Десислава Атанасова: Аз съм жената, на която Гешев се обади

Десислава Атанасова: Аз съм жената, на която Гешев се обади

„Аз бях жената, на която г-н Гешев се обади по телефона“. Това каза в интервю за предаването „Тази сутрин“ на bTV председателят на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова. Отношенията ни са институционални и служебни, подчерта тя.

Признанието е във връзка с изявлението на главния прокурор Иван Гешев, че се е обадил на един политик, който „счита за приятел“ – „политик жена“. Тя му е казала: „Разбери ме, бях до нея (до Мария Габриел), от нея го чух за пръв път“.

Няколко дни преди това номинираната за премиер от ГЕРБ-СДС Мария Габриел обяви, че първата ѝ задача ще е да поиска предсрочното отстраняване на Гешев.

Десислава Атанасова е чула за това намерение на бившия вече еврокомисар от брифинга на Габриел за медии.

 

„Отношенията ни с главния прокурор са институционални и служебни“, подчерта Атанасова в отговор на въпроса дали са приятели с Гешев. Тя уточни, че го познава от повече от 10 години, телефонът ѝ го имат много хора и няма проблем да вдигне на всеки, който позвъни. 

„Той ми звънна, не аз на него. Ние за рецепти за готвене не сме си говорили“, допълни председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

По думите ѝ ясен знак, че партията не се страхува от Гешев, който в изявлението си спомена делото „Барселонагейт“, е поисканата му оставка.

Десислава Атанасова обяви, че не е участвала в гласуването, с което Стою Стоев от ПП-ДБ беше избран за председател на парламентарната правна комисия. Този пост беше отстъпен на втората политическа сила в парламента като част от джентълменското споразумение с ГЕРБ, след което ПП-ДБ подкрепи кандидатурата на Росен Желязков за председател на Народното събрание.

Източник: бТВ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • да му се придрайфа на човек

    18 Май 2023 9:55ч.

    Това означава, че ако е била информирана за решението на Мария Габриел предварително, е щяла да му се обади и да му снесе информацията. Това не е ли погазване на законите- да комуникираш най-спокойно по личния си телефон с прокурора на републиката, за да му се обясняваш, че не си знаела предварително за решението на Габриел ??? Нищожества и абсолютна мафиотска организация !!! Деса веднага да напусне Парламента и да бъде преведена под наказателна отговорност !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • извинявам се

    18 Май 2023 9:57ч.

    приведена

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Helleborus

    18 Май 2023 16:06ч.

    Абсурдът е преговори за кабинет да съдържат основна точка отстраняване на главния прокурор, а това, че той се е обадил да научи детайли от председателя на партията поискала оставката му е разбираемо, следващият абсурд е, че председателят не е бил информиран за действията на човек от неговата партия, който действа от името на всички, искайки въпросната оставка. Габриел все още не е никаква, напуснала поста еврокомисар и неизбрана за министър председател. Борисов назначава жени на отговорни позиции, след което ги пренебрегва публично. Вероятно Габриел я чака същото. Допускам, че в България всеки има телефона на всеки и го използва редовно, не е това скандалното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • елисавета

    18 Май 2023 10:25ч.

    В обществото критериите за свестен човек и политик са занижени да степен, че въпросната се представя и е представяна за "политическа класа". Непоносимо е да бъде слушана и гледана тази жена. Всичко у нея е посредствено... Всъщност и останалите не правят изключение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Разказът

    18 Май 2023 10:34ч.

    Кое е важното тук, което категорично прозира е се доказва от изреченото и неизреченото? 1. Тя категорично потвърждава в първо лице нещо, което е практически обществено известно. Считаният от Гешев за приятел жена-политик се казва Д. Атанасова. 2. Инициативата за разговора е на Гешев, но това в случая е не е водещо. Би било важно, само ако на позвъняването на Гешев е имало отказ от разговор. 3. Съдържанието на разговора, който беше доста подробно изнесен от Гешев, ОТГОВАРЯ НА ИСТИНАТА. Нито дума на Атанасова не го оспорва. 4. Разговорът е бил приятелски, човешки, добронамерен. 5. Твърденията на Борисов относно едно съгласувано и колективно решение на парламентарната група на герб, М. Габриелова да поиска с категоричен тон оставката на Гешев, Е ОГРОМНА ЛЪЖА! 6. Потвърждава се по категоричен начин, че герб като партия не е разглеждала и не е вземала решения в партийните органи по темата, което само затвърждава убеждението, че това е една недемократична структура, ръководена изцяло авторитарно, еднолично, вертикално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боко пак е заложил на куц кон

    18 Май 2023 10:46ч.

    в лицето на тази. Преди беше Цецка. Абе толкова ли нямат свестни кадри в Гроб? Да поискат от менторите си, германците. Например Аналената Бърборк.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SittBull

    18 Май 2023 13:41ч.

    Ами тази си е баш Аналена...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    18 Май 2023 10:52ч.

    Кви приятели, кви 5 лв.... кой на кого държал сметка, кой на кого се обадил - време ви е всички да се измитате бе, циркаджии! ???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • fiba

    18 Май 2023 10:57ч.

    Всички лъжат имажат. Още кога Гешев отиде в Украйна и там каза че ще арестува ППутин, аз писах че Гешев има информация че го готвят за курбан. И след така наречения атентат, работата беше ясна като. Сега прехвърлят вината на тая тъпа п.тка, че самосиндикално била решила нещо си. И един мърмот завива шоколади.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    18 Май 2023 11:04ч.

    Е нали ви казвах!!! Сега гледайте, как ГЕРБ ще се отрекат от Борисов и ще го пратят, там където му е местото! Това е част от партнерския САЩ, огън.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • bg-to

    18 Май 2023 11:08ч.

    Истината, за която говори въпросната, не се състои в това какво са си казали точно по телефона с Гешев, а че тя и такива като нея, са зависими от Гешев ! Тя се чувства длъжна да му вдигне телефона и да му даде подробности от кухнята за решенията на партията- представяте ли си гомната, в които са нагазили ...И е истинско изтезание за слушателя да я слуша- толкова бавно тече "мисълта" ѝ- две минути са нужни , за да каже "че", после още две за "ако", и още две за "те"- ужасТ !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    18 Май 2023 12:11ч.

    maybe it's an open relationship? and the clothes littered the floor??

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Защо трябва да вярваме?

    18 Май 2023 12:31ч.

    Очевидно има договорки на поне 3 нива отвър това по телевизията. А Десито излиза днеска със "спомени" от недалечното минало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    18 Май 2023 14:33ч.

    двуцевката изплюва съчми (симтома на хоботчето му виками въ психиатриятъ на тиъ свити устни) и товъ недоразумение оформя бг колективното битие

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не споделям горните коментари

    18 Май 2023 14:53ч.

    Дамата просто си слага тенекията: 1. Той я потърсил; 2. Тя сама си казва, защото няма какво да крие; 3. Не е знаела, защото и Боко не е знаел. Всичко е точно! Да го духа електората!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    18 Май 2023 16:03ч.

    Да обаче, по другата телевизия Даниел Митов, твърди друго! Лесно е да го видиш! Истината е, че Сготвения е Борисов от САЩ, колкото и да твърди, че са му патньори! Факт е че по същия начин са се отнасяли с много други тяхни кучи синове. Сега следва най смешното, как неговите хора ще се обърнат, срещу него, и той това го знае, но нищо не може да направи!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи