Десислава Трифонова: Меморандумът с Gemcorp е опит за приватизация на цялата енергетика

Десислава Трифонова: Меморандумът с Gemcorp е опит за приватизация на цялата енергетика

Меморандумът с Gemcorp е опит за приватизация на цялата енергетика, обяви в предаването „Лице в лице“ депутатът от ГЕРБ Десислава Трифонова. По думите ѝ все още не е ясно дали той е прекратен, тъй като никой не е виждал решението на Министерския съвет.

Асен Василев се крие от депутатите, което очакват информация за договора, обяви, обяви Трифонова.

Откритото заседание на комисията за Gemcorp миналие петък се провали, защото премиерът и министрите на финансите и енергетиката не се явиха на изслушване.

Трифонова коментира и Българската банка за развитие (ББР). По думите й в банката се случват тревожни неща.

„В последната една година уставът е изменян 4 пъти. Текстът, свързан с лимитите за кредитите, е изменян 3 път. Следва да се знаят няколко неща по отношение на печалбата и загубата на банката – за първото тримесечие декларираната печалба е куха печалба – идва от преоценка на кредити и активи“, заяви депутатът от ГЕРБ. Спадът от приходите от лихви пък бил 47%.

Тя обяви още, че Валентин Михов, председател на Надзорния съвет на банката, е сериозно свързан с руски капитали. Той е завършил в Русия, в много престижен университет и е работил в „СберБанк“, изтъкна Трифонова.

 

Източник: бТВ

 

 

 

 

Коментари

 • наблюдаващ

  26 Юли 2022 20:44ч.

  И какъв е проблема?!? Енергетиката в България е към Русия, бостанджиев работи за чемезов. Ся, верно, ДПС можеше да поизпадне малко от схемата, ама се размина.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи