Десислава Трифонова: Меморандумът с Gemcorp е в услуга на Русия, държавната енергетика щеше да стане руска собственост

Десислава Трифонова: Меморандумът с Gemcorp е в услуга на Русия, държавната енергетика щеше да стане руска собственост

Меморандумът с Gemcorp е подписан в нарушение на Конституцията, обясни депутатът от ГЕРБ пред бТВ.

„ДАНС открива изключително стряскащи данни за тежки обвързаности. Нашата нова цел е да започне сериозна проверка и информацията да бъде публикувана. Едната компания е обвързана с президента на Руската федерация“. Това заяви в предаването „Тази неделя“ на бТВ Десислава Трифонова, депутат от ГЕРБ и председател на временната комисия за меморандума Gemcorp.

„Министър-председателят на републиката в онзи момент Кирил Петков ни е излъгал от парламентарната трибуна, че няма руски капитали. Той каза, че е възложил проверка. Писмо на ДАНС казва, че не са възлагани проверки от Кирил Петков или от Министерския съвет. Той и след 8 април, когато е казал, че е възложил проверката, не е възложил проверка след това. ДАНС е получила много нови данни от партньорски служби, който е изпратен на Кирил Петков. Той го крие от Корнелия Нинова, крие от Христо Иванов три месеца по чекмеджета“, добави тя.

„Открихме множество нарушение за подписването на меморандума с Gemcorp - нарушения на Конституцията, нарушения на договора за Евратом, за което Европейската комисия може да ни санкционира, нарушения на Устройствения правилник на Министерския съвет“, коментира Трифонова.

Тя допълни, че договорът е имал клауза за арбитраж, поради което е трябва да бъде ратифициран от Народното събрание.

„По принцип няма практика държавата да сключва такива меморандуми в такъв мащаб“, посочи депутатът от ГЕРБ.

„Щетите са много големи. Най-голямата щета е, че правителството на „Продължаваме промяната“ е действало изцяло в руски интереси. Този меморандум е в услуга на руската държава. Ако беше продължило неговото изпълнение и всички тези инвестиции се бяха осъществили, държавната енергетика щеше да стане руска собственост“, категорична е Десислава Трифонова.

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

 • CMEXXX

  08 Яну 2023 10:33ч.

  Това като го гледам, блика от интелект! тикво, къде бе, къде ги намираш тия ?!? С подобни звезди далеч няма да стигнем!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Бацко е политически коректен и модерен есропейски политик

  08 Яну 2023 11:52ч.

  Лидира яко с няколко Десита (Атанасова, Танева, Трифонова), а и преди това - с г-жа Караянчева, още позната като ПКП...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  08 Яну 2023 10:34ч.

  Ужас! Канадският парашутист, препоръчан от Байдън, е руски агент. Всички са агенти! Спасение няма.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мисирка чете текста на Боцо

  08 Яну 2023 10:46ч.

  Всички са руски агенти ! Само Боко не е , той се бори с руските агенти ! (Ха-ха , кучето подарък за Путин ? Кой прекара "Турски поток" ? )... Удивителното е че тези тъпи ориенталски гюбеци хващат дикиш пред Козяк ! Там оттеглиха "Анатема"-та над Банкянския тулуп и го върнаха като участник в политическата клоунада ! Но все още не е на власт. Все още размишляват. Докато това се случва Бай Гуй /и говорители като тази мисирка/ - дънят денем и нощем ! "Ние сме най-големите атлантици, русофоби и борци с путиновите шпиони !" Върви общонационално състезание, кой е най-големия русофоб ? Козяк са ошашавени, такова масово ибрикчийство дори и те не са подозирали за Територията ни !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Има ли "умници", които да вярват на казаното от "жертвата на реваншизма"?

  08 Яну 2023 10:52ч.

  (уволнена от БАИ, за "отлично справяне с работата").

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Явно прави кеф

  08 Яну 2023 10:54ч.

  Явно свинчугата прави кеф! Иначе политическата свирка да изкараш, че хората на Байдън правят алъш вериш с руснаците, автоматично внушава твоят ортодоксален еврогейатлантизъм. Особено, ако се закълнеш, че няма повече да пускаш тръби. Иначе пак ще има клипчета със злато, пачки и глокове.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Иначе политическата свирка да изкараш, че хората на Байдън правят алъш вериш с руснаците, автоматично внушава твоят ортодоксален еврогейатлантизъм.

  08 Яну 2023 16:38ч.

  Само за протокола – важно е да се каже нещо лошо за русия, не че не може, но то трябва дъ бъде така казано, че разумния човек веднага да се усъмни в него. Точно по този начин постепенно българинът патриот да става русофил и антивсичко останало. Натрапва се усещането, че на жълтопаветниците (пп) и на псевдоатлатниците (дб + гепи) им е позволено всичко, което касае нещата в нашата страна, в това число да крадат ненаситно и да лъжат колкото могат, НО в международен план ВСИЧКО против русия. Е няма такива глупаци. Що се отнася до случката, която се коментира то филма е: Крадци срещу крадци – финансиран от бенетето – иначе как да бъде.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Оня ден един съсед ме убеждаваше

  08 Яну 2023 10:55ч.

  Златотот у нас го копаят руснаците, чрез канадска фирма. Един и същи подход. ...... Даже Мариците са на Путин.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • междувпрочем някой следи ли цената на златото

  08 Яну 2023 12:05ч.

  на световните пазари? Кой искаше да ревизира концесионния договор на ДПМ? никой. На "Планът Сидеров" му затвориха устата...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • запизденка

  08 Яну 2023 11:05ч.

  Параноята не прощава. И се прихваща, обикновено от истерични американци. Проверете под леглото, сигурно има руснаци и ви дебнат да ви развалят демократичния рахат.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  08 Яну 2023 11:12ч.

  "„Министър-председателят на републиката в онзи момент Кирил Петков ни е излъгал от парламентарната трибуна, че няма руски капитали. Той каза, че е възложил проверка. Писмо на ДАНС казва, че не са възлагани проверки от Кирил Петков или от Министерския съвет." И от това, че Кирил Петков е излъгал, санким той нещо друго прави, освен да лъготи, следва ли, че има руски капитали, мари? Айкюто ѝ е колкото бюста ѝ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Рукола Z

  08 Яну 2023 11:15ч.

  Ми ся, като съсипахте изцяло българската енергетика, по-хубаво ли стана, ма ленче? И коя си ти, нова звезда в духовия оркестър на БОКО? 🤣

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • На стара коза яре

  08 Яну 2023 11:21ч.

  Ох на мама бузките...Пухкави и розови.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Путин е виновен

  08 Яну 2023 11:22ч.

  Основна еврогейантлантическа ценност.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 3333

  08 Яну 2023 11:27ч.

  Какво му става на ББ . Навсякъде му се привиждат Русия , Путин . Уестингхаус и те ще се окажат руска фирма , ако нещо се сгафи покрай АЕЦ-а

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Много си е наред Боко !

  08 Яну 2023 11:49ч.

  Иска му се Власт, 2 не види ! Тежка абстиненция го гони, вече две години не е крал ! Готов е на всичко ! И поради това че Козяк дават властта само на верни русофоби, Боко ногу верно е налучкал ! Колкото по-голям русофоб /на приказки разбира се/ , толкова повече шанс Козяк да те посочат за губернаторски наместник на територията ! Боко е елементарен като дете на 3 годинки.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Некомпетентно антибългарско самопредставяне и говорене!

  08 Яну 2023 11:31ч.

  Енергетиката ни била дадена на руската държава, ти да видиш, ама нямало доказателства, но имало подозрения за обвързаности?! ... Руската компания не била добра, обаче американската Айпинещо си била много добра...?! Ай сиктир бе, то бива и бива подг.зване ама чак толкова. Смятат, че всички българи са дебили. Какво добро за народ и държава сколасахме да получим от "евроатлантическата ориентация", която се поставяла под въпрос??? ДИВЕРСИФИКАЦИЯ вече разбрахме какво е - енергетиката държавните предприятия собственост на Суверена - Народа, да стане собственост на няколко човека! Ми то, докато чакаха 12 години Уестинхаус да "зареждат" с непригодно гориво реакторите на българо-руската ни АЕЦ, можеха да построят тяхна си американска АЕЦ и да си я пълнят с каквото искат гориво ............. Значи при уж необичаният "Социализъм" - всичко беше на народа! - създадено от народа в полза на народа, който живееше в благополучие - БЕЗПЛАТНО образование (родно, истинско, с чист български език) и здравеопазване (със санаториуми по планини, морета и минерални бани) - недостижими социални народни блага днес ..... При уж обичната "Демокрация" - всичко създадено от народа беше ВЗЕТО от няколко човека и техните фамилии, и народа заживя в недоимък и болести... Е, много съжаляваме за напъните на тази жена да изкара нещо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Разбирам напълно болката ти

  08 Яну 2023 12:18ч.

  Но това са реалностите на информационната война. Непрекъснато и методично повтаряне, че бялото е черно, и накрая всички се съгласяват, че то аджеба си е черно. Родителите нямат енергия да спорят, а дечицата ... всезнайковци, образовани в най-добрите училища по света... Особено когато цяло поколение израсне и се хване на хорото на управляващия "политически елит"... Ако цял живот са го учили кой цвят какъв е - това е научило... Проф. Нако Стефанов говореше наскоро за този феномен у нас... Въпросът е, как да се превъзпита цяло едно поколение безродници, които не само че не познават Конституцията на РБ, и съответно няма как да я спазват, но и не милеят за България, защото цял живот са се стремили към ... чужбина?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • хъм

  08 Яну 2023 11:37ч.

  Какво е това чекне с мляко по устата. Много разбира, ама е вярна комсомолка.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мария ...

  08 Яну 2023 12:28ч.

  хъм 08 Яну 2023 11:37ч. Не е мляко

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • мдаа

  08 Яну 2023 13:31ч.

  Виждам, че европейската програма за борбата срещу дезинформацията (а в типичния двуличен език на ЕС ще рече тотално изкривяване на фактите) вече е заработила.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи