"Дейли Мейл" публикува документи, свързващи сина на Байдън с биолаборатории в Украйна

"Дейли Мейл" публикува документи, свързващи сина на Байдън с биолаборатории в Украйна

Според Daily Mail Хънтър Байдън е помогнал на медицинската компания "Метабиота" (Metabiota), която си сътрудничи с изпълнителя на Министерството на отбраната на САЩ Black & Veatch за изследване на смъртоносни патогени, да сключи договор за милиони долари с правителството на САЩ, съобщава ТАСС.

Синът на президента на САЩ Джо Байдън, бизнесменът Хънтър Байдън е оказвал услуги на подизпълнител на Пентагона, който участва в биологични проекти в Украйна. За това свидетелстват имейлите на Байдън-младши, публикувани в петък вечерта на сайта на британския вестник Daily Mail.

Според изданието Хънтър Байдън е помогнал на медицинската компания "Метабиота", която си сътрудничи с изпълнителя на Министерството на отбраната на САЩ Black & Veatch за изследване на смъртоносни патогени, да сключи договор за милиони долари с правителството на САЩ. Освен това той свързал представители на "Метабиота" с ръководството на украинската енергийна компания "Бурисма Холдинг" за реализиране на „научен проект“, включващ лаборатории за биосигурност на високо ниво в Украйна.

Изтеклите имейли също показват, че висш изпълнителен директор на "Метабиота" се е обърнал към Хънтър Байдън през 2014 г. с въпрос как компанията може да допринесе за „културната и икономическа независимост от Русия“, което според "Дейли Мейл" е „необичайна цел“ за биотехнологична фирма. Както отбелязва публикацията, Байдън-младши е изиграл важна роля, за да получи "Метабиота" разрешение да провежда изследвания на патогени само на няколко километра от границата с Русия.

Именно Black & Veatch, на която е извършвала услуги "Метабиота", построи редица биолаборатории в Украйна за „изучаване на инфекциозни агенти или токсини, които могат да се пренасят по въздуха и да причинят потенциално фатални инфекции“, добавя вестникът.

Според изданието синът на настоящия президент на САЩ е инвестирал 500 хил. долара в "Метабиота" чрез контролирания фонд Rosemont Seneca Thornton. През 2016 г. Мери Гутиери, вицепрезидент на медицинската компания, която отговаряше за операциите на фирмата в Украйна, се срещнала със служители от украинските и американски военни ведомства, за да обсъдят „сътрудничеството в областта на наблюдението и превенцията на особено опасни инфекциозни заболявания , включително зоонозни болести в Украйна и съседни страни“.

Както посочва "Дейли Мейл", позовавайки се на доклади на американското правителство, между февруари 2014 г. и ноември 2016 г. Пентагонът е подписал договори с "Метабиота" на стойност 18,4 млн. долара, от които над 300 хил. долара са отишли ​​за „изследователски проекти“ в Украйна. Вестникът отбелязва, че "Метабиота" също има тесни връзки с Института по вирусология в Ухан.

Както съобщи по-рано генерал-майор Игор Конашенков, говорител на руското Министерство на отбраната, по време на специална руска военна операция в Украйна са били установени факти за спешно прочистване от режима в Киев на следи от военна биологична програма, изпълнявана в Украйна, финансирана от Министерството на САЩ. По думите на Конашенков, от служители на украинските биолаборатории е получена информация за спешното унищожаване на особено опасни патогени на 24 февруари: чума, антракс, туларемия, холера и други смъртоносни болести.

Игор Кирилов, ръководител на силите за радиационна, химическа и биологична защита на Въоръжените сили на Русия, съобщи в четвъртък, че инвестиционният фонд Rosemont Seneca Thornton на Хънтър Байдън и фондация "Сорос" участват във финансирането на биолаборатории в Украйна, добавя ТАСС.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

  • Лелеей! И сорос значи!

    26 Март 2022 22:49ч.

    А дали са изобретили чума по славяните примерно?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ММ93

    26 Март 2022 23:01ч.

    В никакъв случей ! Хънтър, баща му и пуделите им са носители на най-висшите ДОБРОДЕТЕЛИ и що има ценности ... те с такива неща не се занимават.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рукола

    26 Март 2022 23:42ч.

    Следете къде ВМА ще разположи лабораторията на краварите, там ще се разбъркват маладжите с които ни пръскаха 2 години... започнат ли да пръскат пак, значи са готови! После Русия няма да дойде да ги унищожи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мартин

    26 Март 2022 23:47ч.

    Точно така си мисля и аз.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе

    27 Март 2022 0:47ч.

    Дет се вика, да си взима синковеца и кой от дей. Аман от Байдъновци. Не знам защо ама си мисля, че е редно света да си почине поне малко от тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    27 Март 2022 1:15ч.

    Синът му май ще му изяде главата на онова, което имаме като американски президент. Няма да се учудя, ако тези дни му се случи нещо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Руският президент Владимир Путин не може да остане на власт, заяви днес държавният глава на САЩ Джо Байдън в реч в Кралския замък във Варшава, предаде Франс прес.

    27 Март 2022 7:31ч.

    "Според Daily Mail Хънтър Байдън е помогнал на медицинската компания "Метабиота" (Metabiota), която си сътрудничи с изпълнителя на Министерството на отбраната на САЩ Black & Veatch за изследване на смъртоносни патогени, да сключи договор за милиони долари с правителството на САЩ, съобщава ТАСС."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Данибус

    27 Март 2022 10:18ч.

    Първият и последния постинги, къртят миФки. Много сме "проницателни" и иронични. От къде ги копАт тези соросоидчета, миличките.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    27 Март 2022 17:35ч.

    и тукъ много постно :човеколюбцити нъ връштъни отъ село съ въ задръстването нъ витиня

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи