Димитър Гърдев: Настоящите политически скандали в страната притъпяват темата за европейските избори

Димитър Гърдев: Настоящите политически скандали в страната притъпяват темата за европейските избори

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Настоящите политически скандали в страната притъпяват темата за европейските избори. А те са важни, тъй като ЕП приема регламенти и директиви, които имат пряко въздействие върху законодателната рамка на страните членки. Това каза кандидатът за евродепутат и водач на листата за МИР Габрово от ИТН Димитър Гърдев в „Твоят ден“ по NOVA NEWS.

Политикът посочи, че приоритет на ИТН във външнополитически план е сигурността на Европа. Той каза, че ЕС трябва да реагира адекватно на войната в Украйна. Гърдев подчерта, че спрямо Република Северна Македония ИТН продължават да настояват за вписването на българите в Конституцията на нашата съседката.

Друг приоритет е бюджета на ЕС, каза още той. Гърдев допълни, че ще търсят подкрепа за предоговаряне на „Зелената сделка“. Политикът заяви, че по темата за миграцията, България трябва да отстоява своята позиция като външна граница на Съюза.

Гърдев посочи и приоритетите на ИТН във вътрешнополитически план. Той каза, че трябва да се преразгледа въпросът с промените в българската Конституция. Друга важна тема е демографската криза и начините за разрешаването ѝ, каза още политикът. Той подчерта, че сред основните приоритети са земеделието и браншовите организации. Гърдев обясни, че браншовите организации нямат реално участие в управлението на сектора, което трябва да се промени. Политикът посочи, че трябва да бъдат защитени и работещите в Маришкия басейн.

Източник: NOVA

 

 

 

 

Коментари

  • Какви избори, на кого му дреме?

    24 Май 2024 19:04ч.

    Явно още не си пенсионер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тоа дедо, по-друсан

    24 Май 2024 20:30ч.

    от мене ли...?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    24 Май 2024 19:41ч.

    "Той каза, че ЕС трябва да реагира адекватно на войната в Украйна" По-конкретно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ирена Димитрова.МВнР

    24 Май 2024 23:06ч.

    Ирена Димитрова и Венелин Венев, имат от години извънбрачна връзка, която ген. Атанас Атансов публично коментира в БНР и bTV. А. Атанасов обяви, че Венелин Венев има нерегламентирани връзки с руските тайни служби и, че е агент на влияние на една проруска партия. Ирена Димитрова - протежето на Лена и простостокиро - изгони на ръба на закона 70 служители на руското посолство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи