Денков пред празна зала в ЕП: Един ден, когато утре ще бъде днес, путиновци ще са срамна страница от историята

Денков пред празна зала в ЕП: Един ден, когато утре ще бъде днес, путиновци ще са срамна страница от историята

Министър-председателят акад. Николай Денков участва в дванадесетия пленарен дебат "Това е Европа" на Европейския парламент в Страсбург. Той изнесе дълга и скучна антируска реч в почти празната зала на ЕП, след което отговори на депутатски въпроси. Ето какво каза българския премиер:

Уважаеми членове на ЕП,

За мен е чест да застана пред вас, представителите на обединена Европа, в този красив и изпълнен със символика град. На този ден преди 105 години, броени дни след примирието, което слага край на ПСВ, френските войски навлизат в Страсбург. А на утрешния ден преди 79 години генерал Филип Льоклер и 2-ра бронирана дивизия на Френската свободна армия, подпомогнати от съюзниците, освобождават Страсбург от нацистката окупация.

Страсбург е град с богата и бурна история. Бил е част от Римската империя, след това е бил в пределите на Франкската империя и на Свещената Римска империя, за кратко е бил независим свободен град, а в последните два века е преминавал ту във Франция, ту в Германия.

Етимологията тълкува Страсбург като град на пътищата. В миналото по тези пътища са се движели повече войници и танкове, отколкото търговци и стоки, по тях са ехтели повече изстрели и стонове на ранени и умиращи хора, отколкото песни на пътуващи музиканти. В миналото да се намираш на кръстопът често е било проклятие, а не предимство. В миналото тези пътища са разделяли хората, днес те ги свързват. В миналото небето над Страсбург е било раздирано от зловещият вой на снаряди, изтребители и бомбардировачи, днес там летят пътнически самолети, цветни балони и шарени детски хвърчила. В миналото Страсбург е бил Ябълка на раздора, днес Страсбург е Белият гълъб на мира.

В миналото Юлий Цезар, Карл Велики, Карл Пети, Наполеон Бонапарт, Адолф Хитлер и Йосиф Сталин са се опитвали да обединят Европа чрез завоевателни войни и да подчинят останалите народи със силата на оръжието. И колкото по-жестоки и безскрупулни ставали войните, толкова по-краткотрайни били успехите им.

Днес, за пръв път в своята многовековна история, Европа е обединена по мирен път в равноправен съюз на независими държави, в който основни ценности са солидарността, свободата, демокрацията, равенството пред закона, правовата държава, зачитането на човешкото достойнство и основните права на всички граждани. И в Страсбург заседавате вие, парламентът на обединена Европа, гарант и пазител на тези ценности.

Уважаеми членове на ЕП,

Моята родина е една от най-старите държави в Европа, запазила името България от създаването си през 681 г. до наши дни. В своята хилядолетна история, тя е била присъединявана насилствено за 167 години към Византия и за близо пет века към Османската империя. Но страната ни успява да възкръсне, благодарение на дейците на българското Възраждане Паисий Хилендарски, Георги Раковски, Любен Каравелов, Христо Ботев, Георги Бенковски и много други. Един от тях, Васил Левски, когото българският народ нарича Апостолът на Свободата, е духовният вдъхновител на независима европейска България.

Още през 1872 година той прокламира, че България трябва да бъде, цитирам, "демократична република, в която всички народности, българи, турци, евреи и пр. ще бъдат равноправни във всяко отношение и всички ще живеят под един общ закон, който ще се избере по вишегласието на всички народности. Да бъдем равни с другите европейски народи зависи от собствените ни задружни сили."

В най-новата си история България е била обект на непрекъснати опити за доминация, част от тях успешни, от страна на Руската империя и Съветския съюз. За съжаление тези великоруски апетити продължават и в наши дни и страната ни е обект на целенасочени хибридни атаки. Тайните служби и пропагандата на Путин се възползват от икономическата и суровинна обвързаност на страната ни с Русия, както и от историческите и културните връзки между народите ни, за да разделят и противопоставят обществото ни на русофили и евроатлантици.

Затова пълноправното членство на България в ЕС и НАТО е най-голямата гаранция за продължаването на демократичния и европейски път на развитие на родината ни. Затова трябва да завършим европейската си интеграция с присъединяване към Шенген и Еврозоната.

Въпреки изпълнения с предизвикателства исторически път на страната ни, България винаги е била неразделна част не само от военните постижения на Европа (нека да напомня спирането на инвазията на Арабския халифат пред Константинопол от Хан Тервел през 718 г.), но и от европейската култура и просвещение - вероятно най-яркият пример е кирилицата, създадена от св. Климент Охридски в края на IX в. на базата на глаголицата на св. св. Кирил и Методий. Стремежът ни е съвременна България също да даде своя достоен и съществен принос в развитието на ЕС. Разбираемо е, че в повечето от последно-присъединилите се страни, особено в по-бедните, битува нагласата ЕС да се приема основно като източник на щедри фондове, помощи и място за по-добре платена работа. Убедени сме, че този стереотип на мислене трябва да бъде разбит, затова позволете ми да перифразирам известната мисъл на президента Джон Ф. Кенеди: "Не питайте какво може да направи ЕС за страната ви, питайте какво може да направи страната ви за ЕС."

Уважаеми членове на ЕП,

За съжаление, ЕС не е изолиран остров на мира и благоденствието. На границата му вече близо две години бушува опустошителна война, в която руските агресори се опитват да сломят порива на украинския народ да живее в независима, свободна и демократична страна. Не по-малко кръвопролитен е и подновеният въоръжен сблъсък в Близкия изток, предизвикан от бруталната терористична атака на Хамас срещу цивилни граждани, жени и деца и широкомащабният военен отговор на Израел, при който вече загинаха хиляди палестинци, включително много жени и деца.

Перспективите за разширяване на конфликта и превръщането му в регионален не са за подценяване, особено като се има предвид нестабилната ситуация в Ливан, Сирия, Ирак и Йемен, както и режимите на аятоласите в Иран и на талибаните в Афганистан.

Тревожно е и положението в Далечния изток, където Северна Корея продължава да предизвиква световната общност с ядрената си програма за военни цели и редовното изстрелване на ракети, способни до носят ядрени бойни глави. Голям риск крие и непрекъснато растящото напрежение между Китай и Тайван.

Нестабилна е и обстановката на юг от Европа. В последните години, в няколко страни в Централна и Западна Африка - Габон, Нигер, Чад, Гвинея, Мали и Буркина Фасо, демократично избраните правителства бяха свалени от военните. Притеснителното е, че някои от тези преврати бяха извършени с решаващата помощ на наемници от ЧВК "Вагнер" и доведоха до идването на власт на про-руски режими. Като прибавим към това продължаващите граждански войни в Либия, Судан и Етиопия, анархията в Сомалия и множеството терористични атаки в Тунис, Египет, Кения, Нигерия и други страни, виждаме една изключително тревожна картина на нестабилност в по-голямата част от континента.

ЕС не може да си затваря очите пред тези геополитически предизвикателства. За да се справи с тях Европа трябва да бъде силна, а за да бъде силна, трябва да бъде обединена. Двете основни идеологически и политически течения в ЕС, консерватизмът и либерализмът, могат и трябва да се развиват не в остро противопоставяне, а във взаимно разбиране и сътрудничество. Границите на нашите държави, историята и традициите на нашите народи, християнството и семейството са консервативни ценности, от които съвременният свят продължава да има нужда.

Границите на Европа, които станаха толкова видими през последните години заради кризата с мигрантите и войната в Украйна, са естествено обобщение на тази консервативна ценност. Но светът се променя и става все по-глобален, либералните идеи си пробиват път не само в икономиката, но и в политиката, културата и международното сътрудничество. Правата на жените, на малцинствата, на различните, на имигрантите вече са неразделна част от либералната демокрация.

Трябва да отсеем крайностите и да се обединим около най-добрите консервативни и либерални ценности в името на Европа. Трябва да се преборим с омразата като политически инструмент и с поляризацията като политическа платформа за завоюване на властта. Само така ще си върнем доверието на гражданите и ще продължим напред. Обединена и силна Европа трябва да играе по-активна роля в международните отношения, като влиятелен и силен посредник и гарант на мира.

Едновременно с това ЕС трябва да укрепва връзките със стратегическите си съюзници от НАТО и да засилва отбранителните си възможности в сътрудничеството между страните вътре в съюза, включително да обмисли внимателно идеята за създаване на единна европейска армия.

Уважаеми членове на ЕП,

Предвид сложната международна обстановка, разширяването на ЕС придобива изключителна важност. България винаги е била решителен поддръжник и радетел за приемането на Западните Балкани в ЕС. В същото време вярваме, че страните от този критичен за стабилността и мира в Европа регион трябва да бъдат приети, когато изпълнят всички необходими изисквания. Присъединяването трябва да се основава на реални постижения, които отразяват желанието на кандидатите да се развият като интегрална част от европейското семейство, а не на политически сметки.

Приветстваме решението на ЕК да препоръча започване на преговори за присъединяване с Украйна и Молдова. Надяваме се в близко бъдеще към тази група да се включи и Грузия. Безспорно ЕС се нуждае от укрепване на институциите и усилване на капацитета за разширяване, но смятаме, че този важен процес и работата по присъединяването на нови страни трябва да вървят едновременно.

Решението докладите за върховенство на закона да важат и за новоприетите страни е една добра гаранция за контрол. А и те да се чувстват оценявани по мярка, прилагана и за държавите - членки. Всички досегашни разширявания на ЕС показват, че увеличаването на страните-членки не само не намалява силата на съюза, напротив, той става все по-мощен.

Уважаеми членове на ЕП,

Днес в Европа все по често се забелязват известни признаци на умора от войната в Украйна и се надигат гласове против помощта за украинския народ и украинските бежанци. Все повече европейци си задават въпроса защо трябва ние да понасяме тежестите и несгодите от една далечна война между две страни, които не са част от ЕС. Не е ли по-добре да се направят някои отстъпки на Путин и войната да приключи. Цитира се латинската сентенция "Pax potior bello" и нейният съвременен вариант: "И най-лошият мир е по-добър от най-добрата война". Но също така е хубаво да си припомним една мисъл на американския философ Джордж Сантаяна, цитиран от Уинстън Чърчил във връзка с Мюнхенското споразумение от 1938 г.: "Тези, които не помнят миналото, са осъдени да го повтарят." Печално известно е как завършиха опитите Хитлер да бъде омилостивен с непрекъснати отстъпки. Същото важи и днес. Войната на Путин срещу Украйна всъщност е война на Путин срещу Европа. Като помагаме на Украйна, помагаме на Европа. Като защитаваме Украйна, защитаваме Европа. Иначе утре в положението на Украйна може да се озове Молдова, вдругиден балтийските републики, после Полша, Румъния, България и други европейски държави.

Уважаеми членове на ЕП,

Непосредствено следствие от войните и нестабилната глобална среда е и увеличаващата се имигрантска вълна. Поради голямата привлекателност като място за работа и живот, огромното мнозинство от търсещите сигурно убежище се насочва към Европа. Но ЕС не е в състояние да приеме неограничен брой имигранти, без това да застраши нормалното функциониране на институциите му. Още повече, че интеграцията на голяма част от вече приетите имигранти върви бавно и незадоволително, за което свидетелстват редица инциденти, нападения и атентати, извършени от радикализирани елементи, голяма част от които родени, израснали и получили образованието си в страни от ЕС.

Нуждаем се от нова стратегия, която да разграничава ясно бежанците от войните от икономическите имигранти. ЕС трябва да направи всичко възможно за улесняване приема на бежанците и да предприеме всички необходими мерки за спиране и обезкуражаване на икономическите мигранти. Освен това, трябва да се намери необходимият баланс между солидарността и реалните възможности, както на отделните страни, така и на Европейския съюз като цяло.

Надяваме се, че всички тези въпроси и предизвикателства ще бъдат взети предвид в Новия пакт за миграцията и убежището. В тази връзка бих искал да напомня, че България е изпълнила всички изисквания за приемането ѝ в Шенгенското пространство и всяко по-нататъшно отлагане е неприемливо и демотивиращо за нашата страна.

Разбираме, че в момента самото функциониране на Шенгенското споразумение е изправено пред сериозни проблеми и много страни възобновяват проверките по границите си, но не смятаме, че това може да бъде аргумент за неприемането на България и Румъния. С нашите две държави в Шенгенското пространство, границите на Европа ще са по-добре защитени, а Европа ще е по-силна.

Уважаеми членове на ЕП,

Позволете ми накрая да ви припомня една трогателна история за войната, помощта и солидарността.

На 5 март 2022 г., броени дни след нахлуването на руските войски в Украйна, в официалната ФБ страница на словашката гранична полиция е публикувано следното съобщение:

"Едно едва 11-годишно момче от Запорожието премина пеша граничния пункт от Украйна в Словакия. С една найлонова торбичка, паспорт, завързан на врата и телефонен номер, написан на ръката. То дойде съвсем само, защото майка му трябвало да остане в Украйна."

"Казвам се Хасан, на 11-години. Имам две сестри и трима братя," представя се детето на изумените граничари. Четири дни продължава пътуването от дома му до словашката граница, след като майка му го изпраща до жп гарата.

"Нашето семейство има известен опит. Ние избягахме от армията на Путин, когато живеехме в Сирия. Тогава бях на 12. Баща ни беше убит и трябваше да се преместим в Украйна при семейството на майка ми. И така, минаха осем години и отново Русия, отново армията на Путин", разказва по-големият брат Закария, студент в Словакия, чийто телефон е написан на ръката на Хасан.

"Искам да благодаря на всички словашки граничари и доброволци. Не мога да оставя майка си сама, тя е неподвижна, затова заведох сина си на гарата и го качих на влака. Моля, спасете нашите украински деца и им дайте безопасност", допълва майката на момчето, Юлия Владимировна.

"Сълзи в очите ни... Това е най-великият герой от предишната нощ," завършва публикацията на словашката гранична полиция.

Детето е пропътувало 1200 км., първоначално с влак, а накрая пеша. Съвсем самичко, денем и нощем в суровата украинска зима, гладно, премръзнало, уплашено и преследвано от воя на сирените и грохота на снарядите. В очите на граничните полицаи може и да е имало сълзи, но в очите на детето не. Както се вижда от публикуваните снимки, малкият герой дори опитва да се усмихне.

Уважаеми членове на ЕП,

Започнах словото си със символиката на днешната и утрешната дата. Позволете ми да завърша с още две знакови събития, случили се на тези дати. На този ден преди 133 години е роден героят на Френската съпротива срещу нацистката окупация, първият премиер на свободна следвоенна Франция, първият президент на Петата република, генерал Шарл де Гол. А на 23 ноември 1959 г. президентът де Гол произнася своята знаменита реч "От Атлантика до Урал", в която изразява увереността си, че един ден цяла Европа от Атлантическия океан до планинската верига на Урал ще бъде единна. Тогава, преди 64 години, в разгара на Студената война, когато Желязната завеса разделя Европа "от Шчечин на Балтийско до Триест на Адриатическо море", това твърдение е звучало абсурдно. Още по-абсурдно звучи то днес в разгара на горещата война в Украйна, когато всеки ден загиват стотици европейски мъже, жени и деца.

Но един ден, когато днес ще стане вчера, а утре ще бъде днес, когато путиновци и лукашенковци ще бъдат само една срамна страница от историята на техните страни, а децата ни няма да бъдат принуждавани да бягат от войната сами, с паспорт, завързан за вратлетата им и телефон номер, изписан на ръчичките им, тогава мечтата на Шарл де Гол ще се сбъдне. Наша е отговорността свободна, демократична и обединена Европа да пребъде!

Дебатите с Денков:

 

 

 

Коментари

  • мда

    22 Ное 2023 13:10ч.

    да се погледне как изглежда самият той и как изглежда Путин

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • [email protected]

    22 Ное 2023 15:23ч.

    Изглежда като премиер на България, който разказва ужасната истина за мръсната хибридна война на русия срещу нас, разчитайки на тая порода българи с небългарско самосъзнание, наричани путиноиди.Те не обичат своя премиер, а руския тиранин, именно защото не са българи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    22 Ное 2023 15:36ч.

    "разчитайки на тая порода българи с небългарско самосъзнание, наричани путиноиди" -- демек, към 70% от популацията, по (полу)признания на носителите на "ония" ценности. вероятно - повече. изводи да си направиш, можеш ли? или и това ти е трудно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    22 Ное 2023 15:47ч.

    Тия 70% откъде ги измъкна бе, пич?Има социологически проучвания, че сатаната путлер е подкрепян от 23%..щях да напиша българи, жители на България.Да изкарват нормалните хора путиноиди е отвратително от страна на путиноидите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Путин изглежда

    22 Ное 2023 16:06ч.

    Като миндил, чиито дядо е бил татарин, който е онодил баба му, която по стара руска традиция не е абортирала.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    22 Ное 2023 16:33ч.

    Не знам за един нкой ден какво ще е но днес празният, комплексиран, ротационен "академик"е позор за България, който няма да влезе в никоя страница от историята но ще бъде забравен в момента в който спре да ни отегчава с присъсртието си по американските медии. Точно такива като сапунения "академик" са виновни за русофилията в България. И точно тези нагли американо-негърски гъзолизци си лягат и стават с мисълта за Путин. Така че празни "академико" говори си пред птазни зали празните приказки.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изглежда като премиер на България,

    22 Ное 2023 16:50ч.

    Изглежда като парцалена кукла, премиер да си го туриш на оная работа

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    22 Ное 2023 18:00ч.

    според изследване на ЕС 83% от българите не смятат Русия за враг, за това говореше и предишният премиер петков, мислят че като говорят от сутрин до вечер против Путин и Русия, ще променят мнението на българите, всяко престараване води до обратни резултати, а как да харесваме премиер, който никой в ЕП не иска да слуша, от началото до края на речта му непрекъснато излизаха хора от залата, на всичко отгоре той изобщо не се интересува от България, в устата му само шенген, еврозона, украйна, а сега и израел

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всеки заслужава политиците си

    22 Ное 2023 20:10ч.

    Обърнал се е към промитите мозъци, за които пълния тумбак е най-важното. Обърнал се е към расистите, за които децата в Ирак, Сирия, Либия, ще спра до тук, са необходимите жертви, за да победи колониалната демокрация. Един въпрос. Колко мироопазващи мисии има НАТО по времето на Студената война? Нито една е отговора.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Четящ

    22 Ное 2023 20:14ч.

    Ако не харесвам и ме е срам от Денков, това означава ли, че харесвам Путин!? На времето всичко, което вършеха фашистите беше законно - не го забравяйте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хусите един ден,който ще бъде утре ,ще дойдат за своите ценности !

    22 Ное 2023 21:40ч.

    Един ден , който ще бъде утре,за този човек случайно попаднал удобно за послушен премиер, никой няма да си спомня, че изобщо е съществувал. Ще се питат, кой беше този, кой е ,какъв е ? Отговорът на времето ще бъде ,-- нищо особено,обикновен некадърен , глупав и лъжлив неудачник с нищо не допринесъл за добруването на българската народност. Забравил за "История славянобългарска" , нарекъл се евроатлант ,поклонник на чужди идоли, на интернационални кретени и на чужди безнравствени проповеди за добро и зло ! Срам на който нато е неговия бункер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дачков,

    22 Ное 2023 13:13ч.

    И тебе има предвид.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    22 Ное 2023 14:06ч.

    не, има предвид тези, които не са в залата, в началото на речта му бяха повече, непрекъснато излизаха навън, просто не им се слушаше, не им беше интересно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Бетониращия" се маразъм

    22 Ное 2023 13:14ч.

    укрепва и възмъжава.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    22 Ное 2023 16:04ч.

    За всички лица с небългарско самосъзнание, ревящи против собствения си премиер и кланящи се на чужд тиранин, заявявам, че казаното от Денков е позиция на правителството, парламента и президента на Република България, който за негова чест оня ден за първи път изрично нарече касапницата в Украйна "брутална агресия". Както и на мнозинството български граждани, защото подкрепящите военния престъпник путлер са около една четвърт.Тия кресльовци тук , путиноидите, са без значение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ти, както и Денков,

    22 Ное 2023 22:22ч.

    сте продажници, бълващи небивалици със срамните устни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един ден, един ден, ...

    22 Ное 2023 13:18ч.

    Сапунджиев, ти днес си срам за България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • [email protected]

    22 Ное 2023 15:25ч.

    Денков е гордост за България, защото мрази путинския фашизъм и обслужващите го безродни путиноиди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха

    22 Ное 2023 15:54ч.

    Ха-ха, много си надъхан пич! За жалост няма как да повлияеш на дърти русофили, като нас... Не виждам защо се хабиш, младите не четат такива глупости въобще, а тези, които ги четат, просто няма как да ти се вържат на акъла?!?!?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • уточнение

    23 Ное 2023 10:38ч.

    Денков е срам за България, защото мрази народа си и представлява най-агресивните либерал-фашизоидни западни среди, както и обслужващите ги безродници у нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ина

    22 Ное 2023 13:19ч.

    всъщност репликата на кенеди е - „не питайте какво държавата може да направи за вас, а се запитайте какво вие може да направите за държавата си", изобщо денков си перефразира както дяволът чете Евангелието, да оставим настрана, че кенеди започва войната във Виетнам, това е причинил на държавата си - кървава война със десетки хиляди убити млади американци, около 5 млн. убити виетнамци, отровена виетнамска земя

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наистина

    22 Ное 2023 16:08ч.

    Кенеди не е фамилия, с която би могъл да се гордееш.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    22 Ное 2023 16:10ч.

    Жалко, че местната футболна агитка не го приветства порядъчно ..........................

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мечо Кух

    22 Ное 2023 13:19ч.

    Страхотен английски!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin

    22 Ное 2023 13:22ч.

    Не може да му се отрече! Щастливци сме, че в такива сложни времена имаме министър председател от калибъра на Денков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Миро

    22 Ное 2023 13:25ч.

    Ех , Мечо Кух много се смях на твоя коментар ! Направо ми вдигна скапаното настроение днес ! Благодаря ти !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    22 Ное 2023 13:27ч.

    гледам, в ЕП го оценяват, залата пълна препълнена, голям интерес към България, защото денков е български премиер а не някакъв турист

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • WTF, бе?...

    22 Ное 2023 13:28ч.

    От това ли намери, да се възхищаваш?! Сериозно? А нещо, за безумията, които изговори Молеца, на тоя перфектен английски?!... Anything at all?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Haho

    22 Ное 2023 13:29ч.

    Деб%л на куб. Затова и толкова са отишли да го слушат. AI можежеше да напише по-добра реч.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • до: "мда 22 Ное 2023 13:27ч."

    22 Ное 2023 13:31ч.

    Really?... Баси хумора!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • До: Sin 22 Ное 2023 13:22ч.

    22 Ное 2023 14:16ч.

    Какво добро чувство за хумор! Браво.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • денков е български премиер а не някакъв турист

    22 Ное 2023 16:52ч.

    И Швейк така казваше, като го изгониха от лудницата без обяд: "Аз да не съм някаква лична мома".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sin освен, че е неостър..

    22 Ное 2023 18:50ч.

    и много силно си вярва! От години Путин му е мазол на езика!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    22 Ное 2023 13:24ч.

    Горкия фалшив цилгулар! Толкова фалшиво свири, че ушите да те заболят! После, как да не те е срам, че си българин! И след всички тия неадекватни, истерични и слабоумни тиради и заклинания, резултатът е, че както зрителите, така и господарите потвърдиха убеждението си, че ние българите просто не ставаме, защото никога нямаме собствено мнение. Винаги сме крякали, като папагали опорките на господаря си. За това никой не ни взима на сериозно и винаги сме последната дупка на кавала, при това, глуха дупка! Както е казано, прекаления светец и Богу не е мил... Но така е, който не уважава себе си, никой не го уважава. Факт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Иван

    22 Ное 2023 20:53ч.

    За съжаление си прав! Днес сутринта, не помня по коя телевизия (май беше БТВ) имаше обсъждане на бюджета и гостите на сутрешния блок показаха графики на минималните заплати на Румъния, България, Сърбия, Македония и Албания. Познайте, коя държава бе на дъното? Да познахте ние! Дори Албания беше по-напред от нас, а за Сърбия и Македония не ми се говори, защото се оказа, че при тях цените на основните храни са много по-ниски отколкото у нас, така, че действителните разлики не в наша полза са всъщност много по-големи! Та толкова за тези велики наши управляващи за които съдбата на Украйна и Европа са всъщност много по-важни от съдбата на Родината ни!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    22 Ное 2023 13:25ч.

    денков говори пред празна зала, срам!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ./.

    22 Ное 2023 13:32ч.

    Баш, кат Зелето, последния път, пред ООН...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен

    22 Ное 2023 13:37ч.

    Путин е виновен!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Естествено, че е Путин!

    22 Ное 2023 13:46ч.

    Защото явно е най-вездесъщия и могъщ човек на Планетата. Логично, така излиза, щом за всичко все ТОЙ е отговорен, нали?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • 404

    22 Ное 2023 15:04ч.

    Че кой ще си губи времето да слуша това нищожество?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Времената се менят, нравите - не

    22 Ное 2023 13:27ч.

    Колко плащат на дума на Денков? Споменаването на Путин и злата Русия е равностойно на задължителното споменаване на Маркс, Ленин, Г.Димитров и Т.Живков преди 30 години, за да може да се гради кариера. Добре, разписа се за деня, хайде сега, Денков, измий си устата със сапун. Може да е с твоя, академичния. Спазвай поне минимална хигиена, публична "личност" си.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    22 Ное 2023 15:27ч.

    Жалка картинка са хулещите своя премиер създания и издигащи в култ един гнусен чужд тиранин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хулещите своя премиер създания

    22 Ное 2023 16:54ч.

    Бабооо ти изби рибата. Той ли е гениалния вожд и пълководец?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Хой

    22 Ное 2023 13:28ч.

    Човека има нужда от добър психиатър!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    22 Ное 2023 15:52ч.

    Нужда от добър психиатър имат тези, които не проумяват абсолютната истина, казана от Денков - че русия е заплаха за Европа, вкл.и за България, че помагайки на Украйна, помагаме на Европа, че целта на рашизма е след Украйна да завладее и други земи, вкл.и нас.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дидич

    22 Ное 2023 18:51ч.

    Човек, ти май нямаш истинска работа и захлебваш от каквото намериш. Поне да се беше подготвил, а не да пплясш лозунги с привкус на зрял социализъм.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Елена Гривова

    22 Ное 2023 13:30ч.

    За пореден път долните евроатлантически подлоги от Комисията по отбрана в Народното събрание взеха решение да ДАРИМ бронетранспортьори на Украйна - любимото домашно животно на господаря им от Козяк. Поредното предателство на националните ни интереси! Тези бронетранспотьори, подлоги долни, баща ви ли ги е купувал? Те са народни, на България, а вие сте просто минаващи случайници, които разрушават всичко пред погледа си, за да заслужат потупване по главата от господаря си! За подобни решение един ден трябва да има съд! И присъди. Защото за мен това е държавна измяна!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мустангът

    22 Ное 2023 14:17ч.

    Поредният нагъл и циничен премиер. Освен това е и жалък! Не "путиновци" и лукашенковци ще отидат на бунището на историята, а такива като Денков псевдопремиера и псевдодемократа, ще врят в казаните на ада и за тях ще се споменават само лоши неща. Български БОКЛУК !!!!!! ДЕНКОВ Е ТАКЪВ БОКЛУК

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Галицин

    22 Ное 2023 13:31ч.

    Аве, братя Българи, що не се попивкате от кеф, че имаме таков Пресиер?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Този нещастник

    22 Ное 2023 13:32ч.

    има ли представа от европейската мечта и възгледите на Шарл Де Гол? Има ли тази мечта нещо общо с политиката на сегашните американски пудели в ЕС? Кой предизвика свалянето на този най-достоен в съвременната история на Франция политик? Жалки Денков, когато утре стане днес, се надявам да се появят отново политици като Де Гол, които да зарежат агресивното НАТО и да имат обща европейска политика с Русия. И да не остане място за измекяри в политиката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • @!@

    22 Ное 2023 13:36ч.

    ...ами то, вече са се появили! Забравяш Орбан, Сярто, а и други ще ги последват. Сегашните вече са ясни - заминават си до година, един по един!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дано да укрепнат и да стават по-ефективни,

    22 Ное 2023 14:32ч.

    защото това предполага да се борят за европейско обединение, противостоящо на "англосаксонското НАТО", предполага ясно виждане за десктруктивната по отношение на Европа роля на англосаксите (да не забравяме и че според Де Гол "Европа от Атлантика до Урал" не включва Великобритания, но непременно включва Русия).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • гласове

    22 Ное 2023 13:33ч.

    мишо ,вземи се гръмни,такова падение да дрънкаш глупости пред празна зала значи едно никой не е,,,ва тая колония неречена България,до там ни докарахте мръсни и долни хора сте,ще ви плюят по улиците

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боже, Мой Мили Боже? Защо, защо оставяш тази безмозъчна паплач да се "вее" по света, неокъпана (язък им за "сапуня")????

    22 Ное 2023 13:33ч.

    Аз, Мили Боже, се надявам, искрено, че ще се поправиш и ще си прибереш вересиите, барабар со целата "сглобка", галя, козяк и посолствоТО, целокупно! Казват, че забавяш, ала не забравяш! Дано това да е така! А що се отнася до нящото денкoffоглу, тука всякакви коментари са излишни! За пет-минутна слава какво ли не правят хората - и сапуня си ще изядат! А кой как ще е оценен от Историята - "Время покажет"! И нека срамът от това недоруземие падне връз "сглобкаджиите"! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    22 Ное 2023 13:42ч.

    каква слава, да говориш на празни столове

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Господинов

    22 Ное 2023 13:39ч.

    Мисля че забелязах една от празните седалки да си води бележки, което все пак е положителен знак.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    22 Ное 2023 14:35ч.

    ...доста старателно, при това...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • >>>

    22 Ное 2023 13:44ч.

    На тоя прост мухоеб Денков, не му ли направи впечатление, че залата е БУКВАЛНО ПРАЗНА! На негово място, просто щях да изляза и да кажа: "Уважаеми три дами и четирима господа, извинете ме, но няма да се моря да изчитам, всичко, което са ми написали сценаристите и излишно да губя и Вашето време. Вместо това, ви каня долу, в кафенето, да ударим по една българска боза!" А, може би аз лично, не бих излязъл да се излагам и унижавам… А наздраве!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шегобиец

    22 Ное 2023 13:46ч.

    Няколко от празните седалки се бяха хванали за главите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Киек

    22 Ное 2023 13:47ч.

    Тезите от този пасквил отдавна се отричат от водещите световни медии, а значи и от политиците които към момента осъзнават,че часовника тиктака, и Путин ги млати като мачета у дирек по военна и икономическа линия. Императорът прокламира идеята за многополюсния модел в световното развитие и златния милиард грахна- и технологично-икономически и военно. Не са случайни изявите на множество лидери на общественото мнение, че Путин вече е спечелил войната в 404, нещо повече, Световния ред започна да се изменя в полза на Путин. Акадамика по миещи препарати пуска последни сапунени мехури на отчаянието на либерализма и изключителността. Новия световен ред иде... и няма сила която да спре това настъпление към зачитане на суверенитета на всички народи и цивилизации, включително и БЪЛГАРСКАТА!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ценител

    22 Ное 2023 13:49ч.

    Някой ден, когато утре бъде днес, Плъха може би ще завърши писането на дисертацията си "В търсене на перфектния сапун".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Има да го търси... веднъж изтървеш ли сапуня в Централна Баня

    22 Ное 2023 16:58ч.

    отиде... дорде се телякът завтече, на Денков дупе отече

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Де бре

    22 Ное 2023 13:49ч.

    "И колкото по-жестоки и безскрупулни ставали войните, толкова по-краткотрайни били успехите им" Това ми звучи, като написано от зрелостник на изпит по история. Капацитет байно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аха. Те през 16 век са били много по-"скрупулни" от днес.

    22 Ное 2023 16:59ч.

    Профан (не Вие, а Мъденков).

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Напиши

    22 Ное 2023 13:50ч.

    Подозирам само, че ментето доц.денк0фф е минал обидно на пици с кистали и е наговорил небивалици в празната зала!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Интересно какво

    22 Ное 2023 13:51ч.

    Правите в тоя Ес и какво правят децата ви на Запад ?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    22 Ное 2023 13:52ч.

    Още по-тъпото е, че неговият монолог ще бъде преведен на всичките официални езици на ЕС и документиран. Моите съболезнования на преводачите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • SEWrex

    22 Ное 2023 13:52ч.

    Този е започнал да говори шифровано като Йода. Сегашно несигурно, бъдеще евентуално, минало несвършено и още три глаголни времена е обединил в едно изречение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уточняващи въпроси

    22 Ное 2023 13:56ч.

    Семейството на Хасан на чия страна е било, ако е бягало от войските на Путин, които водеха операции срещу гнезда на ИДИЛ? Убитият баща на Закария и Хасан в качеството си на войник ли е убит и от кого? Вторият въпрос има връзка с първия. Много ли деца на бойци на ИДИЛ се намират в Европа и конкретно в Словакия? Ако не си отговоримq ще стане като канадския парламент, който приветства кого да е, бил се срещу руснаците, даже ако той самият е нацист и убиец. На това ми прилича тази скалъпена и лишена от нюанси история.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хасан от Запорожие

    22 Ное 2023 17:01ч.

    айде да беше от Кърджали, иди дойди.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    22 Ное 2023 14:00ч.

    глупаво изказване пред празна зала това е неуважение към българия габриел и денков трябваше да напуснат залата сега кои ще спасява моряците хаиде да ги видим приятелите на българия

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Свикнал е...

    22 Ное 2023 14:02ч.

    Денков когато вземеше думата, целия факултетен съвет бягаше за по кафе обкновено. Освен господарката му....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    22 Ное 2023 14:04ч.

    Уважаеми членове на ЕП - кого поздравява?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отсвирен

    22 Ное 2023 14:05ч.

    Мислите ли че в Европа не си дават много ясна сметка с кого си имат работа. Хеле пък точно холандската полиция и европол... Чудно е изобщо как го търпят да се разхожда на свобода още тоя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов

    22 Ное 2023 14:05ч.

    А ние, същински мухолюби, се изхитрихме да си губим времето с този микроб?! Лошо Седларов, лошо!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Седларов

    22 Ное 2023 14:05ч.

    А ние, същински мухолюби, се изхитрихме да си губим времето с този микроб?! Лошо Седларов, лошо!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    22 Ное 2023 14:10ч.

    тук е истинският дебат, с повече участници, отколкото са уважили, повечето въпроси са от българската група депутати, кои ли са останалите?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Реалността

    22 Ное 2023 14:06ч.

    Допускам, че Денков е по-богат от всички присъстващи евродепутати взети заедно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Особено духовно.

    22 Ное 2023 21:01ч.

    Ама да видим като изберем с баба ви Славка Шишито за евродепутати, кой ще е по-богат. Че като дойде и депутат Б Борисов от ЕНП

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Уви-

    22 Ное 2023 14:06ч.

    нервно прЪсте!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    22 Ное 2023 14:08ч.

    Незнам за утре, но днес ти си срама.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Куха скука

    22 Ное 2023 14:09ч.

    Празна реч на празен човек пред празна зала. Всичко е хармонизирано в удивителна синергия и куролация.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Cicero

    22 Ное 2023 14:13ч.

    Дори не го четох. Животът е ценен и не смятам да губя няколко минути от него заради насапунисани краварски марионетки.?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Даам

    22 Ное 2023 14:19ч.

    Слово за учебник по етика, първо това си помислих. После размислих. Неее, достойна реч, която трябва да влезе в учебниците по история за всички университети, в които се преподават международни отношения и дипломация! Ще попитате защо? Много просто! Когато на международната сцена се появи казус за спасяването на суверенна някога държава, дали трябва да и се помага? Отговорът да бъде само един и той категоричен! Що за човечище трябва да си, за да избълваш толкова много омраза и злъч към държавата, която някога ти е помогнала да излезеш на т.нар. европейски път?! Как се измива подобно нещо, Българинооо???...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Sgt. Pepper

    22 Ное 2023 23:44ч.

    Дааме, коя държава ни е помогнала да излезем на европейския път, че нещо ми се губи мисълта ти.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мери

    22 Ное 2023 14:26ч.

    Цитат от речта на академика: "Уважаеми членове на ЕП, За мен е чест да застана пред вас, представителите на обединена Европа,..... " Преброих 5 като него. Срамът е невероятен и е такъв от 20 години.... Последно място!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щерю О.

    22 Ное 2023 14:27ч.

    Не е важно какво е казал, слушатели няма. Нещо слушам в гласчето на “Академика” гласчето на прецедента Роско Плевнята. Хм… Лигав и мазен. Как да те уважават, бе драги? Плюеш против Русия, а народът ти е про-руски и ония га знаят. Нещастник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Предлагам плъха да бъде следващият

    22 Ное 2023 14:31ч.

    началник на ООН-то!Само какъв интелект и разбиране излъчва!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В името на единството на нацията Денкоф да се откаже от евроатлантическите си възгледи

    22 Ное 2023 14:36ч.

    и да се обяви в защита на Русия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лидия

    22 Ное 2023 14:51ч.

    По-голям срам за България не бях виждала! Този гнусен плъх е за лудницата!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пешо

    22 Ное 2023 14:51ч.

    Наследниците на Бронщайн Давидович са абсолютна пародия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тази шушумига

    22 Ное 2023 14:54ч.

    се напъва да "оценява" политиката на Путин? - подобни жалки напъни явно и в ЕП никой няма желание да слуша...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хамалин

    22 Ное 2023 14:55ч.

    на харвард му видяхме сметкатъ,Тоъ- нъ КО. (най-обикновена химия, окичила се съ дрънкулки) иначе е опадъченъ онанист. трагедия сме. неспасяеми сми. да идва турчинъ и да финализира агонията ни.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    22 Ное 2023 15:00ч.

    ...невероятна провинциална комплексарщина се носи от думите на, уви, премиера на България... жалка картинка...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пази Боже сляпо да прогледа

    22 Ное 2023 15:02ч.

    Ако не беше Русия да създаде държавата България, нямаше да има сега идиоти като Денков да говорят глупости.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХ

    22 Ное 2023 15:06ч.

    Дотук, псоледните 34 г., срамна страница сте всички, които управлявахте България! Успяхте до я доведете до страна от четвъртия свят и до тотална разруха! За България, срам си ти и никой друг, плазмодий жалък!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ХАХА

    22 Ное 2023 15:07ч.

    "Пълната" зала, си мисля, е добра оценка за тоя мушмурок!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • В началото имаше

    22 Ное 2023 15:10ч.

    към 40 души.Напуснаха залата и Останаха 13

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    22 Ное 2023 15:10ч.

    Ако тоя хамстер имаше поне малко инстинкт за самосъхранение (за акъл да не говорим), щеше да си затваря миpизливата мyцунка. Защото вече и слепите виждат истината - нaцистка yкропия загуби войната, ЕС загуби войната. И няма сила, която да промени това. Дори САЩ загубиха, защото търговският им дефицит удари нечувани и невиждани върхове. Тежко ни и горко, защото такива като денков отново ни нареждат на страната на победените. ДАНО тоя път не си траем, но да му потърсим сметка, а и на цялата продажна сбирщина, от която той е част. ПУТИН ли ще бъде срамна страница, бе или ти - нищoжество? Направо ще се издрaйфам от погнyса !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Акаденков

    22 Ное 2023 15:12ч.

    ...от кухите фрази на недоразумението десетина евродепутати разбраха, че в най-новата си история татковината ни е била обект на непрекъсната доминация от страна на Русия, после на СССР... т.е. родината ни се е изградила като такава горда и независима в непрестанни борби срещу доминацията на тези две проявление на едно и също зло... некви други държави/империи да са ни доминирали?...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Денков пред празна зала в ЕП: Един ден, когато утре ще бъде днес, путиновци ще са срамна страница от историята"

    22 Ное 2023 15:15ч.

    Горното не е най-срамната част от речта на този токсичен глист. По-голям срам и излагация от въпросната реч даже Плевню не успя да причини на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Том Сойер

    22 Ное 2023 15:32ч.

    Това е долна путинска инсинуация, залата е пълна, всички искат да чуят за перфектното парче сапун.......

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Що за човек

    22 Ное 2023 15:41ч.

    Видимо сме презирана страна, страна посмешище, която огромното мнозинство гнусливо игнорира. В залата преброих 42 (предполагаеми) депутати. Не ми е ясна ролята на онези в президиума (зад трубуната на оратора), предполагаемо хора от ЕС и чиновници. Най-важното вече е споделено. По смешен и тъжен начин се повтарят нещата исторически. Без значение дали ставаше дума за философия или проблемите на млеконадоя, всяка обществена проява някога започваше с Маркс, минаваше през Ленин и задължително допираше до Априлски Пленум. И сега е абсолютно същото. Тъпанарски, безсъдържателни фрази, чията единствена роля е да дадат парола, че говорещият е от наШте! Ще си отидете по същия идиотски начин, но може и да не е много мирно. Постарал се е да омеси историчност и поетичност, не му се е получило. Има фактически и смислови грешки. Европа нито е била, нито е мирно обединение на НЕЗАВИСИМИ държави. Въобразявахме си, но се оказа друго! Това са смачкани и унизени протекторати и колонии. Ако нашият колониален статут в някакава степен условно е обясним, то уникално жалкото положение на мощна икономически страна като Германия, е безпрецедентно, особено наблюдавайки качеството на либералните им елити, на които е поверена страната. Срам, унижение и погром. А пък дори и гордите петли бяха унизително наритани в ъгъла, взета им беше перфектна сделка за модерно оръжие, без коментар и извинение. Европа има 3 % от земната суша и около 5 % от населението на Земята, но е превърната в опитно поле за волунтаристични експерименти от всякакъв вид, най-разрушителните от които са екологичната схоластика, културният и верският нихилизъм, противоестественият джендъризъм, унищожаването на традицията, единна валута и др. Останалият свят си гледа интересите и мисли за бъдещето, а ние продължаваме да спорим за броя на събраните дяволи върху игления връх. Денков услужливо нарича граничните престъпници ту имигранти, ту бежанци. Услужливо прескача вече твърдо доказаното - в масовия случай те са неинтегрируеми! Кирилицата била създадена от Климент Охридски?! Изговорените за войната глупости не могат да се изброят! Онзи щял да вземе Полша, България и т.н. Имаме слабоумен и болен премиер. Тъжно, но факт! Нима той забрави, че още при първия куршум на нашите граници, ще дойда безброй силни и горди войни - и светлооки и тъмнокожи, максимално жертвоготовни, пък ще поставят на мястото му дръзкия и грозен тиранин! Моля, не ни плашете децата!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ха-ха

    22 Ное 2023 16:03ч.

    Господин Дачков трябва да е доволен, тук има назначен поне един дежурен лайнохвъргач да се бори с Путин и неговата сянка върху България, за жалост борбата е повече със сянката, отколкото с самия Путин, ама те толкова си могат, всеки сам си определя враговете и обичайно тия същите си определят такива врагове, които няма как да им отвърнат, ерго "сянката на Путин". Бий я колкото искаш, няма проблем! Всичко напомня на един стар виц: Спорели граждани от САЩ и СССР къде има повече свободно мнение и демокрация. Американецът казал: – У нас мога да застана пред Белият дом и да викам "Долу Рейгън!" и никой нищо няма да ми направи! Съветският гражданин му отговорил: – И у нас е така – и аз мога да застана на Червеният площад и да викам "Долу Рейгън!" и никой нищо няма да ми направи. Та така и с нашите "десни", "умно-красиви"! А Денков, какво да го коментираме, те Европейските депутати се изкажаха, както обичайно се изказва българският избирател, просто не им се слушаха глупости и дрънканици и решиха, че е толкова нищожен и "независим", че дори не си заслужава да му обърнат внимание...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • длагнест

    22 Ное 2023 16:17ч.

    Речта му е дискриминационна спрямо огромното мнозинство от българите, които не са стадо и не подлежат на едностранна и поголовна политическа преценка от разни назначенци-еднодневки. Що куче ни е залайвало, все е побеснявало. Та така и с тоя жалък шут, самоназоваващ се премиер на сувенирна, а не суверенна, република, превърната отдавна от западните си робовладелски ментори в жалка колония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Либерали

    22 Ное 2023 16:19ч.

    Дори либералите на ЕС не са решили да почетат с присъствието си либералите на България. Смятайте колко мижави либерали са нашите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Всъщност

    22 Ное 2023 16:21ч.

    Денков цитира дословно европейската линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    22 Ное 2023 16:22ч.

    Денков има интелект на ехо. Повтаря всеки звук наамериканската гледна точка, наизустил всяка опорка, без капка авторска мисъл. Денков, никой не иска да слуша ехото, по-добре да слушам директно американците. Скучен, предвидим до невиждани нива. Денков, зад теб стоят около 10% от българите. Нямаш дори моралното право да говориш от името на българите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????

    22 Ное 2023 16:23ч.

    Пука му на академика че е празна залата. Важното е да го чуят няколко човека които да напишат където трябва че държи генералната линия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поручик Ржевски

    22 Ное 2023 16:28ч.

    Толкова е радикален, че не може да разбере, че по въпроса за Израелско-Палестинския конфликт в ЕС няма едно мнение, а доста внимателно опипване на почвата. Едните терористи, другите военно-престъпници. Денков го раздава малко талибан, с остро радикално мнение, което е в разрез с всякаква дипломация. Може би най-слабата част на нас българите е дипломацията - радикално се настройваме по всеки въпрос, с много чувства и без много мислене

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kubis

    22 Ное 2023 16:31ч.

    Този не - човек сега е срамна страница от нашата история! Сигурно го е разбрал по празната зала, никой не иска да му слуша глупостите! А за Пути да не бере грижа тази мишка, той е най популярния и уважаван лидер в света! Само гей- европейците не го харесват- около 10 - 15 процента! Но ти си безсрамен дебил и си срам за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • А можеше само в две изречения да каже всичко:

    22 Ное 2023 16:36ч.

    Уважаеми членове на ЕП, ситуацията с бедността в България е критична, откакто сме член на ЕС, но този факт няма значение нито за вас, нито за мен, нито за колегите ми в правителство и парламент, защото важното е да затвърдим евроатлантическия избор, сметките в офшорки, нашите меки...сили и да дадем своя дан в борбата срещу Путин, путинизма, путинистите и Русия. И един ден, когато днес ще стане вчера, а утре ще бъде днес, когато ще бъдем само една срамна страница от историята на нашата страна, децата ни ще са добре уредени в западния свят, изпълнили мечтата ни финансово да пребъдем!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Празни мисли

    22 Ное 2023 16:50ч.

    на един безличен човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • KitCat

    22 Ное 2023 16:54ч.

    Путин ако благоволи да каже нещо, по всички медии, CNN, FOX, BBC, ще се появи, ако и да последвано от някакъв неуместен коментар - защото САЩ плащат щедро за всякаква критика към Русия. Нашто "премиер" ако и да е изучило английски, никой пет пари не дава какво е казал, защото ще направи само това, което му наредят "от посолството". Срам за България!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Глас

    22 Ное 2023 17:06ч.

    Сигурно всички проблеми на българското общество са решени, щом обсъждаме Путин. Този премиер изглежда жалък.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изтърсака на Тримореца

    22 Ное 2023 17:17ч.

    Възходящата градация на низостта в България: глупак - идиот - академик!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бежанец от Афганистан

    22 Ное 2023 17:20ч.

    "Академика" дали си е запазил място на колесника?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Алиса

    22 Ное 2023 17:46ч.

    Речта долу горе стандартна, даже добра, като за нивото на парлямента на Европа. Докато не захапа путиниСма. И тук се забори като пинчер със стар пантоф . Лай и два реда дребни зъби

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Георги

    22 Ное 2023 18:08ч.

    Глупак Урок по история им изнася. Чете като първолак

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Брейка Оригинала

    22 Ное 2023 18:10ч.

    Жалък плазмодий бърбори общи простотии, а населението в държавата му мизерства.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • drjrtk

    22 Ное 2023 18:14ч.

    Сутрин, когато бързам за работа не мога да си намеря ключовете за колата. В най-напрегнатия момент. Кой мислите ми ги е скрил? ПУТИН РАЗБИРА СЕ! А утре когато атмосферното налягане ще бъде прекалено високо кой мислите ще бъде виновен?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коба

    22 Ное 2023 18:50ч.

    Егати палячото, Боко, такъв, онакъв, беше далеч по-адекватен! Баба ми, навремето, е казвала на майка ми: "Учените ще затрият света, мама!" Те ти доказателството! Академик, Господи помилуй! Май наистина трябва да се закрие тази "академия"! Данков ще излезе прав!... Ама тя оценката му е в залата...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аалбена

    22 Ное 2023 18:52ч.

    А ти, Денков, още днес си срам за страната си. Нещ повече - ти си зло. Срам си и за българската наука.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • къФ КОМЕНТАР бе...,

    22 Ное 2023 19:04ч.

    ЧЕ ТОЙ тоZ НЕ ЗАСЛУЖАВА и КОМЕНТАР!!!!БИХ ГО ПРЕПОРЪЧАЛ Zа КВАРТАЛНА КЛЮКАРКА!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Ное 2023 19:11ч.

    "Страсбург е град с богата и бурна история. Бил е част от Римската империя, след това е бил в пределите на Франкската империя и на Свещената Римска империя, за кратко е бил независим свободен град, а в последните два века е преминавал ту във Франция, ту в Германия.".... Демек, Страсбург ще бъде част и от Европейската Империя....също загинала. След това ще е част от Европейският Халифат.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    22 Ное 2023 19:15ч.

    Зърна ли Денков, мигом се натъжавам. Сигурен съм, че той е брат-близнак на Weltschmerz - еталона за всеобща мирова скърб. Еталон от системата Си, който старателно се пази в парижкото предградие Севр. Вгледайте се в Денковото лице! То е досущ като муцунката на отчаяна болонка, безсърдечно изритана на улицата. А може би това е печалният лик на гимназист-мастурбант, заловен от учинайка си да онанира до припадък в банята? Неясна е и неясна ще си остане причината за Денковата горест и меланхолия. Днес той ни трогна с тъжния разказ за Хасан, 11-годишно момче преминало пеша граничния пункт между Украйна и Словакия. С една найлонова торбичка, паспорт, завързан на врата и телефонен номер, татуиран на ръката. Оказва се, че Хасан като подплашено пале бяга от Путин. Ужасеното момче побягва още от Сирия. Пропътува над 3000 км. - с влак, с параход, накрая и пеша. Съвсем самичко, денем и нощем през страшните анадолси земи, през суровата украинска зима. Гладно, премръзнало, уплашено, преследвано от воя на сирени, от грохота на снаряди и куршумите на путинските убийци. Помагат му горски обитатели - мечки му носят мед, вълци споделят вечерята си с него - печен заек фаширован със сърна, гъши дроб, сушени сливи в сос от червено цвекло и конфикт от печен картоф с мюнстер. Но нито един кръвожаден солдат на Путин не се застъпва за него, не му дпредлага манерката си за да отпие поне една живителна глътка водкаа. Словашките граничари са изумени от непосилния преход на Хасан. Просълзяват се, споделят с него храната си, черпят го с цигари и палинка. Момчето обаче не се спира и продължава пътя си. След девет месеца то е забелязано в Перу. Намират го стрелочници от гара Сан Бартоломе. Тя е на 4818 м. надморска височина, по жп линията Лима-Уанкайо. Железничарите обгрижват Хасан - нахранват го, купуват му нови дрехи, акордеон, учебници тетрадки. Той споделя пред тях своята мечтата - да стане химик-академик и да отрови Путин с гъбена супа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    22 Ное 2023 19:29ч.

    :)))))))) +++++Чак пуснах една сълза :)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • БПФ

    22 Ное 2023 22:54ч.

    Малееееееееееее !!!! Ч`уек.... не е истина.... щях да припадна от смях, дъх не мога да си поема.... Това е бисер, който трябва да бъде запазен за бъдните поколения !!!! Лелел...не е истина просто - крада го, качвам го във Фейсбук - подобен памфлет не може и не трябва да се изгуби из анонимните дебри на нета !!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    22 Ное 2023 19:23ч.

    Помните ли, когато Зелю говори пред празна зала в ООН ? Тогава видеото било обработено за украинските медии, така че залата станала пълна. Но Зелю се появил на 2места - в залата и на подиума. Дали "правилните" телевизии у нас ще последват светлия пример от Украйна?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хаха!

    22 Ное 2023 21:30ч.

    Бабо Пено, то и за това акъл се иска!:)))

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хасан

    22 Ное 2023 19:53ч.

    Това не е Денков, а негов двойник. Истинския Денков днес беше в кремъл с чек за 2 М$ и две кутрета - каракачански овчарки. Дарове за Путин в знак на вярност, почитание и да върви бизнеса все така добре, както и досега. Може и да не ви зе вярва, но чека е вече осребрен и може да видите превода от БНБ. Ако не вярвате, отправете питане до янко парламентарна група, да изиска инфото. Но не ПП-та или БСП-та....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Стефан

    22 Ное 2023 20:27ч.

    Противен имбицил е академичето! Само заглавието ми идва в повече...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Наблюдателен

    22 Ное 2023 20:39ч.

    Положението към момента в милата ни Родина е следното - 2020 година -59000 новородени 2021 година -58500 новородени 2022 година -56500 новородени Както може би се досещате около 50% (половината) с майчин език НЕ български. През 80-те години на 20-ти век са се раждали около 135 000 деца 90% от тях етнически българи. 58000х0,5=29000 за последните 3 години, на 135000х0,9=121500 българчета през 80-те години на гадния СОЦ Може ли някой да ми подскаже освен комунистите и Путин други виновни има ли? Благодаря! Може ли някой да ми

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сметнете сега и колко от тия българчета

    22 Ное 2023 21:05ч.

    не могат да говорят на български, а се напъват да си говорят на американски от филмите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • изумен съм

    22 Ное 2023 20:59ч.

    Този плъх " избран" за мин. председател пак се изказва под натиска на господарите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Още един аспект

    22 Ное 2023 21:06ч.

    Първо, речта не я писал той. Второ, евродепутатите в голямото си мнозинство, как да се изразя, не са точно титани на мисълта, а са тъпанари от Денковото котило. Вижте мнозинството от нашите. Та, да му бият шута точно тези, с които са от една порода, казва достатъчно и за него, и за мнението им за колонията.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един ден,

    22 Ное 2023 21:19ч.

    ако не си успял да избягаш, ти първи ще си в затвора, а след тебе и всичко останали, те си знаят кои са.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Т.Т.

    22 Ное 2023 21:32ч.

    ....каза академика на сапуните,станал такъв докато е бил министър. Абе човеко боравещ предимно с лявата си ръка, и нямащ късмет в живота, ти защо не гледаш себе си и собствената си страна, и народ, ами си тръгнал да "оправяш", чужди такива?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Българите сме уникални

    22 Ное 2023 21:51ч.

    След плевньо си мислех, че е дъното на тези които представят България. Но ето, че слязохме под дъното и сега имаме академик-дебил . Това ни постижение не е за изпускане и европейския парламент само губи с това, че не е чул уникалната му реч! Това е СРАМ за българите!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Потресена

    23 Ное 2023 0:33ч.

    Какво точно значи Путиновец ? Как е възможно въпросната личност, пък била тя и премиер, да има подобен изказ? Цял свят разбра на къде са динамиките, 25 държави се натискат да влязат в БРИКС, след които и мастодонти като Египет, Индонезия и Венецуела, само България с 6 млн жители и нулева икономика, живееща дефакто на помощи, още не се е светнала, че не са на изток на интересите. Путин е сложен там да защити интереса на Русия, явно се справя, имайки се в предвид статистиките на IMF и тенденциите на икономиката им за 2024. Какви са българските тенденции че има такова самочуствие този господин? България един бюджет не може да скалъпи, тръгнал да се занимава с Путин. Откъде ги намират подобни индивиди чак се чудя…

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Kim

    23 Ное 2023 1:26ч.

    Ако всички писали тук бяха гласували на парламентарните избри, струва ми се, че можеше да имаме друг премиер, а не това нищожество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ние гласуваме

    23 Ное 2023 8:46ч.

    Които пишем, гласуваме!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • И други питат, какво е путинец? Може ли да е толкова прост Дрнков? Кой му е писал изявлението?

    23 Ное 2023 8:45ч.

    Голям срам! И безнадеждност!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диди

    23 Ное 2023 14:52ч.

    Някой тъпунгер в американското посолство

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Помнещ

    23 Ное 2023 9:03ч.

    Народът го е казал, още преди да му се струпат толкова...академици като тоя.... Празна Мара тъпан била....

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пълен срам и резил

    23 Ное 2023 10:35ч.

    Тази реч е уникална с три неща. Първото е, че е най-голямата простотия, сътворявана някога. Никакъв смисъл, никаква идея, никакъв сюжет и нищо запомнящо се. Кухи и заучени фрази. Все си мислех, че Плевнелиев няма да може да бъде надминат в това отношение, но не съм бил прав - този го "задмина с двеста", както се изразява един друг български политик. Второто нещо е, че тази рече не се произнася от премиер на независима държава, а от най-нискоразряден колониален чиновник. В нея няма нищо за България, за нейния народ и нейните ИНТЕРЕСИ. Да не говорим за тяхното отстояване- Единственото нещо, което лъха от всяка дума е верноподаничество и преповтаряне за стотен път на наративите на господарите му - за да се убедят те, колко силно е преклонен слугата им. Идеологически наративи, на които цяла България се смее и подиграва, защото даже в САЩ, Германия, Франция, Нидерландия, Белгия и по целия свят изобщо не са актуални. Третото нещо е празната зала - до момента нито един политик в историята на ЕС не е говорил пред такава зала. Имало е овации, имало е обръщане на гръб, имало е демонстративни напускания. Но такова падение не е имало за нито една държава от ЕС. Такъв позор и срам страната ни не е брала никога.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аз съм Хасан на 11 годинки

    23 Ное 2023 10:58ч.

    Майка ми е рускиня от Украйна, баща ми е арабин, а аз съм измислено украинче. Животът на измислените украинчета има значение. Животът на арабските деца на Палестина в Ивицата Газа не зная дали има значение, защото до 20.11.2023 г. Израел уби 4600 от тях - 4600 палестински деца убити само за 43 дни от добрите и невинни израелци - така наречените "евреи". Аз съм Хасан на 11 годинки от майка плодовита рускиня от арабски баща и бягам от измислената държава "Украина" в измисления ЕС. Украинско европейче да се наричам - първа радост е за мене!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Без значение кой е русофил , кое е русофоб

    23 Ное 2023 11:41ч.

    Аз като българка си умрях от срам ,че това недоразумение е наш премиер ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скунксът англофон

    23 Ное 2023 12:24ч.

    В ЕС има над 400 милиона европейци и само 6 милиона от тях (1,5%) имат английския за матерен език. Дълбока загадка е защо Денков говори на английски ? В структурите на ЕС има хиляди преводачи между езиците на всички страни членки, без изключения. Български говорител може да говори на български език и всички които се интересуват биха го чули в симултантни преводи. Явно Денков мрази българския език, речта му е строго насочена към Началниците му от Амбасадата.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цеко

    23 Ное 2023 12:42ч.

    Този д@бил не вижда ли, че никой не слуша брътвежите му? Евроатлантическата помия очевидно се е втръснала и на баш евроатлантиците в ЕП.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Диди

    23 Ное 2023 14:48ч.

    Този Денков може да бъде поставен на първата бесилка по алеята от бесилки на фашисти и майкопродавци,която ще им спретнем един ден. Нищожна жалка твар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи