Депутатката Ви Ай Ай с близо 17 хил. лева заплата, шефът ѝ вземал над 18 бона на месец

Депутатката Ви Ай Ай с близо 17 хил. лева заплата, шефът ѝ вземал над 18 бона на месец
Диана Йорданова, станала известна като "депутатката Ви Ай Ай", след като веднъж прочете така римското число VII, е получавала средно по 16 858.66 лева заплата като зам.-председател на Комисията за финансов надзор, става ясно от декларацията ѝ за 2019 г. пред Антикорупционната комисия. Освен 202 304 лева годишна данъчна основа от трудови доходи, в декларацията си за имущество и интереси бургаската математичка е вписала 10 хил. лева налични парични средства и два банкови влога - 28688 лева и 55000 лева, с произход на средствата трудови доходи.

 

Шефът ѝ, председателят на КФН Бойко Атанасов - зам.-министър на финансите и бивш изпълнителен директор на НАП, оглавил данъчната агенция при управлението на Пламен Орешарски и останал на поста при втория кабинет на Бойко Борисов - също е подал декларацията си в срок. В нея е декларирал 220 876 лева годишна данъчна основа от трудови доходи. Така средно на месец той е получавал по 18 406,33 лв. Той е декларирал и 2100 лв. налични парични средства, и два влога - 40 000 лв. и 174 517 лв. Произходът на тези средства е "заплата и от отчуждаване на имот, деклариран и в предходни декларации". Дължи и 35 431 лева заем за автомобил.

 

От останалите членове на ръководството на КФН с най-много декларирани тази година имоти е дългогодишният ѝ зам.-председател Владимир Савов. Той е декларирал 4 апартамента, единият с изба, две паркоместа, един гараж, два поземлени имота, две ниви, автомобил, мотоциклет, четири влога в различни валути, равностойни общо на 122 000 лева. Има ипотечен кредит и финансов лизинг на обща стойност 145 000 евро.

 

Източник: OFFNews.bg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Коментари

 • Ура, другари гербаджии

  17 Авг 2020 18:47ч.

  Калинка, калинка, калинка моя! Напред! Калинки, смело градете вашто велико дело! Проста бургаска....за останалото питай баце си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • София

  17 Авг 2020 18:53ч.

  Калинките сега ще правят нова Конституция !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Helleborus

  17 Авг 2020 19:05ч.

  Хора, които са слепи за това какво представлява Радев и какво причини на България, които са слепи за мръсотията на отровното трио и куп други пионки на мафията, за присъствието на русофилите от Боец, Възраждане, как може да им се обясни, че хейтенето не е добродетел. Всеки може да си нарочи някоя жертва и да я мрази, това е признак само и единствено на злото в човека и огромните дупки във възпитанието на поколенията. Поправянето на злото не става с омраза към хората, а с изобличаване на самите процеси, които се случват чрез тях.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • баба мара

  17 Авг 2020 19:16ч.

  никого не мразим искам оставката на правителството и да се кара по процедурата това с конституцията е тупкане на топката да се печели време до март 2021

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пфу!

  17 Авг 2020 19:40ч.

  При БКП-идолът Тато партийните чиновници бяха влезли в РАЗВИТИЯ ЦИГAНЬOP-НАЦИОНАЛ-СОЦИАЛИЗЪМ, като правонямащите бачкатори и данъкопладци им градяха лукса, привилегиите и охолството! При качияш-гавазина и ушния масажист-теляк на Тато - банкянския бopcyк БОКо (на турски БОК = екскремент!) - БКП-ГЕРБ-партийните чиновници влезогха в ДОРАЗВИТИЯ ЦИГAНЬOP-НАЦИОНАЛ-КОМУНИЗЪМ: СамоОпределят си и вземат колкото им се иска от хазната без да дават нищо на обществото, защото са прости, неуки (с купени дипломи), бездарни, мързеливи, крадливи, корумпирани и бездсрамни! Освен това партийните чиновници са освободени от отговорност - правната и материална отговорност за безобразията им се поема от държавата/общината, като за мафиотските партии остава "политическата отговорност" (т.е. пълната безотговорност) заедно с поемането на "вината с мезетата" (цитат от Филип БОКов!)!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • С писане и викане не става

  17 Авг 2020 21:24ч.

  Става със сопата, с въжето,с пушката.Кой за затвора,кой за куршума или въжето и трепане. ТРЕПАНЕ бе хора. ТРЕПАНЕ.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • helleborus,

  17 Авг 2020 21:29ч.

  че ги няма хайдутите и войводите да те нанижат .....с 200 отзад,ТИ да видиш кое е хейтърство.Да ти ПОКАЖАТ' ВЪЗПИТАНИЕТО НА ПОКОЛЕНИЯТА '....ХА-ХА

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Б@Й ХОЙ

  17 Авг 2020 22:39ч.

  ЗА ЕДНА ГОДИНА ДуПеТАТ ВЪЙ ВЪЙ ВЪЙ Е ВЗЕЛА КОЛКОТО ЗА ТРИДЕСЕТ И ТРИ ГОДИНИ БИ ВЗЕЛ РАБОТНИК С МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА ( 500лв чисто) !!!!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • За заслуги ли се плаща?

  17 Авг 2020 22:57ч.

  Тази жена какво всъщност е направила, за да получи толкова много пари като заплата! И всички останали като нея. Ами тези хора, са причината пенсионерите да не получават дължимите им пенсии, децата със сложни заболявания да не се лекуват качествено. Как е възможно такова неравенство в заплащане от държавен бюджет и пенсионни фондове? Няма ли кой да им провери основанията, за да получават тези заплати и да ги обвини за длъжностно престъпление и злоупотреба с държавни средства?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • До За заслуги ли се плаща? на 17.08.2020 в 22:57

  17 Авг 2020 23:52ч.

  Понеже май няма кой да ти отговори на въпроса: "Няма ли кой да им провери основанията, за да получават тези заплати и да ги обвини за длъжностно престъпление", да опитам аз: "Няма!" Каскетът си има по-важни каскетски дела, няма да седне с нек'ви ПКП-та да се занимава.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • 007

  18 Авг 2020 5:58ч.

  Време е да се изкарат гилотините по кръстовищата...да им скъсим банковите сметки с по една глава...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Баце от Банкя

  18 Авг 2020 14:02ч.

  Просто Диана да каже "Аз съм проста бургаска пу@ка и не мога да правя разлика между римски цифри и латински букви. Съобразете се с мойта простотия…

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи