Димитър Стоянов участва в "Рамщайн" в заседание на групата за отбранителна помощ за Украйна

Димитър Стоянов участва  в "Рамщайн" в заседание на групата за отбранителна помощ за Украйна

Димитър Стоянов с полския си колега Мариуш Блашчак, Снимка: Министерство на отбраната

Министърът на отбраната Димитър Стоянов участва в заседание на контактната група за отбранителната помощ на Украйна, което обсъжда обстановката в страната и предоставянето на международна помощ, съобщиха от Министерството на отбраната. Форумът се проведе в американската военна база "Рамщайн" в Германия. САЩ са снабдили Украйна с военна помощ на стойност повече от 35 милиарда долара от началото на войната, заяви на срещата в Рамщайн американският министър на отбраната Лойд Остин, цитиран от ДПА. Той посочи още, че Украйна ще бъде подкрепяна толкова дълго, колкото е необходимо.

В състава на българската делегация бяха още началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и зам.-министърът на отбраната Теодора Генчовска. Във форума участват министри на отбраната от държави-членки и страни-партньори на НАТО и Европейския съюз и експерти от двете международни организации. Домакин на срещата е секретарят по отбраната на САЩ.

В рамките на форума в Рамщайн министър Стоянов проведе две двустранни срещи. С министъра на отбраната на Белгия Людивин Дедунде министър Стоянов обсъди военно-техническото сътрудничество между двете държави, възможностите за модернизация на Българската армия и други теми от взаимен интерес в областта на отбраната. Беше подчертано дългогодишното сътрудничество между България и Кралство Белгия, което ще продължи и на ниво командвания на въоръжените сили на България и Белгия.

Министър Стоянов проведе и двустранна среща с полския си колега Мариуш Блашчак. Двамата разговаряха за проектите за модернизация на българската армия и за развитието на двустранните отношения в областта на отбраната.

САЩ са снабдили Украйна с военна помощ на стойност повече от 35 милиарда долара от началото на войната, заяви днес американският министър на отбраната Лойд Остин цитиран от ДПА в американската военна база "Рамщайн" в Германия.

"Украйна спешно се нуждае от помощта ни, за да защити гражданите си, инфраструктурата и силите си от ракетната заплаха на Русия", заяви той и допълни, че Украйна ще бъде подкрепяна толкова дълго, колкото е необходимо.

Остин каза, че усилията на партньорите са подпомогнали до голяма степен Украйна на бойното поле и уточни, че Кремъл направил твърде лоша преценка на ситуацията. 

Досега групата се е срещала три пъти в американската военна база в Рамщайн. На четвъртата среща се очакват и представители на страни, които не са членки на НАТО.


Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • old_beggar

    21 Апр 2023 17:11ч.

    a boy on a journey, his name is Muzaffar?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ са сатани

    21 Апр 2023 17:14ч.

    Целокупният български народ ще участва в заседание на групата за отбранителна помощ за Русия в борбата им срещу джендер извращенията на агресора и на терориста сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има имена за заминаване за усрайна:

    21 Апр 2023 17:35ч.

    Страхотна новина за цяла България! Българското общество състави списък с имена, които задължително ще заминат на фронта и ще воюват в полза на Украйна! Начело в имената са: министър Димитър Стоянов, ристюфците, мирчефците, про100$$ к!р0, @сен ф@силеф, лорерците, атанасофците, стоян михалефци, антоанета цонефа, мартин димитрофците, дайнофците, илиян фасилефците, ге0рги б0р!с0ф ге0ргиеф (боец), любомир алам@нофци, емил с0к0лофци, димитър гърдефци, георги ганефци, армани сбърканяни, хаджигенофци, рошен офшорнелиеф, создормон прасе и банкянската тиква! Ако откажат да заминат за фронта или ако откажат да воюват на страната на Украйна, ще се пристъпи с хирургическа интервенция по смяна на пола им, като по този начин ще вкусят от евроатлантическите ценности!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А Гого-Папийонката, защо го забравяш?

    21 Апр 2023 21:54ч.

    Нали пък той не даваше да има 2 мнения по въпроса за Украйна... Е, щом е така - и той на фронта, на първа линия срещу Руснаците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колега, пропуснал си онова леке Иво МОЧА Мирчев

    21 Апр 2023 23:42ч.

    Тоя първо трябва да го съдят и за злоупотреба със служебно положение и принуда на длъжностно лице и затова, че е подписал наморъчно декларация с невярно съдържание, за да уреди по 2-рия начин децата си в БЕЗПЛАТНА общинска детска градина. После - бегом на фронта в Бахмут да защитава евроатланическите джендъри и след около 2 и половина дни повече никога да не ни занимава с жалките си продажнически помисли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър Стоянов участва в "Рамщайн" в заседание на групата за отбранителна помощ за Украйна

    21 Апр 2023 17:45ч.

    Jesmаn стоянов: "Jes, сър?"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само погледни снимката на "домакина на срещата"!

    21 Апр 2023 21:56ч.

    И друго НЕ ти трябва! Всички е ясно - който иска да отива да се бие за него и подобните му!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоя чий го дири на СБОРИЩЕТО НА ОКУПАТОРИТЕ НА БЪЛГАРИЯ?

    21 Апр 2023 23:29ч.

    Освен ако не е отишъл да връчи писменото заявление на Република България за напускане на това кръвожадно войнолюбско котило на джендъри, български представител там не трябва да стъпва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    21 Апр 2023 23:49ч.

    Колко ли от европейските военни министри псуват на ум този на трибуната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напълно готови сме за

    22 Апр 2023 0:07ч.

    Битката на НАТО. Избрахме си военни, генерали, летци и всякакви професии обслужващ персонал в народното събрание. Те ще вземат мъдри военни решения за останалия български народ. Ако е необходимо и на война ще ни пратят. Но най-вече им е необходима територията. Да се обзаложим ли къде ще отидат "любимците" политици на народа и техните деца?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    22 Апр 2023 8:30ч.

    остин бил казал...а министър стоянов какво е казал? а генчовска? Това нещо, тази заповед, тези ДИРЕКТИВИ не можеха ли да им го кажат и с едно писмо, а трябва да харчим пари, за да се разхождат до германия?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Hcuvucucu

    22 Апр 2023 11:37ч.

    Чета състава на българската делегация и ме тормози един концептуален въпрос: трима глупаци дали са по-умни от един глупак? Помагайте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи