Депутати и симпатизанти на ГЕРБ се събират пред ГДНП в знак на протест срещу ареста на Борисов

Депутати и симпатизанти на ГЕРБ се събират пред ГДНП в знак на протест срещу ареста на Борисов

Депутати и симпатизанти на ГЕРБ се събират пред ГДНП в знак на протест след ареста на лидера на партията Бойко Борисов. Сред присъстващите са Томислав Дончев, Данаил Кирилов, Христо Терзийски и членове от младежката организация на партията, съобщава БНТ.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е задържан за 24 часа. Той прекара нощта в Главна дирекция "Национална полиция". По-късно предстои да бъде разпитан.

Неговият адвокат Менко Менков заяви късно снощи, че не става въпрос за разследване по еврофондове, а за разследване по сигнал на БОЕЦ, който е подаден в прокуратурата през декември миналата година. По това разследване първи е разпитан премиерът Кирил Петков.

Сред задържаните е и бившият финансов министър Владислав Горанов. Очаква се такива действия да бъдат направени срещу Севдалина Арнаудова.

От ГЕРБ отрекоха да е задържана бившата председателка на парламентарната бюджетна комисия Менда Стоянова.

Очаква се по-късно през деня да бъдат дадени официални изявления от МВР и прокуратурата дали ще се стигне до обвинения, добавя БНТ.

 

 

 

 

Коментари

  • Прибрахте рублите на мутрафонова, сега май нещо от чекмеджето ще забършете

    18 Март 2022 8:15ч.

    Как си личите само

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    18 Март 2022 8:28ч.

    много охранени тези симпатизанти никои не е над закона всичко си върви по каналния ред и да не се оплакват че обиските били пред децата им това няма никакво значение

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи