Депутат от ПП: Горите ще се управляват от поръчкови директори на БСП, ГЕРБ и ДПС

Депутат от ПП: Горите ще се управляват от поръчкови директори на БСП, ГЕРБ и ДПС

Александър Дунчев

 

Бившият шеф на Агенцията по горите предупреди, че системата се пълни с политически назначения


Системата за управление на горите към Министерството на земеделието се пълни с политически назначения без конкурси, предупреди депутатът от ПП Александър Дунчев в интервю за БНР. По негови думи на власт се връщат "поръчкови директори, които години наред са доказали, че изпълняват политически поръчки – да дадат големи количества дървесина на конкретни фирми, на конкретно занижени цени“.

 

В същото време горската система се чисти от кадри, които са се доказали, че са неподкупни и устояват на политически натиск, смята Дунчев, който е бивш директор на Агенцията по горите и дългогодишен природозащитник. „Единствената причина да се крият имената на всички тези кадрови промени, е видимо, че ние хванахме слабото място на политиката, която сега се налага в Горите – тотална чистка на всички кадри и то не на калпазаните, не на схемаджиите", заяви депутатът.

 

Според него ефектът е, че системата ще бъде да бъде превзета от партийни функционери на един от коалиционните партньори, за да могат Горите да се ползват за партийни и предизборни цели. „Общински съветници, членове, кандидат-депутати. На много места излязоха кадри, които някога бяха изявени кадри на ГЕРБ или на ДПС. В момента отново идват на власт", посочи Дунчев. Той уточни още, че "те всъщност не са кадри на ГЕРБ, на ДПС или на БСП. Това просто са поръчкови директори на много от местата.“

 

Александър Дунчев изрази също съмнение, че изобщо ще има реформа в системата на горите, „заради всичките тези силни политически пристрастия и интереси“. Според него истинската реформа се изразява в това горите да бъдат независими от Министерството на земеделието. „Колегите от ПП и ДБ вече разбират, че нещата отиват на зле. По-добре сега да се бие алармата и да почнат да се осветяват схемите и злоупотребите с власт, отколкото утре, когато ще е късно", добави Дунчев.

 

Източник: segabg.com

 

 

 

Коментари

 • рукола

  10 Март 2022 14:29ч.

  Гответе се за избори...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Жизел Каракютукова

  10 Март 2022 15:00ч.

  Така е при "почтените"! А това с горите са бели ядове, особено след гласуването днес в парламента ББР да отиде при Лорер! Значи да се готвим за избори, а преди това за КТБ 2!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Пи-пи-пи-пишковците искат само те ли да крадат!?

  10 Март 2022 15:20ч.

  Не мой тъй в наш'та ойроатлантическа таквоз

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Това е цената

  10 Март 2022 15:34ч.

  Коалицията все още да не се е разпаднала...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи