Денков покани "терористите" на среща, няма да иска оставката на Кирил Вътев

Денков покани "терористите" на среща, няма да иска оставката на Кирил Вътев

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Свързани статии: Денков за зърнопроизводителите: Аз с терористи не преговарям

Няколко часа след като обяви, че не преговаря с терористи, премиерът Николай Денков покани зърнопроизводителите на среща. "Ще поканя зърнопроизводителите за следваща среща, надявам се да се отзоват. Не виждам основания за отказ." Това заяви пред журналисти премиерът Николай Денков, който коментира отказа на зърнопроизводителите да разговарят с представители на властта по темата за украинското зърно.

„Проблемите не се решават със заплахи и стачки, а когато се седне на масата и се обсъждат конкретни числа, кой какво е получил, какво е загубил и какво очаква“, посочи премиерът, предава БТА.

Денков посочи, че не е запознат с казаното от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който днес заяви, че „премиерът и зърнопроизводителите трябва да спрат с тежките квалификации и закани“.

„Няма какво да го коментирам. Това, което отново ще повторя, е, че земеделският сектор получава изключително сериозни субсидии и помощи. Те бяха увеличени миналата година и тази година с 426 млн. лв. допълнително във връзка с войната в Украйна. Тук изобщо не можем да говорим за това, че няма подкрепа за сектора от страна на държавата. Важно е да видим средствата, които са налични, как да се използват най-ефективно и къде има специфични проблеми. Като цяло секторът не е проблемен, това е един от най-успешните сектори в България“, каза министър председателят.

„За момента не виждам причина да виждам оставка на министъра на земеделието, той е под изключително сериозен натиск от всички страни. Когато влезем в дискусия, той е изключителен експерт, човек от практиката. Разговорите са много полезни. Това, което виждам, е натрупан набор от изключителни проблеми, които той трябва да решава в кратки срокове. Това, което спомена той, е, че често не получава необходимото съдействие от администрацията, но това вече е негов проблем“, допълни още Денков.

За понеделник зърнопроизводители обявиха протести на няколко места в страна, готвейки блокади на пътища. Те изразяват недоволството си срещу решението на парламента да отпадне забраната на зърно от Украйна.

Премиерът Николай Денков коментира темата, след като връчи грамоти на ученици олимпийци, завоювали медали за страната на различни международни състезания.

Източник: "24 часа"

 

 

Коментари

  • Мария ...

    16 Sep 2023 19:31ч.

    денков да обясни това: "До всички местни Дирекции на МВР е изпратена вчера заповед, с която полицаите се задължават да проучват всички зърнопроизводители, да ги „работят“ по места, както и да следят всички техни действия!, разкри АФЕРА. Освен това, абсолютно НЕЗАКОННО, всички зърнопроизводители са привиквани в МВР ДА ПОДПИСВАТ „ПРЕДУПРЕДИТЕЛЕН ПРОТОКОЛ“, преди протестите, „да не извършват терористични действия“!...."

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тихомир Томов

    16 Sep 2023 21:38ч.

    новия хит : Трактористи - терористи !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сами се поставяме в позиция на жертвена овца

    16 Sep 2023 23:05ч.

    при това изключително тъпа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • колко още да търпим?

    17 Sep 2023 7:06ч.

    Национални предатели наричат народа си "терористи".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рушители на съвременна България

    16 Sep 2023 19:35ч.

    Това представлява фашисткия режим на престъпната "сглобка".

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ivan

    16 Sep 2023 19:37ч.

    Тази мафия на зърновисоките цени ,трябва да бъде наказана.Станаха милионери накупиха луксозни къщи и коли и сега ревът.А къде го слагате обикновенният човек дето се бори как да оцелее.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това с тази мафия е част от наложената ни от престъпния Запад престъпна система

    16 Sep 2023 20:22ч.

    Изграждана от предишната Тридесетгодишна война насам.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    16 Sep 2023 22:33ч.

    Според изнесените данни в земеделието работят около 100 хил. души. Всичките ли искаш да накажеш?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    16 Sep 2023 23:23ч.

    За тази мафия ли говориш, иване? 1. НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ЗЪРНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ 2. НАЦИОНАЛНА ОВЦЕВЪДНА И КОЗЕВЪДНА АСОЦИАЦИЯ 3. АСОЦИАЦИЯ НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ В БЪЛГАРИЯ 4. БРАНШОВА КАМАРА „ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ“ 5. ОБЕДИНЕНИ ЗЕМЕДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ 6. ОБЕДИНЕНИ БЪЛГАРСКИ ЖИВОТНОВЪДИ 7. НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА КАРТОФОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ 8. НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ НА ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ КООПЕРАЦИИ В БЪЛГАРИЯ 9. НАЦИОНАЛЕН СЪЮЗ НА ГОВЕДОВЪДИТЕ В БЪЛГАРИЯ 10. ДОБРУДЖАНСКИ ОВОЩАРСКИ СЪЮЗ 11. БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА МАЛИНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ЯГОДОПЛОДНИТЕ 12. БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НА ОРАНЖЕРИЙНА ПРОДУКЦИЯ 13. НАЦИОНАЛНО СДРУЖЕНИЕ НА БЪЛГАРСКИТЕ ЛОЗАРИ 14. АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ БИВОЛОВЪДИ 15. ФЕДЕРАЦИЯ НА РАЗВЪДНИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ В ГОВЕДОВЪДСТВОТО 16. АСОЦИАЦИЯ „ПРОФЕСИОНАЛНО ПЧЕЛАРСТВО“ 17. БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ОРГАНИЗАЦИИ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИ НА МЕД И ПЧЕЛНИ ПРОДУКТИ 18. НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ТЮТЮНОПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ НАТ 2010 19. ИНСТИТУТ НА ЖЕНИТЕ ФЕРМЕРИ 20. НАЦИОНАЛНА АСОЦИАЦИЯ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ПРЕРАБОТВАТЕЛИТЕ НА ЧЕРУПКОВИ ПЛОДОВЕ 21. АСОЦИАЦИЯ НА ПРЕВОЗВАЧИТЕ НА НАСИПНИ ТОВАРИ 22. БЪЛГАРСКА АСОЦИАЦИЯ НА ТЪРГОВЦИТЕ НА АГРОТЕХНИКА 23.АГРОТЕХ – АСОЦИАЦИЯ НА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ И ВНОСИТЕЛИТЕ НА АГРОТЕХНИКА И ТЕХНОЛОГИИ В БЪЛГАРИЯ 24. МАРИЦА ОЛИО 25. АСОЦИАЦИЯ НА БЪЛГАРСКИТЕ ТЪРГОВЦИ ПРОИЗВОДИТЕЛИ, ВНОСИТЕЛИ И ПРЕВОЗВАЧИ НА ГОРИВА 26. БЪЛГАРСКИ ФЕРМЕРСКИ СЪЮЗ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Боги

    16 Sep 2023 19:39ч.

    Денкоф, ОСТАВКА, бе! Друго не искаме от теб.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Виктор

    16 Sep 2023 19:40ч.

    Предлагам да се махнат паметниците на Евлоги и Христо Георгиеви пред софийският университет и на тяхно място да се вдигне такъв на акад.Денков(мексиканското извънземно дето го показаха)! Братята Георгиеви са оригиналните прото Зърнари, кулаци и изедници на българският народ! Докато акад.Денков е прекрасен велик кромчия, дето за една седмица удари горивата и хляба, така както никой друг не го е сторвал в българската история, болшевиките колективисти и турците пасти да ядът, пред великата неолиберална екологична Соросова мисъл, за това трябва паметник на акад.Денков пред университета, да гледат младите и да плачат, пред тази титанична мисъл! И ний сме дали нещо на научният свят, даже в топ 100...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Пешо с депешо

    17 Sep 2023 0:19ч.

    ... пропусна, че Евлоги Георгиев е бил не само руски поданик, но и ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    17 Sep 2023 0:23ч.

    По-скоро чокои, щото наполеоните им са от румънско зърно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Един

    16 Sep 2023 19:42ч.

    Разследване в Полша: Ядем хляб от над 100 тона украинска пшеница, предназначена за производство на лепила и шперплат. Ето срещу това се борят българските производители, които са обиждани и обругавани от самозабравили се персони, инстолирани във властта!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Димитър

    16 Sep 2023 19:43ч.

    В град Разлог ,бившият кмет Татарски и настоящият Герчев от квотата на ГЕРБ. Чрез подставени лица окрадоха европейските пари .Които бяха насочени за земеделие ,но и така не стигнаха.И сега ревът че ще се внася жито от Украйна. Трябва разследване на окраденото и тогава да видим защо скача земеделската мафия.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако са мъже

    16 Sep 2023 19:47ч.

    Денков трябва лично да разпореди Мораториум върху целия украински внос на храни и суровини за хранителната индустрия, на основание Закона за здравето, на фона на крайно завишена обществена тревога. Мораториумът да важи до разгръщане на достатъчно гъста мрежа от лаборатории за изследване на състава и съдържанието на зърното и храните, под пряко наблюдение и контрол на Обществен надзор от граждани на ротационен принцип. Заданието за лаболаториите да бъде сведено до ресорните министри за изпълнение.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ако евросъюза желае да свали мораториума по-бързо

    17 Sep 2023 10:13ч.

    нека да отпусне целеви евросредства за оборудване на лабораториите и осигуряване на обучен персонал за тях, на българска граница. Ако наистина укровносът е европейски приоритет, тогава европейците трябва да платят сметката.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Goho

    16 Sep 2023 19:53ч.

    Елате да видите на голф игрището в град Разлог земеделските крадци ,какви къщи строят.Там е един оазис за българската и руска мафия.Ще говорят за земеделие безсрамници долни.Народа прост лие че не вижда,кой го краде и маниполира.Бившият кмет от ГЕРБ -Татарски също има луксозна вила там и се крие ,като мишка да не го разследват за множество злоупотреби.А за неговият наследник Герчев да не говорим.Пак се е кандидатирал за кмет,а прокуратурата го разследва за кражби в голям размер.ГЕРБ И ДПС в района крадът заедно,но времето ще и дойде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Jhgjgkjhlujl

    16 Sep 2023 20:29ч.

    Тук глупако, не става дума за няколко крадци, каквито има навсякъде, а за това, че се затрива цял сектор и даже селското ни стопанство като цяло! С пчеларите е същото положение! Подозирам, че си платен помияр!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мария ...

    16 Sep 2023 21:10ч.

    Goho, ти май не разбираш? Тия изроди искат да ни отровят. Житото на украйна е ГМО и радиоактивно

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Необичаен

    16 Sep 2023 19:54ч.

    Значи съм пил хапчета за познаване

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Терористите

    16 Sep 2023 19:58ч.

    Да иска оставка?! Вътев е една от перфектните пионки, както и повечето от "А" отбора. Въпросът беше дали тази пиончица има някакво останало достойнство сам да се оттегли, след като вижда, че не го борят за парцал дори...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • заПек Анов

    16 Sep 2023 20:19ч.

    Оставка на главатаря-пионка ДенкOFF! Не само на "Тандема"!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Фашизъм....

    16 Sep 2023 20:34ч.

    Честито в колонията.Ама така ще е...А соросоидния плъх дано някой го застреля скоро.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • :-(

    16 Sep 2023 20:47ч.

    Тези се гаврят с народа! Чудно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прости хора сте рубладжиите

    16 Sep 2023 21:00ч.

    Заслужавате да ядете руски хляб по 5 лева самуна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Евроатлантически идиоти!

    16 Sep 2023 21:04ч.

    Ти киро сложния ли си? Или лена дашната?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мунчо

    16 Sep 2023 21:07ч.

    Този ненормалник денков няма ли кой да го въдвори в психиатрична клиника - вреди на себе си и околните

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    16 Sep 2023 21:43ч.

    като гледам този наглец какъв гьон-сурат има, направо се отвращавам, че българска майка е родила това човекоподобно! рано или късно и той ще нахрани червеите, защо тази хайдушка шайка няма никаква човещина, никаква съвест и морал ?! и няма читав журналист, който да го запита, защо ако е намаляла контрабандата, вальо златев продължава да ни краде безнаказано ?! и защо от селското ни стопанство не остана дори забит кол в полето, защото бълг. производство /а също и хиляди съдби / беше унищожено чрез контрабанден внос на плодове и зеленчуци от турция, на радиоактивно сухо мляко от украйна и на 25 годишно месо от ирландия...?!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Държи са като заплашен с убийство, ако има протести срещу Украйна

    16 Sep 2023 21:44ч.

    Няма друго обяснение да наречеш производители на РОДНАТА българска храна, на ХРАНА - терористи и после да ги каниш на масата за разговор!? Човекът си е загубил ума тотал зарад таз Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ДДеНкОФф9

    16 Sep 2023 21:45ч.

    ДеНкоФф е Американско ГМО.Не се преговаря с Такива Организми. Те се Гонят като Вредители!!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Самият той

    16 Sep 2023 21:54ч.

    трябва да си подаде оставката, след всичко казано от него и публикувано в пресата! Не става за управник, още повече за премиер...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Милор от село Парамун социален антрополог

    16 Sep 2023 21:59ч.

    През 21-ви век бъргарското земеделие се разпада на десетки сдружения: зърнари, фасулари, сливари, мишкари, мечкари, бубари, гъбари, доматари, краставичари, чушкари, яйчари, кокошкари, свинари, турбо-шпекари, магданозари, говедари, тиквари, овчари, каруцари, магаретари, карпузари, краставичари - хиляди, маса, народ. Всички те щедро се подпомагат от държавата. Тя осигурява безплатни симфонични и камерни концерти, подпомагащи най-важните събития от земеделския календар - оран, сеитба, жътва, зарязване но лозята, гроздобер, печене на ракия, стригане и агнене на овцете, свински сватби, кушии за Тодоровден и т.н. Ето един конкретен пример. На 23-ти септ. Софийската филхармония и Национален филхармоничен хор ще гостуват на празника на сливата в Троян. Под диригенството на маестро Найден Тодоров те ще изпълнят Кармина Бурана. Нему е отредена честа в 20.45 ч. да запали казана за варене на ракия. Тромбонистът Тимофей Полохронов пък в полунощ ще направи до-мажорна дегустация на сливов първак - изключително опасен и труден музикален номер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Орелът НЕ яде мравки!

    16 Sep 2023 22:13ч.

    Мравоядът ги яде.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сурпик Татарян

    16 Sep 2023 22:55ч.

    Г- Н ДЕНКОВ , Не зърнопроизводителите са терористи , а Вие , цялото правителство и парламент сте гробокопачите на България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сурпик Татарян

    16 Sep 2023 22:59ч.

    Г - Н ДЕНКОВ , Как така УНГАРИЯ, СЛОВАКИЯ И Полша могат едностранно да забранят вноса на зърно, зерленчуци и мед , а Вие наричате нашите зърнопроизводители " терористи " . В крайна сметка , който е решил да воюва да е мислил и не е работа на България да взима страна в този конфликт.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "не е работа на България да взима страна"

    16 Sep 2023 23:32ч.

    Да, но може и трябва да вземе отношение. Трябваше да вземе отношение още след майданския преврат, дирижиран от ЦРУ, да вземе отношение след това във връзка с бантеро-фашисткия терор, да вземе отношение, като (уж) пълноправен член на НАТО, във връзка с безумния план за натовска Украйна.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • НИКИ

    16 Sep 2023 23:16ч.

    АРЕЕ И ТОЯ СИ ПОЙДЕ

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • "Терористи" не преговарят с предатели на национални интереси…

    16 Sep 2023 23:27ч.

    Свалят ги.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • The Man With No Name

    17 Sep 2023 0:21ч.

    Мравките ядат и орли.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • паф

    17 Sep 2023 0:32ч.

    как да спре украинското зърно, нали после в посолството ще му дърпат ушите докато станат магарешки!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    17 Sep 2023 1:22ч.

    денкОФФ, отивай си с мир, чучело срамно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Купувайте хляб от

    17 Sep 2023 1:34ч.

    Берьозка, бе.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • роза

    17 Sep 2023 2:16ч.

    Пълна подкрепа на зърнопроизводителите! Имаме наше, качествено, българско зърно от златна Добруджа (която засега не успяха да продупчат за шистов газ). Не бива да допускаме зърното на Монсанто за производство на лепила да бъде част от храната на българина. А за това, че тази мижитурка си позволи да нарече хора работещи "терористи", начаса трябва да му се поиска оставката (дали вече няма петиция?). За много по-малко Валери Симеонов подаде оставка. Денков обиди няколко проидводителни отрасъла, нещо повече, той се изгаври с целия народ. Значи, който не приема гадните еничарски схеми и има глава на раменете, веднага бива заклеймяван като путинист и терорист. Нагъл, по-нагъл, КироДенков!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подкрепям зърнопроизводителите

    17 Sep 2023 3:10ч.

    И смятам, че терористите са в министерския съвет. Оставка, колкото по-скоро, толкова по-малко жертви в България.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи