Десетки училища в Белгия бяха запалени в знак на протест срещу задължителното сексуално обучение

Десетки училища в Белгия бяха запалени в знак на протест срещу задължителното сексуално обучение

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Шест училища в белгийския град Шарльороа бяха подпалени умишлено тази седмица в знак на протест срещу въвеждането на задължително сексуално обучение в началното и средното образование, съобщиха местни медии. Отбелязва се, че подобни случаи са били установени в Брюксел, а снощи две училища са били запалени край Лиеж, предава БТА.

На мястото на някои от пожарите се вижда надпис „No EVRAS“ (обучение в областта на взаимоотношенията, емоциите и сексуалността).

Новото задължително сексуално обучение се сблъсква с яростна съпротива от религиозни групи, както и от консервативни семейства. Противниците се оплакват, че ще въведе понятията за пол и сексуална идентичност на децата твърде рано. Те настояват, че семействата трябва да обсъждат тези теми с децата си.

Детският психиатър Софи Дешен каза пред RTL, че някои от темите могат да бъдат вредни за децата. Тя твърди, че деца на петгодишна възраст ще учат за полова идентичност, докато от деветгодишна възраст се въвеждат теми, свързани с транссексуалността и смяната на пола. Дешен предупреди, че тези теми могат да бъдат потенциално „травмиращи“ за децата в тази ранна възраст.

Други теми, които разгневиха родителите, са дискусиите за наличието на множество партньори, секстинг и голо тяло.

Белгийската министърка на вътрешните работи Анели Верлиден свика на 15 септември заседание с участието на представители на разузнаването и полицията, за да се предприемат мерки за противодействие на проявите на вандализъм. Тя изрази опасение, че обстановката може допълнително да се влоши.

Премиерът Александер де Кро заяви, че за него като баща тези събития са неприемливи, защото училището трябва да бъде място за всички деца. Той добави, че сексуалното образование не може да бъде подлагано на съмнение, защото прави децата устойчиви и е основа за бъдещо сексуално здраве.

Властите предвиждат въвеждането на общо 4 образователни часа по въпросите на сексуалното образование в програмите на училищата. Те са подготвили наръчник от 300 страници, който ще бъде раздаван на учениците, а след като са го прочели, децата и младежите ще могат да поставят въпроси на специалисти в училище.

В по-големите градове на Белгия през миналата седмица се проведоха множество протести предимно от мюсюлманските общности, които изразиха своето несъгласие с това децата им да изучават предмет свързан със сексуалното обучение. Сексуалното обучение в белгийските училища за всички възрасти съществува от 2012 г., но до началото на тази учебна година то е било под формата на свободно избираем предмет и не е трябвало учениците задължително да посещават тази часове и да имат оценка.

Източници: kritichno.bg, brusselstimes.com

 

 

Коментари

  • онуфри

    15 Sep 2023 18:12ч.

    Да ги горят! Мюсюлманите се оказаха най-здравомислещи. С такова откачено правителство диалог не може да има. Достигната е линия, която никога не трябва да бъде преминавана. Моралът и ценностната система на децата е работа и задължение на родителите. Държавата да си оправи инфлацията, но и това не може.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Може и за това

    16 Sep 2023 0:25ч.

    да спират турските сапунки по БТВ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • рукола Z

    15 Sep 2023 18:23ч.

    Те знаят защо, вие все сте на път: https://www.facebook.com/100064622146606/videos/643017657801847?locale=bg_BG

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ето ви потвърждение

    15 Sep 2023 18:26ч.

    Рамков документ на СЗО за секс образование, учещ на джендърна идентичност, хомосексуализъм, видовете семейства. Вижте таблиците от 40 стр. нататък. WHO Regional Office for Europe and BZgA Standards for Sexuality Education in Europe A framework for policy makers, educational and health authorities and specialists

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ЕТО ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА В БЪЛГАРИЯ. ИЗПРАТЕТЕ ОПЛАКВАНИЯТА СИ ТАМ.

    15 Sep 2023 22:48ч.

    Национален център по обществено здраве и анализи. Благодаря на автота на поста по-горе. Отидох и видях потвърждението. Това е центъра на Содом и Гомор в България. Тяхното име е посочено в програмата на ООН и ЕК. Въведена е вече в 200 училища в страната ни. Цели се в децата ни на възраст 5-8ми клас. Програмата има ИНТЕРАКТИВЕН характер. Накрая децата ни ще бъдат оценявани как са се справили с това обучение на перверзия. ЩЕ ТЪРПИМ ЛИ ОЩЕ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скоро, много скоро можем да достигнем белгийците.

    15 Sep 2023 18:26ч.

    И да ги подминем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    15 Sep 2023 18:27ч.

    Браво! Да горят храмовете на лукавия! А сега да се насочат и към ЕК и ЕП. Подкрепям ги и се моля за тия добри хора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • El Condor

    15 Sep 2023 18:56ч.

    Горките белгийци. Да се чудиш как са се размножавали досега непросветени!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да се предприемат мерки за противодействие на проявите на вандализъм

    15 Sep 2023 19:17ч.

    Ами това правят протестиращите белгийци ! Противодействат на вандализма на правителството - да нахлува в детските умове и души от 5 годишна възраст с либерастия и джендарастия. Браво на белгийците ! Впрочем в Шарлероа е пълно с мюсюлмани, така че браво на тях, предимно !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Югоагент

    15 Sep 2023 19:39ч.

    Може би си струва да се мисли и за негативния подбор сред учителите, откакто въвеждат тези теми сред децата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до началото на тази учебна година то е било под формата на свободно избираем предмет и не е трябвало учениците задължително да посещават тази часове и да имат оценка

    15 Sep 2023 20:03ч.

    С една дума, ако не признаваш джендъра не можеш да минеш в по-горен клас!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гларус

    15 Sep 2023 20:12ч.

    Не училища трябва да се палят, а министерства и НПО централи. Джендър интернационала настъпва през НПО мрежата, над която само три държави в света упражняват контрол - САЩ, Русия и Унгария. Закон за чуждестранните агенти трябва да има у нас и ще изчезнат прайдове и джендър псевдонауки като им секнем парите и им резнем вмешателството в работата на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Sep 2023 21:00ч.

    Белгия, Брюксел, ЕС, очаквайте скоро и у нас, ще ни принудят някакси, га искахте в Шенген и ЕС ни ривахте, лапайте сега ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта на извергите е

    15 Sep 2023 21:07ч.

    тотално оскотяване, разврат и депопулация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    15 Sep 2023 21:38ч.

    ЕС и САЩ се явяват съвременните версии на Содом и Гомор. Знаем как да свършили последните, и се надявам съвсем скоро и техните съвременни копия да завършат по същия начин. Просто е изродщина да се говори на невръстни деца за сексуалност и смяна пола. Но пък, да не забравяме какви традиции имат в Западна Европа с педофилията.. Абе, трябва си ресет на света.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    15 Sep 2023 22:28ч.

    Има ли зараза, тя се разпространява. Извратените, спонсорирани и водени от НПО-та, започнаха с митинги, минаха през законодателство и сега го превръщат в задължително образование . Ние можем трагедиите в Белгия да превърнем в повод, както е и основанието за палежите в Брюксел: поставяне на НПО-тата извън закона, както в Унгария, сексуалността в контекста на обучението по биология, консервативно християнско възпитание. Но ...трябват протести и избори! Дано родителите да опазят децата си от легалната содомия, както правят мюсулманите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    16 Sep 2023 4:48ч.

    Неслучайно мълчаливите старци от Светия Синод рязко се противопоставиха на Истанбулслата конвенция, извратения закон за децата с предаване на правомощия на нпо-тата и заливане то на страната с имигранти. Скоро те за пореден път поставиха въпроса за вероучението (или етика за нежелаещите). Всички наши съседи и почти всички в ЕС имат такова (все още). Вяра и български традиционни семейни ценности. Това е. Да спасим децата и Родината си. Вероучение Сега!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сексуално обучение

    16 Sep 2023 0:20ч.

    Ето пример от братски САЩ: https://twitter.com/libsoftiktok/status/1696664790821666816 Може да потърсите в любимата си търсачка картинки от Gender queer, но съветвам да сте седнали и да няма деца около вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    16 Sep 2023 1:48ч.

    Защо палите училищата, а не извратенците, които посягат на децата ви?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Оле Отвори Очички

    16 Sep 2023 4:51ч.

    Защото иначе трябва да започнат с една вавилонската кула в Брюксел - Европейския парламент и по-натам по редичката

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Древен681

    16 Sep 2023 17:27ч.

    Време е "западните ценности" да бъдат зачеркнати. Има си човешки ценности,няма ценности свързани с местонахождение.Човешките цивилизации са толкова разнообразни. Няма една цивилизация! Нека се гордеем,че пазим нашите си ценности,не "западните","северните","източните" и "южните"....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отец Нафарфорий

    16 Sep 2023 20:29ч.

    Сатанизъм в действие, безполовата лгбт Сатана ще учи децата на сексуалност и смяна на пола... По голяма перверзия не може да има. В тоя смисъл изгарянето на местата в които се насажда сатанизма, кой знае защо наречени училища, освен всичко друго трябва да бъде съпътстван и с екзорсизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свет

    17 Sep 2023 1:00ч.

    Ето какво ще стане в Шенген!? Не ни трябва Шенген,и европейските ценности, които имат извратено съзнание

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи