихлинг.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС няма да преживее тази криза

    27 Фев 2022 19:41ч.

    Дано не се мъчи дълго

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мутра

    27 Фев 2022 20:38ч.

    Ти го остави ЕС, в него има още много хляб, ами Русия даде фира на 4-тия ден. Днеска следобед победителите чакаха на масата за преговори нацистите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕС е свършен

    27 Фев 2022 20:41ч.

    Няма да изкара още две години

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не четат достатъчно

    27 Фев 2022 21:36ч.

    тези европейски хомяци, които възнамеряват да се намесят лекомислено в Украйна, посредством изпращане на оръжия! Дали му идва на ума на Шолц, че по този начин дава основание страната му да получи превантивен удар и да опита вкуса на смъртта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Glas4etru

    28 Фев 2022 7:03ч.

    Тоя п@йт@к може да е дипломат колкото дистрибутор на дамски превръзки - все пак гърдю е носил чантата на Йончева и може да има представа за тези дамски материали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Него

    28 Фев 2022 8:29ч.

    Човекът не куха лейка като сегашната външна министЕрка,а доста умерен,обран и сравнително обективен. Него трябваше да турят за външен министър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Добър коментар и

    28 Фев 2022 8:30ч.

    донякаде реалистичен,Русия няма да се остави на западните либерални среди но трябва да смачка по сталински 5-та колона без никаква милост!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи