Денков: Русе е центърът на магистралите нагоре към Румъния, към Молдова, към Украйна

Денков: Русе е центърът на магистралите нагоре към Румъния, към Молдова, към Украйна

Следвайте "Гласове" в Телеграм

"Това ще бъде един от основните ни приоритети оттук нататък", заяви премиерът Николай Денков по време на днешната церемония по първа копка, дала началото на изграждането на автомагистралата „Русе – Велико Търново", предаде БТА.

„През последните седем-осем години няколко пъти съм идвал в Русе, винаги във връзка с русенския университет и академичното развитие на града. Това, което правеше впечатление и продължава да прави, е амбицията на Русе, както в миналото е бил един от водещите градове в България, отново да бъде такъв. Не сме забравили и за ролята на Русе за първите стъпки към демокрацията в края на 80-те години. За да може това да се случи, трябва да нямаме усещането, че Русе е някъде накрая на България", посочи премиерът.

„Преди месец и половина направихме среща с премиерите на Гърция и Румъния в Евксиноград, за да обсъждаме как да развием коридорите от юг към север. Сложихме едни карти, погледнахме ги и Русе беше в центъра на тези карти. Русе е центърът на магистралите, които искаме да развием от пристанищата на Егейско море нагоре към Румъния, към Молдова, към Украйна", допълни още министър-председателят.

Денков увери, че изграждането на този обект ще е от полза на всички, а не само за русенци.

На церемонията по първа копка на обекта, провела се в близост до пътя Бяла – Ценово, присъстваха още министърът на регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков, заместник-министърът на транспорта и съобщенията Димитър Недялков, заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова, членът на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Десислава Паунова, областните управители на Русе и Велико Търново - Данаил Ковачев и Ивайло Здравков, народни представители, кметове от региона, представители на строителя и надзора.

Източник: БТА

 

 

 

Коментари

 • Няма да има България, нали Денков?

  03 Дек 2023 14:56ч.

  Как не ви омръзна този антибългаризъм. как не ви е срам бе, антибългари. Продали се за жалките сребърници, които дрънчат в кухите им глави.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Тихомир Томов

  03 Дек 2023 18:13ч.

  Когато преди десетки години през 1960 г е основан СОМАТ с ясната стратегия за превозвач № 1 в Европа, Денков още е бил в течно състояние !

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • джони инглиш

  03 Дек 2023 15:04ч.

  Браво мишок . Така е Русе е центъп на магистралите нагоре към Москва към Санкт Петербург. И един съвет към бездарния "академик химик" спри синтетиката , объркал си формулата. .

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Браво на ПР-ите

  03 Дек 2023 15:13ч.

  Поне не се е плъзнал като съпартиеца си.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Климент от афера.бг

  03 Дек 2023 15:21ч.

  Скъпи Господин Академик Денков, помогнете! Наште F16 вече са готови за доставка на братска Украйна! Един чудесен наш подарък за Президент Зеленски преди Коледа. Скъпи Господин Академик Денков, и да виждаме повече българи из градовете ни, обвити в святото жълтосиньо знаме на Победителите.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • jorj

  03 Дек 2023 15:30ч.

  Шефът на младежкото НДСВ. И царският бодигард. Поставени да управляват България. Всичкото зло за България започна от идването на Мадридския Кретен. Симеон 2 е шедьовърът на Българското Пропадане, стореното от него е катастрофа за цялата ни История.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Фриц Клингенберг

  03 Дек 2023 15:41ч.

  Без съмнение! Кой го доведе от Мадрид? Илия Павлов. Чий агент се цани тогава Илийката олигарха - хамерикански! Къде е сега? Има една много хубава прастара българска поговорка - който гроб копае другиму, сам пада в него! За теб е. Баце.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • да бе да

  03 Дек 2023 15:45ч.

  При Мавъра цъфтяхме и вързвахме. Като дойде Царя, тогава закъсахме...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Мавъра!

  03 Дек 2023 20:11ч.

  Красиво. На маврите по нашенско им викали мангали, но това е останало далеч в края на 20-ти век.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • ПЪЛЕН

  03 Дек 2023 15:37ч.

  СМЕШНИК!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Хе хе хе

  03 Дек 2023 15:44ч.

  Първа копка. А последна? Кризисен PR. Бетер Баце Бацев - Бацистия който уж щяха да изчегъртват, а сега ги управлява с Пеевски.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Нов Кмет

  03 Дек 2023 15:47ч.

  Руси и тази част на северната пустиня е едно нищо.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Читател

  03 Дек 2023 16:02ч.

  Комична персона, която е срам за нацията!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • thenewone

  03 Дек 2023 16:24ч.

  "към Молдова, към Украйна". Actually towards Russia. The other one too.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • доц. Карачибук

  03 Дек 2023 16:33ч.

  Обидно нехайно е отношението на "Гласове" към читателите. Днес редакцията публикуване две снимки, уж илюстиращи Денковата първа копка на магистралата "Русе – Велико Търново". Всеки път започва с първат крачка, всяка магистрала - с първа копка, е казал Сун Дзъ. Но при малко по-внимателено вглеждане в снимките с лекота се открива, че те са от две различни събития. В едната Славка, булката на Денков, е пременила мъжлето си с черно сако, а в другата - с тъмно-синьо.Има разлики и в пейзажа. От първата снимка личи, че Денков и неговите другари рядко са хващали лопата. Те дори не умеят правилно да се подпират на нея. Най-лявото човече от снимката навярно е от охраната. То дори не държи лопата и гледа осъдително безразлично към церемонията "първа копка". Това е нехайно лекомислие от страна на командира на охраната. Така той облекчава работата на евентуалния стрелец-стайперист, прикрил се на около километър от мястото на събитието. Инак Денков никога повече няма да посети Русе като премиер на България. Няма да дочака и откриването на магистрала. Гадаенето на боб показва, че тя ще бъде готова едва след 2037 г. Тогава от 100 случайно запитани пътници а БДЖ, само трима правилно ще отговорят на върпоса кой е академик Денков. 21 ще твърдят, че това е самроден провинциален мастър-шеф, гей. 12 ще настояват, че зад това име се крие виден влаков джебчия, танцьор на степ. 35 ще твърдят това няврно накакъв дърт гей.А Денков по това време ще е покойник. Това вече е предречено и тий дори е завещал два от костюмите си. Яснвидци от северна България твърдят, че Денков ще бъде застрелян през 2025 г. от ревнив съпруг. А прорицатели от южна България настояват, че той ще бъде похитен от извънземни, извлекли го по първи петли от семейната спалня.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Каскетурата Каренин 4 години обслужва политическия боклук

  03 Дек 2023 16:49ч.

  Плъшокът Денков не знае, че нагоре е всъщност север?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Румен Петков

  03 Дек 2023 16:53ч.

  За пореден път правителството на този сламен и срамен човек Денков ни опозори https://www.youtube.com/watch?v=x9Q9YSyVUVo

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ким Чен Ун

  03 Дек 2023 17:07ч.

  Безродници сте комунетата, то неслучайно се радвахте на 3те опита на бай Тошо да направи България съветска република.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Ти там ли беше при трите митични "опита" бе

  03 Дек 2023 20:13ч.

  келеме.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Веска

  03 Дек 2023 18:45ч.

  Този мишок затова се напъваше да ходина срещата с натовците, за да обещае, че пътят за танковете и снарядите на север ще бъде построен в ускорени срокове. Русия ще трябва да бъде обкръжена от запад, а българският мишок, заедно с магареНКО ще яхнат първия танк.

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Димитър Байрактаров

  03 Дек 2023 18:48ч.

  Това, което се случи вчера в Дубай показа огромното национално предателство на сглобката. Декларацията за тройно увеличаване дела на ядрената енергия беше официално обявена на събитие в рамките на СОР-28 в Дубай. Това се случи вчера. Какво се случва в България? Сглобката подарява два чисто нови ядрени реактори на Украйна! Дали ще се осъзнае народа, за да потърси отговорност на тези измекяри?

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Дали ще се осъзнае народа, за да потърси отговорност на тези измекяри?

  03 Дек 2023 20:14ч.

  Колкото се е осъзнал досега...

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • незнайко

  04 Дек 2023 5:07ч.

  Да копаят бързо, че после като трабва да посрещат руската армия да не се червим заради лошите пътища,

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • незнайко

  04 Дек 2023 5:10ч.

  Какво се зверят на снимката, да не са ударили водопровода

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи
 • Гонзо Гонзопулос

  04 Дек 2023 9:09ч.

  Въпреки глупостите които е изплямпал премиерът, това е чудесна новина. Най-после!

  Отговори

  Напиши коментар

  Откажи

Напиши коментар

Откажи