Денков "посъветвал" министрите на отбраната и МВР да не се явяват на срещата за Израел, организирана от Румен Радев

Денков "посъветвал" министрите на отбраната и МВР да не се явяват на срещата за Израел, организирана от Румен Радев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Нямало е смисъл министрите на отбраната и на вътрешните работи Тодор Тагарев и Калин Стоянов да присъстват на вчерашната среща по въпросите на националната сигурност, организирана от президента Румен Радев, както и фактически направиха. Това заяви на въпрос на News.bg премиерът Николай Денков след срещата по въпросите на националната сигурност, организирана от председателя на Народното събрание Росен Желязков, паралелна на вчерашната, организирана от президента Румен Радев.

"Самият формат не беше много ясен, ясно е, че аз и г-жа Габриел можем да представляваме правителството. Както видяхте, срещата беше достатъчно конструктивна, след това дадохме изявление заедно с президента, не виждам проблем тук", отсече Денков и посочи - не следва да се правят интриги по темата.

И обяви - следващият вторник се свиква Съветът по сигурност към МС по същата тема.

"Не съм разпоредил, казах им, че според мен няма особена нужда от това, тъй като ние и без това представляваме правителството. Информация от службите имаше, имам информация и от това, което става по отношение на МВР, така че това е напълно достатъчно", добави министър-председателят.

И продължи с критиките - темите на срещата при Радев били "особено формулирани". "Техническото преоборудване на армията. Та какво ще прави министърът на вътрешните работи на такава среща", попита реторично Денков.

Денков поясни - срещата, проведена в НС днес, е била чисто информативна, като депутатите били запознати със ситуацията, като няма нищо ново в сравнение с говореното вчера. "Отново повтарям - трите основни институции - Народното събрание, Министерският съвет и президентството, трябва да работят заедно."

По другата актуална тема - предстоящият вот на недоверие, премиерът отново бе оптимист (линк от Варна) - няма основание за критиките, идващи от страна на опозицията, политиката в сфера Енергетика на кабинета била изключително професионална, а вотът на недоверие няма шанс да мине.

Денков бе категоричен - не са основателни критиките, идващи от страна на Бойко Борисов по отношение на министри от кабинета. "В момента всички министри се справят с програмата си, така че нямам основание за критики към някой министър. Разбира се, може да има критики към това колко един министър се появява по телевизията, но извинявайте - тези министри са експерти не по медийни комуникации, а по техните сфери."

Източник: news.bg

 

 

Коментари

  • Анадолските манафи да я посъветват тая гнида

    12 Окт 2023 14:52ч.

    Нито в ПП, нито в ДБ, нито сред гласувалите за тях няма нито един нормален човек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Изключително кретенска

    12 Окт 2023 14:54ч.

    постъпка! "Достойна" за "академик"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • rusnak

    12 Окт 2023 14:58ч.

    Утрепан плужек.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Най-накрая

    12 Окт 2023 15:16ч.

    Денков ще обере "парсата"...Трябва да мисли отсега къде ще се паркира! А може вече и да знае, сигурно не сее оставил на сухо...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пазарил се е,

    12 Окт 2023 15:18ч.

    всичко това не е безплатно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • viva

    12 Окт 2023 15:31ч.

    Действията ми издават това, че участието му е било по причина да не се нагнетява напрежение. Но в крайна сметка не е имало нужда.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ?????(бивш Гост)

    12 Окт 2023 16:03ч.

    Ха ха. Нямат стигане. Вчера при президента, днес в НС, във вторник в МС. И всички на една и съща тема. След вчерашната и днешната срещи казаха че няма опасност. Да видим какво ще родят във вторник когато ще са само ППДБ министри.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • русский "освободитель"

    12 Окт 2023 16:43ч.

    имало е смисъл да присъстват, и там научиха, че ХИЗБУЛА (а не ХАМАС) са нападнали Израел преди 5 дни:-) За по-сигурно Радев го повтори, значи не е грешка на езика. Но понеже никой не се интересува от Радев, това няма да стане достояние на световната преса.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • баба мара

    12 Окт 2023 16:58ч.

    денков с каква изб активност е премиер та дава оценки на радев които е избран мажоритарно добър лош народът го е избрал а денков кои го е избрал

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • тоа

    12 Окт 2023 17:06ч.

    очилатко непрекъснато дразни целокупния бг народ...козяците ще оберат негативите....дано радев да ги е предупредил...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи