"Дейли телеграф": Украйна рискува да загуби съюзниците си заради действията на Зеленски

"Дейли телеграф": Украйна рискува да загуби съюзниците си заради действията на Зеленски

Киев рискува да отблъсне западните си съюзници с последните си действия срещу най-лоялните от тях - Полша и Великобритания. Това коментира в своя статия в "Дейли телеграф" пенсионираният полковник от британските въоръжени сили Хамиш де Бретън-Гордън, съобщава ТАСС.

Той припомни историята с извикването на 1 август на полския посланик Бартош Чихоцки в украинското външно министерство. Повод за това бяха изявленията на началника на кабинета на полския президент, Марчин Пржидач, че Украйна наистина е получила много помощ от Варшава и „би било добре, ако тя започне да оценява ролята, която Полша играе за Украйна през последните няколко месеца и години".

С извикването на посланика на един от основните съюзници, независимо дали е одобрено от украинския президент Володимир Зеленски или не, Киев си играе с огъня, каза Де Бретън-Гордън. Той спомена и уволнението от Зеленски на посланика във Великобритания Вадим Пристайко, след като нарече "нездравословен сарказъм" думите на украинския лидер към британския министър на отбраната Бен Уолъс. Наблюдателят нарече подобно уволнение "безцеремонно" и добави, че би било по-добре Киев да упрекне дипломатите на Франция и Германия за слабата подкрепа на тези страни за Киев.

В същото време Де Бретън-Гордън признава симпатиите си към Киев. Той отбеляза, че въпреки че маниерите на политиците имат значение, това не е темата, върху която трябва да се съсредоточаваме сега, когато Украйна е в разгара на конфликт, от който зависи бъдещето на страната.

Източник: ТАСС

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Трябва да се внимава.

    05 Авг 2023 23:26ч.

    Не знам дали зеления се усеща ,че е вече в улея. Какви шеги си прави съдбата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пътник

    05 Авг 2023 23:36ч.

    Пътник е тоя, няма никакво значение усеща ли се или не. Пътник, който се е прекачил от бързия влак в експреса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Яга

    06 Авг 2023 0:14ч.

    Нашите слуги-управляващи пак не уцелиха момента. Тъкмо се разцелуваха със Зеле и се надминаха с него и господарите решиха да го отпишат. Сега ще се чудят да пазят ли снимките или да ги трият. Мъка, мъка...слугинска.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    06 Авг 2023 0:30ч.

    Ха ха. Кой е той кукла на конци която се мисли за нещо важно. Когато трябва ще и резнат конците.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кан Кан

    06 Авг 2023 1:06ч.

    "Наблюдателят нарече подобно уволнение "безцеремонно" и добави, че би било по-добре Киев да упрекне дипломатите на Франция и Германия за слабата подкрепа на тези страни за Киев." Иначе НАТО е по-единно от всякога!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно ще бъде

    06 Авг 2023 1:45ч.

    Как ще излезе от ролята си, жив и богат, или осъден и беден.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хХх

    06 Авг 2023 3:15ч.

    Мъртъв и ненужен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мъртъв

    06 Авг 2023 3:22ч.

    Мъртъв и оплют.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Пух13

    06 Авг 2023 5:50ч.

    Ще замине.... И той и страната му за топлите страни. Преди войната с НАТО да стане официално, никой няма да ги помни и УКРА, и Зеленикаквеца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глобалиститеееее.... всичко ни е от тях! НСР...

    06 Авг 2023 8:17ч.

    Много информативно ВИДЕО (https://www.bitchute.com/video/XNOPpzB62m1R/ ) с версия за сегашните геополитически процеси (в Украйна и света), на които сме свидетели (и неволни участници!!! А след "извънредното заседание на НС на 7 август - предстои да видимЕ до каква степен и нас, България, ще ни опърлят...). Жалко за обикновените украинци, които ги геноцидват и разпиляват по цял свят... Какво да правят, като са овладяни от неизлечим тумор? Някои все още се надяват, че всичко ще се оправи... https://www.youtube.com/watch?v=dxsTVAgbLZI Още в началото на конфликта един от Ротшилдите беше изпратил писмо до членовете британското правителство с настоятелна молба/препоръка/указание да бъдат заделени достатъчно средства за МЕДИИТЕ в ЮК, за да бъде обяснена на средноаритметичния човек "правилната" гледна точка за конфликта, защото те, (банкерите, "Колективният Запад") не могат да си позволят да загубят тази война... Или както Zеленски каза веднаж (и сега се опитват да изчегъртат думите му от Интернета и неговата пътна карта как Украйна ще стане "Велик Исраел" ... https://www.bitchute.com/video/6BBhfCGTUMIF/. НСР... U-crane - cмела и дигитална!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ахааа,

    06 Авг 2023 8:26ч.

    Както и подозирах - Зеленски единствен крив за провала на "международната общност", а "съюзниците" бели и пуФкави. Хеле пък Нуланд-ите - най-бели и най-пуФкави. В такива случаи покойната ми баба трилингва казваше: "Пу, маскари с маскари!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Следва най-предсказуемото, банално и втръснало сценарио:

    06 Авг 2023 8:32ч.

    Кървавия Киевски Клоун го гътват и обвиняват Русия в убийство на държавен глава. Надявам се този път поне да им стигне акълът да не е новичок в гащите, чай с плутоний или виртуален снайперист откъмто кремълската стена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Именно колега, толкова са предсказуеми, та не е и необходимо да достигат до нас цензурираните по ЕСесовски новини:

    06 Авг 2023 10:03ч.

    Вашингтон планирует физически убрать президента Украины Владимира Зеленского и обвинить в его гибели Россию, заявил экс-аналитик ЦРУ Ларри Джонсон в интервью YouTube-каналу Dialogue Works. <https://m.vz.ru/news/2023/8/5/1224501.html>

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Видолов

    06 Авг 2023 10:34ч.

    Актьор е все пак, ще му отива Оскар за поддържаща мъжка роля от филма Зелю войвода и джендърите, посмъртно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рексъм

    06 Авг 2023 13:00ч.

    Не само Зеленият потник, ами и сънародниците му са арогантни навсякъде из Европа. Полша вече се усети.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вангелия

    06 Авг 2023 13:50ч.

    ...кажувам ви, Светот ке се опраи, га стариот говедовъд земе со него резидавиот смешко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    06 Авг 2023 21:50ч.

    финансов одит на украина този наркоман колко имения е закупил където ще се крие след края на воината

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Президент Зеленски не е наркоман за разлика от Z-омбираните с пропутинска пропаганда и фалшификати тук

    06 Авг 2023 22:25ч.

    Закупил е толкова имения, колкото "баба мара/дедо маша" имат работещи мозъчни клетки. Т.е. "НУЛА"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Братко, 19:25, информирай се

    07 Авг 2023 3:22ч.

    Твоят кумир Володимир Zеленски ръководи най-голямата съвременна перачница за $$ в света и имането му се трупа. Схемата е следната: Парите на хамер. данъкоплатци се изпращат в Украйна, (уж) за оръжия. Украинските политици си прибират полагащата им се част, а останалото "инвестират" в различни финансови институции като например FTX с ръководител Sam Bankman Фрийд (най-големият донор на Демократическата партията СЛЕД Джордж Сорос), която прави многомилионни дарения на Демокр. Партия в ЩАС... https://www.bitchute.com/video/i88ASjdXZhd0/ 1 и 2 част https://www.bitchute.com/video/hzaMQHJ1LoSa/... И тъй огромна част от парите дори не напускат континента, докато остарялите оръжия от епохата на СССР от държавите в Източна Европа се доставят на Украйна, с които "въоръжават" украинските войници, преди да бъдат хвърлени в месомелачката. До сега почти 400 000 украински мъже са убити на фронта, истински геноцид... Не се знае точно колко милиона украинци се скитат немили-недраги по света и дали някога ще се завърнат в разрушената си родина... Има и повече материали, ако се интересуваш, ще си ги намериш. Иначе за броя работещи мозъчни клетки на баба и дедо няма нужда да се притесняваш, преброявай си твоите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • т.н. "непровокирано" нахлуване

    07 Авг 2023 3:31ч.

    Прочутата реч на Президент поROSHENко (2015 г) за намеренията му да се справи с етническите руснаци в Донбас: https://www.bitchute.com/video/SPsyHsTS4vh2/

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Етнически руснаци е и има в цяла Украйна, така че няма оправдание за бруталната окупация на суверенните украински територии Крим, Донбас и започването на война от кремльовските дементни алчни старци

    07 Авг 2023 18:33ч.

    В Донбас 2014 г. незаконно нахлуха с тежко военно въоръжение 9000 кадрови военни на Руската федерация. А преди всякакви майдани още през 2013 г. изковаха медали "За връщане на Крим" (вж. официални документи и хронология от руски държавни източници) и се пуснаха като "вежливи малки зелени човечета" в Крим. >>> https://newizv.ru/news/2020-12-09/gotovilis-zaranee-medal-za-vozvraschenie-kryma-sdelana-zadolgo-do-etogo-sobytiya-317541

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НикогаПовечеСДС-Чума

    06 Авг 2023 22:00ч.

    Световните терористи,изпепелили Хирошима у Нагасаки днес българските политици- ибрикчии ги наричат партньори,но както и да ги наричат слугите им,си остават престъпници

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи