Димитър Стоянов: Киев ни поиска боеприпаси, бронетанкова техника и ракетни комплекси

Димитър Стоянов: Киев ни поиска боеприпаси, бронетанкова техника и ракетни комплекси

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Има искане от украинска страна не само за различни боеприпаси, но и искане за бронетанкова техника, за зенитно-ракетни комплекси. Няма нищо договорено конкретно. Това каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов, който беше изслушан днес в ресорната парламентарна комисия, цитиран от БТА.

Изказването му е в отговор на въпрос, свързан с посещението му в Украйна през декември, м.г, и дали е поискана допълнителна военна помощ от украинска страна.

Посещението в Украйна беше свързано с изпълнението на т. 3 от решението на Народното събрание от 3 ноември, с което се казва на Министерски съвет, в едномесечен срок, да организира провеждането на преговори с представители на различни страни за евентуални заместващи платформи.

По думите на Стоянов точно това е била и целта - да се види искането на украинската страна, за да може при евентуална договореност със страна съюзник, да се прецени какво можем ние да предоставим и получим.

Това въоръжение, което ще бъде предоставено на Украйна, стойността му ще бъде възстановена не от бюджета на Министерство на отбраната, а от централния бюджет, обясни военният министър. По думите му това е така, тъй като все още не са приети предложените промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, които касаят създаването на фонд за отбрана.

По-рано днес Министерският съвет прие решение, с което предлага на Народното събрание да ратифицира Допълнително споразумение между Министерството на отбраната на Република България и Министерство на отбраната на Украйна за изменение на Споразумение между двете министерства относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси, подписано на 5 декември 2022г.

С него се регламентира предоставянето на последваща помощ на украинската страна да се извършва с допълнителни споразумения към Споразумението от 5 декември 2022 г., които ще подлежат на ратификация от Народното събрание на Република България.

На основание чл. 85, ал. 1, т. 1 и т. 7 от Конституцията на Република България Министерският съвет внася в Народното събрание проект на Закон за ратифициране на Допълнителното споразумение между министерствата на отбраната на България и Украйна относно безвъзмездно предоставяне на въоръжение, техника и боеприпаси.

Законът ще влезе в сила от датата на обнародването му в "Държавен вестник".


Източници: "24 часа", dnes.dir.bg

 

 

Коментари

  • еха

    04 Яну 2023 17:59ч.

    И какво като е поискал Киев? Купете ни нови влакове, понеже днес пак се запалил локомотив, а вагоните са смрад и мизерия. И го искат гражданите на Бг, а не на Украйна. И сме с предимство, тъй като сте управници на Бг, все пак, някакси, дори и да е малко наужким.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Човеко

    04 Яну 2023 21:26ч.

    Виж София, великата столица с големите ЕС проекти и чуждо финансиране. Общественият транспорт е безобразие- няма пейки и навеси по спирките. Хората стоят като наказани прави, мръзнат зимата или са на жега сред бетони, чакат прекомерно. Всичко е организирано като за роби, не за нормални хора в европейска държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    04 Яну 2023 18:01ч.

    Тия лайнари докога ще ги слушаме и гледаме? Украйна може да поиска от нас и територията ни, що не я дадете?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши Коментар

    04 Яну 2023 18:01ч.

    Ми давайте! Кво са мотате? От козяк ша ва потупат по рамото.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    04 Яну 2023 18:03ч.

    ади стига с тия уговорки зад гърба на народа бе, ади стига с тая бандитска укрия, европа се осъзна и си търгува с русия, а ний се правим на големи филантропи!.....каквото са дробили - това ще сърбат хохлите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    04 Яну 2023 18:08ч.

    Боклуци сте. Дано ви бомбардират някой ден.Ненавиждам тая колония.Това ще е стимул за още нормални хора да напуснат тая гадна колония!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро Гей от Франция

    04 Яну 2023 18:23ч.

    А Франция, където живееш на социални помощи да я бомбандират ли или не ? Щото ТЕ дават Цезарите - тежка артилерия на украинците.....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано Маркс ти даде разум

    05 Яну 2023 0:11ч.

    и да разбереш колко дребнобуржоазни са много от умноутийте (умножено по -1) ти !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киев ни поиска боеприпаси, бронетанкова техника и ракетни комплекси

    04 Яну 2023 18:12ч.

    И вие какво дадохте и обещахте да дадете? А това твърдение кърти: "Това въоръжение, което ще бъде предоставено на Украйна, стойността му ще бъде възстановена не от бюджета на Министерство на отбраната, а от централния бюджет, обясни военният министър." Със стойността на въоръжението ли ще защитавате територията, бе, предатели?!?! Пачки ли ще трупате на мястото на "Град"-овете и С-300?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Генерал Нафърфоров

    04 Яну 2023 22:41ч.

    всичко, което упраляващата шайка изпрати в Украйна ще бъде ЗАКУПЕНО отново на 20-100 пъти по-високи цени!!! СТАРХОТНА ДАЛАВЕРА за американските фирми-доставчици и гарантиран фалит на държавата!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Според досегашната практика

    05 Яну 2023 12:17ч.

    закупено, на каквито е да е цени, не означава доставено, така че продължавам да не разбирам с какво възнамеряват да осигуряват отбраната на територията. Със средства от централния бюджет? Смешници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    04 Яну 2023 18:15ч.

    Наглеци- ст-та на въоръжението за У. ще бъде възстановена от централния бюджет! За тези от 404 винаги се намират пари за всичко, а кой от правителството и депутатите се сетиха за пострадалите ни сънародници от пловдивско? Бълг. граждани внасят пари в бюджета, а служебниците харчат със широки пръсти за 404. Да дарят лични пари на когото си искат, а не от парите на всички българи. На колко бълг. деца осигуриха безплатна почивка(продължителна) на море или планина?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    04 Яну 2023 18:18ч.

    Запомнете им имената и физиономиите! Рано или късно ще трябва да отговарят за деянията си!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мона Лиза

    04 Яну 2023 18:19ч.

    Да пукнете, подлоги! Друго няма за вас! Израел и Унгария могат да дават само хуманитарна помощ, ама нашата скапана държава не може. Изроди! Днес е годишнина от Освобождението на София, сега с наше оръжие тъпите хохли ще убиват потомците на тези, които ни освободиха! Кретени долни! Да ви застигнат всичките ми клетви дано!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕвроГей

    04 Яну 2023 18:29ч.

    А как са социалните помощи във Франция, откъдето кълнеш, Боклук ? Французите кълнеш ли че дават тежка артилерия на украйнците ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шарлатания

    04 Яну 2023 18:37ч.

    Даа,шарлатаните усърдно дават оръжие на нацистката сган да трепат тези дето са ни освободили. Това е голям срам и позор,обидно е.Вярно толкова излагания и омраза и презрение към българите го има из Европа ,отношението и мнението за българите е лошо много лошо даже обидно ,но всичко това сега сътворено от шарлатаните и техните подръжници вече идва в повече и обрича голяма част от българите на срамно съществуване. Българската държава върви сама срещу себе си упорито и неотклонно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А трябва!

    05 Яну 2023 0:14ч.

    Между другото, вярвам, че тези са назначени капиталисти-червени буржоа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гледаш го, прилича на нормален

    04 Яну 2023 18:20ч.

    Като му прочетеш приказките, разбираш че не е.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Той е от новия "цвят на нацията". Заедно с близките си.

    04 Яну 2023 19:34ч.

    Скоро ще цъфтят родословно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • така си вървим още от 1994 г. насам

    04 Яну 2023 23:43ч.

    https://glasove.com/novini/bivshi-ministri-na-otbranata-prizovavat-balgariya-speshno-da-pomogne-za-otbranata-na-ukrayna Отсъстват имената само на 2-3 от тях... 30 години продажници!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Z T.M.

    04 Яну 2023 18:21ч.

    Нещастни мъжеложци, не смейте да въвличате България! Огромният процент от хората не подържат тази глупост! Аз се срамувам от вас и всички като вас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Така нареченият ни "елит"

    04 Яну 2023 18:33ч.

    Винаги е бил пронацистки и наведен, като онзи от преди 1944 та. Искам някой евролиберлен атлантически олигофрен дс ми разкаже какво се построи в българия за последните 30 години.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ким Чен Ун

    04 Яну 2023 18:48ч.

    Удри Обеля, бе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пор Ошенко

    04 Яну 2023 18:48ч.

    Чудесно, съберете капачки и изпратете на Zеления потник всичко, което си проси!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На стара коза яре

    04 Яну 2023 18:55ч.

    Който дава оръжие на нацистите вече се е обвързал.Имам приятели работещи в военните заводи.А в Интернет има много видео и снимков материал с продукцията там в окопите.Очаквана е тази реакция с "социални помощи""боклук" и прочие."Но не ме смущава защото тоя "боклук" бе на поста си цели 22 години и заемаше позиции в Странджа,докато вие патриоти през това време ламтяхте за бизнес и пари.Ако 250000 Евро годишен доход са помощи нека така да е.След данъците 50% остават.А за бомбардирането-това е цената за страна в война.Това е.Четете история.Няма друго.43 и 44 нали така бе? Ако трябва и Франция да си понесе за оръжията.Който на каквото си постели.2024 ще идвам до колонията и който иска да ме види минавайки край София или Пловдив или зарата да си даде координати да ме види "на социалните помощи" как съм.А съм ОК. А че мразя колонията заради пропилените надежди е факт.Но моята България е в спомените ми преди 89.Има разлика.Така че се замислете за откраднатият ви живот.И ако няколко бомби са цената да ви се промени към добро живота-нека да са. Защото само това ще свали омразното антибългарско колониално правителство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Веска

    04 Яну 2023 18:56ч.

    А ако това народно събрание ти нареди да заминеш и ти с танка в укрина и се биеш срещу руснаците, ще изпълниш ли това РЕШЕНИЕ? Пък парите нямало да бъдат от тези на министерството на войната, а от парите на бедняците - онези със 700 лева брутна заплата и с 500 лева пенсия. Та военните да не се страхуват, че заплатите им няма да нарастват.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А ти защо им ходи на крака бе хуй сплескан?

    04 Яну 2023 19:13ч.

    За да му обяснят какъв ценен крадлив товар им да пази с БГ сексологията ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • с наше оръжие тъпите хохли ще убиват потомците на тези, които ни освободиха

    04 Яну 2023 19:17ч.

    хохлите избиват потомците на онези, които през 1916 нахлуха в нашата Добруджа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Точно!

    04 Яну 2023 19:35ч.

    Това е непростимо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зд-зд

    05 Яну 2023 9:13ч.

    По онова време нашата Добруджа е румънска територия и те се отзовават на помощ на нападнатата от нас Румъния,по силата на договора за взаимна военна помощ, който имат с румънците. Научи си историята на България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Исак Шорош

    05 Яну 2023 9:18ч.

    Това е тъпата опорка на русофобските дегенерати. Не минава пред нормални хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Преди на поста по-горе пишеше друго, че щели да избиват тези, които ни освободиха. Само човек на работа при Дачков може да променя мнения.

    05 Яну 2023 16:06ч.

    Триещия тук мнения русофоб оснен това понякога ги редактира така, че опониращите им мнения също да изглеждат русофобски. Няма да забравим това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    04 Яну 2023 19:38ч.

    ама какво се възмущавате? преди 9-ти септември колко хиляди члена са наброявали организациите Четник и Бранник? Да не би да са се изпарили след 9-ти? Покрили са се, а и оная власт не ги е гонила твърде..и те са отгледали деца, възпитали са ги подобаващо и хоп! - България гласува срещу резолюцията, осъждаща нацизма и ксенофобията...не е за вярване колко мои познати, преди 10-ти ноември членове на БКП, буквално дни след него се оказаха потомци на разни полицаи, предатели и дребни фашаги...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Булава

    04 Яну 2023 20:20ч.

    ДА така е ! Отделно , който се е хванал с Германия хаир не е видял ,няма и да види ! Сега Германия отново пее песничка, но този път е друга - приспивна за цяла Европа - со кротце, со благо и со кьотек-директиви и ценности ! Това са наследниците на СС ! Това е играта , какво да ги правиш - иновативни националсоциалисти !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Велислава Дърева

    04 Яну 2023 19:45ч.

    Как България се завърна в Тристранния пакт https://pogled.info/avtorski/Velislava-Dareva/kak-balgariya-se-zavarna-v-tristranniya-pakt.150785

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За корените

    04 Яну 2023 20:59ч.

    "Корените на обединена Европа са антифашистки, принципите и идеите, съградили общата европейска история, са родени от Съпротивата, в която дадоха своя живот милиони европейски граждани." Само за корените категорично не е вярно . Обратното изначално основно са неонацистки и са замислени ,родени планирани от СС ! Хотел Мезон Руж - Страсбург ,02. 1843 година. А и малко пред и това. По късо френските колаборационисти подхващат идеята ,а по късно заедно с СС лисиците придумват и части от европейската социалдемокрация и левица и се стига чак до наши дни - вкл.Майдана и пр. Проекта е от 1943 година след битката при Сталинград. Той е тотален,скрит и многопластов. Сега бавно започва да се повдига завесата все по нагло и брутално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • За корените

    04 Яну 2023 21:01ч.

    Уточнение годината е м.февруари 1943г. х.Мезон Руж

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    04 Яну 2023 20:00ч.

    Няма русофоб, който да не е българофоб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Адвокат

    05 Яну 2023 9:24ч.

    Русофобията при българина е проява на Едипов комплекс и биполярно разстройство. Убий бащата на държавата си - Русия и изнасили народа си, вкарай го във война и го разпръсни по западните страни да слугува, това им е дневния ред на нашите сатанисти...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    04 Яну 2023 20:06ч.

    "Няма нищо договорено и конкретно", казва министър Стоянов, а преди седмица, когато призоваваха президента да сезира Конституционния съд за противоконституционност на решението за оръжие за Украйна, Радев каза, че дори да е противоконституционно, не може да се отмени, защото има сключен международен договор. Та има ли договор или не? Лъжлива пасмина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към Радев са въпросите

    04 Яну 2023 20:07ч.

    А когато поискат да им изпратим военни, вероятно отново няма да откажете и пак ще засекретите колко души изпращате на заколение. Сигурно русофилите, които избраха Радев, защото Крим е руски, вече започват за стоплят за какво са гласували.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • teridan

    04 Яну 2023 20:09ч.

    Тръпнехме в очакване какво ще поиска Киев, за да хукнем да изпълняваме желанията им. България въобще решава ли нещо за себе си самостоятелно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    04 Яну 2023 21:27ч.

    Не се подавайте на медийно внушение целящо реакция за освобождаване на емоция. Концентрирайте се върху обективното настояще, а то сте ВиЕ. Вие сте важните в свойте мисли, изразете себе си в общността. Нека решим как да се справяме в общностите, а след това да поставим общностите над информационно медийните агресори. Не нямат сили без нас. Българските общности нека проявяват духовност навсякъде в света

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    04 Яну 2023 23:09ч.

    Дайте каквото ви искат. Така или иначе вече сте се предали. Защо да не изкарате някой лев? Нали това са ви ценностите сега на вас т.н. български офицери и български генерали. Няма да мислите за България. За разлика от турските офицери и генерали някога си. Що ли ви трябва. За вас е важно това онова, а не бъдещето на България. Бъдещето на България къща няма да ви построи. Нали така господа офицери и генерали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • възмутена

    05 Яну 2023 10:28ч.

    Няма да даде на народа си, от залъка му ще вземе, за да дава на нацистките убийци в Уркия - това какво е, ако не една фашистка клика, яхнала отново управлението на страната ни?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВСИЧКИ БЪЛГ.офицери са ПРЕДАТЕЛИ!!!!

    05 Яну 2023 10:39ч.

    от ОПИТ ГО ЗНАМ!!!без коментар!!!9876543210+@абв.сом

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българският народ НЕ ДАВА НИКАКВО ОРЪЖИЕ на Украйна!

    05 Яну 2023 11:50ч.

    Българският народ НЕ ДАВА НИКАКВО ОРЪЖИЕ на Украйна! А министъра на отбраната (?) Д.Стоянов и всичките радеви избранници вадете портфейли събирайте пари, купувайте с ЛИЧНИ средства оръжия каквито ви текне и пращайте не в уУкрайна, ами и на Марс ако можете. ............. Такова безподобно антибългарско предателство надупено правителство и парламент цялата история на България не помни. Срам за пред целия свят! Правителството на България праща оръжие да убива своите ... Освободители?!! Позор. Всичко, което причинихте на Народа си - да ви се върне бг-управляващи, това е СПРАВЕДЛИВОСТ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    05 Яну 2023 12:06ч.

    Тези дето подариха оръжието ни на Украйна са национални предатели и парите дето печелят от това ще ги дадат за лекари и лекарства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано Маркс ти даде разум

    05 Яну 2023 12:25ч.

    , ама ти и такива като тебе да заплащат всички приумици на изперкали около 50-те години малоумници, какъвто е Зеленеца и исие. Твоите деца няма защо да ги вкарваш в такива "дълбоко мислени" схеми - да плащат до живот световната глупост. Гледай мизерията по софийските улици и помисли за това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи