Денков: Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, те влязоха конструктивно в разговора

Денков: Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, те влязоха конструктивно в разговора

Следвайте "Гласове" в Телеграм

„Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, за да може да се реализират конституционните промени, а те са важни. Трябваше да бъдат въвлечени в разговорите. Разговорът с ДПС беше неизбежен. Те влязоха конструктивно в него за сега. Успяха да имат своето положително въздействие. ДПС имат своето място там“, каза в предаването „120 минути“ премиерът Николай Денков.

„Мигрантите са ключови за Шенген и Австрия, който ни блокира. Еврото изисква фискална, финансова стабилност. Планът за възстановяване е насочен към икономическият преход. Но всички заедно, ако се реализират би придвижило българската икономика, бизнес и живота на хората напред. Около 500 мерки имаме в програмата на правителството за 18 месеца“, заяви Денков.

„Това е бюджетът на рестартирането на държавата. С този редовен бюджет всичко беше подредено. Имаме завишени социални плащания, имаме завишени политики с финансова подкрепа. Имаме средства за капиталови разходи“, добави той.

Еврото у нас

„Хърватия от 1 януари въведе еврото. Преди около месец излезе едно проучване, което показа, че 2/3 от хърватите са доволни от това, че е въведено еврото и подкрепят тази мярка. Тези, които са минали през процеса знаят, че той е полезен – спестявате средства при превалутиране, по-ниски са лихвите, по-лесно е да се прави бизнес, когато се работи с международни партньори. Има много ползи от въвеждането на еврото“, обясни премиерът.

„Хората се притесняват, защото не са сигурни дали ще има кой да ги защити срещу спекула, злоупотреби. Именно за това е важен опитът на Хърватия. Има няколко сравнително прости правила. Шест месеца преди това да се обявят цените и в двете валути, да има приложение, което да превалутира“, подчерта Денков.

Случаят с обезобразеното момиче

Той коментира и случаят в Стара Загора с обезобразеното 18-годишно момиче.

„Всеки от нас трябва да си даде сметка за това каква е ролята му. Това е отвратително престъпление. За съжаление това не е първото и се притеснявам, че няма да е последното. От една страна са политиците и всеки от нас трябва да знае, че насилието, речта на омразата трябва да изчезнат от дискусията между нас. Този садизъм трябва веднага да бъде санкциониран. Законите трябва да бъдат прецезирани“, каза Денков.

Източник: бТВ

 

 

 

Коментари

  • От Школата на ДС е

    30 Юли 2023 22:36ч.

    "Некоректно е, някой, за да запази 3 март, да напада 24 май. Ние не сме нападали 3 март“ Кой е нападал 24 март? По-скоро належащо е 24 май да се опази от мръсни политически посегателства на такиви като него. Такъв манипулатор и толкова корумпиран наглец май никога не се е изчавал до върха на изпълнителната власт. Най-вероятно, поради горните причини, следва пълно сливане на всички власти. Ако го оставим да си развява байряка, разбира се.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Отвратен

    30 Юли 2023 22:45ч.

    Естествено. Личното оцеляване над всичко. Мнозинството българи, че не ви искат и не одобряват безумията, много важно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Това е!

    30 Юли 2023 22:53ч.

    Новият Бойко, при това кадемик. Остава и някаква "харизма" да му измислят медиите...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Харизмата му е като на прясно използван презерватив

    30 Юли 2023 23:07ч.

    И на живо и на видео.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    30 Юли 2023 23:03ч.

    Измисленият "академик" станал такъв случайно, когато беше министър и то защото бил гледал една серия от негърско американският филм полицейска академия. Този дребничък комплексиран човечец е позор за страната. Този очевиден простак не само се прегърна с ГЕРБ ами и със ДПС. По голямо падение за неудачник не бях виждал.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • моля

    30 Юли 2023 23:05ч.

    Моля Ви, не му слагайте снимката на тоя сурикат! Поне малко ни пожалете!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СКОРО ДЕПУТАТИТЕ ЩЕ НИ СА ОТ ТУРЦИЯ, УКРАЙНА, САЩ И КАНАДА

    30 Юли 2023 23:09ч.

    Не знам защо никой не обръща внимание върху обстоятелството, че в проектът за промени в Конституцията долните евроатлантически отрепки предлагат да отпадне изискването за народен представител да бъде избран само човек, който няма друго гражданство, освен българското. Тоест, спокойно може някой от укрите, който е взел и българско гражданство, да ни стане депутат. Или някой от турците, които имат двойно гражданство. Или дори от Козяк директно да си предлагат кандидатури на техни граждани. Човек ДВЕ РОДИНИ НЯМА! Верен си само на една Родина. Видяхме вече какво направиха Кирил Петков, Даниел Лорер, Карадайъ, Соломон Паси и други, с нашата Родина. Искате нещата да станат по-зле? Няма такова долно и гнусно национално предателство като предложените промени! И това е много по-опасно от предложението за националния празник. Защото ние празникът ще си го върнем, като ги изхвърлим тия, но катастрофата, която ще настъпи, ако това безродно и гнусно предложение се приеме, няма да можем да поправим. Защото, ако не са българи и България не им е единствена Родина, ще ни хвърлят в месомелачката. Никой от чуждите не го е грижа за нас. Чужд свой не става!!!! А тук е България! ЗЕМЯТА НА БЪЛГАРИТЕ!!!!! Народе, ще продължаваш ли да блееш по диваните, когато ни унищожават? https://svobodnoslovo.eu/komentar/skoro-deputatite-shte-ni-sa-ot-turciya-ukrayna-sasht-i-kanada/114081

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джо гладника

    30 Юли 2023 23:18ч.

    израз на неискрен и непочтен човечец. при това, очевидно смятащ, че ще му се размине. да се надяваме, че не е прав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ясно!

    30 Юли 2023 23:40ч.

    Признават си, че и тия са били маркетингов враг и щурма на "Росенец" преди няколко години е било ПР-операция. Няма нужда да се оправдавате, избирателите ви са такива идиоти, че и прасе да им посочите, ще гласуват за него. Колкото до еврото и Хърватия, Денков, аре да вземеш да спреш да лъжеш, а?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    30 Юли 2023 23:53ч.

    Николай Денков да пита Христо Иванов защо правѝ десант на сараите в Росенец.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Име

    30 Юли 2023 23:56ч.

    Проклет да си, Денков. Господ бавя, но не забравя!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Манол Кехая

    31 Юли 2023 0:14ч.

    Този Денков е абсолютно опериран от всякаква българщина и човещина. Тотален робот, като тия които говорят, когато се обадиш на кол център на мобилен оператор. Неслучайно избран изрод, който да взема антибългарски решения, мизантроп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Конструктор

    31 Юли 2023 0:14ч.

    Колко да са по-конструктивни от аз на тебе-ти на мене. Освен Почетният Черпакчия да е сипал и допълнително на Академика. За едната власт ме се свенят от никаква малка музикална форма дори пред детска публика, но отвратителното е че уж възрастни, успели и с претенции за умни, че и красиви, приемат с аплаузи изнасилването на действителността...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Калоян от Пловдив.

    31 Юли 2023 0:38ч.

    Смях в залата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • йосарян

    31 Юли 2023 0:42ч.

    "Около 500 мерки имаме в програмата на правителството за 18 месеца" -- тия, които са в моя бизнес - предимно аматьорщина и партизанщина. или смятат да векуват, или наистина чакат потоп.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • old_beggar

    31 Юли 2023 0:46ч.

    „кохортата“ от безродници ни вкара във фашисткия алианс на 50 страни, воюващи срещу православна Русия... а полуделият от безнаказаност касапин на украинския народ - евро-атлантическият (перманентно дрогиран) евреин Зеленски се кани в близко време да преименува Киев на Кибург - за да не знаят новите поколения корените си, за да забравят езика си, за да предадат предците си и да изгубят напълно връзката си със славянския род...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Богомил

    31 Юли 2023 1:02ч.

    РФ е минала край "православието". Колкото ръсенето на захар или червеното конче у мас. Най ме е яд че доживях до фундаменталисти, дето не да са чели евангелията, ами барем да знаеха четири или пет са(приетите от комисия при Константин-за апокрифите тайна велика ест)

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Su38

    31 Юли 2023 1:30ч.

    „Подкрепата на ДПС е абсолютно необходима, за да може да се реализират конституционните промени, а те са важни. Трябваше да бъдат въвлечени в разговорите. Разговорът с ДПС беше неизбежен. " Що ги ядохме тогава жабетата? Денков, Денков, не се ли усещаш, колко глупаво изглеждаш, Ако и да се пънеш, че си академик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Лойола

    31 Юли 2023 1:45ч.

    Не мисля че е глупав. Просто смята тълпата за глупави. Другото е банална минестеромания и пример как един академик, постигнал тавана като професионалист, е склонен , в кризата на третата възраст, да издъни с гъза си тавана на своята компетентност в стремеж да остане в Историята, вместо просто да си смени колата или жената , което щеше да е по-безобидно за всички. Представителната демокрация , в сегашният си вид, нито е представителна, нито демокрация. Но това си е тема за академици

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Папа Николай

    31 Юли 2023 2:01ч.

    Да прощавате френският ми акцент при превода от класически латински...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • СМЕХХХХ

    31 Юли 2023 2:06ч.

    Откак имаме редовно правителство, пак се завърнаха тъпотията, лъжата, измекярщината и всичко уродливо и отвратително!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • пълен абсурд

    31 Юли 2023 2:12ч.

    Човек, който е лишен от родителски трепети и емоции именно за това беше сложен за министър на образованието защото е безскрупулен и безсърдечен и за това покровителстваше усиленото въвеждаше и разпространение на джендър идеологията в детските градини и училища. По същия престъпен начин и сега действа като премиер на непредставително правителство, но вече поразява и унищожава всичко българско по всички фронтове.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Аспарух

    31 Юли 2023 2:25ч.

    Дефинирайте "всичко българско" та дори в манифест от 145 точки на вратата на някоя цурква.Ще го изчета. Така ми е през курията

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ще ти нахвърлям няколко щрихи, да добиеш представа

    31 Юли 2023 12:02ч.

    Можеш да започнеш с неутралитета - българинът е миролюбив и не подкрепя война и насилието. Но жълтопаветната измет не разбира от нищо, което не е материално, така че ще поизброя малко неща, български, построени от бащите и дядовците ни - газова енергийна инфраструктура (наскоро приключи), електроенергийна инфраструктура (изключително развита дори и в сегашния си куц вид), индустрия - лека и тежка (лека им пръст), земеделие и животновъдство (и на тях), напоителни системи (...), образование, здравеопазване, и т.н. Дори няма да обелвам дума за моралните устои на нацията и нещата, които ни правят народ вместо сбирщина дебили, неща като чест и достойнство, щото носителите на нови "ценности" не ги разбират въобще.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Толкова корумпиран

    31 Юли 2023 2:26ч.

    Тоя като зам. министър или служебен министър на образованието си организира конкурс нещо като ERC, но с негови правила и с бълграски пари - ВИХРЕН(МОН-ФНИ), понеже от Европа естествено му биха шута. След това си го "спечели" и с парите нае жена си и щерката. Няма празно там - усвояват на 100%. Световен цар на кражбата и шуробаджанащината. Как с такова корумпирано нещо на върха на държавата ще ни пуснат в Шенген - ще е много любопитно да се види. Май ще трябва още много и все скъпи и прескъпи дарове да прави на големите началници.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Микеланджело Сикстински

    31 Юли 2023 2:28ч.

    Запекът дори помагал. Та натворете Българщината...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Гост

    31 Юли 2023 2:37ч.

    Денков да обясни все пак. "Петима министри от албанската политическа партия "Демократичен съюз за интеграция" (ДСИ) подписаха днес оставки от министерските си постове. Техните оставки са условни и ще влязат в сила, само ако опозиционната ВМРО-ДПМНЕ подкрепи конституционните промени и българите станат част от Конституцията на Северна Македония." https://epicenter.bg/article/Petima-ministri-v-RSM-podpisaha-uslovni-ostavki--ako-opozitsiyata-glasuva--quot-za-quot--balgarite-v-Konstitutsiya/322147/7/0 А искам да попитам Баце, Киро, Мехмед платиха ли ви или ви заплашиха за да вдигнете ветото за Македония.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Скендер Бег

    31 Юли 2023 2:41ч.

    В Южна Албания винаги сме смятали българите за братски народ.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Али Паша Янински

    31 Юли 2023 2:46ч.

    Няма да се караме за едни синури по скопянските чукари, я? Даже карез не държим че въоръжихте удбашите след Охридкото примирие, да почива в мир Пардю, поне беше в час, и без друго го продадоха веднага в Йемен.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ....

    31 Юли 2023 2:49ч.

    Гаубиците и танковете, де.Не полковника. Пояснявам за граматиците за които запетаята, не гравитацията, определя живота.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Идеалист

    31 Юли 2023 5:15ч.

    До преродения Богдан Филов ! За да ги използвате за промяна на Националния празник, който не удобен за тях и задокеанския ви господар.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Николова

    31 Юли 2023 14:37ч.

    Изтрихте ми коментар, в който писах, че педерасите нямат деца. Излъгах ли?! Ми няма как педал да роди. Приемете го!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи