Деян Николов: В СОС се готви сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ, а БПС ще е смокиновият лист

Деян Николов: В СОС се готви сглобка между ПП-ДБ и ГЕРБ, а БПС ще е смокиновият лист

Следвайте "Гласове" в Телеграм

На следващото заседание на Столичния общински съвет - на 8 февруари, има шансове да бъде избран председател на местния парламент - това каза пред bTV общинският съветник от "Възраждане" Деян Николов, но уточни, че това по-скоро ще е "продължаване на модела ГЕРБ в столицата". 

По думите му в момента в СОС цари "парад на лицемерието", маскиран под преговори за широка коалиция. Вместо това обаче предстояла сглобка, за която е нужен смокинов лист. Този смокинов лист щял да е БСП. Единственото, което притеснявало всички тези политически формации, е какво ще кажат хората и затова била нужна т. нар. широка коалиция. 

"БСП се притесняват да работят с ГЕРБ и ПП-ДБ за пред хората, ГЕРБ искат смокинов лист - още някой в широката коалиция, за да не изглежда като сглобка на местно ниво, а ПП-ДБ са готови на всичко, защото просто много им се управлява".

Николов каза, че вчера по време на преговорите една от темите била как ще бъде комуникирано пред хората подобно управление, "така че да изглежда по-нормално и да има по-малко електорални щети". От БСП по думите му много държели да се каже, че става дума за "временен председател" или "техническо решение в името на София". 

"В момента, в който се сформира такова мнозинство, ГЕРБ тропнат ли по масата и кажат ли тези фирми трябва да останат, иначе ще оттеглим подкрепата си, мнозинството в СОС се разваля и приключва работата му. Тоест ключът от всички решения ще бъдат в ръцете на ГЕРБ. И ПП-ДБ и БСП искат да влязат в този капан, или ако не е капан, са мотивирани от факта, че за следващите 4 г. в София ще се разпределят около 10 млрд. - по около 2,5 млрд. на година".

Николов смята, че е по-добре да се отиде на нови избори за общински съвет, "защото това са едни от най-нечестните избори, които са провеждани в последно време в София", както показва експертизата на съда по делото на БСП срещу Васил Терзиев. От нов вот общинският съветник от "Възраждане" очаква реконфигурация - веднъж, защото софиянци са видели "безсилието на ПП-ДБ", и втори път, защото при честни избори резултатите биха били различни.

На въпрос защо "Възраждане" не са подкрепили председател на ПП-ДБ, а се стига до сглобка, Николов обясни, че те така или иначе те (ПП-ДБ) били изцяло зависими на национално ниво от ГЕРБ и ДПС.

"Какво ще се случи, когато вдругиден Пеевски се обади по телефона и каже, че си е харесал имот в София и СОС трябва да му го гласува? Кой точно и с какъв гръб ще спре едно такова нещо да се случи?".

Николов коментира и сигнала на Българския хелзинкски комитет до прокуратурата заради антисемитски действия на "Възраждане". "Не виждам защо трябва да ги коментирам. Очевидно БХК е структура, изградена, за да прокарва определени интереси, не тези на България". Той посочи, че конкретните думи на лидера Костадин Костадинов, заради които е подаден сигналът, били метафорични, а не буквални.

Вчера Софийската градска прокуратура прецени, че партия "Възраждане" изпълнява изискванията на закона и реши, че няма да се обърне към Софийския градски съд след сигнала на правозащитната организация. 

По темата за европейските избори Деян Николов отрече да се кандидатира за евродепутат.

Източник: dnes.dir.bg

 


 

Коментари

  • ?????

    02 Фев 2024 19:58ч.

    Оправяйте се на жълтите павета. Но Деян да не забравя че те избраха Терзиев за кмет. Да гледа какво стана с БСП-то след колаборацията на Корнелия с ПП-тата. Та и вие сте се запътили натам. Ясно е че не ви се вярва, но изгубихте поне гъбарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на крив кораб, космосът му крив

    02 Фев 2024 21:18ч.

    Защо пък "те", т.е. "Възраждане", да са избрали Терзиев? За Григорова на балотажа гласуваха 90 % от поддръжниците на Възраждане, по тяхно осмотрение и БЕЗ изричния призив на Костадинов. Лично Деян Николов призова съпартийците си да гласуват за нея. Проблемът е не, че "те" не са гласували за нея, а че изборите са опорочени от сглобкаджиите по разпореждане на кукловодите ЧРЕЗ избирателните машини по SmartMatic технологията на Сорос. Като свърши проверката разпоредена от Съда, ще стане ясно, и то ако същите "началници" допуснат да се разчуе истината... Все Възраждане са ви трън в очите за световните гнусотии...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хиляди извинения за правописната грешка

    02 Фев 2024 21:24ч.

    *Усмотрение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • един гъбар им казва "НИКОГА!"

    02 Фев 2024 20:34ч.

    За тия и с тия вече само ако поведат въоръжена борба.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кой ти обръща внимание?

    02 Фев 2024 21:30ч.

    ТИ хариза София на кирчовците! Не мога да те гледам! Пфуй!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • На всички партии

    02 Фев 2024 21:50ч.

    Най-виновни са им Възраждане. Защо ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • защото

    02 Фев 2024 22:36ч.

    такава е директивата, от кукловодите: Да добиемЕ Коце! Да го унищожимЕ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    02 Фев 2024 22:52ч.

    Кви кукловоди, кви пет лева? Освен ако нямаш предвид някакви кукловоди на Коцето. Надявам се че няма такива. Лично аз като стар гъбар(от 1991 г.) два пъти гласувах за Коцето. Е и кво от това. Къде е референдума за еврото? Къде са кметските избори в София? Да не говорим за разни гласувания в НС. Мерси. Чакам да поникнат гъбите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БСП има нужда да влезе в управлението на София, последния червен кмет е Стефан Нинов

    02 Фев 2024 23:30ч.

    От 1986 до 1990 г. е бил мандата на Стефан Нинов. От 1990 г. до днес червената партия я няма в София. И ето сега благодарение на откритието Ваня Григорова с повечко съветници БСП ще влезе в управлението на София, за да може скоро да има и кмет! Въпреки Нинова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи