Денков: СЕМ да се справи с дезинформацията, хибридните атаки и наспазването на етични правила

Денков: СЕМ да се справи с дезинформацията, хибридните атаки и наспазването на етични правила

Снимка: БНТ

"Крайно време е Съветът за електронни медии (СЕМ) да се опита да види какво може да направи, за да се справи с проблемите на дезинформацията, хибридните атаки и неспазването на етичните правила, а не да обяснява какво не може да направи". Това заяви на брифинг в Министерския съвет премиерът Николай Денков след въпрос за днешната позиция на медийния регулатор, повод за която стана негово изказване. 

„През последните два месеца много от проблемите, с които се сблъскваме, са резултат от феномена на „широко затворените очи“, каза още той за работата на медийния регулатор. 

Денков препоръча на СЕМ да инициира дискусия по темите за дезинформацията, хибридните атаки и спазването на етичните правила, на която да бъдат поканени журналисти и университетски преподаватели. 

„Има неща, които могат да направят. Призивът към тях е да погледнат какво могат да направят, а не какво не могат да направят“, каза още Николай Денков. 

По време на двумесечния отчет на правителството, даден под формата на онлайн интервю в понеделник, премиерът Николай Денков отправи критики към работата на СЕМ и заяви, че регулаторът „очевидно не си върши работата“, допускайки случаи на дезинформация в страната.

Източник: БНТ

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • Очевидно...

    08 Авг 2023 16:58ч.

    Според плъха, СЕМ трябва да следи под лупа БНТ, Дарик, БТВ, Нова ТВ, защото това са най големите източници на дезинформация!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БРЮКСЕЛ, 04.08.2023 11:45 (БТА)

    08 Авг 2023 21:54ч.

    "...Европейският съюз определи днес като недопустимо спирането на излъчването на френските медии "Франс 24" и "Радио франс ентернасионал" в Нигер и остро осъди това "нарушение на основните свободи", предаде Франс прес...." Странно, не ли? Двоен аршин и лицемерие.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 08 Авг 2023 18:54ч. "...Европейският съюз определи днес като недопустимо спирането на излъчването на френските медии "Франс 24" и "Радио франс ентернасионал" в Нигер и остро осъди това "нарушение на основните свободи", предаде Франс прес...."

    09 Авг 2023 10:32ч.

    Негрите се оказва вече са по-умни от нас: "Военните, които извършиха държавен преврат в Нигер, отказаха да допуснат в страната представители на Икономическата общност на западноафриканските държави (ECOWAS), на ООН и на Африканския съюз. Това твърди катарската телевизия Al Jazeera."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хайде стига,

    08 Авг 2023 17:05ч.

    СЕМ отговори вече. Никой не е длъжен да прикрива лъжите ви, разпространявани в официозни медии. СЕМ е независим!!! регулатор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • какво могат да направят - каза още Николай Денков

    08 Авг 2023 17:07ч.

    Какво, какво ДенкООФ? Като начало СЕМ да забрани на медиите да отразяват брифингите на правителството. Дезинформацията веднага ще бъде свалена под 50%.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кретен

    08 Авг 2023 17:12ч.

    Най-големият тъпанар сред академиците и академик на тъпанарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Asen MIHAYLOV

    08 Авг 2023 17:15ч.

    То спрете БНТ ,бТВ и Нова и Дезинформацията ще спре!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моко

    08 Авг 2023 17:17ч.

    Вчера за първи път чух гласа на този Плъх. Подхожда му перфектно на мутрата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sion

    08 Авг 2023 17:26ч.

    На тоя и физиономията му като на плъх , и поведението чу такова..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    08 Авг 2023 18:32ч.

    от ония дни някой, крайно уместно, го беше оприличил на молец. перффектно. но си пазете вълнените дрешки. ;)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    08 Авг 2023 19:22ч.

    Аз пък прочетох, че Лора Дан го е определила като скункс - дребен, адски миризлив и се храни дори с мърша.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Gretchen

    08 Авг 2023 17:30ч.

    Молеца Денков е най големия дезинформатор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не разбрах

    08 Авг 2023 17:35ч.

    За какво има "много сериозна дезинформация"? За начина по който Денков се самонзаначи за "акад."?! Или за стотиците бюджетни милиони "за образование и наука", който лично е раздавал по нареждане на БОКо за разгепване от клепто-мутрите?! Или за превръщането на образованието и науката в рушветно-клептоманска далавера с плачевни резултати за обучаемите само за чиновници-партийци?! Или за създаването на нови дирекции в МОН с назначаването за директори на мутро-партийни "калинки" с ФАЛШИВИ ДИПЛОМИ и криминално минало?! И какви нови многомилионни схеми за разгепване и ликвидация на образованието и науката сте замислили с "феномена" Цоко (зад тебе) с "финландската учебна система"?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Карлуково - спешното отделение

    08 Авг 2023 17:38ч.

    Само един пример - мога да дам линк от много медии, които пък раздухваха укро-пропагандата и шашмата на поляците за "руската ракета", която беше паднала в Полша и нанесла някакви поражения заедно с призивите да се задейства член 5 от НАТО и ние да се включим във войната! В много медии имаше над 1000 коментара под тези манипулативни статии с призиви за включване на България във войната. Какво ще каже Денков за тази огромна дезинформация, която имаше за цел точно огромна манипулация с подбуждане за включването на България в една война? Добре, че Байдън все още се оказа с акъла си в сравнение със соросоидните медии и пропагандатори у нас та призна, че ракетата не е руска. Имаше ли някакви реакции на СЕМ по този случай?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Взели са пари от САЩ

    08 Авг 2023 17:39ч.

    за да борят т.нар. дезинформация, но всъщност да заглушават инакомислещите и да пречат на различното мнение. Здравей, фашизъм! Още малко ще започнат и да горят книги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    08 Авг 2023 17:44ч.

    Ами тя дезинформацията идва от теб Денков, затова си получил не малко неприлични епитети, които не споменавам! Значи СЕМ трябва да се справи с теб и цензурата която искаш да налагаш. Нали или да? Но ти си един безличен човечец, изпълнител на чужди заповеди на които много неща не са ясни. А и не блестиш с интелект и разум!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво може да направи СЕМ?

    08 Авг 2023 17:54ч.

    Този плъхок защо се опитва да ни прави на глупави? Ако би могла наистина да се бори с медийната дезинформация, СЕМ би трябвало да спре излъчването на трите големи анти-български телевизии - БНТ и чуждестранните БТВ и Нова. Само че, как да ги спре, без плъхокът-премиер веднага да разтури СЕМ по нареждане на жандарма Крюшо в американското посолство?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дезинформация

    08 Авг 2023 18:10ч.

    е всяко твърдение, пък било то и ноторен факт, което уронва вярата в евроатлантическите ценности и непогрешимостта на управляващите.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахах

    08 Авг 2023 18:12ч.

    Денков успешно ще заеме 1во място по най презирания и защо не и мразен в България. Не знам докога ще е това правителство но то не е вечно. Денков помисли жалък глупако че трябва да живееш в България и след това.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    08 Авг 2023 18:15ч.

    А този да вземе да си намери една есесовска униформа, с тези очилца ( и мироглед ) ще му пасват идеално.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богдан Денков Филов трябва да остане безработен, преди да е успял да закрие националната държава на българите България

    08 Авг 2023 18:15ч.

    Това създание очевидно не е българин, същото се отнася за всички човекообразни организми от "сглобката" в правителството и "народното" събрание.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    08 Авг 2023 18:28ч.

    Изключителен боклук.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    08 Авг 2023 18:29ч.

    с0р0с денк0ф е автор на фалшиви новини и е представител на урода сащ в България! Самият с0р0с денк0ф е фалшива новина!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • сащ е сатана

    08 Авг 2023 18:29ч.

    ФАШИСТ с0р0с денк0ф - представител е на сатаната сащ за България! Доживяхме да видим/чуем, че има много по-прости от банкянския, а вече про100 к!р0, асен хомото, антихрист иф@н0ф са едно лице с ФАШИСТ денк0ф! Българи, това е лицето на либералната ДИКТАТУРА! Това са шпиони на агресора и на сатаната сащ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже,такова рядко,ама рядко…..

    08 Авг 2023 18:29ч.

    знаете за какво става дума,не сме виждали след Борисф,Методиев!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    08 Авг 2023 18:31ч.

    Ей го бе! Главния Инквизитор и Цензуратор на републиката - Молецът Денков! Кой да предположи, че тая бледна мижитурка, никому неизвестна до вчера, ще се превърне в ястреб на ново зараждащата се фашистка диктатура в България! Да не забравяме и десния му ташак, укропитека Тагаренко - стремителния войнолюбец, мечтаещ да вкара колонията България във война за унищожение! Важното е да се знае, че и двамата са разработка директно на ЦРУ и се отчитат само на Посолството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков дай ПРИМЕР за "проблемите на дезинформацията, хибридните атаки и неспазването на етичните правила" !

    08 Авг 2023 19:10ч.

    Вместо тази пропаганда и нападки към СЕМ защо Денков не посочи КОНКРЕТНО примери за "дезинформацията, хибридните атаки и неспазването на етичните правила". Щом в СЕМ "не могат нещо да направят", значи НЯМА ПРОБЛЕМИ. .......... И вместо да призоваваш: "Призивът към тях е да погледнат какво могат да направят, а не какво не могат да направят", дай точни указания ЗА ЗАБРАНИ, САНКЦИИ на сайтове, журналисти, кои международни ТВ-канали да ЗАТВОРЯТ, иначе страх - дезинформацията ще отклонява българите от правилната линия! .... и още ....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дезинформацията, хибридните атаки интересно по какъв начин спъват работата на Правителството на сглобката?!

    08 Авг 2023 19:13ч.

    Кажи истината г-н премиер на България - дезинформацията, дето те е втресла, по какъв начин спъва и пречи на работата на правителството на сглобката ви, залепена в Посолството?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Какво искате от българите с тази дезинформация да постигнете?!

    08 Авг 2023 19:18ч.

    Българите да спрем да мислим ли?! Това академично ли е, научно ли вече ще се принуждават хората да СПРАТ да мислят самостоятелно на база събрана информация от МНОГО ИЗТОЧНИЦИ? .... И ще налагате на хората да мислят и вземат решения, според информацията от ЕДИН ИЗТОЧНИК? Откъде-накъде такава репресия и субективизъм в мисленето, налагате на българите, бе, г-н академик?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    08 Авг 2023 19:38ч.

    В България официално вече е установен фашизъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    08 Авг 2023 19:42ч.

    Този човек защо се оплаква толкова много от СЕМ? Нали неговите приятели от САЩ, ч/з Мертен им подариха 900 000 долара за борба с/у руската/китайската дезинформация и създаване на нови медии у нас под опеката на САЩ! За етика е нахално да говори точно той, а и другите ''добри сили'', както сами се назовават. Добре са усвоили уроците на Гьобелс - истината е само една, а тя е ''нашата истина''. Връщаме се май и във времената на Светата инквизиция и Великия инквизитор?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • кирчо

    08 Авг 2023 20:01ч.

    Значи СЕМ трябва да забрани изказвания на всякакви знайни и незнайни НПО-та, както и на правителствени подлоги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    08 Авг 2023 20:28ч.

    Коши урса Кольо Академичето трескаво заработва сребърниците, агитирайки за създаване на Полиция на мисълта. По същество това е насилие над свободата и правото на мнение. Коши урса Кольо Академичето е насилник-рецидивист, но не защото е убеден, а защото е сервилен. Той е на власт по силата на нелигитимни машинации и е узурпатор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек анов

    08 Авг 2023 20:49ч.

    Долу ръцете от СЕМ, мухльо!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Целта е хората да живеят като гъби.

    08 Авг 2023 20:56ч.

    Да са на тъмно и да ги хранят с тор. Премахнаха руските телевизии от спътници на западноевропейски държави. Сега заглушават и руските спътници. Борбата с правдата е тотална.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соломон

    08 Авг 2023 23:18ч.

    Денков е абсолютно безполезен и тук две мнения няма. Очевидно е,че не разполага с никакви данни за твърденията, които повтаря. Прави впечатление обаче, синхронизацията му с украинското посолство. И тук въпроса не е да се обсъжда дали това е редно, а повдига темата за националната сигурност. Когато един примиер е приел ролята на говорител на чуждо посолство, то той не е за премиерския пост. Съмнявам се, че службите имат експертиза да се фокусират, но тези детайли са очевидни..

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баба Семка

    09 Авг 2023 1:39ч.

    Като го гледам тоз нещастен плъх Денков и стигам до извода, че жена му не му пуска, а е твърде дребен гризач за златотърсачките (друго си е Баце) . Славкее, пускай му на човека, че затри държавата ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "На лъжата краката са къси"

    09 Авг 2023 1:59ч.

    Борба с дезинформацията да се чете ,борба с истината и информацията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    09 Авг 2023 4:13ч.

    КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ: Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността. Чл. 40. (1) Печатът и другите средства за масова информация са свободни и не подлежат на цензура. (2) Спирането и конфискацията на печатно издание или на друг носител на информация се допускат само въз основа на акт на съдебната власт, когато се накърняват добрите нрави или се съдържат призиви за насилствена промяна на конституционно установения ред, за извършване на престъпление или за насилие над личността. Ако в срок от 24 часа не последва конфискация, спирането преустановява действието си. Чл. 41. (1) Всеки има право да търси, получава и разпространява информация. Осъществяването на това право не може да бъде насочено срещу правата и доброто име на другите граждани, както и срещу националната сигурност, обществения ред, народното здраве и морала. (2) Гражданите имат право на информация от държавен орган или учреждение по въпроси, които представляват за тях законен интерес, ако информацията не е държавна или друга защитена от закона тайна или не засяга чужди права.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    09 Авг 2023 4:20ч.

    Налагането на цензура, каквато иска тоя хамстер, е нарушение на Конституцията и гражданските ни права !!! Незабавно да бъде сезиран Конституционният съд !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи