Димитър Стоянов: Заради Петков пропуснахме възможността да сменим съветското оръжие със западно

Димитър Стоянов: Заради Петков пропуснахме възможността да сменим съветското оръжие със западно

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Заради предишното правителство на Кирил Петков, България пропусна шанса да получи модерни западни оръжие в замяна на старото съветско оръжие, което да предостави на Украйна. Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Той подчерта, че България е пропуснала момента да осъществи триъгълни сделки, защото кабинетът „Петков“ е решил да предостави само хуманитарна помощ. Такива сделки са се осъществявали през март и април. Сега западните държави вече директно ще предоставят оръжие и няма да участват в триъгълни сделки.

„Закъсняхме с триъгълните сделки, защото предишното правителство реши да предоставя хуманитарна помощ. Триъгълни сделки се правеха през март-април. Техниката, която е била заделена за резерв, е била предоставена тогава“, каза пред бТВ Димитър Стоянов.

Министърът заяви, че няма как парламентът да реши какво въоръжение да бъде изпратено на Украйна, защото експертизата е на МО. „България даде това, което е възможно да отдели. Ние сме удовлетворили техните искания, съобразно нашите възможности. Удовлетворили сме техните топ 3“, каза той и добави, че украинската страна получаваме само благодарности.

„Абсолютно манипулативно е, че ще изпращаме войски в Украйна. Категорично няма да изпращаме войски. Ще изпратим инструктори в Германия и Полша, които да инструктират украински военнослужещи“, каза още Димитър Стоянов.

Той подчерта, че стриктно изпълняваме решението на Народното събрание. „Очакваме да пристигне заявка и тогава ще изпратим нашите военнослужещи“, уточни Стоянов.

Той е категоричен, че „България има нужда от модернизация на българската армия. Ние останахме на нивото, което бяхме през 1989 г.“.

Източник: БГНЕС

 

 

 

Коментари

  • Този военен министър е предател и майцепродавец

    20 Фев 2023 19:07ч.

    Същият е и Кирил Петков. Същият е и назначилия ги агент на ЦРУ и клетвопрестъпник Румен Радев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тое е "Н.П. - не "негово превъзходителство",

    20 Фев 2023 21:14ч.

    а национален ... сещате се какво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • футурист

    20 Фев 2023 19:14ч.

    Западното оръжие за реална война не става. Скъпо, с грозен дизайн и гъчкано с излишна електроника. Събитията, които ще последват, ще го докажат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За съжаление сте прав и за двете

    20 Фев 2023 20:34ч.

    Западното оръжие не струва и ще ни се наложи да гледаме това в серия от войни през следващите десетилетия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    20 Фев 2023 19:29ч.

    По-добре е, че оставаме без всякакво оръжие, тъкмо няма да се хабят да ни нападат. Американците са насключили толкова договори за всякакви оръжия, че и в близките 100 години не могат ги изпълнят, пък вие си чакайте и се надявайте. И нашите обучители, кого ще обучават, като си нямат хал-хабер от никакво натовско оръжие? Аман от глупости!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Живка Павлова

    20 Фев 2023 19:29ч.

    „Закъсняхме с триъгълните сделки, защото предишното правителство реши да предоставя хуманитарна помощ. Триъгълни сделки се правеха през март-април. Техниката, която е била заделена за резерв, е била предоставена тогава“, каза пред бТВ Димитър Стоянов. Първото и третото изречение си противоречат като че ли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    20 Фев 2023 19:31ч.

    Сменяйте ...А заводите за стрелково оръжие ще затваряте ли?Само ще кажа на тоя боклук че на държавният си изпит с ПК(7.62 мм картечницата Калашников от пехотата) изпълних 3-то упражнение с 8 патрона.Целите са две появяващи се на от 350 до 450 м за време и една двойка "бягащи" фигури мишени номер на окоро 400 м 8-дърпани на количка.Бум бум и пада 1вата,бум бум пада 2рата,бум бум+бум бум по бягащите.Нова е-8 патрона.То е до тренираност. Щом си тъпанар и марсиански бластер да ти дадат. .....Сменяйте. Аз смених държавата.Тъпанари!Да пукнете до един.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    20 Фев 2023 19:58ч.

    Продажник! За какво още се натягаш? Хареса ти да ходиш на инструкции при натовците. А какво чакаш? Сега си на власт и си първата дружка на радев. Заедно решавайте и подарявайте, пък байДън ще ви даде НОВО оръжие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • репортер

    20 Фев 2023 21:15ч.

    Спътници са забелязали първия руски суперизтребител Су-35 на иранска авиобаза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де да бяхме на нивото от 89 та

    20 Фев 2023 21:20ч.

    Еххх.... Срам, че този е бил офицер тогава. Ми кът твърди че сме на това ниво къде са ни 150 хил. Редовна армия, над 260 ударни самолета, над 2 хил танка, 3 подводници, хеликоптери, бмп та, транспортни самолети, стволова и реактивна артилерия никой не ги броеше,.. ДЕ са БЕ мушморок такъв? Бил той на нивото на 89....на 1889 сме Безроднико!!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    20 Фев 2023 21:43ч.

    Този майкопродавец си мисли, че американците ще му дадат даром нещо! Ако е толкова тъп та да не стопля, че няма да получим оръжие от САЩ дори да си го платим, както стана със самолетите, значчи не е за тази работа! Тези нашите тъпанари, уплашени за "трудовите" си спестявания в западните банки, да не бъдат "намагнитизирани" магнитизирани, се втурнаха и платиха още 8 самолета да се откупят, но аз съм сигурен, че американците в момента в който тези наши ибрикчии не им трябват повече, американците ще им приберат спестяванията! Има една древна мъдрост, която не е загубила и днес актуалността си: Когато вечеряш с дявола си приготви дълга лъжица!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • задействаха неконвенционалните оръжия (з-сението в Турция) и мъниците окончателно клекнаха

    20 Фев 2023 21:45ч.

    Президентът Вучич обявил, че Сърбия се отказва от руските изтребители МиГ-29 (някои от тях от по-новите серии) заради санкциите и невъзможността за поддръжката им с резервни части. Ще закупува френски Рафал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Омуртаг

    20 Фев 2023 21:47ч.

    Стоянов спри се вече щот стана съвсем за смях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    20 Фев 2023 21:51ч.

    Обикновено в такива случаи се дават прилични комисионни. Но, може и да не съм прав

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Казвам ти сестро, сещай се снахо!

    20 Фев 2023 22:11ч.

    Тази вечер пак има разрушително земетресение в Турция. Там от дето се върнаха българските спасители. Що ли? Минаха точно 14 дни, а майкопродавците българомразци продължават да мърсуват и да вършат библейските си престъпления. Спрете се бе, вижте кво става у съседите и си седнете на миризливите задници, щото след 14 дена може да ви е късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абу Даби откри световно изложение на военна техника и технологии, Калашников е във възторг! :)

    20 Фев 2023 23:48ч.

    От 20 до 24 февруари. IDEX се провежда в Националния изложбен център на Абу Даби (ADNEC), който е разположен в центъра на столицата на ОАЕ. Очакват се над 1300 изложители от 67 страни, а посетителите 130 хиляди души. Според официалния сайт на изложението, то ще заема обща площ от 162 000 кв.м. .............. IDEX се провежда под патронажа на шейх Мохамед Бин Зайед Ал Нахаян, президент на ОАЕ и върховен главнокомандващ на въоръжените сили на ОАЕ, с пълната подкрепа на МО. ........... АРСЕНАЛ КАЗАНЛЪК се представя на IDEX с богата гама атрактивни, традиционни и нови изделия, разположени в щанд с площ от 100 кв. м. Специалисти от „Арсенал“ ще бъдат на разположение на гостите и хилядите посетители на изложението и ще вземат участие в съпътстващите събития." .... И още първия ден нескрит възторг у тъмнокожи униформени от тов.Калашников.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сипете му малко от Ф-ките да рахатяса

    21 Фев 2023 7:53ч.

    политнесайдисан дедо

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Обективен

    21 Фев 2023 8:27ч.

    Поредното самоизобличило се натовско мекере и национален предател

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • поредният пренадут натоффски пропаганден балон се спука

    21 Фев 2023 9:47ч.

    Разочарованието Джавелин - https://pogled.info/svetoven/ukraina/kak-ukrainskite-voenni-razlyubiha-amerikanskiya-dzhavelin.152687

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи