Десетки сигнали за отводнявания и паднали дървета са подадени в МВР поради обилните валежи

Десетки сигнали за отводнявания и паднали дървета са подадени в МВР поради обилните валежи

Десетки сигнали за отводнявания и паднали дървета са подадени в МВР през изминалото денонощие. Това съобщиха от ведомството. В София екипите на пожарна са отводнявали гаражи кварталите "Младост" и "Левски". Реагирали са на обаждания за две паднали дървета. От обилния дъжд снощи наводнени бяха подлезите при НДК и Лъвов мост, а на Околовръстния път три коли закъсаха и се наложи от тях да бъдат извадени пет човека. Само в София през изминалата нощ са постъпили 63 сигнала за произшествия.

На тел.112 сигнали за отводнявания са получени от хора в Ловеч и Перник. Спасителни екипи са се отзовали на сигнал за паднало дърво в Пловдив.

Седем сигнала за отводнявания има от жители на Етрополе. Няма данни за застрашени или пострадали хора.

Сигналите са главно за наводнени обекти в района на кварталите „Симеоново“, „Драгалевци“, бул. „Симеоновско шосе“ и „Околовръстното шосе“, както и в софийските села Яна и Бухово. Получени са и няколко сигнала за блокирани леки автомобили и граждани от високи дъждовни води, които не могат да се оттекат в канализацията на „Околовръстен път“.

За нормализиране на обстановката на територията на столицата са работили осем екипа с 27 пожарникари и осем автомобила.

Получени са и няколко сигнала за отводняване на наводнени къщи и дворове в с. Боровци общ. Берковица, обл. Монтана. На място са изпратени два автомобила с четирима служители и две помпи от пожарната в Берковица. 

Към 7 часа тази сутрин на територията на София служителите на пожарната продължават работата по 20 действащи сигнала за отводнявания на обекти. 

Оранжев код за обилни валежи на 16 юни е обявен за областите Видин, Монтана, Враца, София област, София град, Ловеч, Габрово, Перник и Пазарджик. За Видин, Монтана и Враца е в сила и оранжев код за гръмотевична активност. Това се посочва на страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Мери

    16 Юни 2023 11:38ч.

    През последните 15 години София се превърна в кочина благодарение на некадърната администрация на всички нива, също и на нахлулите отвсякъде, които разрушиха пътната настилка, тротоарите, стените в старите жилищни блокове, съсипаха напълно зелените площи с таратайките си и безогледно замърсиха града така, както скапаха прекрасната природа по другите градове и села. Интересен факт е също така, че пискат за недостига на детски градини - може ли цяла България да се събере в един град!!! Нищо не е както трябва, пълен хаос и простотия, после софиянци били такива и онакива.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи