Деян Николов: ЦИК подготвя фалшификация на изборите

Деян Николов: ЦИК подготвя фалшификация на изборите

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„В момента ЦИК подготвя фалшификация на изборите. В петък се разглежда изходния код на машините. Бяхме подали искане наши експерти да присъстват там, но бяхме уведоми половин час по-рано, за да не можем да присъстваме“, каза в предаването „Лице в лице“ кандидатът за кмет на София на „Възраждане“ Деян Николов.

„Призовавам хората да гласуват с хартиени бюлетини, защото машините са фалшифицирани“, посочи той.

„В момента се извършва едно бутафорно представяне на изходния код на машините“, подчерта кандидатът за кмет.

„Бих инициирал софийски референдуми, ако стана кмет. Смятам, че е важно да управлявам заедно с хората, а не въпреки тях. Една от темите, която е чудесна за референдум е какво да се случи с платеното паркиране. Някои го харесват, за щото осигуряват места за паркиране. Други смятат, че само измества темата към крайните квартали. Има хипотеза да се увеличи цената, за да има повече места“, посочи Николов.

„Смятам, че паркирането в центъра трябва да е лукс. Хората, с които съм говорел също смятат така“, подчерта той.

По думите му друг референдум, който бил провел е по темата с жълтите павета – дали да станат пешеходна зона.

„Добре познавам проблемите на столицата. Най-големият проблем, който аз установявам е изразходването на средствата от бюджета, което е едва на 70%. Бюджетът на София е 600 млн. лв. От тях Столична община успява да изразходи едва 400 млн. лв., защото има административни неуредици вътре в общината. Пари има за всичко, но ние не успяваме да ги изразходим“, каза Николов.

Той посочи, че при срещите му с хората най-често му споменавали за презастрояване и трафик.

„По отношение на презастрояването трябва да се актуализират подробните устройствени планове на кварталите, защото София се разраства хаотично. Строят се жилищни сгради без да има план за кварталите“, категоричен бе Николов.

Източник: бТВ

 

 

Коментари

  • Ретранслатора

    20 Окт 2023 18:46ч.

    В един от предходните си коментари не успях добре да обясня, защо чрез машинното гласуване се манипулират изборите. За целта е необходимо да се направи кратък анализ на вътрешно-политическата обстановка, която е зависима от външно-политическата. За последната няма нужда да се пише. На първо място манипулацията, чрез машинното гласуване е нужна, защото липсва чисто технологично време за налагане на партията ПП в политическото ни пространство. Това ще рече, че е нужно време обществото ни да се запознае с новите политици, техните виждания, ако щете и в чисто битов аспект. На второ място няма гаранция, че ПП ще се класират с нужния брой гласове. Под нужния брой се разбира да се осъществи такъв брой депутати, чрез които да се осъществи т.нар. "Сглобка". Нали никой не се съмнява, че в последния момент е хрумнало на някой политически инженер подхода, чрез "Сглобка" и Ротационно правителство. Но при едни избори е не по-малко важна структурата по места, а създаването на структура в провинцията е дълга и много трудоемка дейност. Цветанов в ГЕРБ изнесе на плещите си този бих казал сизифовски труд. Но тъй-като външната обстановка налагаше да се действа веднага, чрез машинното гласуване се заобиколи структурирането по места и съответното проследяване от членовете на ПП за редовността на изборите, ако е с хартиена бюлетина. Просто ПП нямат нужния човешки ресурс. А и не са сигурни броят на гласовете за ПП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Че машините се манипулират е повече от ясно

    20 Окт 2023 18:55ч.

    Няма как ПП-то да е избор на българина.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Деян Николов: ЦИК подготвя фалшификация на изборите

    20 Окт 2023 18:55ч.

    ЦИК е гоооооол?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маймуната Дарвин

    20 Окт 2023 19:04ч.

    Демокрацията у нас е пълен провал. Да идва следващият строй !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ВИК

    20 Окт 2023 22:41ч.

    След демокрацията идва тирания - Платон. Демокрация - охлокрация - Аристотел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дебнещ

    20 Окт 2023 19:12ч.

    Всичко ще стане честно когато вота стане явен не таен.има ли нещо не публично значи има измама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не ЦИКа, бирчет, Амбасадата бе.

    20 Окт 2023 19:20ч.

    ЦИКата е в пиката на панталона, пардон, ПЕНТАГОНа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ghost

    20 Окт 2023 20:04ч.

    В момента машината е просто принтер. Като искаш да фалшифицираш изборите ти трябва пак МВР и СИК(секционните комисии, не силовият застраховател-мутрите отдавна са МВР).Няма значение как гласувате-накрая всичко се брои на ръка и се подправят(поправят) протоколи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    20 Окт 2023 21:20ч.

    Точно. Според актуалния избирателен закон машините са просто принтери. Всеки може да прочете разпечатката от машината и да се увери, че отразява правилно неговия глас. Затова така наречените кодове са без значение. Шашмите могат да стават в СИК при броенето. Не знам как се контролира обработката в Информационно обслужване и дали е възможно там да стават фалшификации.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Или сте наивници

    21 Окт 2023 0:11ч.

    или сте агенти на сглобката! Какъв принтер бе хора, като има изхпден код трансформиран в машинен код, програмиран във флаш паметта(най вероятно). Този софтуеър обработва входно-изходни данни - дисплей, клавиатура, и принтиращо устройство. Нямате никакъв контрол какво се обработва при въвеждане на избора ви. Сигурни ли сте че показаното на дисплея като избор е това което се записва ? На едни от последните избори т.нар. изборен 'принтер' ми върна бележка с QR код?!! Единственият начин при електронното гласуване е да има достъп до изходния код и СЪОТВЕТНИЯ машинен код идентичен при независим процес на компилиране и свързване!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър Христов Чорбаджийски (Чудомир)

    20 Окт 2023 20:14ч.

    https://www.youtube.com/watch?v=rMlR09NcbeA - Застъпник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бигот

    20 Окт 2023 20:17ч.

    Миналата година бях потресен че Копейката не го схващаше това, радвам се че са прогледнали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прогледнал

    21 Окт 2023 14:02ч.

    е Деян Николов. За Костадинов не е сигурно. Машинното гласуване е иновация на посолството на "Козяк"-16 за контролиране и фалшифициране на изборните резултати. Въведоха го едни от агентите на посолството - Корнела и Мая под предлог да не се мъкнат чували с бюлетини от друг агент на посолството - Цецо от помощното училище. Агент №1 пРезидент с неговите шмекери Кирчо и Кокорчо - тоже агенти на посолството - избутаха другите от копанката на посолството и станаха първи защитници на изборните измами чрез машинното гласуване. Кой знае защо и Костадинов разпалено го защитаваше...? Мая е извън играта. Корнела губи почва под краката си и вече е срещу машинната измама. Странно, че го разбра едва през лятото на 2022 г., преди поредните избори, при положение, че синът й като отличен математик в САЩ, от години на "ти" с компютрите, би могъл да я предупреди за опасността от машинните фалшификации...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    20 Окт 2023 20:26ч.

    Младежът бие отбой? К'во стана с супер-дупер проучваенето? А със свалянето (за втори път) на украинското знаме от общината?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да бе

    20 Окт 2023 21:46ч.

    Ти си ходиш с украинското знаме затъкнато отзад, но не всички мислят, че това е естетично!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • на първите избори когато ПП изненадващо

    20 Окт 2023 20:28ч.

    спечели, имаше само един, за съжаление не помня името, който вдигна малко шум за сбърканите протоколи с машинно гласуване на 3 секции в София и грешката бе все в полза на ПП

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    20 Окт 2023 20:33ч.

    Не познавам Деян Николов, но разберете , че компютрите се манипулират за части от секундата без някой изобщо да знае какво става вътре в памета им , и никой освен малцина мошеници, не знае на каква база подават / отпечатват резултати. В коя нормална стара се гласува по този начин?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    20 Окт 2023 20:37ч.

    " разберете , че компютрите се манипулират за части от секундата". За рубалджийското съзнание не са необходими части от секундата. Само некой и друг лев.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дежурен влекач

    20 Окт 2023 21:05ч.

    Да знаеш да четеш source code, това рубладжийско ли е ? Ти изобщо знеаш ли какво е source code ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако рубладжийте

    20 Окт 2023 21:23ч.

    манипулираха машините, БСП щеше да има мнозинство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Турандот

    20 Окт 2023 20:46ч.

    Чудя се защо като е толкова лесно да се манипулират машините, никой не се е сетил да манипулира някой банкомат и да си смуче парички на воля, без значение сой е на власт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дежурен влекач

    20 Окт 2023 21:11ч.

    Защото банкоматите са свързани с IT структури на банки а не с правителствени тъпанарски организации. И в тях се извършва счетоводство в (почти реално) време, хората знаят сметките си до стотинка и ще реагират веднага с документи, издадени от банкомата. А машините А гласуване са свързани чрез Интернет и дори и любимото ви руски хакери могат си изградят с тях. Ако знаят source code and OS разбира се. Но това не е за бг моронс. Гласувайте с машини и ще получите боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • банкомата

    20 Окт 2023 21:30ч.

    Софтуерът на банкоматите е разработван десетилития, и не е еинтерес на банката да губи оари... Докато е в Интерес на някой да спечели повече гласове, за сметка на друг. .... Например,всеки втори глас се записва на партия Х, това и ученик може да го кодира на програмен език....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • не е еинтерес на банката да губи пари...

    20 Окт 2023 21:33ч.

    Банните не губят никога. Банкоматите не се програмират от мслки лични компании платени от нпо и дедо шорош.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • qui bono?

    20 Окт 2023 21:38ч.

    Кой печели, кой има полза?- това е въпросът и отговорът за това кой манипулира изборите

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Безплатна Енергия

    20 Окт 2023 21:38ч.

    /* ето един хилядите начини по които може да се манипира гласовете подадени за candidateAvotes. Тук за нагледност 4888 е броя на необходимите гласове за победа : provided variable int candidateAvotes is dealred corretly at run time */ if ( candidateAvotes > 4888 ) { candidateAvotes = 233 ; } Няма да коментирам с хора които не могат да четт езика С.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    20 Окт 2023 22:15ч.

    С'я. Това е доста грубо. Трябва да се направи по-реалистично case votes in 0-233; set votes=233;; 233-1000) set votes=240;; 1000-4000) set-votes=300;; и т.н

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бабо пено

    20 Окт 2023 21:43ч.

    "Според актуалния избирателен закон машините са просто принтери. Всеки може да прочете разпечатката от машината и да се увери, че отразява правилно неговия глас. "----- А после знаеш ли, бабо, как се пресмята крайния резултат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алексий Слав

    20 Окт 2023 22:00ч.

    Гласувайте за когото искате и по който си искате начин. Твърде зле заради високото ви самочувствие на всезнайковци.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хахаха, компютрите били принтери

    20 Окт 2023 22:03ч.

    изпечатвали името и вота, значи няма съмнение, хахаха! Ох на батко мисирчетата, хем тъпи хем надменни, ще ви мачкат още 500 години

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    21 Окт 2023 8:13ч.

    Машините са и принтери. Фактически те отпечатват хартиена бюлетина, която се пуска в отделна урна. Но май никой не брои отпечатаните от машината бюлетини. Те ще се броят ако има съдебно оспорване на резултатите от тази секция. Комисията се доверява на машинния протокол и не брои разпечатките. Което е предпоставка да се бръкне в и паметтта на машината. Браво на Цанов че пося семето на съмнението.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Капитан Костя Копейкин (ТМ)

    20 Окт 2023 22:04ч.

    Току-що гледах малдото недаруземение по Панорама. Доколкото схванах, единствената причина да се кандидатира, е да покаже как партия Възраждане милее за хората и решава техните проблеми. Впоследствие се разбра, че хабер си няма за проблемите на хората в София, но ще ги реши с твърда ръка. Ние, софиянци, благодарим покорно и му препоръчваме да ходи да пасе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • жорката

    21 Окт 2023 8:16ч.

    Изобщо не е недоразумение. Недоразумения са кандидатите на сглобката. На втори тур избирателите на Възраждане ще гласуват за Ваня Григорова.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещо повече

    21 Окт 2023 14:51ч.

    И кандидатите на сглобката не са недоразумения. Те са тарикати. Недоразумения са идиотите, които ще гласуват за тях (антикомунистите, които ще гласуват за издънката на ДС-комунистите, станал мулти-милионер с парите на своята ДС фамилия).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    20 Окт 2023 22:06ч.

    Значи паркирането в центъра да е лукс, а... И вас няма да ви бъде, хората очакват да решавате проблеми, а не да им създавате нови.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шиши

    21 Окт 2023 18:44ч.

    ЦИК не знам дали ги манипулира , но герб отдавна са ги купили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи