Десетки арестувани при разтурването на пропалестински лагери в няколко университета в САЩ

Десетки арестувани при разтурването на пропалестински лагери в няколко университета в САЩ

 

Полицията разтурва пропалестински лагер в кампуса на Масачузетския технологичен институт, снимка: AP / Josh Reynolds

Полицията в САЩ арестува десетки хора по време на разтурване на пропалестински протетсни палаткови лагери в Университета на щата Пенсилвания, в Масачузетския технологичен институт и в Университета на щата Аризона, предаде Асошиейтед прес. В Университета на щата Аризона в град Тусон полицията използва и сълзотворен газ.

Протестни лагери изникнаха из кампусите на университети в САЩ и Европа. В тях студентите призоваха университетите си да спрат да правят бизнес с Израел или с компании, които подкрепят войната на Израел в Газа.  

Според статистика на Асошиейтед прес от 18 април насам в най-малко 75 учебни институции в САЩ е имало протести лагери. Близо 2900 души са били арестувани в 57 колежа и университети при разтурване на лагери или при протести, преминали в сблъсъци със силите на реда. 

Източник: БТА

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Куци Коньов

    11 Май 2024 10:05ч.

    Леле, Путин взе властта и у США и започна да смазва мирните протестиращи... Къде е "демократът" Кирчо да възкликне: "...разбирам – протестирайте. Протестът е важен начин на протест!"

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • грантаджиЙ на фондациите

    11 Май 2024 11:40ч.

    Нашите жълтопаветни стачници, окупирали няколко пъти СУ в полза на американската демоскръция и нейните местни марионетки, какво изтропаха по въпроса? Така ли трябваше да се постъпи и с тях?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи