Димитър Ганев: Отговорността за кабинета ще се носи от ПП-ДБ

Димитър Ганев: Отговорността за кабинета ще се носи от ПП-ДБ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Вчера станаха ясни министрите в проектокабинета „Денков - Габриел”. Какво можем да прочетем в състава на предложеното правителството.

Според политологът от "Тренд" Димитър Ганев е малко вероятно вторият мандат да не се осъществи. "Отговорността ще се носи от ПП-ДБ, ГЕРБ остават в позиция, че ако нещата не тръгнат, биха могли по-лесно да се измъкнат от тази ситуация”, коментира Ганев.

И допълни: "Общият профил е експертен кабинет", като по думите му това е бил и единственият начин за постигантето на някакво споразумение дали с ПП-ДБ, дали с ДПС и БСП. "Това е опит да се скрие коалицията им, която не изглежда по традиционен начин", заяви още политологът пред "Нова нюз".

Според него след записите, които пусна вече бившият депутат от "Продължаваме промяната-Демократична България" Радостин Василев, ГЕРБ са в по-изгодна позиция.

Относно състава на правителството Ганев коментира: „Имаше настояване от ГЕРБ да няма политически лица в кабинета, но явно Асен Василев е бил точката, от която ПП не може да отстъпи".

"Ако една от първите две формации, постигне слаб резултат на местните избори, това ще постави коалицията под много сериозен натиск", категоричен е политологът. Той допълни още, че постигнатото съгласие ще окаже негативно влияние на "Продължаваме промяната", но не и на "Демократична България".

 

 

Коментари

 • Отговорност?!?

  03 Юни 2023 20:49ч.

  Има ли наивници още да вярват?!? Ще се измъкнат набързо в Канада и другаде извън страната с многото си спечелени за наша сметка пари и шапка на тояга!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ОСтави това, тоя пишман

  03 Юни 2023 21:00ч.

  политически разбирач се опитва да изкара ГЕРБ, ДБ и ДПС сухи от водата. Няма да стане тая работа.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тарильома

  03 Юни 2023 21:22ч.

  Ужким щяха да променят статуквото! Ако това сега е началото, а то е, няма какво да говорим. "Чистниците" залюбиха тиквоча и се заеха да попържат президента вместо него. Разбира се, нали тиквоча ги е яхнал! И ще ги яха докато ги изтощи и захвърли като употребена курва, или без "като"- селският е.бач ще захвърли употребената курва.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър Ганев: Отговорността за кабинета ще се носи от ПП-ДБ

  04 Юни 2023 0:23ч.

  Този аналЛизатор би ли ни обяснил кой кабинет носи отговорност за понатрупани те последните две години държавни дългове и най-вече как я носи тази отговорност?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Буги Барабата

  04 Юни 2023 10:39ч.

  Гербавият политолог както обикновено лъже и манипулира. Герберите можеха да се откажат от тази порнография и да идат на поредните избори. Румбата правилно ги посъветва, но тиквата похарчи партията си за да оцелее той. Няма да му се получи но друг полезен ход вече няма. Но е ясно че ще свърши като Луканов. Въпрос на време.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи