Димитър Главчев: Предизборната кампания ще бъде напрегната, меко казано

Димитър Главчев: Предизборната кампания ще бъде напрегната, меко казано

Следвайте "Гласове" в Телеграм

“Искам ясно да заявя - служебният кабинет подготвя изборите, но не участва в тях. Предизборната кампания ще бъде, меко казано, напрегната. В тази ситуация сме длъжни да останем хладнокръвни от първия до последния ден на това правителство.“ Това каза служебният премиер Димитър Главчев на първото заседание на служебния кабинет.  

"Държавата няма режим на изчакване. Предстои ни мандат, в който съм убеден, че ще свършим много работа в интерес на хората", заяви Главчев.

„Опитите за купуване на гласове и опорочаване на изборите по какъвто и да е друг начин, ще срещнат нашата категорична съпротива”, продължи той.

Главчев обясни, че с действията си служебният кабинет ще се водят от законите, здравия разум и интересите на българските граждани. "Освен подготовката на изборите ще се фокусираме върху решаване на неотложни въпроси и проблеми в различните сфери от обществения живот. Държавата няма режим на изчакване", допълни той.

Главчев пожела на всички успех и ползотворна работа.
На днешното заседание министрите гласуват план-сметката за разходите по подготовката и провеждането на изборите за народни представители и за членове на Европейския парламент, които ще се проведат на 9 юни.

Още при встъпването си в длъжност новият служебен финансов министър Людмила Петкова заяви, че за предстоящия вот 2 в 1 ще са необходими 100 млн. лева.

Източници: "24 часа", NOVA, dariknews.bg

 

 

Коментари

  • Обикновено сравнение

    11 Апр 2024 14:37ч.

    И служебният премиер и служебният кабинет са меко казано на Боко Тиквата и Шиши. А иначе автор "Меко казано" е Валери Петров: :— Само че, меко казано, не си прекалено умен — каза строго Кучето. — ... меко казано. — Защо? — каза съвсем сънно Светльо. — Защото щом са само ..."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    11 Апр 2024 15:25ч.

    Меко казано, но твърдо ви чака !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Апр 2024 14:43ч.

    и кои сега ще спира купуването на гласове като дпс се наложиха за 100 лв на турците в българия и турция може да има и някои пенсионер в махалите това за мен е купуване на гласове с държавни пари категорично съм против и няма да гласувам разгледаите внимателно листите за депутати и ако няма нови лица не гласуваите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Питайте Галя, "напрегната" с мишката

    11 Апр 2024 15:27ч.

    , зорът голем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Министерски съвет заприлича на Макдоналдс.

    11 Апр 2024 14:51ч.

    Не могат да сварят да забършат масата за следващия кабинет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    11 Апр 2024 15:06ч.

    Отвориха първото от трите писма:".. обвини предишните", следва второто"кишата,сушата, международното положение", след два месеца" ...напиши три писма за наследника"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нож в гърба?

    11 Апр 2024 15:55ч.

    Борисов и Пеевски хвърлят бухалката с мускулите Румен Спецов и НАП срещу Кокорчо, Настимир и Бойко Рашков! Лупингите, обратите, предателствата и циганските колелета в българската политика в пост ерата на Сглобката нямат край. В ПП/ДБ се готви голямо предателство от вероломния враг, което ще опустоши душите на жълтоаветната общност, която вече бяга като разбити авари. Поредното предателство към Промяната ще направи бившия културист Румен Спецов, който е готов да разбие душата на мъжа с голямо М на сърцето си Асен Василев Румбата няма особено право на размишления, защото е стиснат за топките като в менгеме от двамата мощни силовици в държавата, които дърпат конците на Мъпет шоуто от кабинета “Главчев”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Майна

    11 Апр 2024 16:01ч.

    За мен най- голяма е вината на Радев. Той ги инсталира в политиката. Триморецът е в основата на всичко, което ни застигна

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дивергент

    11 Апр 2024 16:07ч.

    Откроява се една куролация - колкото по-честни, т.е. нефалшифицируеми са едни избори, толкова по-кална е предизборната кампания. Може би поради липса на други, по-ефективни, методи са "агитация".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи