Денков: Подавам си оставката, ако вътрешният министър Калин Стоянов не припознае полицейското насилие

Денков: Подавам си оставката, ако вътрешният министър Калин Стоянов не припознае полицейското насилие

Следвайте "Гласове" в Телеграм

Аз не мога да приема да бъда премиер в правителство, което бие хората по улицата, както ставаше преди. Ако министърът на вътрешните работи Калин Стоянов не припознае това като насилие, ще си подам оставката. Това заяви премиерът Николай Денков на брифинг в Министерския съвет, където се състоя регулярна среща за мерките за борба с агресията и насилието.

"Ако министърът не припознае това като насилие, което заслужава тежка санкция, аз ще си подам оставката. Това е абсолютно непримеливо", заяви Николай Денков. По-рано лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира, че ако има оставка на вътрешния министър Калин Стоянов, то "трябва да си отиде и премиерът акад. Николай Денков".

Ако искаме насилието да изчезне, всички държавни институции трябва да дават пример, че проявите на насилие са неприемливи. Огромна част от полицаите охраняваха протеста по начин, който може да служи за пример. Но тези, които използваха палките и биеха без причина, нямат място в редицата на полицията. Тези полицаи петнят МВР, настоя премиерът.

Към момента все още няма решение за поисканата от ПП-ДБ оставка на Калин Стоянов като вътрешен министър, стана ясно от думите на министър-председателят.

"Много от полицаите бяха пример как се охранява подобно събитие. Но, тези, които използваха палките и биеха паднали хора, хора, които нямаха общо с протестите - те петнят полицията и нямат място в нея. Не чух вътрешния министър да ги критикува и да се разграничи от действията на тези полицаи. Искам и министъра, и политиците, които го защитават да кажат дали защитават това поведение", добави Денков. "Ако има действия и тези полицаи си тръгнат, аз нямам да имам проблем с министъра. Ще имам проблем, ако той продължи да замазва ситуацията", категоричен беше министър-председателят.

Ако той излезе и каже нещата, които аз казвам и тези полицаи напуснат, аз няма да имам проблем с него. Но ще имам проблем, ако продължава да замазва, каза Денков по отношение на Стоянов.

Източници: "24 часа", 

 

 

Коментари

  • ггг

    20 Ное 2023 16:47ч.

    Сакън , недей си подавай оставката , какво ще правим без академик.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Не подавай оставка Денк ООФ

    20 Ное 2023 17:41ч.

    Аргумент: Според Международната организация за емпирични наблюдения, всеки следващ български минпред е по-отвратителен от предишния.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Академик Мъденков

    20 Ное 2023 21:36ч.

    пролетарий на умствения труд

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • бензинджия

    21 Ное 2023 8:09ч.

    "Денков: Подавам си оставката..." -- демек, да чакаме добри новини днес?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Петко на Кирча

    20 Ное 2023 16:48ч.

    Пишман академика когато и да го опандизят ще е късно.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Въх, недеЙ!

    20 Ное 2023 16:50ч.

    Боко ще го бият в посолствоТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Rattrack

    20 Ное 2023 17:15ч.

    Ха дано, ама надали

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Ташко внук на дядо Мъд,о

    20 Ное 2023 19:50ч.

    И какво чака още този серсемин.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Тия станаха за смех

    20 Ное 2023 17:16ч.

    Денкоглу му е шеф на вътрешното министърче доколкото знам . Да си му я поиска. На кого се моли? На пишман Феномена?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    20 Ное 2023 17:31ч.

    като премиер той може да го уволни, но него прави както и при случая със зам. министъра на електронното управление

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • baba Pena

    20 Ное 2023 19:01ч.

    Ако министърът не подаде сам оставка, трябва НС да я гласува. Спомнете си как беше, когато Киро Про100то поиска оставката на Стефан Янев .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    20 Ное 2023 17:18ч.

    Трябваше да заплаши с подаване на оставка не по такъв глупав повод, а когато мунчо радев го нарита като куче, отказвайки да изгони шефа на ДАНС.Да се маха и Дебелян да ни е премиер!!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Баце????

    20 Ное 2023 17:28ч.

    Идиото????

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Шиши хетман на всички българи, а?

    20 Ное 2023 18:37ч.

    Атаман Дебелян?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Мунчо

    20 Ное 2023 17:21ч.

    Еб@ти формулировката ,,ПРИПОЗНАЕ". Да не би да става въпрос за извънбрачно дете, бе, мишок мизерен. Потрес!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    20 Ное 2023 17:30ч.

    да си подава оставката, при служебното правителство полицаите дори нямаше и да помислят да бият заради михайлов и българските фуболисти

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • джони инглиш

    20 Ное 2023 17:39ч.

    Аааа не така . Никаква оставка първо направете мария дългия врат и поведение на комсомолски секретар "академик" и тогава оставка . Българияне може без премиер мимимум "академик" . Така че искаме новият "академик" Мария-Гаргамел за премиер.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • да ме открехнете

    20 Ное 2023 17:42ч.

    Престанете да наричате футболните хулигани фенове. Полицията да ги гощава с бомбони ли?l

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Прибързано

    20 Ное 2023 17:43ч.

    Тъкмо се възрадвах и чета АКО. Развали ми се кефа.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Михайлов и Лечко Клечко да подават оставки и да се разкарат там където Ицата пращаше съдиите

    20 Ное 2023 17:46ч.

    Бих казал, че протеста на лумпените от агитките е съвсем разбираем и оправдан. Също така и боя дето ядоха от родната полиция е напълно подходящ и уместен. Дори беше точна пропорцията на лобута. Какви са тия фенове, ако не ги бие полицията? Е, може да е имало и колатерал демидж, но се ла ви. Денко да не драматизира излишно и да не мърда много щото се вижда, че не е за тая работа .

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    20 Ное 2023 19:40ч.

    той беше блъснал някакъв журналист, който цамбурна във водата

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Бай Тръмп

    20 Ное 2023 21:35ч.

    А помниш ли защо го бутна "журналиста"?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ... аз ще си подам оставката

    20 Ное 2023 17:47ч.

    Хайде и хаирлия да е!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Подавам си оставката

    20 Ное 2023 22:52ч.

    КЕФ! Така ще е най-добре. Хем ще престане оризиляването на българските учени, хем България ще бъде освободена от един отчайващо слаб министър-председател, хем магнита ще подейства като гравитационно поле на един депутет, проявяващ се като феномен. От кохортата на тъпъпите не може да има истински академик, а само менте.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • cihocah

    21 Ное 2023 0:40ч.

    Лъже гнусния плъх, без разрешение нищо не може да направи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Сърфист

    20 Ное 2023 18:02ч.

    "Ако министърът не припознае това като насилие, което заслужава тежка санкция, аз ще си подам оставката. Това е абсолютно непримеливо" Кому са необходими тези кодирани и шифровани послания? На човешки език това значи директно: Полицията използва незаконни средства! Употреби насилие, което драстично надвишаваше необходимите средства за овладяване на положението! Подобно поведение заслужава тежка ПОЛИТИЧЕСКА санкция. Отговорен за това е министърът, които олицетворява политическото ръководство на ведомството. Министърът ТРЯБВА ВЕДНАГА ДА ПРИЗНАЕ ПОЛЗВАНОТО БЕЗ МЯРА НАСИЛИЕ и като резултат - веднага да подаде оставка! Ако не го направи той, оставка подавам аз! Съгласно Бг Конституция, оставката на Премиера е равносилна на ОСТАВКА на ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО. В тази ситуация, вътрешният си отива пак, но с примерно ден-два закъснение! Стоянов, подай веднага оставка, поне ще спасиш правителството, ти така или иначе си пътник! С витиевата, академична закваска, Денков отправя вопли! След като ви обясних двуличните и кодирани приказки на блестящия ерудит и водещ учен, нека кажа скромно и моето лично мнение! Тъканта, която изгражда и свързва различните системи на обществото СЕ РАЗПАДА! Елитът е разкапан - предателски, лицемерничи, лъже, краде, безчинства, царства мръсотия и безчестие! Вижда и знае, че краят е близо, но двуличничи, отказва да се погрижи за страната и хората, слугува на външни сили и се надява на магическо решение. Такова няма да има! Народът е отчаян, обезверен, объркан, в душите им е буря от възмущение и ярост. Царят демотивация и открито нежелание за градивно участие в обществения процес. Всеки гледа да се покрие някъде, да се оплаква от живота и едновременно да се оглежда за възможности да свие нещо, ама без много зор. Доколкото тук става дума конкретно за полицията, има ли някой да не знае, какво точно се случва там. Ако не знаете, ще ви кажа - те са постоянно пред погледите ни, не е нужно чак толкова да се търси %тайна% информация! В районните е един отпуснат и вял хаос. Оглеждат се заработка, нейде "улево|". Патрулките бързат да отидат "по задачи", което се заключава да се скрият някъде, по-далеч от хорските погледи и да джиткат цял ден по телефоните. За разнообразие понякога дори спят в колите. Всеки ден е все така! Когато има масово "мероприятие" избива омраза, ожесточеност, граничещи със садизъм! Знаете ли какво е посланието към гражданите: Не ни карайте да работим, мразим работата си, създавате ни грижи! Ние не искаме грижи, не искаме да работим, искаме само да получаваме заплата и стажът да тече. Ще ви набием жестоко, че да не се породи пак в главати ви желание да ни карате да работим. Казахме ли ви, че мразим да работим! А-аа, да, казахме го! След като всички само лъжат и крадат, на какво отгоре ние да го отнасяме?! Помните ли нежната, руса полицайка Дани, която дойде някъде отстрани на колоните пред МС през 2020, без формален повод и нужда, но дойде за да рита с кубинките възаните младежи, които преди това мъжете, колеги, нахвърляха на купчина като трупове?! Когато дори хубавичките жени започнат да се държат като садисти и социопати, това вече отдавна е трябвало да запали лампата на СМЪРТОНОСНАТА ТРЕВОГА! Това не се лекува с забележки и порицания! Гражданите мразят елитите, чорбаджиите, политиците и техните преторианци, но полицията настойчино ПОСТАВЯ УСЛОВИЕ - да ги мразят тихо и кротко по домовете си! Ама, то така всичко загива и се затрива?! Това не е наш проблем! Ние искаме да си сърфираме на спокойствие в интернет!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • възаните младежи

    20 Ное 2023 18:40ч.

    Малко ги рита тя, трябваше у главата и с шут, какъвто имаха чорбарят Цоню Василев или от сините говеда - Тишански.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ...

    20 Ное 2023 18:05ч.

    Денкофф заплаши куче със салам кучешка радост.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ха-ха-ха

    20 Ное 2023 18:12ч.

    Предлагам цялото правителство да излезе на протест пред СДВР и да направи пърформанс как подава оставка в знак на несъгласие с полицейското насилие и вътрешното си министерство.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Цолов

    20 Ное 2023 18:15ч.

    Тоя плужек вече се чуди какъв повод да намери, за да си хвърли оставката. Скоро ще в защото портиера в МС е хремав.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Коментар

    20 Ное 2023 18:15ч.

    Поведение на госпожичка.."Аууу, аз си отивам при мама уаааа". Другарю ДенкоФФ, що не гледаш кво прай полицията в нашата съседка Гърция, у Франция, па за Щатите ич не ми се говори-там ги стрелат кат зайци на пусия!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Денков и така си е Денков

    20 Ное 2023 18:32ч.

    Защо трябва вечно да се учи от лошите.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • България има малък проблем с Денков

    20 Ное 2023 18:30ч.

    А той с кого има проблем съвсем не е важно. А големият, фундаментален проблем е Посолството.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • дяволът се казва путин

    20 Ное 2023 20:49ч.

    Един от вас не се сети да посочи главния виновник за бедствието денков.Никой нямаше да е чувал за него, ако не беше оня с размахвания юмрук, който с алабалата поднесе властта в лапите на шарлатаните.мунчо радев е виновен, не посолството!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    21 Ное 2023 0:23ч.

    Ти кажи кой е главния виновник за бедствието "тиква", тепегьоз смотан !

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Поморийски

    20 Ное 2023 18:32ч.

    Илюстрация на думата "плашип.тарник.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Doktor

    20 Ное 2023 18:41ч.

    Това е доблестно!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Рекох, че е болестно

    20 Ное 2023 18:43ч.

    И така става. Важното е за Украйна да стягаме опинци!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • онуфри

    20 Ное 2023 18:46ч.

    Да направи като Киро, коги беше на негово място. Тогава освободи Янев с думите: – Мой министър не може да говори в противоречие с правилата на нашите господари... дрън дрън дрън. – Ама Денкоффф и на това няма право. Само се плюнчи пред микрофона. Сигурно е подписал договор без право на напускане. Трябва да свърши една много мръсна работа или господарите ще му опънат бръчките и ще му сменят пола. После пак ще я свърши.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • ми, а дано Бог му попречи да свърши много мръсната работа, та

    21 Ное 2023 8:32ч.

    господарите да му опънат бръчките и му сменят пола - а дано, дано, дано ...

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Хм...

    20 Ное 2023 19:10ч.

    Аааа...ама гласувахте срещу,Боки...а ся хак да ви е...хубав, лош...ама беше по нормална работата...тука в БГ стана егати и зверилника...то дървета няма да останат в София ако трябва да има справедливост

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • мда

    20 Ное 2023 19:43ч.

    борисов спечели изборите, но гласува да управлява ПП-ДБ, няма право дори на един само министър, само ротация с еврокомисарката, която петков прие защото със сълзи на очи му се молела да стане премиер

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Плъшока Денков

    20 Ное 2023 19:25ч.

    Управлява ни ПосолствоТО!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибук

    20 Ное 2023 20:09ч.

    Денков е клиничен случай, чието изследване може да захрани десетики дисертации. Оказва се, че този клетник е бил психически насилван още от ранните си детски години. Насилван безогледно, методично, с мормонско търпение. Майка му настоява той да стане цигулар. Баща му вижда сина си като офицер-авиатор с пагони поне на подполковник. Партийният секретар на гимназията напира пък юношата Денков скоростно да бъде приет в БКП. А най-близките до сърцето му момичета и другари искат той да завършва ВИТИЗ и стане порноактьор. Когато Деков най-после успява да избяга от опеката на жестокото си обкръжениеза дълго усамотява в планината. Там изпада в дълбока медитация. Далеч от суетата човешка. Рядко го навестява само една бременна мечка, която му носи мед и горски плодове. След месец Денков получава прослетление и се припознава като бъдещ академик. Тръгва по този път и успява. Уви, мъките му не престават. Започва да го тормози неговата булка, проф. Славка. Тя настоятелно копнее да спи с премиер. Денков няма избор и става такъв. Но това не е краят на страденията му. Деликатното тяло на синеокия страдалец се оказва подложено на още по-жестоки и садистични изтезания. Грубият просташки бой, отреден за нехабилитирани плебеи, е заменен от перфидни мъчения. На тяхната изобретателност би завидял дори прочутият доцент Торквемада от катедра инквизиции на НБУ. Мъките са ежедневни и започват още преди трети петли. Часът е 4.35. Славка захапва флейтата си започва да музицира. В началото звучи интродукция и рондо на Фридрих Кулау, с която са будили концлагеристите в Дахау. После настава заплашителна тишина. В очите на Славка пробляват зловещи пламъчета. Тя грубо отмята завивките от академичното тяло. Брутално смъква долнището на пижамката. Лъсва едно уплашено хабилитирано дупе. И о, ужас! Мигом в него се вмъква вълшебната флейта на Славка. Утринната тишина се раздира от тенорен писък. Славка озверява. Тя настоява Денков да повтори рондото на Фридрих Кулау. Сподавените викове, отказът от анално музициране, молбите за пощада гневят Славка. Тя безпощадно налага съпруга си с върбова шибучица. Денков стене, моли за прошка, но не би. "Свири, говедо синеоко" - строго нарежда тя и заплашително му показва каничка горещо кафе. Клетникът я вижда, разпищява се, съзци обливат лицето му. Той зная, че скоро ще трябва да изпие кафето и то не през устата. Така като горещо - без захар, без сметана.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • доц. Карачибуков,

    20 Ное 2023 20:31ч.

    Вие сезирахте ли прокуратурата за домашното насилие върху горкия Денко?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Доктор

    20 Ное 2023 20:25ч.

    Дано, продажно нищожество.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    20 Ное 2023 21:02ч.

    Калине/Калинчо/другарю генерале/уважаеми господине министре, моля те/Ви, ако поне малко изпитва-ш/те някакво макар и нищожно съчувствие към българския народ, не припознавайте никакво полицейско насилие!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Дельо хайдутин

    21 Ное 2023 3:22ч.

    Уважаеми ГЕНЕРАЛЕ, заповядай атака на Министерския съвет твоите момчета ще им покажат как се работи.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • CMEXXX

    20 Ное 2023 21:29ч.

    Никаква оставка няма да подадеш, плазмодий! Оставка ще подадеш, когато ти кажат от посолствоТО! Мижитурка тъпа!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • д-р Гилотен

    20 Ное 2023 21:57ч.

    Даже знам и коя точно трябва да му го каже-Галенцето!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Зодия Прасе

    20 Ное 2023 22:33ч.

    Коши Кольо Академичето артистично заплаши, че ще си подаде оставката. Сцената се разиграва в Министерството на отбраната в тържествената аула на втория етаж срещу кабинета на министъра, където Алопеций Тагарий обича да се снима с гостите си на фона на паното от офицерски саби и кортик. Коши Кольо взима в дясната си ръка бутафорен револвер, опира го до слепоочието си и обявява, че ще натисне спусъка, ако вътрешният министър Калин Стоянов не "припознае" полицейското насилие. Очаква сценичните работници зад кулисите да произведат гръм, но, уви, такъв не се чува. Коши Кольо се суети, прехвърля пистолета от едната ръка в другата, ту налапва дулото, ту го опира в едното, ту в другото слепоочие, ту се опитва да седне върху него. Обаче изстрел не се чува. Отчаян коши Кольо посяга към кортика и с драматичен жест замахва да прониже гърдите си. В този момент зад кулисите бива произведен гръм. Публиката - леш от смях възторжено скандира - Калине, дръж се още малко, остани на поста, ти си мъж!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Нещастника

    21 Ное 2023 0:30ч.

    Прави мили очи на гангстерите от погрома над София.Вика ги на своя страна с това изказване.Очаква от тях да направят протест/МАЙДАН/в полза на неговото правителство.Всъщност точно те до момента излизат на протести срещу заплащане.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • хахаха

    21 Ное 2023 0:38ч.

    Калин Стоянов , бъди мъж , никаква оставка ! Пък дано се разкара лабораторния плъх.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    21 Ное 2023 4:48ч.

    Аз пък се припознах в българския министър-председател.

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Анонимен робот

    21 Ное 2023 4:51ч.

    Чакам с нетърпение ротацията - какво ли я чака популацията когато се възкачи стокацията?

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Амк хайде

    21 Ное 2023 6:26ч.

    Подавай я тая оставка най-накрая! И без вас ще съмне!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи
  • Щрак

    21 Ное 2023 8:33ч.

    Аман от ректални сапунени мехури от сапунджията Коко на Боко! Ако подаде оставка Боко ще го хвърли на вълците от дурж. финансов контрол за разхищение и изчезнали стотици милиони във Фонд "Научни разгепвания"! Не че сапунджията Коко на Боко ги е гепил лично, но навсякъде стои подписа му и парите ги нема! А БОКо само е броил насаме пачки и ги е подреждал в шкафчето под пищова, вазелиновата "оръжейна смазка" и използваните капути!

    Отговори

    Напиши коментар

    Откажи

Напиши коментар

Откажи