Денков: Протестът на зърнопроизводителите е политически. Разрешаването на вноса от Украйна е от полза за всички граждани

Денков: Протестът на зърнопроизводителите е политически. Разрешаването на вноса от Украйна е от полза за всички граждани

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Все повече този протест започва да придобива политически характер – със заявките с партиите, и с това, че част от хората, които организираха протестите са близки до определени политически лица. Правителството няма да се поддаде на опити за шантаж“. Това каза премиерът Николай Денков по повод недоволството на зърнопроизводителите, след като отпадна забраната за внос на украинско зърно. 

По думите на Денков решението отразява интересите на всички граждани. 

„Това решение е от полза на всички граждани, които трябва да плащат за храна, зърнени култури, олио. Миналата година по време на война и по-миналата този сектор отчита 20-25% печалби. Когато някой казва, че секторът умира, мога да го уверя, че сектор с такива норми на печалби е само повод за завист. Това, че тази година има проблеми, е друг въпрос, те трябва да бъдат таргетирани. Убеден съм, че има фирми, които продължават да печелят и други, които са в затруднения. Призовавам всички части в аграрния сектор да помислят какво се отнася до тях като проблем и да обсъждаме“, допълни министър-председателят. 

Той каза, че е поканил на среща аграрния сектор утре. 

Денков коментира и отношенията между управляващите партии:

Има колебания как точно да се процедира, защото очевидно, че ние сме пред избори и има политическа конкуренция между партиите, които участват в това управление. Думите му бяха в отговор на въпрос има ли нов документ, подобен на коалиционно споразумение, между управляващите партии.

Денков уточни, че няма нов документ, а се работи по този, който е бил представен в края на юли на ръководителите на партиите, които подкрепят правителството. Не става дума за коалиционно споразумение, а за механизъм, по който да се вземат решения, подчерта премиерът. По думите му този механизъм работи в момента, но не е скрепен с писмено споразумение. 

Относно решението на Европейската комисия (ЕК), която днес обяви, че прекратява наблюдението на България и Румъния чрез Механизма за сътрудничество и проверка, Денков посочи, че това е оценка за напредъка, който е постигнат през последните месеци, откакто работи това Народно събрание. Бяха приети няколко важни законопроекта, чакани години и ЕК ясно си дава сметка, че в момента сме тръгнали по правилния път, ускоряваме приемането на тези закони, които се очакват и които биха помогнали на хората да живеят по-добре, посочи премиерът. Той подчерта, че остава механизмът, който се прилага за всички европейски държави и съгласно него има препоръки. Ако бъдат приети законите, които сме заложили за тази сесия на НС, ще отговорим на всички препоръки, които се очакват от България, допълни Денков.

Министър-председателят акад. Николай Денков откри новата учебна година в ОУ "Васил Левски" в село Караджово, което е едно от първите училища, включили се в мрежата "Всеки ученик ще бъде отличник", координирана от Център "Амалипе". Повече от 300 училища работят за въвеждане на интеркултурно образование и превенция на отпадането от училище. В церемонията участваха и кметът на община Садово Димитър Здравков, областният управител Илия Зюмбилев, както и Деян Колев и Теодора Крумова от Център “Амалипе”.

Източници: БТА, "Труд"

 

 

Коментари

  • рукола Z

    15 Sep 2023 18:25ч.

    Така е, политически е... време е да ви изметем от политиката и спрете да ги обвинявате, че вдигали цените, само глупаците ще ви повярват!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Eeee

    15 Sep 2023 18:29ч.

    Всеки един протест е политически, следствие от определни политики на правителството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Вася Илиева

    15 Sep 2023 21:56ч.

    Разбира се, че е политически протест, протест против власт, която подлага на геноцид всеки - от умник до малоумник, защото зърното от Украйна е заразено и с това обрича народа ни на болести и смърт. Никога в най-новата ни история не е имало такава власт, която да е враг на всички: здравето и живота на всеки гражданин са дискриминирани. Хитлер не го е правел към масовия германец, както кабинетът на Денков го прави. Мисловните опити на пропагандата с невярното обобщение "всеки" са недопустими, неверни и цинични. Има ли един верен ход това правителство? Еничарите на ПП са уникални предатели. Да подкрепим зърно-производителите! Не само хляба ни вземат, но и с чужд отровен го заместват. Хайде избийте Народа, че си пази Хляба!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Да платят мито и после да продават

    15 Sep 2023 21:58ч.

    Не сме против вноса, а против БЕЗМИТНИЯ внос.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 18:58 ч. - засрами се бе, 18 месеца падат бомби над Украйна с опасно съдържание

    15 Sep 2023 22:33ч.

    дори само този факт е достатъчен да откажем вноса на всякакви земеделски продукти! Още повече, че ние си произвеждаме същите продукти! .... Има държави из Близкия изток и Арабиите където няма почва, а само пясъци и скали НЕ СЕ ПРОИЗВЕЖДА ЖИТО - защо го наблъскват в България? От добри намерения към българския народ? Ай сиктир!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ГМО

    16 Sep 2023 0:22ч.

    МОНСАНТО,ДЮПОН отрови.На ГЕНОЦИД ли ще ни подлагат?Не сме ли достатъчно малко,или гонят цифрата 3000000???

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има нещо много справедливо

    16 Sep 2023 1:05ч.

    в това в България да се прави хляб от украинско жито. Българските русороби трябва да изсърбат попарата, надробена от техните кремълски кумири.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към 22:05 ч. - ти нормален ли си? Кой решава какво е справедливо, на кого му пука дали в България са русороби или не, освен на самите българи?!?

    16 Sep 2023 3:33ч.

    Затова какви "български русороби" те гонят? Каква попара ТРЯБВА да изсърба България? Това да не ти е Средновековието с инквизицията - наказание, ако имаш свободно собствено мнение. Още 2015 г. Стратфор "сянката на ЦРУ" Джордж Фридман е обяснил, че Украйна ще се използва от САЩ за да НЕ СЕ ОБЕДИНЯТ ГЕРМАНИЯ и РУСИЯ понеже като заедно били заплаха за юсей и така било от 100 години насам да се пречи на чуждите държави. Това цивилизация на 2023 години след Христа ли е, или е първобитно общество от каменната ера? Я по-демократично в свободата на ИЗБОРА.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SapunRK

    15 Sep 2023 18:29ч.

    Да, политически е, щото крайно време беше да избие отнякъде. А г-н пишман академика е крайно време да прочете малко книжки (тоя път наистина) и да разбере, че не може вечно да се върви срещу течението и, че тези които го крепят, него и цирка около него, не са по-силни от народа му. Народ, който той хладнокръвно и умишлено е предал и продал. И на инат политик не се става.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • роза

    15 Sep 2023 19:42ч.

    Неслучайно някой каза, че трябва да му викат "Чикатило".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    15 Sep 2023 18:33ч.

    "По думите на Денков решението отразява интересите на всички граждани. " - този плъх сериозно ли вярва, че гражданите искат хляб, подобрен с уран и олово, и ГМО пшеница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще сърбаш попарата,

    16 Sep 2023 1:06ч.

    която кумирите ти в Кремъл надробиха.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 22:06 ч. защо baba Pena да сърба чужда попара?

    16 Sep 2023 3:42ч.

    Откъде знаеш кои са кумирите на баба. Пък и като сърба от тази попара на кого ще навреди - на кумирите в Кремъл? Подобна злостност е недопустима.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лао дзъ

    15 Sep 2023 18:37ч.

    Защо пък да не е политически? Каквото повикало, такова се обадило. Никой не е абонирал за политически актове само политиците. Политиката е достояние на всеки гражданин. А на тоя му обяснете азбуката на демокрацията, явно ще се държи като социалистически диктатор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков е антисоциалист, антибългарин и античовек

    16 Sep 2023 10:05ч.

    Нищо общо няма със социализма.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • PolITTiKkA

    15 Sep 2023 18:40ч.

    Всеки учен е малко прост,Вноса е ПолиТичесКи,а не протеста той е икономиЧесКи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    15 Sep 2023 18:41ч.

    ПП "Възраждане": "На 21 септември ние излизаме! Излизаме за свободата и независимостта на България! Излизаме за правото ни на референдум за запазване на българския лев! Излизаме срещу промените в Конституцията, целящи разпарчетосването на България! Излизаме срещу новата американска база в Ямбол, целяща пълното колонизиране на нашата Родина! Излизаме от 12:00 ч. пред сградата на Партийния дом (временно Народно събрание) в София." Аз се надявах да подкрепят земеделците на 19 септ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • OLD

    15 Sep 2023 18:42ч.

    Решението за пускане на ГМО в България е политическо и противоположно на националните ни интереси. Протестът е в защита на националните Ни интереси и тези на българските потребители. Време е за Уволнение и бърза ревизия на стореното от прокситата на англосаксите! Най-късно на 29 октомври.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    15 Sep 2023 18:48ч.

    Вътев обмисля оставка и не е съгласен с вдигането на забраната.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • роза

    15 Sep 2023 19:49ч.

    Ох, дано! Ама той е малко "и тако и вако".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Епицентър.бг писаха, че Вътев е назначен от Петко, бащата на Киро Петков

    15 Sep 2023 22:35ч.

    Та ще е прелюбопитно, ако подаде оставка.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • една българка

    15 Sep 2023 18:50ч.

    Аз предлагам на това лице след като толкова държи на внос на украинско зърно да вземат в МС решение за маркиране на всички производни от това зърно - било пшеница, било слънчоглед или други и ние да си избираме съгласно етикета. Аз бих искала да си купувам хляб от българска пшеница, олио от български слънчоглед. Нека тоя да не ми бере грижата колко ще бъде цената - ще плащам стига да е сигурно, че са чисто български стоки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • без прибиране в собствената черупка

    15 Sep 2023 18:59ч.

    Това не е достатъчно, госпожо. Те не са толкова коректни, колкото вие очаквате от тях - от мошеници не можете да очаквате нито търговска култура, нито хигиена на отношенията. Разбира се, че те ще го скрият зад българското, дори и да се появят такива етикети, а и това ще подбие цените на качественото, независимо дали ще го етикират. Впрочем, така би станало и с еврото, ако го въведат - въпреки, че ще изискат цените да бъдат намалени, невидими мошеници още на следващия ден ще пуснат днешните цени в лева - утре в евро, без промяна на номинала. И толкоз... който бил доброволец, ще плати сметката на моше-тата... Затова никакво евро! Виждате как ни изненадват при свършен факт...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ех...

    15 Sep 2023 19:36ч.

    Може и да искате хляб от българска пшеница, но такъв няма. Поне 95% от пшеницата, която се засява в България, е фуражна. Хлябът се прави именно с така плюс скъпи вносни подобрители на брашното.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • роза

    15 Sep 2023 19:52ч.

    Точно така направиха в Швейцария, когато бяха принудени да внасят царевица от САЩ, която никой не купуваше и затова бързо се отказаха да им я пробутват. Но това е Швейцария, нещата се решават с референдуми, а у нас евроатлантическите гении дори се опитват да ги забранят.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хаирсъзин

    15 Sep 2023 18:56ч.

    Абе дрънкай си, аз знам, че България не е прокопсала като са я управлявали академични типажи. Напротив !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • То пък

    15 Sep 2023 22:00ч.

    един академик......празна титла за едно нищожество!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Простак с комплекси

    16 Sep 2023 1:11ч.

    коментира академик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    15 Sep 2023 19:01ч.

    Никой не казва, че протестът не е политически. Проблемите с политиците са винаги политически.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Много ядосан

    15 Sep 2023 19:02ч.

    Без коментар!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    15 Sep 2023 19:02ч.

    Най-рано довечера, или в понеделник зърнопроизводителите ще бъдат обвинени, че са путинисти. А протестът ще бъде обявен, като атака на спящи руски клетки, активирани от Кремъл

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Aка-Денков

    16 Sep 2023 6:37ч.

    все повече заприличва на своя кумир Зе от Украината. Толкова много се старае да му е лика-прилика, че взе като него да обвинява всички и всеки я за подривна дейност, я за про руски настрояния, а може би и за шпионаж в полза на Русия. Който не купува украинско зърно според Зе, помага на Русия. Сигурен съм, че до ден-два Ака-Денков ще изтърси същата дивотия пред цяла България. Още от сега му задавам въпрос в аванс: А кой ще помага на България, академико?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колбасар

    15 Sep 2023 19:15ч.

    Борецът-колбасар говори, че бил похарчен. Не, той сам се похарчи с поведението си вчера в парламента - наведено към депутатите от сглобката и агресивен към опозицията. Бойкот на продуктите на Тандем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • thenewone

    15 Sep 2023 19:18ч.

    "Всеки ученик ще бъде отличник" - Колко му е. Иначе, по темата на матряла за украинското ГМО - и тази, и предишните, и идващите простотии ще трябва да се търпят и понесат. Няма как - ний избрахме този парламент, който пък из*ра това правителство (*=б или с, както си решите)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • colibri

    15 Sep 2023 19:25ч.

    Денков се прави на неразбрал същноста на протеста. Той (протестът) е последица от политическите решения на ресорната комисия в НС, а и на правителството под диктовката на известното посолство. Политическите решения водят до икономически последици...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към политиците

    15 Sep 2023 19:27ч.

    Биха ли дали на децата и внуците си да ядат тези неизвестни жита и др.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • покана

    15 Sep 2023 19:44ч.

    "Той каза, че е поканил на среща аграрния сектор утре." Не, зърнопроизводителите искат самият Денков да дойде на протеста в понеделник, за да разговаря с тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • роза

    15 Sep 2023 19:47ч.

    Денков, ние сме българи. Нашите интереси не съвпадат с тези на чужди държави, колкото и както и да са ви платили, за да лъжете! Няма как да се радваме на монсантовото, обеднен-ураново зърно! Нека евроатлантическите лидери да го разпраделят в своите държави!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • българин от варна

    15 Sep 2023 19:48ч.

    този денковия все повече пада и пада! Протестът видите ли бил политически, а взето на крак решение от НС за два дни не било политическо! Изглеждаше ми на умно момче , но никой , никога не знае от такива "послушковци" - какви слуги могат да произлязат!! Тези в Полша , Чехия, Словакия, Унгария, Румъния - явно си защитават националния интерес, т.е. не са 100% послушковци на едно посолство!!! ЕЙ БОКЛУЦИ ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Някой

    15 Sep 2023 19:50ч.

    Как е от полза на всички? Какво полза има в това да ядеш хляб с уран? Или в незнайни други химикали, продукт на военните действия. Пък да не говорим за пестицидите и хербицидите, дето най-вероятно се съдържат в зърното. Та, да разбираме ли, че Плъха иска да каже, че да се трият хората (вкл. невръстните деца) с тези продукти, е от полза за всички? Кои са всички?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • решението

    15 Sep 2023 19:52ч.

    Протестът бил политически, а решението какво е - политическо, продиктувано от Галя от ПосолствоТО и адмирирано от укронациста-наркоман Зеленски. Който се противопостави на малоумните решения на сглобката, веднага е обявен за проводник на руски интереси, независимо, че малоумните решения на сглобката противоречат на националните интереси.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    15 Sep 2023 20:01ч.

    Протестът може и да е политически, но той е преди всичко екзистенциален. Отстраняването на тази продажна "сглобка" от управлението на страната е въпрос на оцеляване. А Денков щял да "таргетира" проблемите. Абе, коши, я обясни за суперфорацията на екстензорния рефлектор, за да зазвучиш още "по-акадамично".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    15 Sep 2023 20:04ч.

    ... таргетиране на проблемите... нищоговоренето на един плъх...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    15 Sep 2023 20:09ч.

    Употребата на "брандирам", 'таргетирам', "случвам" е вид словесна флатуленция и е признак на ниска култура.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 3-те Д-та

    15 Sep 2023 20:17ч.

    Дебилът, Демагог Денков

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Викт

    15 Sep 2023 20:40ч.

    Денков оод, таргетиране на проблеми на кило. Как хитро настройва хората срещу земеделските производители, дето много печелели. Като няма печалба за тях, няма да има и рента за хората - от полза за всички граждани.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До поглед

    15 Sep 2023 20:50ч.

    Какво да я гледам тази смешно-жалка, измъчена физиономия. Къвто ни премиерът, такава ни и държавата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • зърнар

    15 Sep 2023 21:10ч.

    не посягайте на майбаховете ни, ей!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Учител

    15 Sep 2023 21:54ч.

    Никоя майка не трябва със свито сърце да слага хляба на масата, защото не знае какво дава на семейството си.Хлябът ни е основна храна /моля, не ми изброявайте амарант и чия/ и трябва без съмнения, разяздащи душата ни, да храним децата си. Най-малкото - удължаване на забраната. И нека сме на протеста. След училище отивам. Подкрепям българския производител. Който храни днес българина качествено, за мен е герой - не по-малко. Подкрепяме ви, осигурете безопасна и сигурна пшеница.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    15 Sep 2023 22:02ч.

    Нормално е такива глупости да бъдат казани от академичен имбецил! В наша вреда е и неговото откраднато управление...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денис

    15 Sep 2023 22:15ч.

    Айде дотук г-г алхимик, ти и твойье мошенници авери. Протест до дупка и тотална оставка и после в командировка в Сибир

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    15 Sep 2023 22:20ч.

    Пич, залагаш ли си главата в следни облог: ако цената на хляба и останалите изделия, произвежани от зърнени култури, остане с поне 5% по-ниска от сега през цялата следваща година, правим те суперакадемик и те номинираме за папа, далайлама и всичко друго по избор. Ако ли пък това не стане, взимаш си в едно куфарче всичко най-необходимо и сам се явяваш в панделата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ползата

    15 Sep 2023 22:30ч.

    не е за нас, а за тези, чиято собственост е житото, тези, които са купили земите там. За нас ще бъдат вредните здравни последствия от консумацията на засетите в отровениите почви в страната с различни вредни продукт, вследствие на военните действия там...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    15 Sep 2023 22:39ч.

    Денков се грижи за народа. Не е като баламите от Полша, Унгария и Словакия. Нека да им е скъпо на тях.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Токът хвръква до небесата, уранът поскъпва с над 12 годишен максимум!

    15 Sep 2023 22:42ч.

    Вижте какво казва НОВИЯТ КАНАДСКИ УРАН за АЕЦ Козлодуй с договор за 10 години напред: >>>>> "Дните на покупки на уран за 40 долара свършиха, както вероятно и за 50 или 60 долара. Ще имаме нужда от нови доставки", обясни Айзък, цитиран от Файненшъл Таймс. >>>>>> "Фокусът върху енергийната сигурност се сблъсква с фокуса върху чистата енергия", казва Грант Айзък, главен финансов директор на канадската корпорация "Камеко" (Cameco), вторият по големина производител на уран в света. През пролетта компанията подписа 10-годишен договор с "Уестингхаус" (Westinghouse) за осигуряване на достатъчни обеми на естествен уранов хексафлуорид, (така нареченият UF6), за да отговори на пълните изисквания на 5-и блок на АЕЦ "Козлодуй". " ............

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Премиер българомразец

    15 Sep 2023 22:44ч.

    Причината е, че няма родни деца, иначе е необяснимо подобно издевателство да натиска българите да се хранят с опасни земеделски продукти - от 18 месеца се води война на украинска територия, да не говорим за ГМОта. Позор.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    15 Sep 2023 22:45ч.

    Сега... Зърнената сделка беше уж затова, че храните не стигали до бедните народи в Африка, щото украинците нямало как да изнасят. В никакъв случай не е било за внос в Европа. Това е първата лъжа. Нека си изнасят транзитно, откъдето си искат, не е наша работа да се месим. Второ, решението за вноса е ПОЛИТИЧЕСКО. Защото на украинците им трябват пари отвън. Тази война не е безплатна. Американците дават, ама ще си ги искат. Затова натискат украинците да натискат нас ние да платим харчовете по войната. Един път с оръжие, което няма да ни се плати, втори път като купим зърното, щото никога не е имало намерение да стига до бедните и гладните - с какво ще го плащат? Затова реват, като Русия дава безвъзмездно. Откъде, мислите, африканците ще вземат зърно? И понеже на украинците им трябват пари, и понеже зърното на практика е американско, някой трябва да го плати. Е, явно има идиоти. Е, явно има и по-големи идиоти, които ръкопляскат на това и с радост се хвърят в дълбокия кладенец...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • оле

    15 Sep 2023 23:05ч.

    на човечето с прякор "академик" да му се обясни, че е възможно при политическо решение да се прави политически протест.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    15 Sep 2023 23:27ч.

    Браво. Много добре казано.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ТОЯ се е научил

    16 Sep 2023 0:29ч.

    Да е със силните.Колко ли са го били съучениците му,защото е бил долен подлец?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Клинична картина

    16 Sep 2023 1:11ч.

    Нима тези изроди правят всичко това заради един благосклонен поглед от Посолството. Намесване на инфлация и цени е слабоумно - това го знае дори всяко дете. Ефектът тук отива в подбрани джобове, не при потребителите. Намесването на измислена солидарност е слабоумно - имаме примера на Полша и Румъния, които са далеч по-отявлени евроатлантици от нас и са огромен пазар (сравнително). Игнорирането на здравните, екологични и фитосанитарни проблеми е слабоумно! Защото ... всъщност тук дори е тъпо да обяснявам. Игнорирането на стопанските интереси на страната е слабоумно - та ние сме голям износител и има непродадени количества още от миналата година. Хара, осъзнайте се, това е психиатрична клиника, това е развита клинична картина~!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Колко трябват?

    16 Sep 2023 1:26ч.

    Двеста хиляди! Гневни хора, които стоят притихнали! Не искам дори лозунги и викове! Само еднотипни плакати: Връвете си! В мир! Двеста хиляди ще стигнат! Големият въпрос е - ще се намерят ли 200 000 живи, мислещи и чувстващи българи! Днес ходих из София! Имаше доста дечица, иначе само зомбита!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тази пшеница и прасетата

    16 Sep 2023 1:32ч.

    няма да я ядат. ГМО продукция пълна с тежки метали.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Междувременно в Полша

    16 Sep 2023 2:33ч.

    Министър Валдемар Буда: "Ако Еврокомисията не вземе решение по проблема със забраната на украинско зърно, Полша много бързо ще вземе свое. Забраната ще бъде без ограничение във времето."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този

    16 Sep 2023 4:45ч.

    Трябва само украински продукти да яде, пред комисия и пред камера. Нещастник!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Соросоид плъх ....

    16 Sep 2023 5:24ч.

    Техническото зърно от уСрайна се характеризира с ниски хранителни качества, но в същото време има характеристики, които я правят подходяща за производството на различни промишлени продукти. В частност от нея се правят лепила и нишестета за хартиената, текстилната и фармацевтичната промишленост; влага се в производството на бира; използва се за производството на етанол; за производството на ПДЧ и шперплат в мебелната и строителната промишленост и, накрая, за производството на фуражи. Но не и за храна на хората.Предрагам всички психо фашисти да бъдат хранени с брашно от туй жито.Сорос Денков за разстрел.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изтърван сапун

    16 Sep 2023 8:56ч.

    Хиляди българи са преценили, че вносът е вреден за България. Един небългарин, случаен назначенец, твърди, че вносът е полезен за България. Кой е прав, според разума, логиката и политиката?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ПOlLzWzA

    16 Sep 2023 10:20ч.

    Ползата е за всички Украински Граждани.Споделям мнението на ДенкоФф за служебните правителства тъй като Той дойде от Тях. Т.Е такива като него,както сам той смята ,са крайно Неподходящи за държавници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ОСТАВКА!

    16 Sep 2023 11:47ч.

    Мутрите и академиците вън от политиката!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • анони

    16 Sep 2023 12:33ч.

    Искаме си българското!Да подкрепим тия работещи ,милеещи и живеещи тук-в България хора,въпреки западните им коли-които са трън в очите на много.Докато тия отгоре-по повод и без повод,си гласуват отпуски и почивки,и всяка минута използват за търсене на жилище навън.Кой в Брюксел,кой чак в Ирландия-като Нестимирчо,и в даден момент-като мишките,които първи напускат кораба,че се изхлузят от страната,съзнавайки,че са ни продали и предали на страшно висока цена!Да му мислят бедняците,за каквито ни имат тия от горе!!!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Звучи психопатски, но този коменитращ е разкрил причината за натиска над България да купува жито от Украйна

    16 Sep 2023 12:45ч.

    "Има нещо много справедливо - 15 Sep 2023 22:05ч. - в това в България да се прави хляб от украинско жито. Българските русороби трябва да изсърбат попарата, надробена от техните кремълски кумири." ....... Тоест ВНОСА НА ЖИТО ОТ УКРАЙНА Е НАКАЗАТЕЛНА АКЦИЯ СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ, КОИТО НЕ ИСКАТ ДА НАМРАЗЯТ РУСИЯ!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 30.11.22 Свободна Европа: Сенатът попита бъдещия посланик на САЩ в България как ще намали зависимостта от руския петрол!

    16 Sep 2023 12:54ч.

    Кандидатът за посланик започна отговора си с уточнението, че не е експерт по тази сложна тема, но говори за сътрудничеството между САЩ и България за НАМАЛЯВАНЕ на "тази историческа обвързаност с РУСИЯ, която в сегашните условия е проблем". (?) "Работим с другите ни европейски партньори и Европейската комисия, за механизми и инструменти, които да бъдат предоставени на България, за да СКЪСА тези отношения", каза Мъртън." Защо?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Към Свободна Европа

    16 Sep 2023 12:55ч.

    https://www.svobodnaevropa.bg/a/32155258.html

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи