Денков: Разочарован съм от Радев. Не знам за друг случай на пълно освобождаване на зам.министри

Денков: Разочарован съм от Радев. Не знам за друг случай на пълно освобождаване на зам.министри

Разочарован съм от Радев. Опитваме се да зададем тон за работа на правителството, защото има страшно много работа за вършене. Най-спешно е да подготвим нов бюджет, който да бъде приет преди лятната ваканция на парламента, ако има изобщо такава. Друга важна задача е още в следващите дни да бъдат съставени екипите на министрите. Днес бяхме изненадани, аз не съм чувал за друг такъв случай- да бъдат освободени всички заместници, може би с едно изключение.  Това създава много проблеми, защото има много преписки и работа в дирекциите, които минават през заместниците преди да стигнат до министрите. Това каза премиерът акад. Николай Денков в първото си интервю пред БНТ.

Със сигурност ще има напрежение в образователното министерство, заради националното външно оценяване. Ще се опитаме максимално бързо да сглобим екипа там. Познавам колегите в МОН и администрацията е сравнително добра и не очаквам проблеми, а родителите трябва да бъдат спокойни, каза още премиерът.

Очаквам,  че ще изпратим военна помощ на Украйна. Аз не мога да преценя до момента изпращана ли е тя. Пускат се слухове по различни теми, дори, че се пращат наши войници там. Това е абсолютна дезинформация, каза още акад. Денков.

Службите трябва да служат на България, но това не означава, че трябва да има чистка, а тези решения ще в ролата на Народното събрание, каза още той. И беше категоричен, че всеки ще бъде оценяван по това, което прави и върши.

"Нямаше изненади, за мен и за моите колеги беше ясно че от една страна някои партии си правят предизборна кампания, докато за други това вероятно е начин да бъдат забелязани. Ние, които съставяме това правителство, се опитваме да зададем работен тон, защото има страшно много работа за в бъдеще", коментира той нападките от останалите партии.

Всяка институция трябва да уважава другата. Няма да скрия, че съм разочарован от подхода на президента - не е негова работа да препоръчва да не се реализира мандат. Негова работа е да се реализира мандата. Тук той премина границата, част от изказванията, които направи от Турция, част от изказванията, които направи днес също са извън границите на институционалното уважение. Моят личен призив към президента е да заровим томахавките и да забравим тези думи, които бяха казани, въпреки че думите трудно се забравят, и да започнем да работим заедно, каза още Денков.

Най-меката дума, която можем да кажем за днешното освобождаване на заместниците е, че това ще пречи на работата, а най-силната е, че това е саботаж, каза още премиерът.

Много е интересно, че и в двата случая разследванията и обвиненията не са се случили години наред, каза още той по повод исканията за сваляне на имунитетите на Кирил Петков и Бойко Борисов.

 

Коментари

  • Мъка

    06 Юни 2023 22:49ч.

    Лиши те от възможността ти да ги изгониш ли?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • smb

    06 Юни 2023 23:06ч.

    Айде работи г-н учен, дето бил в единият процент в света. Давайте щом имате 52% одобрение, все ще намерите 20 - 30 човека за зам. министри. Вие знаете как да управлявате, действайте не се оплаквайте ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    07 Юни 2023 10:17ч.

    трябва да си пълен гьонсурат, за да даваш оценки след изнесеното за собствената ти котерия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки следващ премиер е все по-голямо нищожество

    06 Юни 2023 23:15ч.

    Накрая англоезичниците ще ни наслагат на всички места свръхнищожества като Мая Санду. Нищожество с американско гражданство. Нещо като Кирчо, само че без имбецилството му.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Едва ли е проблем за такива

    06 Юни 2023 23:17ч.

    Както обикновено жената и децата ще запълнят празните позиции.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Кико Канадчето е "ала-бала"

    06 Юни 2023 23:21ч.

    „Той не отваря опциите, защото знае, че само ние можем да го изперем. Може да се правим на интересни по телевизията и да говорим за джентълменски договорки. А на следващите избори ще стоим до тоалетната и ще ни заобикалят. Всичките схеми, които направихме, интелектуалците са 7%. Ако пуснеш народа да се презентира нормално, ние трябва да сме макс 10%. Направихме леко „ала-бала“ през президента“, посочва Кирил Петков на Национален съвет на партията си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коалицията "ала-бала" вони

    06 Юни 2023 23:22ч.

    Досегашните правителства ще бъдат детска градина в сравнение с това. 12 МИЛИАРДА ЕВРО по европейски програми трябва да бъдат откраднати по следната схема: – 20% се връщат в партийната каса на Европейската народна партия; – 10% се траншират по сметката на Джордж Сорос (от тях Сорос присвоява 30%, а останалите ги разпределя по НПО-та); – 20% за партийните каси на ГЕРБ, ПП/ДБ и ДПС (от тях 70% остават за „партийни мероприятия“, а останалите 30% се усвояват от ръководството на тези партии); – остатъка от 50% са за изпълнение на еверопроекти, които се усвояват от избрани от тези партии мафиотски фирми. Може по изчисленията на процентите да се види за какви мащабни кражби става дума. Под словосъчетанието „партийни мероприятия“ се разбира: – комисионни за членове на висшите съдебни органи; – комисионни за ръководството на профсъюзите КНСБ и „Подкрепа“; – комисионни за подбрани адвокати; – комисионни за ръководството на телевизиите БНТ, БТВ и Нова ТВ; – комисионни за определени новинарски сайтове. ТОВА Е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стига бе!

    06 Юни 2023 23:26ч.

    Наукометричната откачалка ще управлява държава! Тежко ви и горко - режим на рептили. Никога самовлюбен учЕн на власт!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    07 Юни 2023 0:25ч.

    На това мутренско сламено човече кой му е казал, че изобщо някой трябва да обръща внимание какво приказва? Далеч по-важно е какво ще кажат шефовете му Банкята и Амбасадата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Santana

    07 Юни 2023 0:27ч.

    Едно нищожество нещо казало.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това беше най-вредният

    07 Юни 2023 0:47ч.

    министър на образованието и науката. Наукометричен соросоид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Другосеговори

    07 Юни 2023 1:14ч.

    Щом чули че във властта се завръща лъдият Денков и се разбягали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Idealist

    07 Юни 2023 2:32ч.

    Да не искахте да ги унижите, както направихте с ББ. Нали ще уволнявате наред! Почвайте от директорите на училищата и въвеждайте Джендър идеологията!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Само едно нещо

    07 Юни 2023 3:08ч.

    Не мога да си обясня. Господина е роден в Стара Загора. Как по времето на дивия социализъм, е изпратен да учи в софийска математическа гимназия. Какви са били майка му и баща му, на какви позиции са работили? Защото тези биографии, в България знаем на какво се дължат. Може да си умен, но никога не е било достатъчно, и винаги израстването в България до момента е било свързано с други фактори.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • медиен експерт

    07 Юни 2023 3:20ч.

    Докато беше министър на образованието се направи академик и още тогава ни разочарова. Много се съмнявам, че има данни и да е професор, като знам как се правят сега професорите на конвейер. Вече генерал и професор станаха неприлични думи. Заради денков - и академик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аааааа започна се

    07 Юни 2023 10:35ч.

    Нали министрите им са много компетентни. Ами да се хващат и да работят, не да чакат някой друг да знае и да им върши работата. Отделно от това самият Денков присъства на записите с законно-незаконните уволнения. Кой нормален ще позволи да му уволняват хората. Да се оправят, ако не могат да си ходят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    07 Юни 2023 11:02ч.

    Денков, министрите и замовете са политически фигури и президентът ги освобождава по закон. Ти искаш хората , които са свикнали с работата, да я вършат вместо твоите "експерти", пък ти после да се фукаш, че нещо правиш. Няма такъв филм и евала на Радев.... Жалкото е, че пак "простолюдието" ще го отнесем.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • няма да скрия

    07 Юни 2023 12:50ч.

    разочарован съм от подхода на алхимика денков- не е негова работа да управлява България. Негова работа е да се реализира химични реакции. Тук той премина границата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи