Депутатски брат е арестуван като поръчител на убийство

Депутатски брат е арестуван като поръчител на убийство
Спецпрокуратурата повдигна обвинения четирима души за участие в група за рекет, поръчала следене и побой над застреляния в София данъчен служител Иво Стаменов. Ръководител на групата е брат на народен представител, съобщават разследващите. Според източници на „Медиапул“ става дума за брата на депутата от ДПС Димитър Аврамов, който преди беше народен представител от групата на ГЕРБ, но бе изключен от нея и премина към организацията на Движението за права и свободи в Монтана.

 

От информацията не става ясно дали същата група има връзка и със самото убийство на Стаменов, който бе директор на звено "Фискален контрол" в НАП-София.

Той бе застрелян в центъра на София, на ул. Дунав", в служебния си автомобил на 18 декември 2017 г. Няколко седмици по-късно той почина от раните си.

Прокуратурата съобщава, че престъпната група е действала в София и други градове от март 2016 г. Трима от обвинените, в т.ч. ръководителят на групата (който е брат на Димитър Аврамов), са задържани на 3 юли 2018 г. при специализирана операция на ГДБОП и Специализираната прокуратура в София, Приморско и Белово. Четвъртият участник в момента е в Бургаския затвор, където изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие.

 

Депутатът от ГЕРБ/ДПС Димитър Аврамов

 

Според събраните доказателства групата е решавала чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Събрани са доказателства, че групата е възлагала поръчки за следене и нанасяне на побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол” в НАП Иво Стаменов.

Сред основните задачи на разследващите дейността на престъпната група е да установят дали нейни участници, или лица, на които са възлагани поръчки за насилствени действия, имат връзка с покушението над данъчния служител.

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • OffBG

  05 Юли 2018 4:41ч.

  Интегрирани...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тоя на снимката

  05 Юли 2018 6:54ч.

  освен от ГЕРБ и ДПС е и от Индийската партия.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи