Денков пред Би Би Си: Правим всичко възможно да предотвратим заобикаляне на санкциите срещу Русия

Денков пред Би Би Си: Правим всичко възможно да предотвратим заобикаляне на санкциите срещу Русия

Снимка: БТА, архив

Равнището на разходите за отбрана на България, поръчките на американски изтребители F-16 за българските военновъздушни сили, политиките на Европа за осигуряване на собствена отбрана, съмненията за заобикаляне на енергийните санкции от страна на Русия, стабилността на демокрацията в България и проблемите с корупцията.  На тези въпроси отговаря премиерът Николай Денков в интервю в предаването "Хард ток" на Би Би Си, излъчено тази сутрин. Водещият Стивън Сакър не подмина и темата за разногласията около поста министър на външните работи след планираната ротация в българското правителство. 

Премиерът Николай Денков увери, че българското правителство прави всичко възможно, за да предотврати възможно заобикаляне на санкциите срещу Русия. Той отговори на въпрос относно съмненията около дейността на "Лукойл - Нефтохим". Денков отбеляза, че често се отправят твърдения в тази област, които след това не са подкрепени с доказателства, и добави: „На национално ниво в рамките на европейските регулации ние правим всичко необходимо, произтичащо от тези изисквания, но това не е достатъчно, защото проблемът е преди всичко на европейско ниво, а не толкова и на ниво отделни държави, включително и България“.

Николай Денков отговори и на въпрос за готовността на Европа да осигури собствената си отбрана на фона на изявленията на бившия американски президент Доналд Тръмп относно военните разходи на страните от НАТО и блокирането на новата помощ за Украйна в Конгреса: „Убеден съм, че Европа трябва да направи повече – да увеличи разходите, да подобри интеграцията между силите, за да бъде подготвена по-добре за всякакви сценарии. От друга страна – ние трябва да направим всичко възможно, за да работим със САЩ и другите съюзници, защото заедно сме по-силни“.

Източник: БНР

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Коментари

  • И кой Идиот налага санкции, улучващи го в краката?

    20 Фев 2024 9:35ч.

    Правилно! Всите Идиоти заедно! И, акаденкoff, бъркай си сапуните, че скоро ще ти трябват, ала в голямата политика се не намесвай, че си твърде жалък за нея! И скоро, много скоро, ще ти трябва колесник! И не само на тебе! Анадънму?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Моите имена

    20 Фев 2024 10:05ч.

    Денков, гащите свалихте ли, надупихте ли се, поехте ли го? Ако не сте, значи не сте направили всичко възможно! Само не ми възразявай, че сте направили даже повече от възможното, защото аз не мога да си представя нещо повече от свалени гащи, надупване и поемане!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха-ха-ха

    20 Фев 2024 14:36ч.

    Аз заобикалям санкциите върху руските медии и това ми харесва. https://www.youtube.com/watch?v=HcJuSWa7j7k&ab_channel=%D0%A2%D0%B0%D0%B9%D0%B3%D0%B0%D0%BD%23Shorts.%D0%93%D0%B0%D0%BC%D0%B0%D0%B4%D1%80%D0%B8%D0%BB%D0%9B%D1%8E%D1%81%D1%8C%D0%BA%D0%B0%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Together we are stronger! We are all in this together!"

    20 Фев 2024 14:48ч.

    Сякаш Кирчо говори... Музика за ушите и душата...(шега)... КОЙ му осигурява аудитория на този? Дали съветникът на Правителството ни Лорд Д. Камерон, или (военният престъпник) Тони Блеър? Факт-чекърите няма ли да ни кажат какви суми се харчат от нашия бюджет за лобистки фирми и (уж)прочути адвокати, за ПР фирми и за комндировки в ЕС и по цял свят? Някой вижда ли отчети за свършена работа/резултати от тези командировки? Марийка Неделчева се появява месечно средно на 3 международни подиума, този също...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи