Димитър Стоянов: Няма как да дадем 155 мм муниции и боеприпаси на Украйна

Димитър Стоянов: Няма как да дадем 155 мм муниции и боеприпаси на Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

България няма как да предостави 155-милиметрови муниции и боеприпаси на Украйна, тъй като не разполага с такива, заяви служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

Стоянов посочи още, че в складовете ни няма такъв калибър снаряди и че се надява, след като бъде реализиран проектът за нови артилерийски гаубици, да имаме такива.

"Ако частни компании от българския военно-промишлен комплекс имат капацитет да произвеждат такива, тези фирми сами решават с кого да търгуват и за кого да изнасят, но това минава през решение на Комисията към Министерството на икономиката", напомни той.

Стоянов обясни решението на Министерство на отбраната и на служебното правителство да предаде боеприпаси за 350 млн. лв. на ВМЗ-Сопот, за да получи новопроизведени. Той изтъкна, че това се прави с цел обновяване на военновременните запаси и допълни, че това е залегнало в решението на Народното събрание за оказване на подкрепа за Украйна. Министърът на отбраната коментира, че не може да каже какво ще прави ВМЗ-Сопот с тези снаряди.

Стоянов коментира и решението на Русия за разполагане на тактически ядрени оръжия в Беларус.

 

Това, което се случва е изнасяне на по-предни позиции на ядрено оръжие, което не решава конфликта, а го задълбочава. Това заостря конфликта, но към момента няма риск от използване на ядрено оръжие. 

Министърът обясни, че въпреки предоставянето на боеприпаси на Украйна, конфликтът с Русия се задълбочава.

 

Източници: "24 часа", dariknews.bg

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Какъв гнусен натовски боклук е този лъжец

    27 Март 2023 15:22ч.

    Като всеки натовец де.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще даде и родната мама

    27 Март 2023 18:41ч.

    Щото служи на сребрениците, всинца сме чакали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гласове,

    28 Март 2023 8:08ч.

    БЛОКИРАТЕ ЮЗЕРИ ЗАРАДИ КРИТИЧНО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ДАЧКОВ, А ДОПУСКАТЕ ОЛИГОФРЕНСКОТО ПОВЕДЕНИЕ НА pHqghUme, който се подиграва със сайта ви. Някак си доста неадекватни са реакциите ви.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всички ЛЪЖАТ включително и тоя

    27 Март 2023 15:24ч.

    Отидете в Лясковец и другите оръжейни фабрики. Бълват оборудване и боеприпаси само за Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кой убива България

    27 Март 2023 15:48ч.

    Това няма да остане така.Един ден на всичките тия натовци около Радев ще се търси сметка,няма да се размине,просто няма как да се случи това. Това се казва срамен хляб. Срамен хляб за един малък народ в малка неблагодарна и подла страна продала себе си за пари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Март 2023 15:26ч.

    "въпреки предоставянето на боеприпаси на Украйна, конфликтът с Русия се задълбочава"? Сериозно? Че как тъй стана, експерте? А аз си мислех, понеж съм просто кат Кирчо, че помпането с оръжия ще доведе до мир на планетата... За другите умнотии на тоз " капацитет" по военно дело, кат "не знам какво произвеждат частното ВПК у БГ" и "не знам какво ще прави ВМЗ със снарядите", изобщо няма да коментирам, щото незнанието му говори само по себе си за него...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами

    27 Март 2023 16:48ч.

    Конфликтът се задълбочава, защото Империята на злото като всяка империя няма да спре никога да води войни. Ако не се намери военна мощна сила, която да я възпре и омаломощи. Сега Путин рекетира с разполагане на "Искандер"-и в Беларус за проверка на реакциите. По-късно може да се пробва да атакува някоя от бившите съветски републики и я анексира, като напр. започне с Беларус и Молдова, които не са натовски, а след това, ако все още има военен капацитет продължи към преднестровските държави, разчитайки че НАТО няма да се намеси. Неслучайно Кремълската пропаганда подгрява тези намерения, че глобалната сигурност на НАТО по чл. 5 не съществува, т.е. няма да има намеса на натовски държави, ако те са от бившия Източен блок. В това число влизаме и ние за радост на военнолюбците кремльовски слуги - български путинисти:) Има такива социологически анкети, които показват, че няма да има немци, испанци, французи, дори англичани и т.н., които да искат да воюват и умират за народите от Прибалтика и/или Балканите. А в плана на Путин Крим е предназначен за буферна военна база, насочена срещу и за манипулация на Европа, Близкия Изток и Африка. >>> https://informnapalm.org/de/wie-die-krim-putin-dabei-helfen-wird-ganz-europa-nordafrika-und-den-nahen-osten-angst-zu-halten-map/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един от всички

    27 Март 2023 17:55ч.

    Нещо не разбрах за империята на злото. Нещо да ми кажеш за над 240 конфлкта след ВСВ кой провокира? Иначе големи тъпотии си написал. Те натовци на границата на Русия са си мноооого добрички. Къде ли не се пробваха демокрацийка да правят. Ама напоследък голяма греда удрят. И друго - иди виж какво става в Северозапада, колко народ умря от болести. От 'демократичните' бомби с обеднен уран. Абе ходи и гледай, ако искаш и в украйната ходи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    27 Март 2023 18:55ч.

    Да преброим военните конфликти и на Русия, м?! Не са по-малко! Да преброим и жертвите от тези битки! Колко народ са затрили американците,колко руснаците! Кои от тези нации са погубили най-много българи? Било в мирно време или по време на война? А факта, че Русия беше окупирала половин Европа! Пребройте и битките на Великобритания, Германия, и на Франция при Наполен и след него, Испания и Португалия в Ю.Америка и Европа, и на България, Италия (Римската империя), че даже и на Гърция. И на Османската империя. Да не пропуснете Китай, Япония, Иран,Ирак и т.н. Само че, въпросът е коя държава/империя какво е оставила след себе си - прогрес или регрес, заличаване на народи и културите им, колко милиона чужди живота е погубила в името на завоюваните територии и цели, каква инфраструктура, условия за образование, бизнес и качество на живот, какъв стандарт на живот, свободи и права имат нейните граждани или поданици. Само Русия е "освободила" 1/6 от света и днешният руски режим в Кремъл се върна към съветския сталинско-фашистки модел, поддържа мизерията и безправието на самоопределяне на народите, наказва ги с глоби и каторги, убива ги за инакомислие, при проява на човещина и миролюбие! Точно така, Русия е завоювала и подчинила, както и продължава най-безсрамно да експлоатира и краде населението си за повече взятки, яхти, метреси, западни имоти, бижута, луксозни стоки ит.н. вместо да приобщи чужденци имигранти, образова, квалифицира и възроди местните народи, което е най-голямото богатство за всяка цивилизована държава. Затова всички народи бягат от Русия с малки изключения, никой не желае и не отива в Русия да живее, образова, реализира, създаде семейства, роди и отгледа деца и им даде преспектива... Потокът е към Западната цивилизация. Или в богатия Изток. Дори и за настоящите руснаци, които предпочитат да избягат в бившите съветски държави, дори и при по-мизерни материални условия, но затова пък свободни от чекисткият режим на Кремъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Март 2023 18:57ч.

    @Aми, четейки "анализа" ти ми е ясно, че търсиш оправдание за пред себе си за това, че си дарил една заплата за муниции за Укр... Но понеже не следя кремълската пропаганда, за разлика от теб, ще цитирам един американец-не-путинист: “Не зачитаме мирните споразумения. Пренебрегваме международните съдилища. Нанасяме едностранни удари, където сварим. Даваме нареждания на ООН, но не плащаме членския си внос. Оплакваме се от тероризъм, но нашата империя понастоящем е най-големия терорист в света. Бомбардираме, нападаме, разрушаваме други държави. Въпреки че ние, народът на Съединените щати, сме единственият източник на законодателна власт в тази страна, вече нямаме представители в Конгреса. Нашият Конгрес е изнудван от корпоративна Америка и от нейния полицай – имперската военна машина”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Темата не е САЩ, а рашизмът - идеология и практика на неофашизмът в 21 век

    27 Март 2023 19:58ч.

    Не САЩ са обявили реваншистка война за отмъщение на целия свят, защото любимият му Съветски съюз се е разпаднал. И всеки ден по негова заповед се провежда операция по геноцид на УЖ братския на руснаците украински народ. И награждава най-кръвожадните убийци, а най-успешната част от наемниците му войници са затворници, 5000 от които вече са освободени и са се завърнали в Русия сред тези, които са крадяли, изнасилвали и убивали. А на убитити във войната престъпници им издигат мемориали и ги дават на децата за геройски и патриотичен пример, дори убийци на майките и жените си. Това допълнително нагнетява страх сред руското население, че да не посмеят да гъкнат, камо ли да се противопоставят на този мракобесен режим. Кога САЩ са провеждали операция по геноцид и заличаване на цял един народ?! Или на собствения си народ?! Да, цитатът е от "Вечна война за вечен мир" на Гор Видал, който е с демократично-либерални политически възгледи, живял е все пак малко по-рано до 2012 г. (ако беше жив, щеше да е много интересно какво отношение сега ще има към войната на Путин, защото не е от онези платени западни пропагандатори на хранилка в Кремъл). Гор Видал е неуморен критик на цялата американска система след ВСВ, акцентира върху външната политика на САЩ, писател, историк и есеист, евангелист на бисексуалността и хомосексуалността, конфликтен и гледащ с презрение всеки, който не се съгласявя с неговото мнение. Нормално е за неговите възгледи и разбирания да бъде силно критичен, както е нормално за всеки СВОБОДЕН на Запад човек. Той е преди всичко АМЕРИКАНЕЦ, чувства се независим и свободен ,като всеки американец, да критикува властта в Америка за разлика от руснаците, които при сегашния режим на Кремъл нямат право дори да се произнасят за позитивни каузи като МИРА напр., ако не споделят рашисткия новговор и не са в контекст с кремльовските пропагандни опорни точки на подмяна на исторически и обективни факти. И по руския закон ги обявяват за "чужди агенти", забраняват им публикациите, дори в интернет, арест, глоба и каторга.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами толкова съм

    27 Март 2023 20:20ч.

    отегчен за тази 1 година да чета откровени лъжи, профански мнения и как видиш ли Путин искал да завладее половин Европа. Обазалгам се, че си пишляме на около 20-25, за комунизъм си чел само във статийките на Дневник и Инджев. А таз Америка толкоз велика била.... цъ цъ цъ цъ. Къд е днес Америката ти м? Кочина от всякъде само за 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • предпочитам

    27 Март 2023 20:23ч.

    Рашизъм на место това, което ни готвят давоският елит от любимата ти фашистка държава ФАЩ. Щом нямаш против да ядеш насекоми, да ползваш ток и енерго ресурси на кредити, щом нямаш против да нямаш собсвеност, щпм нямаш против да ебеш нещо межу жена и мъж, значи си завърешен ОЛИГОФРЕЕЕЕЕЕЕЕН!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда, хайде да ги

    27 Март 2023 20:26ч.

    преброим тези жертви палячо! На какви данни ще стъпим м? За последните 30-50 години искаш ли? А жертвите на агент Ориндж ще ги броим ли? Искам да обсъдим и ..."Точно така, Русия е завоювала и подчинила, както и продължава най-безсрамно да експлоатира и краде населението си за повече взятки, яхти, метреси, западни имоти, бижута, луксозни стоки ит.н. вместо да приобщи чужденци имигранти, образова, квалифицира и възроди местните народи, което е най-голямото богатство за всяка цивилизована държава. Затова всички народи бягат от Русия с малки изключения, никой не желае и не отива в Русия да живее, образова, реализира, създаде семейства, роди и отгледа деца и им даде преспектива... " Ти си пълен профан - неандерталец. Задминаваш дори Инджев със бълнуванията и сънищата си които описваш под формата на коментари.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ами 27 Март 2023 16:48ч., мда 27 Март 2023 18:55ч.,

    28 Март 2023 0:49ч.

    разбрахме, че си трансджендър и че са ти паднали жартиерите. Само че си сбъркала адреса. Доктор Гълъбова я търси в Курило. Тук няма как да ти помогнем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лаконично

    28 Март 2023 6:37ч.

    Шизофренично

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Народеее ????

    27 Март 2023 15:43ч.

    Пред народа едно говорите зад гърба му друго действате! Не го казвам аз ,а евроатлантичката елена поптодорова визирайки румен радев

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сюлейман пуси -евроатлант

    27 Март 2023 15:43ч.

    България е страна и участник в конфликта. Жалко. Всяка продажност,подлост и предателство биват наказвани. Този път националните български продажници ,както и да се крият и да усукват, въвличат нещастни ни народ във война ,която не е Българска ,тя е в интерес на САЩ .Жалко,до каква степен се продаде България,уж православна страна. Тъпотата и жаждата за пари може да направи всичко. Министъра на отбраната се крие зад министъра на икономиката, а министъра на икономиката зад еврокомисията. Мерзавци ,които уж празнуват Велик ден и Рождество Христово ?! Срам и резил. Падение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един от всички

    27 Март 2023 17:59ч.

    На руснаците им е пределно ясно, че инсталираната клика прави поразиите. С един хубав народен съд 2.0 ще се плати за всичко. Все пак и на тях ще им трябват съюзници в утрешния ден. Затова няма да имат интерес да ни съсипят. А ако станем отново погранична територия то тогава ще си трябват и сериозни инвестиции във възпиращ потенциял - както беше преди 1989г. Затова докато имаме голямата маса истински българи, уважаващи братските народи - оптимист съм. Ако пък идното поколение (като някои по-горе пишещи тъпотии) вземе, че реши да са граждани на света - тогава вече ще е края на България! Дано не го видя! Но съм оптимист при всички случаи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нашето име

    27 Март 2023 15:55ч.

    путин да спре да гърми и войната спира. ама тогава него ще гръмнат в тила!!!?????каква дилема??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    27 Март 2023 16:47ч.

    Само след като наркомана от окрайна спре да убива деца

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дзън

    27 Март 2023 16:07ч.

    Подлярски лъжат. Идват избори все пак. Трябва да спасяват обратното на фейсбука на лицемера натовски. Сега е моменът да се внушава довере към натоския коленопреклонник, който едно приказва за пред народа, а за друго се договаря скришом под полата козашка. Същото правят и министрите му. Та нали са и те от козяк ярета. Изчакайте да минат изборите и ще видите каква вакханалия ще настане. През това време, тайничко всичко си се изнася, както си му е реда натовски. Вервайте им.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • артилерист

    27 Март 2023 16:08ч.

    Българската армия никога не е имала 155 милиметрови гаубици. Съветските гаубици, които имахме някога са 152 мм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Долното, от страниците на в. Сега от началото на месеца..

    27 Март 2023 16:17ч.

    България е голям производител на боеприпаси и през последните години се ориентира към натовски стандарти, включително и към производство на 155-милиметрови снаряди, както личи от страницата в интернет на ВМЗ Сопот.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • о.з. ефрейтор доц. Карачибук

    27 Март 2023 16:20ч.

    Ако имах нужнаите правомощия на часа бих разжалвал о.з. полковник Митьо Стоянов в редник. При това настоявам за истинско разжалване - пред строя с всички салтанати. Заповедта се прочита със строг тържествен глас: " За ситемно погазване на офицерската чест, за унизително шикалкавене и безсрамно лръготене, за малодушие пред лицето на врага и за още 11 други унизителни прояви, несъвместими с офицерската чест, заповядам полковник Стоянов Димитър да бъде разжалван в чин редник! Да му се отнемат всички армейски награди, офицерския кортик, бойния кон, парадната копринена униформа на паж от двора на генерал Радев и да му се ударят за изпроводяк 20 камшика на голо"! Следва дълга подтискаща пауза. Чува се само гугукането на гълъби, които се любят по прозорците на казармата. После барабанчиците тревожно започват да бият. С маршова стъпка и голяма терзийска ножица в ръка към Митьо се приближава старашина в гвардейска униформа. С отработено движение той му кръцва полковнишките сърмени пагони. Барабаните продължават да бият форте. След това излиза втори старшина - гол с огромна пишка и камшик в ръка. Прозвучава тръбен сигнал "Внимание! Всички да слушат и гледат!". Двама бойци доближават разжалвания, свалят му гащите и го надупват. Фланговият сигналист с байряче предава командата "Започни наказанието!". Старшината замахва и изплющява първия камшик. Целият строй отброява: "Едно" ... И така до 20. На петия Митьо се разплаква и моли за милост. Продлъжението на историята следва в новия брой на списание "Пчеларство".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • палави плавници

    27 Март 2023 16:32ч.

    Давайте бре , серсеми. Тъкмо да има основание да ви издумкат по кухите кратуни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    27 Март 2023 16:35ч.

    Туземната колониална администрация е недалновидна и глуповата и не си запазва място на колесника на американскив самолет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стоян Лозински

    27 Март 2023 16:35ч.

    Днес чета мнение на Иван Костов сайта ОФНЮЗ относно войната в Украйна и отново се убеждавам, че който си го има онова вещество в главата, никой не може да му го отнеме. С точни няколко изречения Ив. Костов щрихира същността Радевата личност. И се оказва отново, че да си шофьор на самолет не те прави държавник, защото такава висока позиция е задължително наличието на интелект и на морал. Др. Радев не е наясно дори с това какви са правата и задълженията на поста , който заема. В парламентарната република решенията на Парламента са задължителни за всички нива на държавното управление, след като не противоречат на Конституцията. Така че изхвърлянията на момчето с фуражката показват само колко много-много самочувствие е набрало след избора му за втори мандат. И забравя, че ако не беше Нинова да призове електората си да гласува за него, а също така ако американското посолство не бе натиснало Бойко Борисов да лансира неизбираемата Цецка Цачева за негов опонент, др. Рум. Радев щеше да гледа президентския стол през крив макарон...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти ся,

    27 Март 2023 16:36ч.

    искаш да ни убедиш, че Иван Костов е велик държавник ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван Костов пред БНР

    27 Март 2023 16:52ч.

    https://bnr.bg/post/101799656/ivan-kostov-rumen-radev-uzurpira-vlast

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куци Коньов

    27 Март 2023 18:47ч.

    @Лозински, браво, юристе! "В парламентарната република решенията на Парламента са задължителни за всички нива на държавното управление", да, ама не. Извадки от Решение № 20 на КС от 23 декември 1992 г.: "В тези случаи то се оказва обект и на парламентарен контрол, чиито рамки са стеснени от обстоятелството, че не могат да имат за резултат осъществяването на политическа отговорност пред парламента. Служебното правителство се назначава от президента и съществува до избирането на правителство по реда, установен в чл. 99 от Конституцията. Ето защо съдбата му не може да бъде в зависимост от реализирана чрез средствата на парламентарния контрол политическа отговорност...... В тези му стеснени рамки парламентарният контрол НЕ МОЖЕ ДА СЕ използва, за да се НАЛАГАТ юридически санкции върху решенията и действията на служебното правителство. Поначало парламентарният контрол не може да се счита като средство за управление на парламента, защото ПАРЛАМЕНТЪТ НЕ УПРАВЛЯВА, А ОСТАВЯ ТОВА НА (служебното) ПРАВИТЕЛСТВОТО. От друга страна, би било нарушение на принципа за разделение на властите (чл. 8 от Конституцията), ако се допусне Народното събрание да отменя актове на правителството, които счита за незаконосъобразни или неправилни "... "По изложените съображения може да бъде дадено следното тълкуване на Конституцията относно разгледаните въпроси за обема на правомощията и срока на служебното правителство: - служебното правителство не е обект на парламентарен контрол, който цели реализирането на политическа отговорност;" П.П. Това да смяташ Костов за капацитет в нещо, освен съсипията и далаверите, говори достатъчно за теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ст. Лозински

    27 Март 2023 21:43ч.

    Драги Куци Коньов, от обясненията ти по темата става ясно, че не сте наясно с принципите на материята. Парламентарният контрол е процес, а аз говоря за иеархията, т.е. фундаменталната конструкция на правовата държава, наречена парламентарна република. Така че изцепките на човека с фуражката са факти, на които се нагледахме през последните няколко години и лично аз се радвам, че нашето общество узря, за да види фалша и недоразуменията на т. нареченото президентско управление.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СУВЕРЕНЪТ Е НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ (а не пРезидентът) и решението на СУВЕРЕНЪТ - Народно събрание за даване на военна и военно-техническа помощ на Украйна е ПРОДЪЛЖАВАЩО, а не еднократно

    27 Март 2023 22:26ч.

    "Президентът Румен Радев узурпира власт със своите изказвания по отношение на инициативата на Европейската агенция за отбрана да се предоставят боеприпаси на Украйна". Това заяви пред БНР Иван Костов, министър-председател на България 1997-2001 г., и припомни, че парламентът два пъти - веднъж на 3-ти ноември (с гласовете на 175 депутата - б.р.) и втори път на 9-и декември - задължи правителството да предостави необходимото военно оборудване на Украйна. Решението на парламента за даване на военна и военно-техническа помощ на Украйна е ПРОДЪЛЖАВАЩО, а не еднократно, подчерта той. "Радев казва, че защитава суверенна позиция на страната, но той няма право, защото той не е суверена на властта. Той няма право да казва какво е решил, защото СУВЕРЕНЪТ - НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ - е задължило правителството. ... Дори Радев казва "ако парламентът отново призове за доставка на оръжие", но парламентът не призовава, той решава и задължава правителството. Правителството не може да откаже да изпълни задължение, което му е вменено от парламента", уточни той.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Духът на времето

    28 Март 2023 0:08ч.

    Какъв суверен е Народното събрание, СУВЕРЕН е НАРОДЪТ на България и това е посочено ясно в Конституцията. Народното събрание, дори и да най-значимата, е само една от институциите, властите, които следва да изразяват волята на суверена. Има и президент, и изпълнителна, и съдебна власт, която следва да правораздава "в името на народа". Има и референдуми, на които трябва да се произнесе Суверена, когато решенията са особено важни и не могта да бъдат оставени на преценката на една или две институции, хеле пък при този ступор и този рейтинг. Народно събрание, избрано от 1/3 от гласоподавателите, не е суверен нито де юре, нито дефакто? Дори по време на кризи и властови цунг цванг Президенът /който и да е той/ е равностоен на парламентарната власт, защото също се избира пряко от СУВЕРЕНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манго Костов

    28 Март 2023 1:06ч.

    Манго Костов е г-н Никой. А Анти-народното събрание последните два пъти беше избрано от посолството на САЩ в София, с помощта на тоталната медийна манипулация на 20% от имащите право на глас и на тоталната машинна фалшификация в полза на Сорос и на новия, от януари 2021 г., шеф "Отворено общество" към ада, и стар шеф на компанията за машинни фалшификации по света Smartmatic. Името му е барон/лорд/господар (на робите) Кафяв Дявол - baron Malloch Brown. Справка в Уикипедия, за тези, които не ги мързи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    27 Март 2023 16:36ч.

    "ГОТВЯТ ЛИ НИ ЗА ВОЙНА - шествие за мир и паметта на Цецо Гетов, с Нако Стефанов и Яна Шишкова"-https://www.youtube.com/watch?v=krGWxKARUoE

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българка

    27 Март 2023 16:36ч.

    Кой ли му вярва на тоя... Национални предатели. Дано дойде Видов ден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калпазанче

    27 Март 2023 16:40ч.

    Никой да не се чуди защо е имало Народен съд за "елита на нацията"! За това...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • BIG5 АКЦЕНТИ Министерство на отбраната и ВМЗ сключват договор за обновяване на боеприпаси за...

    27 Март 2023 16:42ч.

    В следствие на европейско решение за увеличаване на капацитета на отбранителната индустрия за произвеждане на повече боеприпаси Министерският съвет (МС) възлага на „Държавна консолидационна компания“ ЕАД да възложи на „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД (ВМЗ) обновяването на съхранявани във въоръжените сили военновременни запаси, представляващи боеприпаси. Това става ясно от решение на МС, публикувано в системата за правна информация, предава БТА. Обновяването на запасите да бъде извършено чрез сключване на договор между Министерството на отбраната и ВМЗ ЕАД за замяна на боеприпаси с новопроизведени такива от публичното предприятие, посочва се още в решението. В изпълнение на сключения договор за замяна посочените в него боеприпаси на стойност 346 852 401,60 лв. с ДДС се прехвърлят в собственост на ВМЗ ЕАД. Предприятието трябва да извърши производството на боеприпаси, прехвърлянето на собствеността и предаването на същото количество боеприпаси на Министерството на отбраната по договора за замяна за период не по-дълъг от 36 месеца, гласи още решението. По-рано този месец Министерският съвет прие наредба за условията и реда за създаване на ведомствени военновременни запаси на Министерството на отбраната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Просто бизнес

    27 Март 2023 18:37ч.

    Точно това разкрива мръснишката лъжа на Митко Есемеса. Уж остарелите боеприпаси от БА ще се предадат на завода за сметка на новопроизведени до 36 месеца за над 340 млн. лв, Въпроса е какво става с прехвърлените боеприпаси? Никъде не се посочва, че ще се извършва утилизация и каква сума се заделя. Естествено, че ще заминат за Украйна ( това предлагаха отдавна"тагаревчетата"). И какво казва Митко? "Ние не знаем какво ще прави завода". Та завода е държавен, бе аланкоулу. И мин. на икономиката ( назначен от Радев) за една нощ ще разпише за износ на тези боеприпаси. И реално може да стане износа при следващия министър. И радевчетата "ни лук яли, ни лук мирисали". Както и с подадения списък от служебния кабинет да НС за военна помощ на Украйна. Защото министрите знаеха какво има в секретния списък изготвен от тях, а само двадесетина депутати го бяха прочели, но 170 гласуваха този списък да се изпълни. Иначе депутаите били виновни , а министрите играят ролята на Пилат Понтийски.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ловец на глави

    27 Март 2023 18:21ч.

    Някой ще обясни ли откъде у малката и бедна Северна Македония се намериха цели 12 съвременни бойни хеликоптера Ми-24 за подаряване на Украйна и не са ли всъщност това нашите хеликоптери от Старозагорския полк, изпратени под прикритие?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не са наши, тез въртолети

    27 Март 2023 18:49ч.

    Купиха си ги македонците именно от Украйна в началото на века.. Ся им ги връщат по рекламация..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много тъпо е да си тъп

    27 Март 2023 18:39ч.

    Много, ама разни бивши полковници не могат иначе. А кво прайм, когато Русия започне да дъни по нахалите от Северо Атлантическата Терористична Организация? Дали България ще бъде подмината великодушно или поне 5% от пратените на укрия джепанета няма да се върнат обратно? А може и нещо по-дебело?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    27 Март 2023 18:50ч.

    Не му прилича на Стоянов да изрича такива лъжи, на които никой няма да се върже! Ясно е, че снарядите ще отидат от ВМЗ в 404 с помощта на посредници, които ще спечелят доста финикийски знаци. Не е ясно дали физически ще отидат до ВМЗ, или само по документи?! Жалък е воен. министър, а още по-жалък е началникът му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 007

    27 Март 2023 19:07ч.

    Значи 70% ор Българския народ е против изпращането на оръжие за Украйна под каквато и да е форма, ама левото мъдо на фармасонина Мунчо дало за 300млн стари боеприпаси на държавния Терен, които не се знаело къде ще отидат? Абе няма ли разстрел за такива еничари и майцепродавци???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    27 Март 2023 19:11ч.

    Давате ги... както няма как. А стадото верва ли, верва...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нито патрон износ, само снаряди!

    27 Март 2023 19:17ч.

    "Ремонтирахме" украинска техника, "обновявахме" боеприпаси, "твърдо" отказвахме износа на тежка техника, разрешавахме пращането на хора "на обучение".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    27 Март 2023 20:11ч.

    "Да преброим военните конфликти и на Русия, м?! Не са по-малко!" Серьозно?! Ми айде да ги броим! Почвай, нали ти предлагаш. 1.,2. и т.н. Давай.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • генерали с фатмашки манталитет и зелени непрани чорапи, фенове на Кремъл

    27 Март 2023 20:58ч.

    мрън, мрън, мрън, мрън, мръъъън...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • незнание

    27 Март 2023 22:40ч.

    Министърът се опитва да ни прави на идиоти. "Не знаел", какво ще прави ВМЗ Сопот със снарядите. Не знаете, защото не искате да знаете, при условие, че ВМЗ Сопот е държавно търговско дружество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Министърчето на икономиката

    27 Март 2023 22:55ч.

    доскорошен директор на ВМЗ Сопот..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • прости люде управляват

    27 Март 2023 23:56ч.

    България срещу Русия и Китай и още срещу Иран, Сев. Корея,Сирия,Венецуела , БРИКС и Африка. То бива да си тъп, но чак толкова. Очевидно тези които изнасят оръжие и го произвеждат за Украина, не разбират какво правят и на какво излагат българската народност все още съществуваща на Балканите. Няма да има снизхождение и това е лошо, много лошо. От простотия и продажност да излагаш на реална опасност от унищожение и страдание собствения си народ ? Това си е престъпление срещу народа, измяна и предателство. Шикалкавенето не може да скрие престъпния умисъл.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • генерал с фатмашки манталитет, фен на Кремъл

    28 Март 2023 14:53ч.

    Фатмакът твърди, че БГ няма в наличност и не може да произвежда 155 мм снаряди, а ВМЗ Сопот рекламира и произвежда въпросните 155 мм снаряди, даже и като нямаме такива гаубици.Въпросът е дали БГ ще се включи в сделката за тяхното производство, а не само ги има в наличност. Но от мрънкалник, който е и фен на Кремъл, какво друго може да се очаква http://vmz.bg/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%86%D0%B8%D1%8F/%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%B9%D1%81%D0%BA%D0%B8-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B8/%D0%B8%D0%B7%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB-%D1%81%D1%8A%D1%81-155-mm-%D0%BE%D1%84-%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC107-%D0%B5%D0%BA%D0%B2%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D1%82/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи