Девет българи са в неизвестност след пожара на ферибота до остров Корфу

Девет българи са в неизвестност след пожара на ферибота до остров Корфу

Снимка: Ройтерс

 

От Министерството на външните работи съобщиха, че девет българи са в неизвестност след пожара, който избухна на ферибот, плаващ под италиански флаг в Йонийско море, близо до остров Корфу. На борда е имало 127 български граждани от общо 239 пътници, съобщава БНР.

 

Посолството ни в Атина е създало кризисен щаб, българският консул от Солун вече е пристигнал на Корфу, където са евакуирани спасените пътници и екипаж, съобщава кореспондентът на БНР в Гърция, Катя Пеева. До момента не се съобщава за пострадали българи. Не е ясна националността на пострадалите. Стана ясно, че пловдивски шофьор е сред блокираните в горящия ферибот до Корфу.

 

Според съобщението от гръцките власти се издирват още пътници на запалилия се ферибот, които са в неизвестност. Няма потвърдена информация дали сред тях има българи. Спасителна операция се опитва да извади от гаража на кораба българина, който е информирал властите за местонахождението си.

 

Целият кораб гори, няма незасегната част, съобщават пристанищните власти на южната ни съседка. По официална информация от Министерството на търговския флот 11 са пасажерите в неизвестност и двама, сред които и един българин, са в гаража на кораба. В момента отново се провежда спасителна операция по въздух с хеликоптер, за да извадят от гаража двамата пътници.

 

От гръцка страна няма официална информация, че сред издирваните има български граждани. Местни медии съобщават и за изчезнала жена с българско име и с гръцко гражданство. Водолази издирват хора във водите на Йонийско море. Два кораба на пожарната продължават с опитите да загасят огъня. Три хеликоптера кръжат над мястото на инцидента и са в готовност да се включат в спасителната операция.

 

Евакуираните пасажери се намират на остров Корфу. Десет от тях са настанени в болница, те са без опасност за живота.

 

Коментари

  • мара канибала

    18 Фев 2022 19:25ч.

    За едно денонощие два кораба претърпяха аварии кажи-речи в един и същ регион.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • еха

    18 Фев 2022 19:51ч.

    От живущи хора в Гърция съм чувал носещи се от години там слухове, че злополуките с фериботи често са умишлени. Техните собственици така (за сметка на живота на пътниците) усвояват пари от застраховки. Умишлени са и пожарите на гори в покрайнините на Атина, за да се създават терени за строеж.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шолц

    18 Фев 2022 20:18ч.

    Въртигевреците с камйоните са подпалили кораба, тее въртигевреци изобретиха крайпътния трипер и контрабандата, повечето са долни селяни

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • братът на Иван Георгиев от Попово

    18 Фев 2022 22:32ч.

    Наистина не разбирам, в ГЛАСОВЕ премахват коментари за най-малкото политнекоректно изказване, но извратеняка с мек източен изговор по-горе е оставен да усмърдява обстановката под всяка тема?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи