Десислава Атанасова: Ръстът на производството се дължи на оръжието

Десислава Атанасова: Ръстът на производството се дължи на оръжието

"И ние следим статистическите данни, защото те са общи за всичко. Има голям ръст на производството на оръжие". Това заяви в предаването "Лице в лице" по bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова.

"Твърде често имам чувството, че членове на правителството живеят в паралелен свят. Всички мерки, които това правителство взе, голяма част са предложени от опозицията, всички останали са спорни като реализация. Инфлацията е свързана с ръста на цените на енергоносителите - ток, газ, горива. Първата мярка, която ГЕРБ предложи, беше мораториум на цените за битовите потребители.

Втората мярка - благодарение на нас бизнеса не плаща 800 лева.

Третата мярка, която предлагаме срещу инфлацията, е замразяване на цените на горивата на 2,70 лв. Този 1 лев отгоре отива някъде другаде, изчезва мистериозно. Този 1 лев отива към тези, които на ишлеме произвеждат горивата у нас към швейцарски сметки и към корупция. Не само към "Лукойл". Чуваме за различни срещи и преговори между министъра на финансите с разни хора с интереси в този бизнес. Единият лев е с неизяснен произход защо се дължи. Вчера създадохме специална комисия, която ще разследва всички тези факти и обстоятелства. Изводите, които ще формира тя, няма да са секретни. Днес бизнесът не знае каква цена ще плаща през август и септември. Дори не се знае дали ще има газ и доставки", каза тя.

"Всичко в този кабинет е една голяма лъжа. Днес разбрах, че ББР е писала в устава си онези кредити, които се раздаваха над 5 милиона лева и Кирил Петков ги ограничи, Лорер днес ги е върнал. Това правителство се самосвали. Ние винаги сме били в коалиция с българските граждани. Затова отново кандидатстваме за тяхното доверие. Ако ни изберат, оттам нататък важните токи са евроатлантическа ориентация, еврозона", обясни Атанасова.

 

Коментари

  • софиянец

    14 Юли 2022 19:40ч.

    "...евроатлантическа ориентация, еврозона"... такова социалистическо съревнование да лапнат първи чурката на бай-джон Чорний - портиера на козяк фъкстийн сред псевдо-партиите които създдоха не се е наблюдавала от 1989г.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • селянин

    14 Юли 2022 21:04ч.

    софиянец my ass :))))))))))).....селяндур скудоумний!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мда, всичките си правят устата

    14 Юли 2022 21:31ч.

    като габровец за свирка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дължи се на покачване на цените

    14 Юли 2022 20:08ч.

    На Запад почти всичко изчисляват в пари. Това се отнася и до всяко производство. Всеки месец произвеждаш по 1000 легени. Не увеличаваш количеството им, но вдигаш цената и … отчиташ увеличено “производство”.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да... а за оръжието

    14 Юли 2022 21:30ч.

    нека първо ни го платят. Тогава да се радваме колко сме се развили.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Друг случай

    14 Юли 2022 22:28ч.

    Имаше подобен случай в Англия. За да отчетат колко са способни политиците, една година отчетоха много голям ръст на производството. Но … тогава от ЕС им казаха: След като сте забогатели дайте още 2 милиарда евро в бюджета. И тогава заговориха, че има някаква грешка, но дадоха парите. С това хвалене на България намалиха парите от ЕС.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи