Димитър Манолов: Заради либерализацията цената на тока ще се увеличи поне три пъти

Димитър Манолов: Заради либерализацията цената на тока ще се увеличи поне три пъти

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Излизането на битовите потребители на либерализирания пазар на електроенергия е убийство за целокупния български народ. Либерализацията на енергийния пазар ще повиши цените на битовите потребители на ток поне три пъти. Това заяви Димитър Манолов, президент на КТ „Подкрепа” в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS.

Той обясни, че в момента енергийният микс е щадящ за битовите потребители. „Най-скъпото в енергийния микс са „домашните любимци”, на които държавата им плаща да произвеждат ток от слънце и от вятър”, каза Манолов.

Той обясни, че най-големият проблем на енергетиците, които протестират сега, е че няма гаранция, че подписаните неща в споразумението с правителството ще се случат. Част от присъстващите не го подписаха, включително и аз, каза президентът на КТ „Подкрепа”.

Относно преговорите и инвестирането във възобновяеми енергийни източници той каза: „колкото си искат перки и слънчеви панели да инсталират, стига да не се разпадне енергийната сигурност на държавата”.

Манолов призна, че въглищните централи са остарели, но още няма нищо, което да ги замени. „ВЕИ-тата не могат да заместят теца, тази работа с водорода още е наникъде. Германия миналата година откри 12 електрически централи. Това, че покриваме плодородна земя със слънчеви панели – какво е. Никой не говори за това какви ресурси се разходват, за да бъдат произведени тези панели и какво ще струва тяхното извеждане от употреба”, каза Манолов.

Относно преговорите с правителството  синдикалистът призна, че за 30 години не е виждал „такова чудо. „Самото писане на териториалните планове тръгна с ляв крак, мислим, че всичко се прави наопаки, за да бъде постигната някаква цел. Разпадане на енергийната ни система, за да угодим на нечий кеф е ненормална система”, обясни синдикалният лидер.

Синдикатите са поискали да се запише, че парламентът задължава Министерския съвет да отрази постановките на Пътната карта в териториалните планове за справедлив преход. „Народните представители не приеха това предложение и то отпадна”, каза Манолов.

Източник: NOVA

 

 

Коментари

  • заПек анов

    07 Окт 2023 17:59ч.

    Синдикатите от тецовете и миньорите да обяват ефективна стачка и да спрат работа само за известно време, за да се види какъв ще е живота в България след излизането им от експлоатация на въглищните ел.централи. Само няколко дни на режим и "правителството" на тиквите, фалшивия "академик", фалшивите "харавардци" и фалшивите "българи" ще замине на боклука! Само няколко дни! Друг изход при тези пълни, нагли и продажни идиоти няма!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ивелин Николов: Борисов, много мило - вие сте първите управляващи, които се хвалят, че ни разоряват

    07 Окт 2023 18:08ч.

    Борисов, много мило - вие сте първите управляващи, които се хвалят, че ни разоряват. Такъв коментар прави полотическият анализатор Ивелин Николов на стената си във Фейсбук Ето какво пише той: Борисов посети Ловеч, Хасково и Велико Търново, за да съобщи на хората, че сглобката му е похарчила парите в държавата. Много мило. Това са първите управляващи досега, които сами се хвалят, че ни разоряват държавата. Припомням, че ГЕРБ вече декларираха, че ще гласуват против вота на недоверие, който организира опозицията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    07 Окт 2023 18:33ч.

    "Това, че покриваме плодородна земя със слънчеви панели – какво е. Никой не говори за това какви ресурси се разходват, за да бъдат произведени тези панели и какво ще струва тяхното извеждане от употреба”, каза Манолов. Панели, панели-само това се вика. Я народе първо виж как се прави тоа панел. Колко издържа и колко му стува да се рециклира. За литиевоо-йонните батерии да не говорим. Колко много природни изкопаеми отиват и какво замърсяване е при добива и им. Много скоро, ако не се измисли друга технология, тези батерии и тези панели няма да могат да се произвеждат. Да не говорим, че с масовото навлизане не ел. колите се увеличи и риска от взрив на техните батерии. Масовото търсене на батерии, доведе до срив в качеството им. Вече има стотици случаи на гръмнали ел. коли (за тротинетниките да не говорим).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    07 Окт 2023 23:01ч.

    Последния пример за това е запалилия се туристически електрически автобус в Италия (Венеция), който падна от мост и се самозапалиха батериите му и вътре голяма част от хората изгоряха! Какви са тези "зелени" политики и "зелени сделки", които причиняват изсичания на гори и унищожаване на плодородни земи, като ги покриват с фотоволтаични панели!? За сведение най-добрите панели преобразуват слънчевата енергия с КПД от 10 до 20%, докато растенията я преобразуватпочти 80-90%! На всичкото отгоре тези тарикати говорят, че пазара щял да изхвърли ТЕЦ-овете, защото тока от ТЕЦ бил по-скъп, което е нагла лъжа! Цената на 1 Мегават час от ТЕЦ 2 Марица Изток е със себестойност от 60 до 80 лв., а цената му се покачва на 250 лв благодарение на измислените им цени на квоти за отделяне на въглероден двуокис! Милиардите събирани, катоцени на квоти потъват в дълбоките джобове на банково-олигархичния капитал и с тях се захранват "зелените" движения на малоумниците и неграмотниците!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сигналиста

    07 Окт 2023 20:08ч.

    Отдавна във всички официални държавни документи не говорят за енергийна система, а за "енергиен сектор". Дали означава нещо... ами сигурно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Спиноза

    07 Окт 2023 20:30ч.

    Скачахте по площадите, кой не скача е червен, искахте демокрация и Европа, е, за что боролись на то и напоролись, казват руснаците и са прави! Честито на градските психо десни избиратели!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    07 Окт 2023 21:12ч.

    "Честито на градските психо десни избиратели!" Бе и ний ще ядем хурката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    07 Окт 2023 23:06ч.

    Те градските психодесни и жълтопаветни избиратели няма да пострадат, защото доходите им се актуализират от дядо им Сорос и други, като него, но онезии балъци, които са непллатени, а заблудени, те ще ядат хурката заедно с нас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лъжеш

    07 Окт 2023 21:42ч.

    Мунчо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    07 Окт 2023 23:11ч.

    Не Манолов не лъже, а ти лъжеш! Сега вече в зависимост от това дали ти умишлено го правиш и ти плащат за това или си природно тъп, това няма особенно значение за крайния резултат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо или не-Мунчо, коалиция или не-коалиция

    07 Окт 2023 23:07ч.

    всички ще плащат три пъти по-скъп ток на общо основание. Докато вие се наполитиканствате, като кой бил Мунчо, кой бил комуне, кой бил реститут, времето изтича и всички, каквито и да са по убеждения, ще плащаме като попове. Който не е лапал мухите ще може да плати, който не може, му остава да стои на тъмно, без телевизии, Интернет и прочие залъгалки за възрастни деца. Белким тогава ни се отвори свободно и спокойно време да мислим и осъзнаем колко глупашки живяхме досега. И това е нещо, не случайно народът е казал "За един бит, двама небити дават". А какво ще измислим, времето ще покаже, както е казал Левски "Времето е в нас и ние сме в него, то нас обръща и ние него обръщаме". Разликата е само, че времето не свършва като нас в гробищата, Мунчовци или не-Мунчовци, в коалиция или не в коалиция, всякакви глупави българи са там.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България

    08 Окт 2023 0:05ч.

    Тези , които набутаха България във идиотските зелени сделки и въглеродни квоти да горят ! Изродите нямат никакво право да обричат цял народ да плаща идиотски завишени цени за кефа на някакви олигофрени. Нямат съгласието ми и предполагам и на целия народ , следователно - да горят ! И да изгорят ! Всички нормални и здравомислещи хора им го пожелават ! А между другото на Световния Икономически Форум във Давос нали обсъждат как да намалят населението , тоест да го изтрепят физически, следователно каквото повикало - такова получават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много правилно е обяснил измамата

    08 Окт 2023 0:11ч.

    В тези териториални планове, когато се предлагат нови дейности, те трябва да са обмислени с негативите им. А те не са. Има ли анализи за това, не. Това е едно поръчение от ЕС, изпълнено без грам разум от управляващите, не само Киро и Асен, Борисов, ДПС, а и от служебния Пеканов. Всички управлявали, които да придвижвали тези планове, са предатели. А в същност плановете могат да се оттеглят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕвроКомисари

    08 Окт 2023 8:42ч.

    Браво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи