Димитър Стоянов: Очакваме утре да има редовно правителство

Димитър Стоянов: Очакваме утре да има редовно правителство

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Очакваме утре да има редовно правителство. Това заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов след заседанието на комисията по отбрана в парламента, на което бе одобрена военната помощ за Украйна, предаде БТА.

Министърът говори и заместващите самолети, които трябва да осигурим, докато пристигне първата пратка от 8 F-16 от САЩ.

„За заместваща платформа за изтребителната авиация – очакваме да пристигне оферта тази или другата седмица от Швеция. Франция бяха преди една седмица на посещение в авиобаза „Граф Игнатиево“ и „Безмер“, за да направят оценка на възможностите на авиационните бази. Вчера имахме посещение от Израел. Процесите се движат, но най-вероятно времето няма да ни стигне, защото очакваме утре да имаме редовно правителство“, коментира министърът.

Рискове за националната сигурност има, защото конфликтите са твърде близо до страната ни, но реална заплаха към момента няма, заяви той в отговор на въпрос дали страната ни ще бъде въвлечена във войната, след като предостави въоръжение на Украйна

Военната помощ, която България ще предостави на Украйна, няма по никакъв начин да накърни способностите на Българската армия. Това обясни служебният министър на отбраната Димитър Стоянов пред журналисти след края на заседанието на парламентарната комисия по отбрана.

Депутатите от комисията подкрепиха на второ четене законопроект за ратифициране на Споразумението между министерствата на отбраната на България и на Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси. "За" гласуваха 13 депутати, двама - "против", а един - "въздържал се".

Рискове за националната сигурност има, защото конфликтите са твърде близо до страната ни, но реална заплаха към момента няма, заяви Димитър Стоянов в отговор на въпрос дали страната ни ще бъде въвлечена във войната, след като предостави въоръжение на Украйна.

След ратификацията в Народното събрание има още една крачка – президентът Румен Радев трябва да издаде указ, който да потвърди законопроекта за ратифициране на споразумение между министерствата на отбраната на България и Украйна, уточни Стоянов.

„Докато не излезе в Държавен вестник, няма как да предоставим исканата техника на украинската страна“, каза още министърът.

Има желание от един съюзник да предостави техника на България, но разговорите са в твърде начален етап, каза Стоянов по повод евентуалната възможност страната ни да получи заместващо въоръжение, след като изпрати помощ на Украйна.


Източник: БТА
 

 

 

 

Коментари

  • Meсията

    13 Дек 2022 12:11ч.

    Както и очаквах - дърти, грозни, мазни отрепки - всичките бивши комундели или синове на такива, а сега първи евроатлантици. За съжаление накрая винаги българите ядем дървото заради слугинажа в политика на властта в Булгаристан. Дано този път всички продажници си получат заслуженото и виснат по дърветата !!! Новият народен съд идва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    13 Дек 2022 12:28ч.

    Колония.С това се изчерпва мнението ми.Територия без бъдеще.Емиграция.Бъдете смели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лекуващ лекар

    13 Дек 2022 13:34ч.

    Шансът е по скоро 0,30%, а на Тиквата му трябва психиатър, не неврохирург !!! А в програмата липсва най – важното!!! Някой (ама не един) от ОПГ ГЕРБ“ Гангстери за Ефективно Разграбване на Булгаристан“ и Продължаваме Подмяната да е в затвора за корупция !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    13 Дек 2022 12:51ч.

    Стоянов какво ни казва- с оръжието, което ще се достави на 404,няма да намалим боеспособноста на БА, но в същото време съюзник от НАТО/може би/ ще ни достави заместващо оръжие? Вън от съмнение е ,че Радев ще сложи подпис и ще издаде указ, узаконяващ сделката със страна 404. Колко ще ни струва "заместващото" оръжие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • E хуу, де

    13 Дек 2022 13:06ч.

    Щом няма да се намали боеспособността на БА, някой пита ли за чий тогава ни е заместващо оръжие? А когато става дума за такова, става дума за нещо голямо - я самолети, я ПВО, а бронирана техника...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    13 Дек 2022 12:57ч.

    Чико и приятели от Порто Рико скоро били в Америка и там се решило в Порто Рико да има редовно правителство. Чико от Порто Рико, в Америка очаква те живот честит. Чико от Порто Рико, там ще спечелиш ти пари с торби. Да видим бадева ли са ходили в Америка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еврохомо фатус

    13 Дек 2022 13:18ч.

    Митето да не суче устнички ! Масонското сборище няма да се състои !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карачибук

    13 Дек 2022 13:44ч.

    Бай Митко, по-известен като Митю от Поповиа, царя на Ладите ще познае. Утре ще изберат Габровски., виртуоза на хипоталамуса, за премиер. Снощи професорът е направил невпохирургически сеанс - демонстративна лоботомия н це цялото предложено правителство. Спектакълът се състоял по време на извънредна сбирка на масонската ложа "Приклекнали оприенталски щурци". Един от участващите в сеанса е настоял проф. Габровски да му смени полаза да изпълнява по-добре служебните си задължения.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Румен Мустафа Радев

    13 Дек 2022 13:50ч.

    Препоръчвам: Оранжерии за нацизма Международни експерти: в Европа се възражда класически фашизъм Александр Гапоненко https://zavtra.ru/blogs/oranzherei_dlya_natcizma

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Grethen

    13 Дек 2022 14:20ч.

    Проклети да сте...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • вятърът на промяната

    13 Дек 2022 14:23ч.

    реална заплаха към момента няма - а утре?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • причинно-следственната връзка

    13 Дек 2022 14:27ч.

    Обръщам внимание, че заплахата е откъм Сърбия. Как и защо: 1. започва войната в Косово 2. Сърбия се обръща към Русия за помощ 3. руснаците трябва да минат от някъде 4. еконтажията и хер Столтенберг и фелд-маршал Ташко Тагарев казаха, че ще се защитава всеки кв. см. от територията на НАТО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • посещение от Израел

    13 Дек 2022 14:28ч.

    А във въздуха е кубичен сантиметър.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Авраам

    13 Дек 2022 14:43ч.

    А защо толкова се натискат всякакви да управляват България , освен за пари ??? Знаят прекрасно , че от тях нищо не зависи. Планът за развитието на България за 50 години напред е написан някъде и се изпълнява , СЪС ИЛИ БЕЗ съгласието на временно управляващите и населението. Кой както иска или не иска да го разбира.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рошавата гарга

    13 Дек 2022 14:46ч.

    Цяла Европа опразни складовете до свитка! В Америка положението не е много по различно. Около нас наблизо има конфликти, къщите на съседите горят. Ние се готвим да даваме, но няма да ви кажем какво,тайна е! Нашите складове са по-пълни от европейските и американските, преливат отвсякъде - дори и огънят да дойде тук: "Военната помощ, която България ще предостави на Украйна, няма по никакъв начин да накърни способностите на Българската армия. "

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • съждител

    13 Дек 2022 14:49ч.

    "Димитър Стоянов: Очакваме утре да има редовно правителство." Ей, прайвит - крещи сержантът на школата за новобранци, На какво ти прилича това? Сър, истински идиоти, сър! Отлично отговаряш, прайвит!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър Стоянов: Очакваме утре да има редовно правителство

    13 Дек 2022 14:49ч.

    А ние, форумците на ГЛАСОВЕ, очакване заседанията на НАРОДНИЯ съд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • очакване заседанията на НАРОДНИЯ съд

    13 Дек 2022 15:10ч.

    Само с чакане няма да стане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Марков

    13 Дек 2022 15:31ч.

    Али баба пък, тоя дето бил велик доктор, демократ и евроатлантик, щял да въвежда върховенство на закона в мафиотската територия на златния си политически бащица от зайчарника. Представяте ли си? В това върховенство на закона пише ли, че в държавна болница се взима установен рекет „под масата“ за всяка консултация на пациент в размер на 75 евро – около 6 хиляди лева на консултационен полуден? Вярно в територията няма журналисти, а мисирките хич не им се ходи да питат пациентите за какво става въпрос. Да не говорим за политолозите и социолозите, храненици на гербавата мафията, които словословят Али баба, без да разбират, че демокрацията и престъпниците с бели якички и бели престилки са две напълно различни неща. Ама кво ги интересува, нали папкат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи