Деян Николов, “Възраждане”: Българското правителство се готви да излъже с икономическите данни за еврозоната

Деян Николов, “Възраждане”: Българското правителство се готви да излъже с икономическите данни за еврозоната

Следвайте "Гласове" в Телеграм

В България за тридневно посещение пристигна Паскал Донахю – председател на Еврогрупата. Той е тук по покана на българските власти, които най-вероятно ще го молят за изключение за България, по отношение на Еврозоната. Едно от планираните събития част от програмата му, беше посетено от народни представители, общински съветници и членове на „Възраждане“.

Те успяха да се срещнат с Паскал Донахю и Деян Николов проведе разговор с него. Разговорът беше излъчен на живо в страницата на Деян Николов в социалната мрежа Фейсбук.

“Целта на нашия разговор с Паскал Донахю е да му кажем, че българското правителство се готви да излъже със статистиката в Национален статистически институт, респективно и в “Евростат”, най-вече, по отношение на инфлацията, защото както знаете, България не покрива инфлационните критерии за влизане в еврозоната, съответно в момента се упражнява политически натиск върху НСИ, за да излъжат и манипулират данните”, заяви Деян Николов във видео след проведения разговор.

Той припомни, че точно тази грешка са направили гърците, преди много години и тази
икономическа грешка е имала фрапиращо негативен ефект върху гръцката икономика, което довежда и до гръцката финансова криза.

“Гърците лъжеха със статистиката дълго време и твърдяха, че няма проблем, което ще направят и от българското правителство, затова сме тук, за да зададем въпросите, дали Паскал Донахю е наясно за тези проблеми, той ни увери, че в Европа ще процедират, доста обективно и ще се погрижат данните да не бъдат манипулирани. Това предстои да видим, защото българското правителство е изключително настоятелно, по отношение на изкуственото смъкване на инфлацията. Ние не вярваме, че ще има обективна статистика, защото всички си спомняме записа на “Продължваме промяната”, в който Кирил Петков заяви, че имат уверението на Урсула фон дер Лайен, че тя ще удари едно рамо, за да заобиколят критериите и статистиките”, коментира още Деян Николов от “Възраждане”.

Той посочи и, че е задал въпрос на Паскал Донахю по отношение на желанието на над 600 000 български граждани да бъде свикан референдум за запазване на българския лев, но финансовият специалист е отговорил, че това е вътрешен въпрос, който трябва да се разреши от българското правителство.

“Ние ще продължим да оказваме натиск, заедно с нашите партньори от Западна Европа, които са с много близки до нашите разбирания, ще направим всичко възможно, цяла Европа да разбере, какво се готви, по отношение на влизане на България в еврозоната”, заяви още икономическият съветник на парламентарната група на “Възраждане” и общински съветник в Столичния общински съвет - Деян Николов.

 

 

Коментари

  • рукола Z

    15 Март 2024 13:27ч.

    И без да лъже, пак ще те вкарат в еврозоната... то не е наше желание, а на метрополията. Само идиотите още не са осъзнали какво се случва, а те като се усетят вече ще са с чип в гъза и сиджимка на врата, без пари, без жилище и с червеи в суратя! Тез умишлени номера с мигрантите не са случайни - те са за прокарване на масово наблюдение, всички дружно го поискаха - да бъдат следени, че как иначе щяха да го прокарат, ако не бяха пратили от спешъл джихадистите, играещи всякакви роли? Та как ще ни прокарат електронните пари, ако си имаме наши? 😜 Хората губят битката със всеки изминал ден!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кольо албанеца

    15 Март 2024 14:28ч.

    фърлям по едно око на коментарите и ти си от най-светнатите, за съжаление сме единици

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ижев

    15 Март 2024 15:19ч.

    Точно така,прокарване на ел.евро и паричен концлагер.И друго като се приеме еврото край на свободата,ако се избере правителство дето не слушкат,спират ти парите дома.Например Гърция дето каза на Референдум не,и айде само 30евро на ден от банкомата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки ден

    15 Март 2024 15:32ч.

    Бой по манерката на евроидиотите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи