Димитър Стоянов: Управлението на кризата е хаотично

Димитър Стоянов: Управлението на кризата е хаотично
Управлението на кризата от страна на правителството е хаотично, заяви главният секретар на президента Димитър Стоянов в предаването „Лице в лице“ по бТВ. По думите му още през март, април и май месец министерството на здравеопазването е издавало хаотични заповеди всеки ден. По-късно се заговори за болници за коронавирус, отделни отделения и карантинни хотели – нито едно, от които не се е случило в действителност. 


„Поредната ситуация е от вчера – премиерът Борисов каза, че евентуално на 14 декември ще отворят яслите, а на 21 – всичко останало. Един час по-късно излиза министърът на здравеопазването и казва, че не е сигурен“, даде пример Стоянов. 

„Подаването на различни сигнали доведе до това обществото да не е еднозначно по отношение на предпазните мерки. И не то трябва да бъде обвинявано за неспазването им, а тези, които управляват кризата“, категоричен е Стоянов. 

Относно Плана за възстановяване и устойчивост на България, Стоянов коментира, че предложенията на президента са конкретни, за разлика от тези на управляващите. 

"Всеки българин трябва да има отношение, когато се харчат публични средства. В плана за възстановяване на България са заложени над 12 млрд., те би трябвало да се използват за модернизацията на икономиката и за развитие на човешкия ресурс", коментира Стоянов. 

 По отношение на тези средства и разпределението в предложения план от изпълнителната власт, се вижда, че над 50% от средствата отиват за строителство и саниране. Трябва да се прецени къде да се вложат тези средства, поясни Димитър Стоянов. 

"Това е програма на България, този план за възстановяване и устойчивост не е на Борисов, а на България. Тези 12 млрд. не са на Борисов, това са парите на България", подчерта главният секретар на президента. 

"Планът на правителството за обществено обсъждане не беше съпътстван с обяснителни записки и с подробности за предложените проекти, а президентството предложи конкретни проекти с възможна реализация и финансова обосновка. Група ентусиасти - млади хора, разработват конкретните проекти, тези хора са свързани с администрацията. Те виждат бъдещето на България", каза още Димитър Стоянов.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Главнит секретар на Президента

  08 Дек 2020 19:29ч.

  и самият ни Президент да си заврат мнението където слънце не изгрява. Мите, кажи му на Румбата да подава оставка и да си основе партия. Като президент се провали тотално.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  08 Дек 2020 19:32ч.

  Единствената област , в която всичко е под контрол е краденето , а всичко останало е хаотично , защото никой пет пари не дава за нас хората и държавата България !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  08 Дек 2020 19:43ч.

  Гербаджийската мутра да отправи горните препоръки към главатаря си! С този тон, с този речник си говорите в сик, в Банкя, на мачлета и само там можеш да го използваш!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Преди да чуя за "тон и речник"

  08 Дек 2020 20:01ч.

  МАЛКО ОБРАЗОВАЙТЕ ПРЕЗИДЕНТА СИ. Защото неговия тон и речник вече са излезли извън всякакви граници. Да обясни първо с думи прости на целокупния блгарски народ защо след като размаха юмрук се снима с мутрата Гергов. За Боорисов не сте доказали до сега нищо, въпреки старанията на Йончева. Дори за къщата в Барселона всичко е в мокрите ви сънища. ЦЯЛ НАРОД ЗНАЕ, че Гергов е собственик на най-голямата сграда в центра на София - ЦУМ. Която ако трябва да бде оцнена сигурно ще напълни една влакова композиция с нощни шкафчета и чкмеджета. Ама нали сте си прости смятате, че българинът не се сеща за това. Не се сеща за това и господин президента с всичките му образования и езици. Оказахте се много по прости, тъпи и неинтелигентни въпреки всичките си претенции.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До господина на 08.12. в 20.01

  08 Дек 2020 20:16ч.

  Господине, като сте толкова умен и интелигентен, кандидатирайте се тук за кандидат-президент, та да ви изберем , каквито хвалби пуснахте - от сорта умряла циганката - дали бихте били много по-начетен и независим? Или за вас Борисов е желаният кандидат, както се разбира от постинга ви.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • инфо

  08 Дек 2020 22:34ч.

  От ден първи Пожарникаря пали и гаси пожари. В Тиквата Му е хаос, който рефлектира върху "управлението" МУ. Назначен за премиер, а работи като Шофьор...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи