Деян Николов: Има разписан механизъм за влизане, но не и за излизане от еврозоната 

Деян Николов: Има разписан механизъм за влизане, но не и за излизане от еврозоната 

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Историята на еврото е пълна противоположност на успешната история на българския валутен борд. Откакто е създадено преди двайсетина години, еврото постоянно е в кризи. Периодично се налага да бъде спасявано.  Абсурдно е, че за най-голям успех на Марио Драги, докато беше шеф на ЕЦБ, се счита как бил спасил еврото по време на гръцката криза. Всеки път, когато еврозоната изпадне в криза, идва въпросът дали и този път еврото ще оцелее. А сега еврозоната предстои тепърва да навлиза в огромна нова криза – заради обратния негативен ефект от санкциите срещу Русия, при което дори в най-силни (до скоро) икономики като Германия затварят предприятия, високите цени налагат ограничения, надигат се обществени недоволства, и т.н.“, каза Деян Николов на открита среща с граждани в град София.  

Той добави още, че  нищо досега не е доказало, че еврозоната може да оцелее при една по-голяма криза. Добави още, че в  човешката история е имало толкова много парични и валутни съюзи, които са се разпадали. 

„Ако заменим лева с евро и после отново се налага да го връщаме, при разпадане на еврозоната – това ще причини катастрофални разходи и ще бъде истинско икономическо и финансово цунами, защото има разписан финансов механизъм за влизане в еврозоната, но няма разписан такъв механизъм за излизане. Защо трябва да се отказваме от отлично работещия валутен борд и стабилния български лев, за да влизаме в еврозоната? Все едно от една здрава, добре отоплявана и снабдена с вода и всичко необходимо къща, да се пренасяме в къща с неясна конструкция, с недобра изолация, ненапълно обзаведена, с прекъсващ ток и отопление и опасност от спиране на водоснабдяването.“, допълни Деян Николов – кандидат за народен представител на „Възраждане“ за 24-ти МИР София и 30-ти МИР Шумен.

Възраждане е с номер 14 в бюлетината!
Възраждане за България!
Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

 

 

Коментари

  • съждител

    24 Sep 2022 14:38ч.

    През изтичащата седмица няколко колеги проявиха интерес и поставиха въпрос относно наличието на механизъм за излизане от еврото. За разлика от Съюза, където в чл. 50 от Договора от Лисабон е предвиден механизъм за напускане на ЕС, при еврото няма нищо. Четете, а най-вече мислете - каква е действ. причина ЕЗ от Обетована земя да се превърне сега в нещо, където ни бутат буквално насила?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тралала

    24 Sep 2022 15:12ч.

    Доц. Сарийски обясни ситуацията с излизане от еврозоната много ясно - има системи само с вход, такава система е капанът за мишки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има разписан механизъм за влизане, но не и за излизане от еврозоната

    24 Sep 2022 15:25ч.

    Е че оттам се излиза само в хоризонтална позиция, с краката напред.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    24 Sep 2022 17:00ч.

    Мисленето не е дадено всекиму, нали така

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лора Дан

    24 Sep 2022 17:06ч.

    Мисленето не е дадено всекиму, нали така, съждителю?)) Коя партия на политическия терен единствена се противопоставя на въвеждането на еврото? Налага се изводът, че е задържително да се гласува за нея! Щом за Продай България най-важното е депутинизацията, за останалите най-важното е да няма война на наша територия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Леля Фанка

    24 Sep 2022 21:38ч.

    Кой преди 20 години можеше да помисли, че така ще ни тричат да се откажем от всичко свое, колкото и малко да е останало. Мечтаехме за свободен свят, а се натресохме на лицемерни извратени феодални господари, пълни дегенерати. Четете за "дегенерологията" Игор Климов.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи