"Дейли телеграф": Тръмп казва, че би позволил на Путин да анексира част от Украйна, за да спре войната

"Дейли телеграф": Тръмп казва, че би позволил на Путин да анексира част от Украйна, за да спре войната

Американският президент Доналд Тръмп се ръкува с руския външен министър Сергей Лавров в присъствието на руския президент Владимир Путин на срещата на върха на Г-20 в Хамбург през 2017 г. Снимка: АП.

Бившият президент на САЩ Доналд Тръмп каза, че Русия никога не би нахлула в Украйна, ако той беше на власт, но също така посочи, че при необходимост би сключил сделка с руския президент Владимир Путин, пише в. "Дейли Телеграф".

По думите на бившия президент на САЩ, ако той е бил президент по време на инвазията, "би сключил сделка", позволяваща на Русия да задържи части от Украйна, за да се сложи край на войната.

Тръмп заяви, че това би бил най-лошият сценарий и нямало да се стигне до него, защото Путин изобщо нямало да посмее да нахлуе в Украйна, ако той беше в Белия дом.

Бившият президент заяви в радиошоуто на Шон Ханити: "Не забравяйте, че при Буш превзеха Грузия, при Обама превзеха Крим. А при Байдън те превземат всичко. Изглежда, че ще превземат всичко, така ми изглежда.“

"А знаете ли какво превзеха по времето на Тръмп? Русия не превзе нищо. За първи път, при първия президент от много време насам. Той [Путин] разбра. Той никога не би го направил."

Тръмп добави: "И това се случи без дори да се преговаря за сделка. Аз можех да преговарям. В най-лошия случай можех да сключа сделка да вземат нещо, знаете, има определени райони, които са рускоезични, нали така, но можеше да се сключи сделка. А сега просто разбиват Украйна на пух и прах."

"Дейли Телеграф" припомня, че Тръмп не за първи път заявява, че инвазията в Украйна нямало да има, ако той беше преизбран през 2020 г. Еспрезидентът е казвал и друг път, че тя е щяла да бъде предотвратена благодарение на неговата политика на "мир чрез сила".

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • >>>

    10 Март 2023 13:01ч.

    А на чичо Тръмп пък не му стана ясно, че на Путин не му трябва разрешението на който и да е американски президент, за да завземе, каквото поиска... Друг е въпросът, че Путин никога не го е искал. Русия е достатъчно голяма и богата на ресурси, че просто няма нужда от повече... За разлика от останалите, обаче. Русия няма да им се даде и този път и на Запад вече разбраха, че поредният им опит пропадна! И нещо повече, Западът изкопа собствения си гроб... Е, нищо ново, всъщност. Историята има неприятния навик да се повтаря, когато тези, които вземат решенията, не са си научили урока! ;-)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    10 Март 2023 14:42ч.

    "В най-лошия случай можех да сключа сделка да вземат нещо, знаете, има определени райони, които са рускоезични, нали така, но можеше да се сключи сделка. А сега просто разбиват Украйна на пух и прах." Това прочете ли го или сме пак до заглавието?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • свободен

    10 Март 2023 19:15ч.

    ОТ ИСТОРИЯТА-ТОГАВА УНГАРИЯ,РУМЪНИЯ И ПОЛША ДА СИ ВЗЕМАТ СВОЕТО А ТРЪМП ИЛИ И ТЕ ДА ВОДДЯТ ВОЙНА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орлин Ф.

    10 Март 2023 13:09ч.

    Да Доналде, и от тебе не зависи много. Отчасти може би, но по-важно е какво са решили господарите ти. Държавата ти е превзета от 34-те трилиона долара дълг, а известно е, че който държи дълга той поръчва музиката. И Байдън е в техните клещи, та мърдане няма. Днес кръговете около Блинкен и Нюленд решават за мира, както навремето майката но Ротшилд беше казала, че ако синовете и решат да няма война, нямало да има…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    10 Март 2023 13:12ч.

    Русия трябва да бъде унищожена на всяка цена, тъй като е православна страна с традиционни ценности. Това заяви американският конгресмен демократ Джейми Раскин, съобщава Fox News. англо-американските сатанисти превръщат украйна в територия на вдовиците, поголовно унищожавайки младите мъже, а по този начин и славянския генофонд. а нашите безродници - "триморецът" р. радев, момичето на ив. костов - корнелията, мистър 50 цента от батин и др. безмозъчни същества (самонарекли се "политици"), опиянени от мириса на чужда кръв, настървено изпращат оръжия в тази касапница. дано Господ или Провидението да ги накаже, като удари по семействата им!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Март 2023 9:42ч.

    Верно ли го мислите това, което сте написали? Православна държава, на която епископ на "православието" контрабандист на цигари и агент на КГБ? И колко точно войника изпрати "Западът" да превърнат Украйна в държава на вдовиците? Аз виждам Украйна да я атакуват войници, развяващи знаме, на което се кипри двуглавия орел на Православието и надащи бойният вик "Алах акбар". Не знам кой им е началник, но не е Западът на тези.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    10 Март 2023 13:34ч.

    Голяма грешка е да не чуваш, какво ви казва Путин!!!! НАТО трябва да се изтегли в границите си, за които излъгахте, че няма да се разширява!!! Ясно им е, че това се случва и няма как да бъде спряно с нова лъжа за територии, които и в момента са Руски!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Др. Путин не знае

    10 Март 2023 13:50ч.

    Какво прави в Украйна, а тукашните рубладжии знаели.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин: "Границите на Русия не свършват никъде"

    10 Март 2023 15:20ч.

    Фразата беше произнесена от Путин уж на шега в разговор с 9-годишния Мирослав Оскирко, който бил награден от руския президент защото знаел наизуст столиците на всички страни в света. "Къде свършват границите на Русия?", попитал Путин момченцето. "Отвъд Беринговия проток, където е САЩ", отговорил Мирослав, но Путин добавил: "Границите на Русия не свършват никъде". Същата фраза стана рекламен слоган на Рускаат армия. Руската армия нахлу в Грузия през 2008 г., преди това води две Чеченски войни, а през 2014 г. военни без отличителни знаци, "малки зелени човечета" окупираха украинския п-ов Крим, след това същите нахлуха в Донбас и подпомогнаха сепаратистите. През 2015 г. руската армия се намеси във войната в Сирия заедно с руски ЧВК наемници, които воюват и поддържат репресивни режими в ЦАР, Мали, Либия... А руските пропагандисти повтарят "От Москва до... Лисабон". Така че, не разширяването на границите на НАТО е причината Путьо да напада, води война, окупира и провежда геноцид, а неговия мегаломански руски великошовинизъм. А основната причина за всяка война, която започва Путин, е да скрие некадърното си управление и неспососбността да осигури условия за добър стандарт на живот за народа си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Случаен

    10 Март 2023 22:56ч.

    Е Русия стандартът е по- висок от нашия. Много по -добре живеят и то благодарение на Путин. Да не бъркаш Русия по времето на Елцин? Тогава наистина бяха зле.То и затова има такава голяма подкрепа, защото ги спаси от глад и разруха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    11 Март 2023 9:48ч.

    "Случайни" данни за твърденията? Данните, които открих в нета сочат, че стандартът в Руската федерация, да не се бърка с Руската империя, приключена в 1917 г. от СССР, чийто наследник пък е Руската федерация, е 2 /ДВА/ пъти по нисък от този на най-бедната държава с ЕС. Която най-бедна държава е? Сигурен съм, че знаете.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    10 Март 2023 13:42ч.

    факт, каза го тръмпи. има полза от това. ако не за друго, говедарите да свикват с мисълта, че мецан ще вземе каквото прецени, че му е необходимо за да гарантира сигурност на земите си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Тръмп казва, че би позволил на Путин"

    10 Март 2023 14:47ч.

    Изпрюхках си кафето, бе, така се разхилих.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дааа

    10 Март 2023 15:20ч.

    Въпросът е Русия дали вече ще повярва ... Бисмарк :"Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно или въобще да не се играе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ой, бре, ТръмпО

    10 Март 2023 15:27ч.

    Украйна да не му е бащиния, че да позволява части от нея да се анексират?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бащиния му е. Целият свят е бащиния на Щатите,

    10 Март 2023 15:37ч.

    защото са най-могъщата сила във всяко отношение. Факт. Свиквайте снего и се примирявайте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Беше му бащиния

    10 Март 2023 16:50ч.

    Настъпи времето за смяна на местата.. Следващите 100 години ще е бащиния на Китай..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гола вода са китайците. Впечатляващо количество месо за ядрената скара, но само месо.

    10 Март 2023 17:05ч.

    В днешно време нямаш ли поне 50 хиляди ядрени заряда, забрави за хегемония. Правото на грубата силата и законът на грубата сила са вечни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да има мир в Донбас висока цена ли беше?

    10 Март 2023 20:26ч.

    че въоръжаваха Украйна, както признаха Меркел и Оланд, кой знае защо си признаха. Вместо да натиснат Украйна да остави на мира Донбас (буквално) и спазва Минските споразумения. Това щеше да направи и Тръмп, ако бяха му признали изборната победа. Сега като се стигна до всички тези загуби на какво ли не на всички (е, почти всички всъщност), наистина ли някой от тях вярва че цената на мира в Донбас беше висока? Русия искаше само това, както и всеки миротворец. Христос е казал " Блажени миротворците, защото те ще се нарекат синове Божии" (Матей 5:9)).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи