"Дейли телеграф": Британски наемник се самоуби след завръщането си от Украйна

"Дейли телеграф": Британски наемник се самоуби след завръщането си от Украйна

Британският наемник Хари Грег, който се биеше на страната на въоръжените сили на Украйна, посегна на живота си поради посттравматичен стрес след завръщането си от фронта. Това съобщи вестник The Daily Telegraph, позовавайки се на семейството му, предаде ТАСС.

Според изданието 25-годишният Грег се е самоубил през декември 2023 г., след като се върнал от Украйна. Британецът, който не е имал военно обучение, решил да отиде да се бие на страната на украинските въоръжени сили, след като слушал реч на тогавашния британски външен министър Лиз Тръс, която казала, че всеки, който направи това, ще се присъедини към „битката за демокрация". Вестникът уточнява, че при завръщането си в родината Грег страдал от посттравматично стресово разстройство, а семейството му не успяло да му окаже необходимата помощ.

На 7 март Следствения комитет на Русия съобщи, че е обявил за издирване над 700 чужденци, воюващи във въоръжените сили на Украйна, сред които граждани на Холандия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша и Румъния. През юли 2023 г. руското министерство на отбраната съобщи, че от 24 февруари 2022 г. общо 11 675 чуждестранни наемници от 84 държави са пристигнали официално в Украйна за участие във военните действия на страната на украинските въоръжени сили. Най-многобройни са групите от Полша (над 2600 души), САЩ и Канада (900 или повече) и Грузия (над 800 души). Украинската страна вече е загубила повече от 4800 наемници, други 4800 са избягали от територията на Украйна.

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Мунчо

    11 Март 2024 9:01ч.

    Я, тоя от снимката мяза на Илън Мъск. Ташак!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • MMN

    11 Март 2024 10:45ч.

    По-скоро на Стивън Боудуин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    11 Март 2024 13:12ч.

    Прибрал се е, видял е тълпите от педали, държавната администрация и не е издържал !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наш човек

    11 Март 2024 9:17ч.

    Не е верно.Това е руска пропаганда. Или Путин го е убил или Путин е виновен но не си признавате.😀😁😂

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    11 Март 2024 9:24ч.

    "Битката за демокрация"... Дееба и олигофрените, дееба! От толкова векове я ръсите тая ваша демокрация по света и сте все същите пирати, разбойници и мародери!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • malart

    11 Март 2024 9:28ч.

    Считай колко са промити мозъците на западняците, щом от една реч може да идеш на заколение. Така и с ваксинацията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • за ваксините започват да проглеждат май

    11 Март 2024 13:42ч.

    Но проектът за глобална депопулация си върви точно по график... Всеки български държавник може да завиди на стадото в Колективният Запад на високото доверие в "държавата" и че тя никога не може да им навреди, камо ли пък злонамерено... https://obektivno.bg/desetki-hilyadi-britanczi-umirat-i-nie-nyamame-predstava-zashto-mirar/ /////. https://obektivno.bg/visoka-svrahsmartnost-v-czyala-evropa-s-izklyuchenie-na-balgariya-i-rumaniya-evrostat/ ; Още веднаж доказахме, че не сме овце! Жалко, че децата ни, които аргатуват на запад, и още по-лошо - техните деца, не бяха пожалени от държавната машина на Запада, и ги принудиха да се надупчат...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Leto

    11 Март 2024 14:43ч.

    Ваксинация, климатични промени, ''зелена енергия'', еко продукти, ''Путин е дявол, ама май вече е умрял и гледаме двойници'', всичко задължително като всякакви идиотски застраховки, такси и т.н. е полезно и съответно ''не можем без него'', и още един куп неща, с които са им пълни главите. Ситуацията е страшна, а в същото време са заляти от всякаква паплач, резервите им свършват и всички лиготии с помощи и други стимулиращи мързел залъгалки изчезват и те не реагират или файдата от някаква мижава реакция е никаква. Европейците са жалки, включвам в тази констатация и себе си......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георг

    11 Март 2024 10:32ч.

    Промиване на мозъка в най-чист вид. Пропагандата на СССР ряпа да яде, тия на запад са шлифовани до блясък в перифесрията на мозъчната си кора. Муха да сложиш ще се разчекне.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Умрял е от страх

    11 Март 2024 10:39ч.

    Наскоро Русия обяви списък със 700 имена на чуждестранни наемници, обявени за издирване.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    11 Март 2024 10:43ч.

    напечелихте се на гърба на избитите млади хора клиниките в сащ са пълни с такива от кореиската и виетнамската воина никои не си взема поука от историята и какво като се е утрепал много важно един дебил по малко

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стеле се мъгла

    11 Март 2024 11:17ч.

    Човекът от Запада е подложен на жесток натиск (по-висок от нашите условия) - да се заяви и докаже като НЕЩО, НЯКОЙ, ДА СЕ ОТЛИЧАВА, ДА ИМА ЯРКА ПЕРСОНИФИКАЦИЯ. Търсят пътища в тази посока трескаво, включително по безумни начини, дори лудо, стигайки до модерните смахнатости с дрехи, прически, татуировки, а върхът са разните трансове, където е още по-сложно! Единици се раждат ПОСОЧЕНИ, ИЗБРАНИ, практически всички останали са орисани да са някакъв миманс (за съжаление и тор), което драматично, безпощадно и жестоко снижава социалните ти възможности и перспективи, често дори с обществен "отказ" да се възпроизведеш, да имаш естествени контакти! Положението е особено жестоко и безмилостно при мъжете. Обществените очаквания към жените показват известни разлики, а пък и при една специфична категория (младички и хубавички) положението е коренно различно, до степен че там социалните асансьори могат да те изведат директно дори до върха, напук на всякакви изходни обстоятелства. Все пак говорим за някакви особени случаи, относително редки. Те са редки, но правилата важат! Жена-медик, професор, при никакви условия няма да "вземе" санитар, Едра капиталстка никога няма да "вземе" секретаря си! Мъжете са го правели и го правят постоянно! При мъжете НЯМА МИЛОСТ - съчетаването на негативни обстоятелства с очакван и естествен, скромен интелектуален статус при редовия индивид, както е очевидно при субекти като посочения Грег, води до тези трагедии. Човекът е жертва, но е бил и главно действащо лице в акта на неговото ритуално ПОЖЕРТВАНЕ! Още при първите изяви на онова недоразумение Лиз, тук веднага я заподозряхме, а после и заловихме доказано в пълна неадекватност. Фактът, че я разкараха бързо означава, че там определени кръгове също са се усетили, макар и с известно закъснение, но въпросът - как и беше позволено да стигне до върха - остава без разумен отговор. Горкият Грег така и е останал в пълна мъгла и за съжаление е заплатил с живота си за това!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • в десятката

    11 Март 2024 12:36ч.

    Браво!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Както знаем демокрацията е власт на англосаксонските олигарси

    11 Март 2024 11:32ч.

    Едно време най-светлите души отиваха интербригадисти в Испания. Най-светлите души отиваха партизани в България, Италия, Франция. А сега най-големите големите боклуци отиват на "сафари" в Украйна, за да убиват безнаказано. Както се вижда некоя жаждата да убиваш не остава безнаказано. А тия балалайки как отишъл да защитава демокрацията само в клуба на сектата на Малтин Димитроф и Христо Иванов вървят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Минчо

    11 Март 2024 11:32ч.

    Начи, съопщил Дейли Телекраф... ми имам брачед в Лондон, разглобява и зглобява кухни и клозети.. Вика , всека сутрин чета Таймз, Политико.. и още едни....Изям две чорби, и отивам на рабта.. Ама Дейли Телекраф не чета!! Защо ТАСС пък четат Телеграфа??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    11 Март 2024 11:53ч.

    ...да те вдъхнови реч на Лиз Тръс... не разбирам...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    12 Март 2024 14:52ч.

    Просто не е бил много умен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо така

    11 Март 2024 12:02ч.

    А защо наште храбри соросоиди от най-високия клас "Йес, сър!" липсват в статистиката? Нали се кълнат, че от сутрин до вечер се борят безплатно срещу злия Путин? Що не ходят да защитават еврогейските ценности на Източния фронт срещу скромно възнаграждение?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно защо

    11 Март 2024 12:22ч.

    Е как защо, те може да са тъпи, но не са луди!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдател

    11 Март 2024 12:43ч.

    "Защо така" Защото въпреки, че на фронта плащат повече отколкото за тролене. По-добре малко, но сладко, отколкото много но в гроба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитрова

    11 Март 2024 13:15ч.

    Харитата всички са някакви бръмчилки.Ако се беше гръмнал на фронта, щяха да го впишат в списъка на героите, а сега си остава само един посттравматично стресово разстроен. Жалко.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    11 Март 2024 13:52ч.

    Обикновенния западняк е превърнат в зеленчук от блейнуошингът на масмедиите...."битка за демокрация"....муаахахахах...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантик

    11 Март 2024 14:04ч.

    Какво ли е правил с руските наборничета, че изведнъж се е депресирам?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Пена

    11 Март 2024 21:03ч.

    Русия няма нужда да издирва изчадията, които се бият срещу руските момчета. Който трябва, ги издирва и ги прибира на правилното място. И този мунчо, вдъхновен от речта на н’ам коя си, е яркият пример.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николай Стоименов

    12 Март 2024 13:58ч.

    Нека нашите проскубани ястреби да захапват цевта

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи