Денков: Смятаме за правилно вносът от Украйна да бъде освободен

Денков: Смятаме за правилно вносът от Украйна да бъде освободен

Снимка: БТА

Смятаме за правилно вносът от Украйна да бъде освободен. Това коментира преди заседанието на Министерския съвет премиерът Николай Денков.

„Днес горещата тема е забраната за внос на зърно от Украйна в някои европейски държави, включително България. Има две гледни точки. Първата е на зърнопроизводителите, които искат забраната да продължи и обвиняват правителството в „липса на каквато и да било държавна подкрепа за сектора”. Втората гледна точка е на правителството, което има грижа да осигури по-ниски цени на хранителните стоки, на фуражите, по-ниска инфлация, повече постъпления в бюджета от внос и износ, без да се помпа инфлацията, както и подкрепа на засегнатите зърнопроизводители”, каза Денков.

Премиерът подчерта, че освобождаването на вноса от Украйна ще намали цените на основните хранителни стоки и инфлацията, което по думите му ще помогне най-вече на хората с ниски доходи, както и ще увеличи приходите в бюджета от внос и износ.

„Досега, за 2023 г., пропуснатите ползи за бюджета от внос и износ са на стойност от 146 милиона лева. Тези средства биха могли да се използват за образование, здравеопазване, култура или за подпомагане на земеделския сектор, например. Ще осигурят работата на заводи за рафинирано олио и биодизел, които работят за българските и чуждите пазари. Затова смятаме за правилно вносът от Украйна да бъде освободен”, допълни министър-председателят.

Денков каза, че за тази година са изплатени и предвидени за изплащане към земеделските производители около 2 млрд. лева от субсидии и помощи. „Аз действително съм изненадан, че сектор, който е получил и получава 2 милиарда лева за година, може да твърди, че липсва каквато и да била държавна подкрепа”, критикува той.

„От тези 2 млрд. лв. - 890 млн. са от държавен фонд „Земеделие” по европейска линия. Това са европейски средства. 388 млн. през ДФЗ от държавния бюджет, които са отделени, така че да не се дадат от други пера. Отделно, 390 млн. от централния бюджет и 290 млн. от бюджета на Министерството на земеделието и храните”, поясни премиерът.

Министър-председателят подчерта, че твърдението, че държавата няма грижа за сектора, е невярно. „Добре е и секторът да има грижа за държавата, когато формулира своите искания”, настоя той.

Източник: Нова телевизия

Следвайте "Гласове" в Телеграм

 

Коментари

  • Пукни бе, плъх гнусен

    13 Sep 2023 13:25ч.

    Богдан Денков Филов е национален предател и безродник, а режимът му е откровена фашистка диктатура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    13 Sep 2023 17:37ч.

    Това, че 70 % от произвеждащите за износ фирми в Китай са западни не ви говори нищо? Каква част от печалбата остава при тях какво без техните технологии?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Митето

    13 Sep 2023 13:26ч.

    Убийството на държавата България е правилно според назначения от Посолството мин.-пред. на територията и самопровъзгласил се за академик нищожеството Денков!Вече и Бог не може да ни помогне,защото е казано:"Помогни си сам,за да ти помогне и Господ!".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Правилно, разбира се...

    13 Sep 2023 13:28ч.

    Пълен допогром над българското селско стопанство. И ското-населението да муца ГМО, та да измира по-рано. Този път очаквам, че зърнарската мафия ще се стресне и ще поведе истински протести.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха!

    13 Sep 2023 15:43ч.

    Някой все пак трябва да поведе стадото, нали?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Black Rock

    13 Sep 2023 16:21ч.

    Майната му на българския производител! Да живеем ние! Нека фалират, ще ги изкупим за без пари! Я какъв хубав чернозем имате в Добруджа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иди на порта на Св. Влас да им видиш яхтите,

    13 Sep 2023 19:28ч.

    Бе копейка на твоите производители.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • mango

    13 Sep 2023 13:30ч.

    Поредният акт на предателство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наш Денко надмина и поляците

    13 Sep 2023 13:32ч.

    Какво повече може да се каже? Само това - голям, но слаб манипулатор. Защо на "посолството" се слагат единствено полуидиотите? Малко са в България, но излизат на преден план.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Значи така!

    13 Sep 2023 15:51ч.

    Нашите пезевенци не се съревновават с никого! Това го разберете най- после! Те имат поставена задача, затова им се плаща! Полша има своята цел, както и Унгария! А нашите решават задачи за безродници! Да не ни е за първи път?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Втората гледна точка е на правителството, което има грижа да осигури по-ниски цени на хранителните стоки, на фуражите, по-ниска инфлация, повече постъпления в бюджета от внос и износ, без да се помпа инфлацията

    13 Sep 2023 13:32ч.

    В такъв случай би било редно да се освободи и вноса на руско жито и фуражи, както и на ресурси, на които нямаме местен заместител, примерно газ, петрол, ядрено гориво и оборудване? Нали бе, предатели, нали за българския народ милеете?!? НАЛИ БЕ??!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тези фашисти милеят само за накраденото

    13 Sep 2023 13:33ч.

    Справка Методиев Борисов

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    13 Sep 2023 13:33ч.

    Обеднен уран, на обеднелите за обед... Помните ли онази жаба Кики как се беше загрижил за здравето на народа около златният гьол на капитан андреево?! Значи за уран може, за пестициди не?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги Ат.

    13 Sep 2023 13:35ч.

    Ами нещо за качеството на украинското зърно? Вече дори не е тайна, че е с много лошо качество, в Добруджа се научиха да го познават само по външен вид украинското зърно ... да помпаме ли населението с евтино и лошо зърно е третата гледна точка?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    13 Sep 2023 15:53ч.

    Щом вирусите не помагат!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кои сте вие, дето "смятате"?

    13 Sep 2023 13:46ч.

    Зърнопроизводителите ни питахте ли? За здравето на децата ни помислихте ли, или сте готови да ги тровите със заразено зърно? Долен слугинаж! Дори полските управници се оказаха национално отговорни в случая, за разлика от вас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Bojidarka Mateva

    13 Sep 2023 13:48ч.

    НЕ НА ВНОСА ОТ ЗАРАЗЕНИТЕ ЗЕМИ И НИСКОКАЧЕСТВЕНОТО ЗЪРНО , КОЕТО УНИЩОЖАВА НАШЕТО ЗЕМЕДЕЛИЕ! ВЛАСТНИЦИТЕ ОТ КЪДЕ ЩЕ КУПУВАТ ЧИСТ ХЛЯБ - СИГУРНО ОТ СПЕЦИАЛНОТО СНАБДЯВАНЕ. НЕ НА ВНОСА - НИЕ ИМАМЕ ДОСТАТЪЧНО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • С тези България яко го загази

    13 Sep 2023 13:57ч.

    Всички останали страни /Полша, Чехия, Словакия, Унгария/ продължават забраната, ние я вдигаме. Целият свят вече се дистанцира от Украйна, ние назначаваме за нов съветник в МО инструктор от МВР на Украйна. Целият свят вече си подобрява отношенията с Русия, вкл. Англия и САЩ, този прави бази по Черноморието за война с Русия, /уж за отбрана/. Даже го и декларира по медиите официално. Не мислите ли, че тези с изключителна упоритост и тъпота., въвличат България в някаква адска дупка. Той премиер на Украйна или на България е?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Извод?

    13 Sep 2023 15:55ч.

    Пуснати сме на пързалката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Иван

    13 Sep 2023 14:09ч.

    Половината сте американци, другата половина украинци, какво друго да решите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов - "пестициди, ГМО и пр. "

    13 Sep 2023 14:10ч.

    Дрогаре, само да бяха пестициди, ГМО и пр. салтанати в житото, с мед да го мажеш. Но хайде да се сетим ОЩЕ НЕЩО! ... - Това жито е от реколта 2022 и малко или повече, от урожай 2023. Хайде да вденем, че след като там в 404 са изгърмеяли милиони и сега,всеки ден - още повече ЗАРЯДИ, те експлодират, КАКВО тогава ОТДЕЛЯТ ТЕЗИ ЕКСПЛОЗИИ?! И къде отиват облаците силно "ПОЛЕЗНИ" и "ХРАНИТЕЛНИ" за човешкият организъм (и не само), вещества и газове?! Газовете вече ги инхалираме без пауза с ветровете (духат постоянно от север на юг, юго-запад през България), а сега ТЕ и онуйТО искат да ни унищожат и с ЗАМЪРСЕНО от всякакви ВРЕДНИ, СМЪРТОНОСНИ , привнесени отрови и инградиенти, В ТОВА ЗЪРНО!!! Малко ни бе примера какво ни мислят и какво правеха с РНК-"ваксините". Като следствие от тях: - повишената смъртност в набоцканите страни! Сега ТОВА ЖИТО от 404, ще го замесват (в най-добрият случай) с местно или даже то самото, за да произвеждат и хранят населението с най-употребявания продукт в България - ХЛЯБА! Някой от тези плъхове, плямпащи идиотщини, дали се е сетил поне за собствената защита, как това зърно е замърсено?! Дали си "умно-красив" или "копейка" - няма значение пред една, със сигурност смърто-въздействаща компонента, предназначена за масова употребяваната ХРАНА! Ужасно дрогаре, много ужасно. Събудете се!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Споко, Седларов!

    13 Sep 2023 15:58ч.

    Стадото е успано! Шанс за събуждане - Зироу!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    13 Sep 2023 14:17ч.

    НеКоалицията си мисли, че като внесе евтино жито от покрайнината, ще им падне инфлацията и вече без толкова много бумащина и с по-малко лъжи ще въведат еврото. Това са им тънките сметки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ако толкова им дремеше

    13 Sep 2023 16:25ч.

    за инфлацията, да бяха пуснали газта и петрола - далече по-голям ефект щеше да има. Щото, освен всичко друго, зима иде, и изглежда, че няма да е мека като последната...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    13 Sep 2023 17:03ч.

    Кажи го на тях! Пък знам ли, може това да е само малка част от плана. Ще измислят още нещо.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    13 Sep 2023 14:19ч.

    Отвратително гнусно същество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мойсей

    13 Sep 2023 14:20ч.

    Правителството знае , че всички суровини от хранителен произход от украина са токсични, радиоактивни и канцерогенни , земята на украина е отровена . Защо продължава да се инати и иска да трови собствения си народ ??? Българите не виждат ли , че ги правят на маймуни ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Накратко!

    13 Sep 2023 16:00ч.

    Неее!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Няма ли кой?

    13 Sep 2023 14:20ч.

    Няма ли кой да го з@@@@@ля това говедо?То ясно че друго говедо ще го замести, но поне това говедо да изчезне ,че дразни с простотията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков ликвидира 70 000 земеделци, които са РАБОТОДАТЕЛИ на българи!

    13 Sep 2023 14:32ч.

    И го прави с ЛЪЖАТА, че с вноса на продукти от нещастната Украйна ще паднат цените на храната, цинизъм безподобен към българския народ. ......... Братя българи ДА ЗАЩИТИМ БЪЛГАРСКАТА ХРАНА! ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТА ДА ПОДКРЕПИМ БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ! Това са тези 70 000 български земеделци, които произвеждат българската чиста храна! Това са тези 70 000 български земеделци, които обработват прекрасната българска земя с плодородни почви! .... Някой иска да вземе бизнеса и земята на тези 70 000 български земеделци ли? Това НЕ са онези стотина фермери с Бентлитата, не се поддавайте на манипулациите на платените глупаци, на им е заповядано да ликвидират България. С този внос на украински земеделски продукти БЪЛГАРИЯ СТАВА НАПЪЛНО ЗАВИСИМА ОТ НЕЩАСТНАТА УКРАЙНА! Анатема за алчните продажници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Европейската украинска мечта!

    13 Sep 2023 16:02ч.

    Нищо му няма на човека! Просто иска да получи поредната титла! :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не Денков

    13 Sep 2023 16:25ч.

    Ликвидира земеделците , ние понеже си избираме национални предатели и военно престъпници да са начело на държавата . Денков е следствието , а причинита сме ние Българският народ , за да има такива като денков и сие .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Росица

    13 Sep 2023 14:36ч.

    Кольо не са го били достатъчно като малък и голяма свиня порасна. С тази загриженост към народа, скоро най-употребяваното превозно средство ще е катафалката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това ли е причината

    13 Sep 2023 14:52ч.

    Че не са го били као малък и той станал предател и военно престъпник . Да се смее ли човек ,да плачели ,от такива разсъждения като твоето . Причината е че Българският народ е загубил всякакво чуство за съпротива и чест и достойнство Причината е че 60% от имащите право на глас не ходят да гласуват , поне и това действие сме накадърни да извършим ,остави да се вдигнем на бунт и революция . И тук ще ти дам един пример със Нигер и другите африкански държави дето прогониха французите от своите територии .Уж тези държави били от третия свят . Третият свят ама със борбени народи които се борят за своята свобода със оръжие във ръка . То със клетви и псувни зад клавиатурата не става .Борба трябва ,борба и то всенародна .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не е лесно да си тъп!

    13 Sep 2023 14:49ч.

    Как да не псуваш!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    13 Sep 2023 15:11ч.

    Така е Денков, ти работиш за Украйна, а не за България! Доказано! Толкова много ли мразиш Родината ми? Че си слуга на едно посолство може да се преглътне, но българомразец не може “скъпи“ ни предателю! Мястото ти е при батка Бандера! Ето защо някои те именуват с плъх, глист и още много “красиви“ имена!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нормално, Kubis!

    13 Sep 2023 16:05ч.

    Работи за този, който му плаща! А ние тук го плюем ли, плюем! Жив до го оплачеш! Българинът наистина е загубил всякаква мярка и никакъв страх от Бога! Тъпото е, че всички ще плащаме сметката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не тъпото

    13 Sep 2023 17:15ч.

    А трагичното е че ние ще платим сметката И тук ще ти предложа част от историята на Русия ,което е свързано и със нашата съдба . Филмът се казва Земля и е документална история на Русия от преди над 1000 години та до наши дни . Ето какво казва Ако живеете влюбени един във друг и тогава БОГ ще бъде със вас И вие ще победите всичките си врагове ,и ще живеете във мир , ако започнете да се мразите един със друг и да се карате и вие самите ще загинете и ще бъдете унищожени и земята на вашите деди и бащи която те са придобили със толкова труд ще бъде унищожена . Такива настъвления е дал великият княз Ярослав мъдри на синовете си . Сериалът е във 4 серии и е поучителен не само за Руският народ ,но и за нас https://www.youtube.com/watch?v=Hl1YuwIswGE сериалът може да се преведе и на български език .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ок, трагичното е, че и ние имаме завет

    13 Sep 2023 20:43ч.

    макар и от езическо време! А може би именно тук се крие заритото бг куче? Българинът не е езичник, но е безбожник! Схващаш ли, човече? Най-трудната борба на човека е със самия себе си! Мислиш ли, че нашите избраници са готови да открият Бог и да работят за благото на народа си? Аз - не! ПС: И ние навремето правихме смислени филми за миналото си! Защо не стоят на дневен ред сега?... Правилно - не са съвместими с неолибералната повестка на деня! Поздрави!:)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Чезаре Ламброзо

    13 Sep 2023 15:11ч.

    Като освободим вноса на украинско зърно и цените на хранителните продукти и инфлацията щели да паднат, "компетентно" твърди ДенкоФ. Демек, това е втория вариант на правитлеството, което видите ли се грижи за народа, а не за алчните зърнопроизводители. Ал00, демагогия за дебили ли упражняваме или даваме материал на мисирките да ни цитират ентусиазирано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Инфлацията и цените на стокита падат с ЕВТИН ТОК, ГАЗ и БЕНЗИН! Защо лъжете народа си!

    13 Sep 2023 15:15ч.

    Защо лъжете народа си, високите цени на стоките и инфлацията се помпат от високите цени на горивата, и децата го знаят. Но Денков и Киро лъжат и помпат разделението на българския народ, противопоставят българи срещу българи. Оставка на небългарско правителство!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещастна България

    13 Sep 2023 15:17ч.

    Каквото и да правят българите. Както и да гласуват. Нищо не могат да направят. Американците им назначават правителството, което защитава американските интереси. Става дума за зърно собственост на западни фирми.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И това не е вярно дето

    13 Sep 2023 16:38ч.

    го приказваш . И французите дето си назначиха правителството във Нигер са всемогъщи ? видя ли военните със подкрепата на народа как набързо прогониха френските окупатори и народът взе нещата във свои ръце . Ами навремето Корейците прогониха ли франсеата и американците от територията си ,ами виетнамците ,ами иранците и наскоро авганистанците .Само ние Българите чакаме някой да ни освободи щото и революции сме некадърни да правим . Все ще се намерят предатели които да съсипят поривите за свобода на Българският народ .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • нигерец

    13 Sep 2023 19:21ч.

    Що пишете глупости бе ? Превратът в Нигер го подбудиха американците. Изгониха французите, американската военна база остава ! Шефът на хунтата е пръв приятел с американските военни, бивш командир на спецчастите на Нигер, сътрудничил с американските си колеги. Кво направи Нюланд ? Отиде, здрависа се хунтата и си замина ! Има ли външна интервенция срещу Нигер ? НЯМА , няма и да има ! "Народът бил взел в свои ръце" ... чета ви ! И разбирам добре защо прост народ не може да има читава държава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много просто!

    13 Sep 2023 15:40ч.

    След козите, прасетата, бг зеленчукопроизводство и какво ли още не, дойде време и на бг зърно! Управляват ни НЕчовеци, а стадото е успано!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евро Джендар

    13 Sep 2023 16:26ч.

    СЛАВА НА РУСИЯ ! Денков Предател

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    13 Sep 2023 17:14ч.

    Смрад!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гнусно

    13 Sep 2023 17:36ч.

    човече..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 10000 селски машини обграждат 100лицата

    13 Sep 2023 17:40ч.

    и денковчетата хвэрлят бялата кърпа за три дена.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    13 Sep 2023 17:56ч.

    знае ли с какви химикали се обработва укр зърно а сухото мляко къде е евтиния мед сега като почнат да падат и бомбите с уран какво правим

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Маги

    13 Sep 2023 18:11ч.

    И защо да е "правилно"? С какво го е "заслужила" именно Украйна, да е направила нещо за България?? Навремето в Одеса в запаления профсъюзен дом имаше и българи и те също загинаха по заповед на същата сега Украйна, тя не се е променила, напротив!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • блокада на София

    13 Sep 2023 18:31ч.

    Тоя сурикат денков, дали осъзнава, че съвсем скоро ще му се наложи отново да си вари сапуните? Оставка, предател!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 5 бастуна Денков

    13 Sep 2023 19:27ч.

    Плашат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • никаква блокада няма да стане

    13 Sep 2023 20:27ч.

    Всякакви машини от страната ще бъдат спряни от силите на анти-българската хунта на власт. Ако полицията и жандармерията не искат да ги спрат, има окупационни американски войски у нас ! Лашате сперанца.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • напротив, след 17.30 ч.

    13 Sep 2023 20:59ч.

    никой няма. Краварите по к*рви, а нашите на втора работа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пак Маги

    13 Sep 2023 18:48ч.

    Правилно е, но за вас, единици продали се на господарите за лично облагодетелстване, а не за интересите на българския народ, а за още по-здравото му завличане в окончателното пропадане на държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • STARец

    13 Sep 2023 19:20ч.

    Само това ме успокояваше досега , че не ни е президент Зеленски , но се оказа че той командва ЕС . Ние сме ЖЕРТВА на ЕС .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    13 Sep 2023 21:18ч.

    Много критикувате Денков, и аз! А той е кукла на конци, усилия да се хареса на господарите, усилия да се хареса на хората! И невзрачното човече св върти като пумпал и дрънка невъобразими “академични“ глупости. Имах друго мнение за академиците, но той не става, пък се и продал знаете на кого – гнусно е! Иде време предателите да плащат и ще казва – А пък аз защо? Ами за мръсните си дела!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи