Димитър Ганев: Кабинет без ярки партийни лица, подкрепен от ГЕРБ и ПП, е единственият вариант

Димитър Ганев: Кабинет без ярки партийни лица, подкрепен от ГЕРБ и ПП, е единственият вариант

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Единствената възможна формула за съставяне на кабинет е на разбирателство между първите две формации. Алтернативата на това са нови избори. Изключвам възможност за хартиена коалиция, защото БСП изостри позициите си за членството ни в еврозоната, помощта за Украйна, това ги прави неприемливи партньори за първите две формации. Кабинет без ярки партийни лица, подкрепен от ГЕРБ и ПП е единственият вариант. Това каза политологът от "Тренд" Димитър Ганев пред "Нова нюз".

По думите му коалиция между ГЕРБ и ДПС няма как да има - не им стигат мандатите, дори да се прибави ИТН. "Вероятно до няколко седмици ще има редовен кабинет - като чуем основните позиции след преговорите между първите две формации. Борисов е дал формулата за управление на страната още преди изборите - ключът се крие в ПП-ДБ, дали ще приемат офертата на ГЕРБ за съвместен кабинет. От тези избори спечели най-много "Възраждане" - ръстът на тяхната подкрепа е най-висок и има ресурс да расте още. Вотът им е многопластов, не е само проруски, а по-скоро антисистемен. Костадинов успява да мобилизира националистическото поле", коментира той. И уточни, че 50% от гласувалите за ИТН са на възраст между 18 и 40 г.

Според него пакт за сътрудничество между първите две партии може да съдържа ограничен срок на действие и конкретена програма. "Не виждам какво ново ще е произлязло в политическото пространство на едни евентуални избори след шест месеца например. Ако отидем на избори за 50-то НС, не виждам основания да смятаме, че ще има голяма промяна. В София шансовете на ГЕРБ при условие, че се запази коалицията ПП-ДБ и те се обединят със "Спаси София", са много малки. Трябва им популярна фигура, за да ги извади от ситуацията. Има консервативно-либерално делене, столиците се държат от либералите", смята Ганев.


Източник: NOVA

 

 

Коментари

  • old_beggar

    04 Апр 2023 19:28ч.

    ??????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    04 Апр 2023 20:55ч.

    Само този вариант е невъзможен !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без редовно правителство евроатлантиците ще имат по-малко възможности да затрият България

    04 Апр 2023 19:55ч.

    Очевидно е, че те друга цел нямат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Големия Бял Баща

    04 Апр 2023 20:06ч.

    Буци- добър индианец, Кирчо и Кокорчо- льош индианец, не ще коалиция. Няма вече мъниста и огнена вода за тях. Само Магнитски за тях, и никакви грантове. Освен ако не се поправят

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Костов

    04 Апр 2023 21:49ч.

    Абсурд.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бутон

    05 Апр 2023 0:23ч.

    Представям си ситуация, при която БХ изпраща два смс - по един на своите министри и на своята парламентарна група и нарежда: Прави А! Едновременно същото прави и кирето, нареждайки: прави Б! Последват седмици на пълен ступор! В последна сметка се налага арестуваният и арестуващият да седнат на една маса и да се разберат"по мъжки". Ще падне веселба! Ганев се е опитал да деликатничи! Посоченото от него ще е напълно нефункциониращо ... освен ако премиерът не е директно назначен и отговорен само пред козяк. Министрите също, разбира се! Кирето и Бх получават забрана да припарват в НС, отнемат им се комуникационните средства, а депутатите от двете парламентарни групи биват поставени на тежка химия и превърнати в механични оператори на бутони за гласуване. Има ли такъв опит или ние ще сме пионерите?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба

    05 Апр 2023 2:28ч.

    Стига бе! Има още един, много по-малко лош, вариант - служебен кабинет.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • forsvaret

    05 Апр 2023 3:40ч.

    Какъв кабинет, ППДБ отново ще блокират всичко, за да остане властта в Цар РРадев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bodar4uk

    05 Апр 2023 7:59ч.

    Няма измъкване от тая мазна канадска борба, всичко останало е химера и американска метаморфоза.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи