Десислава Атанасова: Ако ПП-ДБ откажат коалиция, ГЕРБ ще предложи кабинет на малцинството

Десислава Атанасова: Ако ПП-ДБ откажат коалиция, ГЕРБ ще предложи кабинет на малцинството

Кабинет на малцинството на ГЕРБ-СДС е един от възможните варианти за първия мандат. Това стана ясно от думите на председателката на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

"Да, категорично този вариант стои пред нас, защото ние сме отговорни пред държавата и своите избиратели", отговори тя в ефира на БНТ на въпрос дали обмислят вариант за кабинет на малцинството с първия мандат. А по-късно твърдо заяви, че ако не се коалират с втората политическа сила, ГЕРБ ще предложи кабинет на малцинството. 

"Задължително е премиерът да е на ГЕРБ и да има почти равно участие в споделената отговорност", очерта тя партийните виждания за евентуален кабинет с "Продължаваме промяната" - "Демократична България". Тя не даде възможни имена и обясни, че проектокабинетът им може да е както политически, така и експертен. 

ДПС са системна партия и да, когато те са участвали в управлението, България е отчитала напредък по някои теми, посочи тя. За БСП и ИТН Атанасова обясни, че разговори за кабинет с тях не са водени. Според нея нормалният тон в политиката се е завърнал. 

ПП-ДБ са желаният коалиционен партньор за ГЕРБ, те обаче отказват да ги подкрепят с първия мандат. А по-рано днес Борисов намекна, че може и да даде подкрепата си за тях с втория мандат. 

Атанасова попита какво ще правят ПП-ДБ, ако не се състави правителство с първия мандат и се стигне до втория. "Те не чуват аргументи, а ползват решения на свои органи като алиби, за да не се говори за това", каза Атанасова. 

"Ако всички твърдят, че е възможно правителство с втория мандат, то трябва да разберем как е възможно", каза тя. Цитира думите им, че разчитат на всички в парламента и попита на кого от всички разчитат. 

Тя отрече партията де е забравила ареста на лидера си Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова, но обясни, че за партията държавата е най-важна. Според нея има още време да се водят преговори за кабинет, след което ако такъв се сформира, редовното правителство може да внесе бюджет 2023. 

Бюджетът е най-политическият документ, обясни Атанасова.

 

Коментари

  • Пръждосване

    22 Апр 2023 12:27ч.

    Десислава, врътнете по един телефон с бай ти Желязков преди да влезете в национални медии. Лъжете кратко, ясно, еднообразно. Иначе ставате за смях и всички разбират, че тук просто се израе една игра на нерви, развиват се фалшиви сюжети, играят се сценки. Ти забрави ли, че си говорихте за законодателна програма. Тя е невъзможна без НС и правителство! Вариантите са много прости и са два: 1. Има народно събрание и правителство, договорили сте се, а сега имитирате сизифовски мъки и играете долнопробен театър, колкото да обосновете само, че миг преди трагична смърт от крайно изтощение, заради всеобщото благо сте се "разбрали"! ; 2. Не само, че се мразите и не се понясяте, вие просто не може и да се гледате с ппдб. Пръждосайте се заедно и то бързо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Valpet

    22 Апр 2023 15:30ч.

    "Пръждосвайте се заедно и то бързо!" - Правилно. Все пак, заслужава да се отбележи, че ПП-ДБ са много по-противни на всички останали в сравнение с Герб-СДС. Последните, разбера се, също са отврат, макар и по-малко. Но! Нищо чудно, едно правителство на малцинството на Герб-СДС да бъде подкрепено от останалите (с някои изключения), само и само да се направи заслужена кал на много противните ПП-ДБ. Би било интересно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи