Десислава Атанасова: Въпреки компромисите, ГЕРБ-СДС ще подкрепи кабинета "Денков-Габриел"

Десислава Атанасова: Въпреки компромисите, ГЕРБ-СДС ще подкрепи кабинета "Денков-Габриел"

Снимка: БТА, архив

"Въпреки всички компромиси, които направи, парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще подкрепи този кабинет в името на стабилността и на развитието на държавата. ... Направихме прекалено компромиси. Не помня в историята някой да се е отказал от своя мандат, за да даде шанс на следващ такъв, само и само да има редовно избрано правителство". Това заяви пред БНР Десислава Атанасова, председател на ПГ на ГЕРБ-СДС. Тя припомни, че участието им в това правителство с втория мандат е само с кандидата за ротационен премиер Мария Габриел.

По думите ѝ, нивото на политическия разговор, който се чува от изнесените от Радостин Василев записи на заседание на Националния съвет на ПП, трябва спешно да бъде променено: "В този смисъл е и Декларацията от петък на премиерите Денков и Габриел по отношение на администрацията и нейната работа. Те да са гаранти за това, че няма да бъде уволнявана администрацията, няма да се провеждат политически чистки и всичко, което в този разговор стана публично известно". 

Атанасова подчерта, че от ГЕРБ нямат планове да прекратят общото управление с ПП-ДБ след местните избори. "Доверието между нас тепърва започва да се гради. ГЕРБ-СДС се държи значително по-коректно, защото, когато ние имаме критика, я казваме ясно, заявяваме своята позиция и я отстояваме. Не участваме в задкулисни договорки. ... Ако някой трябва да очаква доверие помежду ни, това ще сме ние".  

В предаването "Неделя 150" Десислава Атанасова коментира и поискания от главния прокурор имунитет на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, като подчерта, че гласуването по тази тема не е била част от преговорите за кабинет:  "Г-н Борисов в последните 12 години няма имунитет. Разсъжденията, че в момента може да бъде притискан, са нелепи. ... Свързвам обявяването на искане за сваляне на депутатски имунитет с факта, че съдебната реформа е в ход и не може да бъде спряна". 

Интервюто на Явор Стаматов с Десислава Атанасова в предаването "Неделя 150" можете да чуете от звуковия файл.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Само и Само

    04 Юни 2023 16:37ч.

    Босът им да избегне правосъдието.... Не подкрепят ли благодарение на "компромисите", а не въпреки тях? Ако не разбират какво самите те говорят, дали осъзнават винаги какво вършат?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Десислава Атанасова: Въпреки компромисите, ГЕРБ-СДС ще подкрепи кабинета "Денков-Габриел"

    04 Юни 2023 18:23ч.

    Е, да, де, ние това го знаехме много добре още в началото на водевила.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    04 Юни 2023 21:07ч.

    След като прочетох заглавието се попитах: Чак толкова часове по "четене с разбиране" ли съм пропуснал в училище? Значи, Десито казва: ВЪПРЕКИ компромисите ще ПОДКРЕПИ, а израза не трябва ли да бъде: след всички компромиси ще (длъжни сме да ) подкрепим. Причина: компромисите, следствието-подкрепа. Ще требе да се връщаме в началното училище, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боклуци

    04 Юни 2023 16:45ч.

    Продажни. Долна Фашистка сган. Деви Лапачката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан д-р Чолаков

    04 Юни 2023 17:03ч.

    ГЕРБ не са нито фашисти нито комунисти. Просто балкански мошенници и тарикати. На вас 80 годишните навсякъде или фашисти или комунисти / на СДС почитателите/се привиждат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Абе май напоследък "фашисти" стана дежурна думичка

    04 Юни 2023 18:08ч.

    точно в речника на джендърите-либерали, които даже се самоназоваха "Antifa", дерек - антифашисти. "Фашисти" в новоговора са приемащите само два пола, допускащите, че Ан Болейн не е била черна, вярващите в Бог-Отец, а не в "Mother Nature". "Фашисти" са хората, които не схващат красотата на друскащите се 120-140-кг драг куинс, не разбират защо живота на уличните псета е по-ценен от човешкия... такива ми ти "фашисти".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    04 Юни 2023 16:57ч.

    абе, деси, народа казва: орташкото имане и гаргите не го кълват!...какъв политик си като не знаеш умните слова на нашия народ?.....скоро ще го разбереш че е прав!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • диктатура

    04 Юни 2023 16:59ч.

    Боклуци бяхте от самото начало и такива ще си останете. ГЕРБ ще подкрепи вредоносното скалъпено по заповед от САЩ правителство, за да спаси боса си. Само дето босът няма дабъде спасен, а ви е ще отидете в небитието. Шефовете отвъд океана спасяват само докато имат изгода. После като ония в Афганистан. И не само.Вредата, която се каните да нанесете на България обаче ще бъда кошмарна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гювенди Чушконосов

    04 Юни 2023 17:08ч.

    Преди десетина дни тази особа "затръшкаше врати" и сочеше на киртаците "Вън!" ... А сега "тепърва започва да гради доверие". Това поведение всички знаят как се нарича, обаче ! Предупреждение за редовите ГЕРБ-аджи, за 99 % гербаджийски активисти по места ! Тия ви подписват присъдите. Ще бъдете "изчегъркани" без остатък. За да се спаси Буци , и още няколко около него /вкл. тази особа/ - партия ГЕРБ отива на бунището ! Барабар с целия си кадрови потенциал, затова мислете ! Ще подкрепяте ли партийното си ръководство ? Готово да ви хвърли на вълците в името на индивидуалното си спасение ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    04 Юни 2023 17:58ч.

    Тези около Борисов толкова ли са прости, че не схващат, че ще бъдат изметени до крак? И Борисов ще бъде изметен след няколко месеца след, като си изпълнят поръчката от Посолството! Ще го изметат точнотези от ПП и ДБ за да се изперат пред избирателите си и да се надяват на по-светло политическо бъдеще! Язък, че толкова години търкат банките в Народното събрание, а такиваа елементарни неща не могат да вдянат! Днес по Канл 1 го гледам техния комсомолец, как се гърчи и иска да обясни, че ноща е ден, а денят нощ! Жалки подлоги!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    04 Юни 2023 17:08ч.

    "Разсъжденията, че в момента може да бъде притискан, са нелепи." Нелепи, но верни, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    04 Юни 2023 17:38ч.

    Може да се каже на този етап, че по-мижитурско и по-крадливо управление не сме имали. Предстои мракобесната част.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    04 Юни 2023 17:56ч.

    ДЪРЖАВЕН ПРЕВРАТ В БЪЛГАРИЯ * Организатор: Посолство на САЩ в България * Изпълнители: Кирил Петков, Асен Василев, Даниел Лорер, Бледата Спирохета Денков, Лена Бориславова, Христо Бойкикев, Атанас Атанасов, Бойко Борисов, Мария Неделчева-Габриел, Десислава Атанасова, Томислав Дончев и цялата измет от ПП, ДБ и Герб. * Парламентарна подкрепа за преврата: ДПС * Задкулисни машинации в полза на преврата: Румен Радев - президент на Републиката, извел ПП на политическата сцена, подпомогнал с "ала-бала" влизането им в НС и връчил им втория мандат, без да използва всички законови лостове, за да осуети преврата, след като стана ясно, че ПП и ДБ са фалшифицирали изборния вот на българските граждани и не са "втора парламентарна сила". * Бездействие в услуга на преврата: Иван Гешев - главен прокурор на Републиката, осигурил чадър на превратаджиите с мълчанието и отказа си да изиска незабавно задържането им след изявленията на шефовете на службите пред НС, че признанията на ПП в записите, представляват държавна измяна. * Дипломатическа подкрепа за преврата: ЕС и САЩ * Въоръжена подкрепа за преврата: НАТО и САЩ * Подкрепа на преврата от страна на агентурните сили: НПО-тата на Сорос, лумпените -клиенти на олигархията. * Неволен съучастник в преврата: Българският народ с патологичното си равнодушие. Мълчанието на агнетата е знак за съгласие с касапите. Етническите българи са обречената жертва в този адски заговор. Те подлежат на изтребление. Но продължават равнодушно да немеят. Действащите лица в тоя кратък списък са известни на всички. Съставих го само за хрониката. Пускам го да се носи във времето, както корабокрушенецът хвърля бутилка в океана. Някога, някъде - в друга епоха - хората трябва да са наясно кои са убийците и кои жертвите. През 1876 година Виктор Юго заявява пред Националната Асамблея на Франция, в защита на българския народ, дивашки клан от турците след Априлското въстание: "Убиват един народ. Къде? В Европа. Има ли свидетели този факт? Един свидетел, целият свят". Днес се извършва ново посичане на българския народ. Но кой ще ни се притече на помощ, щом ние самите нехаем за съдбата си! Започва терор, унищожение на свободното слово и на гражданските свободи. Започват политически убийства. Българските чеда ще бъдат изпратени на украинския фронт, не за да защитават някаква кауза, а само за да погинат. Да изчезне българският ген. България трябва да се превърне в пепелище, а по-късно да се засее отново - със семето на завоевателите. Дръвникът е готов, сатърът е издигнат над главите на децата ти, българино! Какво още чакаш? Милена Върбанова

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • демократичен ъпсурд

    04 Юни 2023 17:59ч.

    малцинство от 15% от избирателите ще управлява

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ФЪРКАТИЧКО

    04 Юни 2023 19:48ч.

    По 500 000 лв. са раздадени вече на партийните лидери, които се целунаха за бъдещо правителство, както и останали, които уж минават за опозиция, за да бъдат строени депутатските им редици да гласуват против даването на имунитета на лицето Бойко Методиев Борисов. Плюс опция – по още 500 000 лв., когато мине гласуването за НЕдаване на имунитета на лицето Бойко Методиев Борисов, разкри АФЕРА от топ източници, които кешят кинтите. Освен това огромни суми пари са пръскат персонално към депутати за да мине продажното правителство на ГЕРБ – ПП/ДБ с подкрепата на ДПС. В накупуването безразлични към чувалите с парите НЕ остават и т.нар. уж опозиционери, които врещят патриотарски. Един от партийните лидери, който слиза и се качва по бизнесменски джипове, вече бил взел толкова МНОГО пари, че дори и бизнесменът, от чийто джипове се качва и слиза, не можел вече да го контролира. АФЕРА настоява незабавно – ВСИЧКИ ДЕПУТАТИ ДА БЪДАТ ПОСТАВEНИ НА СРС ОТ СЛУЖБИТЕ И ГЕШЕВ ДА ПРЕСТАНЕ ДА СИ БЪРКА ОТЗАД! ТЕЧЕ БРУТАЛНА КОРУПЦИЯ И КУПУВАНЕ НА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ОТ МАФИЯТА ПОД НОСА ИМ! По този начин България ще има най – продажното предателско правителство на войната, а подкрепилите го депутати ще налапат огромна сума пари от мафията и корупцията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българино! Какво още чакаш?

    04 Юни 2023 18:06ч.

    Ще отговоря с една НЕбългарска поговорка, руска. Но отразява същия манталитет. Ние сме братя с руснаците по овчедушие и наивност. "Пока гром не грянет, крестьянин не перекрестится" ... Ето, имаме светкавицата - държавен преврат ! Ще чакаме гърмежите сигурно. Те ще са от загиващите българи на украинския фронт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • фют

    04 Юни 2023 21:53ч.

    Само че в руската поговорка се има предвид здравомислието на селянина, който не вярва на приказки, а на действителносттта.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    04 Юни 2023 18:18ч.

    Ма това си е вашия кабинет, на ГЕРБ. ПП, ДБ и изчегъртването са само кукичката, за "лапни шарани". Те ще отнесат и негативите, от решенията, които ще бъдат взети, в угода на "посолството". Тоест, след известна пауза, през която вожда ви управляваше в сянка, накисваше се и се изпираше, вече се връща начело, не точно на бял кон, а по скоро като троянски такъв. Няколко дни не можех да си намеря място, от цялата гнус в държавата, но после гледах полковник Марков при Цанов, господ здраве да им дава, и всичко ми светна, цялата игра.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко

    04 Юни 2023 18:20ч.

    Не бойте се за съдбата на българската мафия. За нея майчински се загрижи губернаторът от посолствотО.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    04 Юни 2023 18:28ч.

    Тези изродиха нова поговорка - И ПП сити, и бойко цял.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха... Вратата била въртяща се...

    04 Юни 2023 19:00ч.

    "ГЕРБ-СДС ще подкрепи този кабинет в името на стабилността и на развитието на държавата." Ще подкрепяте тия, дето "счупиха държавата"? Стабилност в чупенето и развитие на трошенето?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • RaDoSt

    04 Юни 2023 20:48ч.

    Небивала радост и ентусиазъм обхвана ГЕРБ.Ще има правителство,краденето продължава,свинщините също.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мира

    04 Юни 2023 21:05ч.

    Всички и всичко, за да спасим Бойко. Това се крие зад думите "в името на България, в името на републиката, в името на демокрацията и т.н." Правите ли разлика между патриот и лъжепатриот. Това всъщност е само една дума, но за всички е ясно кой какъв е. Мисля, че и вие добре го съзнавате. Сега потривате ръце и си мислите: " пак здраво ги излъгахме"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    04 Юни 2023 21:26ч.

    Тази се яде отвътре, както и почти всички видни гербаджии, заради мръднишката търговийка на чорбаджията им, но знаят, че в случая е наритан да се коалира с душманите си от Амбасадата и кротуват. Вече полагат големи усилия да убеждават елктората и себе си, че всъщност не те управляват, а само "променящите" и само кирчовците ще носят отговорностите за поразиите на правителството. Да, но вЕрващите на тази лъжа няма да са много.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Когато партия действа ВЪПРЕКИ

    04 Юни 2023 21:31ч.

    По-добре е да се разформирова. Но, навярно в програмата на ГЕРБ е указано, че може да провежда политика - въпреки. Да му мислят тези дето са гласували за тях. Е, разбира се, ако могат и имат с какво да мислят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • конституционна реформа

    04 Юни 2023 21:44ч.

    Преди малко Деница Сачева от ГЕРБ заяви пред Лора Крумова, че докато трае конституционната реформа, няма да бъде даван имунитета на нито един народен представител. Познато, по време на протестите Бойко Борисов твърдеше, че предстои конституционна реформа и не е възможно да си даде оставката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи